Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 april 2013

Homo & homofob - samma sort? (Filosofiskt om omvändelse)

När jag gick på gymnasiet för tusen år sedan kom en föreläsare från RFSU och pratade sex och sånt. Eleverna fick lära sig att akronymen betydde "Riksförbundet för sexuell upplösning". Det är med viss förvåning jag landar på en webbsida hos förbundet och ser att förbundet kapats av en helt ny grupp som försöker ge maximal exponering och kredd åt sin livsstil. Längst ner på sidan står det: "RFSU - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter". En helt annan innehållsdeklaration jämfört med några årtionden tillbaka.

Anledningen till hemsidebesöket var RFSU-ordförandens Ulrika Westerlunds "upptäckt" efter socialdemokraternas partistämma, att Islamiska förbundet bjudit in talare som - hör och häpna! - anser homosexualitet vara en synd (DN). Precis som kristendomen, förutom i Sverige där en helt ny grupp kapat den Svenska kyrkan i syfte att rättfärdiga sin egen livsstil.

Inlägget var planerat till nästa vecka men publiceras nu sedan Omar Mustafa lämnar alla funktioner inom (s). Hans parti har visat prov på en slags sekulär, antiintellektuell fundamentalism (SvD, DN, AB, SvD 2 - kristna socialister invänder sig nu i skandalens senaste vändning: SvD 3)

Ur den högre vishetens perspektiv - synliggjord av en zodiak västerlänningarna inte själva längre förstår eftersom de horoskopställer utifrån stjärnhimlen som den såg ut för 2.000 år sedan - blir fallet Ulrika Westerlund särskilt intressant om man ställer den tidigare Stockholm Gay Pride-ordförandens horoskop mot en annan karta. 

Jämförelsehoroskopet tillhör den mest homofoba man jag någonsin mött och skräcken var så uttalad att en perceptiv kollega till honom (född i mentala Tvillingarna för övrigt, och med Kräftascendenten för en osviklig näsa för svagheter) genast detekterade fobin och drev våldsamt med den mansrädda mannen. Homofoben hade, typiskt nog, som för att stärka sin uppenbart vacklande manliga självbild, ett porträtt på arbetsplatsen som föreställde Clint Eastwood från någon tidig film där han ses tugga på en ... freudiansk cigarr !!!

Frågan blir därför: var det något särskilt problem med sextecknet Skorpionen årgång 1972? Född samma år men i Fiskarna och med Skorpionen stigande i öster var en kvinnlig bekant som chockartat konverterade till homosexualitet efter att jag känt henne i många år. 

Likt Tvillingarna som såg homofoben och ville jävlas lite på skoj (en Satan, en som ansätter för att testa den andra själens förmåga att bottna i sin inherenta värdighet), ansatte jag kvinnan med moteld och allsköns argument. Och tro fan!, inom två år var hon ute på köttmarknaden och dejtade män på samma nymfomana sätt som innan den lesbiska parentesen. Horoskopets totala betoning av Jord och Vatten var symptomatiskt för beteendet (mot slutet av det här inlägget kommer allt att vara begripligt). Då blev jag verkligt intresserad och började misstänka att psykisk störning som homosexualitetens verkliga kärna. Inte minst Månen - griller och fantasiers säte skulle kunna tänkas vara i olag.

Den aspekten har inte studerats på bloggen, men lika intressant var fyndet av den fallna Mars i Kräftan som en tydlig fingervisning i hbt-horoskop. Rädslan (Kräftan) för "den andre" blir så stor att man helt burar in sig bakom ett skyddande skal och väljer från enbart "den egna sorten". Eftersom Kräftan har Månen/sinnet som härskare är "Mars i Kräftan" bara ett annat sätt att säga "anfäktat eller traumatiserat psyke". Hur kraftfullt traumat är beror till sist på om placeringen är framhävd vid födelsetimman och om flera och liknande omen finns på himmelen.

Den straighta-lesbiska-nystraighta bekanten hade som sagt haft en skrämmande mängd lösa förbindelser med män innan homoperioden så det var alltså inte en fråga om Kräftan som självbevarelsedrift (snarare tvärtom). Inte heller har den homofobe mannen (med Vågascendent) eller RFSU-ordföranden någon planet i Kräftan, men ascendenttecknet för den senare är förstås okänt.



RFSU-ordföranden har naturligtvis ett horoskop som är en ren katastrof. I den naturliga zodiaken ser vi hur Månen och Saturnus betyder "emotionell fixering" vid Hades port (Oxen = 2a huset). Hon är helt fixerad vid Dödsrikets port, dvs kvinnans sköte som lurar själar att falla ner på jorden gång på gång.

Den här iskalla och patologiska bindningen till den egna kroppen opponerar sig med Solen i Skorpionen, men som jag påminde i samband med den sammanrasade biltunneln utanför Tokyo är en opposition mellan Jord och Vatten ohållbar. Den negativa polariteten kollapsar över sig själv och förmår inte uppbåda någon karaktärskraft att gå vidare. 

Ofta uppstår defaitister som resignerat anser att precis allt som händer dem var menat. Det är en extrem intellektuell lättja som kommer ur Oxens tecken, där identifikationen med Jordelementet ofta berövar individen på all ambition att "tänka sig ur" sin situation. Men har reducerat sig själv till ett antal kilo kött. I den sataniska axeln frodas naturligtvis naturdyrkan, ateism och allsköns sexuell perversion. Det här är Djävulens eller naturens rådare Pans medvetandeaxel.

Skillnaden mellan homosexualitet och homofobi kan alltså vara precis den skillnad vi ser mellan ovanstående två kartor. Den inre kretsen tillhör RFSU-ordföranden och den ytterst negativa fullmånen tycks indikera en saturnisk låsning vid den kvinnliga eller lägre halvan - den jordnära sublunära sfären (övervakad av Månen, som dock inte i alla kulturer är feminint uppfattad - i Babylon var Sin maskulin).

När den homofobe mannen föds har Månen lämnat "stockholmssyndromet" och är inte längre identifierad med (Saturnus: fixerad vid) den venusianska form som den kvinnliga "lägre munnen" (Venus-vaginan) indikerar (Oxen = mun och svalg, "långt ner i halsen"). Istället drabbas han av den sataniska axelns allmänna negativitet och Tamas (Mörkrets) attitydlåsningar. Hans Sol i sexualitetens Skorpion borde vara en viril reptils Sol, med ett extremt sug att reproducera sig. Men Saturnus är som alltid sluten, hämmande och blockerande. Den tycks snarast beskriva en kylig och avvisande portvakt som vakar över dörren till Hades port. Vaginaskräck som lätt och ledigt transformeras till rädsla för att själv vara vaginan som andra män penetrerar. Notera att Saturnus också - likt Kräftan - kan uttrycka fruktan, isande fruktan. 

Den "passionerade" Jord/Vatten-axeln mellan Stenbocken och Kräftan är således också den en rädslans axel och det är dödskräcken som är passionens eller lidandets kvalitet Rajas. Därav Stenbockens vilja till makt och Kräftans underdånliga sätt att vilja hålla sig väl med de pengastinna och mäktiga (se Sol-Kräftorna Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven, där särskilt den senare är en skam för socialdemokratin som en gång stod på arbetarnas sida och inte kapitalets.)

Det enda sättet att bryta det här kretsloppet är att förvärva kunskaper och de lägst fallna själarna - de som ligger i helvetet i leran enligt Platon - måste utnyttja Jord/Vatten-axeln mellan Jungfrun/Fiskarna. Och det är förstås i Fiskarnas tecken den av affekterade vattnet renas. Kristendomen hade full kunskap om zodiakens symboler i begynnelsen. Jesus ber sina medhjälpare bli "människofiskare" och lägga ut näten på båtens högra sida. 

Jag kan bara förmoda att vänster/höger-dikotomin i den här symboliska historien om Jesus och hans fiskare hade en kosmologisk signifikans. Platon ansåg t.ex. att den korrekta rörelsen var den åttonde kretsens, stjärnhimmelens, dagliga medsols rörelse. Den onda och illavarslande rörelsen åt vänster tecknade istället "vårt system" med Saturnus som den onda demiurgen som höll själarna fångna inom det vi idag kallar vårt solsystem. 

Planeternas motsols rörelse genom zodiaken var alltså en abnormitet och, kan man säga, brott mot den eviga åttonde himmelen till vilken själen hör! Själens mål är att åter bli ett med hela rymden och inte bete sig som en blind irrgångare här nere på jorden, i falsk identifikation med såväl en fysisk kropp som en kemisk soppa av djurets affekter. Homosexualitet är i det perspektivet bara den mest extrema av alla andliga felsteg en levande andevarelse kan ta.

Romaren Plotinus (200-talet) anses allmänt tillhöra den västerländska civilisationens viktigaste tänkare, men hur många i konsumtions-Sverige av idag läser sådan litteratur? YouTube-klipp på 30 sekunder, så lågt har mentaliteten fallit. Den nyplatoniske filosofen kommenterade i vilket fall själens fall, våning efter våning (man tänker osökt på Gevalia-reklamen "När du får oväntat besök"):


Genom sin egen karaktäristiska aktivitet, fast inte utan en resonerande process, känner Själen naturen hos det gudomliga Intellektet (Nous) vilket å sin sida känner sig själv utan något behov av resonemang. Det är ständigt närvarande inför sig självt medan vi bara blir så genom att omdirigera vår Själ mot det. Vårt liv är sönderbrutet i många liv [själavandring?] men den principen (Nous, himmelriket) behöver inte genomgå livets förändringar...

Den som inte äger styrkan att ta tag i den Första Själen [Nous?], den som besitter ren intellektion, måste istället gripa om det som har att göra med vårt ordinära tänkande och därigenom uppstiga. [Anm. Indisk filosofi kallar denna väg att återvända till himmelen jnana yoga, intellektuell eller kunskapsmässig förening.]

Om till och med vanligt tänkande visar sig för svårt, låt den människan vända sig om och förplikta Själens sinnesnivå eller sensitiva nivå, som bär på idéformerna i en mindre förfinad grad. Ty den fasen, med dess krafter, är också immateriell och just inom de Ideala principernas räckvidd.

Man kan till och med, om ett sådant begär finns, börja så lågt som vid den reproduktiva Själen och dess produktion och därifrån påbörja uppstigandet och från deras yttersta ideala principer klättra upp till ytterligheterna i en högre bemärkelse, dvs. till Primärerna.

The Enneades - V.3.9, The Knowing Hypostases (min övers.)

Man kan notera att Plotinus likt Platon 500 år tidigare, inte nämner någon väg tillbaka för den helt materiella människan. Eftersom de högre himmelska tingen har analogier nere i vår materiella värld kunde Platon på geometriska grunder förklara att Jordelementets atomer inte matchade de högre elementen som man - om man tittar noga på Plotinus text - kan urskilja.

Nous går bortom alla analogier med de fyra elementen (även om de ständigt finns i det gudomliga medvetandet som de "fyra väsen" som vaknar Tronen, för att tala bibliska) men Själens högsta nivå motsvaras av Luftplaneten Saturnus och om den blickar mot Nous blir den en klar kanal och kan via förnuftigt tänkande "filmruta för filmruta" rekonstruera vad himmelriket (Nous) måste vara. 

Saturnus är vårt systems högsta Logos (förnuftsprincip), i tandem med Solen. De härskar i den positiva polariteten över Vattumannen och Lejonet respektive och illustrerar den noetiska världens/väsendets ständiga intellektion över dess genuina existens. (Istället för "intellektion" kanske man kan använda ordet "begrundande".)

Att dessa två tecken lyder under Tamas guna (Mörkrets kvalitet) och enligt indisk astrologi därför tillhör de helvetiska världarna, under människans dominant passionerad (Rajas) verklighet, är något av en tankegåta. Romaren Plotinus texter röjer en uppenbar förtrogenhet med indisk kosmologi, men handlar inte om att han missförstått något. För naturligtvis är i lika hög grad som de fyra elementen även de tre gunas inklusive okunskapens mörker eller Tamas närvarande i den noetiska världen - men som t.ex. okunskapens prototyp. Den himmelska världen måste per definition innehålla förlagorna till allt som i en annan berättelse rullas ut över tid i ett eller annat universum. Kaos bor verkligen granne med Gud i det gudomliga intellektet! Och en hoper bögar.

Varför vissa själar tar med sig vissa saker från himmelen och ner till jorden, är ett mysterium! Men det tycks vara så att Verkligheten, inte den vetenskapsmännen talar om utan den kompletta verkligheten, beter sig totalt motsatt biologins "black box"-tänkande. Det finns inget sådant som slumpmässiga mutationer i den verkliga Verkligheten. Allt som händer och sker på t.ex. planeten Jorden är KARMA och planteras i himmelriket. Himmelriket kan ses som en stor centralstation varifrån allt organiseras och där själars tankar och handlingar i föregående liv matchas mot deras kommande återfödelser på jorden. 

Men märk: i NOUS finns redan hela världshistorien skriven, vårt universum är redan att avslutat kapitel och jordens undergång finns redan där. Vad det handlar om nu är bara hur många av de redan räknade själarna som ska få följa med till nästa universum som kan räddas... 

Men också det antalet antyder vissa traditioner. 144.000 tusen rentvådda ska stå på ett berg och ryckas upp, enligt Bibelns Uppenbarelsebok. Jag har tidigare pekat på siffertricksandet: 12 x 12 = 144. Lägg på tusen som är en symbol för "oändligt många". Texten säger alltså "zodiaken (=12) upphöjt till två kommer att räddas från helveteshålan Jorden", dvs. alla själar, även bögar. Där har Jonas Gardell faktiskt rätt med att "alla ska med". 

(Jfr Jesus om att förlåta sina fiender inte sju gånger utan sjuttio gånger sju i Matteusevangeliet 18:22. Uppenbarligen ska också 12 x 12 betraktas som en stark emfas.)

Det innebär nu inte att homo är annat än psykisk sjukdom. Genom att lobba för en form av sinnessjukdom skapar RFSU förutsättningar för gränslöst lidande i kanske ytterligare många tusen år för dessa själar. De borde ha valt att födas i en annan kultur, vars regelverk och moraluppfattning var entydig. Till landet Sverige återföds tydligare själar som ännu inte förnedrat sig tillräckligt men från himmelriket ser en tydlig möjlighet att fortsätta syndafallet ytterligare en våning ner. 

Sveriges dolda gud är Moder Svea och hon måste rimligen vara den fornnordiska Hel, helvetets gudinna. Detta passar utmärkt eftersom Vaginan eller Dödsrikets port ligger i Oxens tecken och där har vi också den onda stjärnan Algol eller bockguden Pan.  (I det här läget måste understrykas att detta inte är bloggarens egna åsikter, han har inget mot vaginor! Med Månen i Tvillingarna gör han sig bara till ren en ren kanal för en gammal kosmologi och beskriver hur saker ser ut från vishetens perspektiv.)
 
Och tänka sig, i det svenska nationalhoroskopet har vi just en feministisk Måne i Väduren som knyter an till primitiv brunst (Mars) i Oxen och detta i åttonde huset för sexualitetens och själens korruption. 

Till Sverige föds bara själar som måste nå botten innan de man påbörja vägen tillbaka mot intelligensen i de högre världarna. Därför har den här bloggen cirka 500-700 besök per dygn varav knappast mer än 200 kan vara stadigt återkommande besökare. I ett annat land och kultur skulle detta vara en av de viktigaste bloggarna. Jämfört med Plotinus citat här ovan landar den svenska folksjälen utanför hans lista över de våningsplan där omvändelsen ännu är möjlig.

För en grafisk illustration, minns bilden som använts bl.a. i Lena Mellin & Fredrik Reinfeldt, fruktan sitter mellan benen




Man kan jämföra med kabbalan  som också lämnar en prototyp till Jordelementet utanför frälsningen. Det judiska systemet kopplar "Grunden" till den arketypiska människans (Adam Kadmon) genitalier och därmed till Vattenelementet och den "reproduktiva Själen" (den vegatativa Själen) i citatet från Plotinus. Bloggen har också kallat den för den irrationella Själen. Planeten Jorden eller Jordelementet är inget mer än en fotapall. (Illustrationen från nätet, förefaller hämtad från den kristna kabbalan som populariserades under Europas rennässans.)

Så säger Herren:
Himlen är min tron
och jorden min fotapall.
Vad för ett hus kan ni bygga åt mig,
vad för en viloplats?
Jes 66:1

Svar: Människan är ingenting, förmår inte tillför världen det minsta, med mindre hon orienterar sig mot NOUS. Av Intelligens beror hennes intelligens och bara intelligens kan avslöja det självbedrägeri hon sysslar med i sitt liv här på Jorden.

*****

Tillägg

För socialdemokratins klantiga hantering av Omar Mustafas öde vilar förstås yttersta ansvaret på ledaren för Stockholms socialdemokrater, Veronica Palm. Hon har skrivit mycket bra - inte minst häromdagen om hur regeringen legitimerat ockerhyror. 

Född 1973 är hon lustigt nog (inlägget skrevs innan lördagens dramatiska turer) född med just den sataniska eller materiellt fixerade axeln som jag antytt som en byggbit i ett homosexuellt eller homofobt scenario. En annan vanlig kommentar på bloggen är att axeln kan ge en identifikation med kroppens falska världsordning - Satan smyger in i den i kroppsliga människor och får dem att helt tappa sikte på livets högre sanningar. 

(Det var bl.a. denna aspekt som i turerna till det som blev valet av Juholt som partiledare som fick mig att tveka lite kring Palms lämplighet i snacket om en ny partiledare. Var finns tankehöjden på himmelen frågade jag. Sedan kom Juholt med ett horoskop med sjufalt högre tankehöjd än det korrupta högersosseriet kunde fördra...)



Mustafa, född en Jupitercykel efter Palm blir då, sitt sideriska tecken Fiskarna troget, martyren som vittnar om dessa högre sanningar. Jfr Plotinus om att börja vid den vegetativa Själen (Vattenelementet) och rena sexualimpulserna för att bättre kunna uppfatta Guds vilja.

Hans Mars i Väduren i angrepp mot Saturnus i Skorpionen indikerar verkligen en som stormar mot dekadenta sexuella fixeringar (fixeringens Saturnus i korruptionens tecken nummer 8), och Palm tar åt sig eller reagerar å alla homosexuellas vägnar. Hon har intressant nog själv en opposition mellan samma Mars och Saturnus, vilket vid ett snabbt påseende mest liknar frigiditet. Eller en lesbianism som inte är offentlig. 

Det är lite oroväckande att se Solens disponent Saturnus i Dödsrikets port Oxen och i ett kollapsat förhållande till sexualdriftens Mars i Skorpionen. Utan att övertolka, tycks det i vilket fall helt klart att det är islams syn på homosexualitet som triggat en störning på Palms födelsehimmel. Ännu ett illustrativt horoskop sällade sig således till ett inlägg som redan var skrivet dygnet innan lördagens dramatiska utveckling inom sosseriet.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

"Riksförbundet för sexuell upplösning"

En ovanligt förutseende föreläsare, med andra ord. ;-)

Seaward sa...

:-) Här var Tryckfelsnisse i högform. Får stå kvar, det var ju riktigt roligt!