Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 april 2013

Ett elitistiskt inlägg

Först måste en sak sägas: vi är alla Elit fram tills vi börjar fokusera enskildheter och småplotter, lurade av dem som ormlikt viskar om "valfrihet".
 

Jag har inte betal-DN så jag vet inte om journalisten drog någon slutsats om fenomenets rötter: det är återigen den lilla och obetydliga människans längtan efter att vara förknippad med de stora och mäktiga.

Heraldik – läran om de stora "Husens" vapensköldar.

Svårare är det inte: marknadsekonomins giganter har idag övertagit kungadömets och adels position. Medan marknadsliberala och socialdemokratiska spån härjar mot monarkin och vill se republik, fattar de inte att feodalismens krafter redan verkar genom dessa nya ”ätters” vapensköldar. Den lilla människan kan protestera och säga vad hon vill, men på jorden kommer alltid Överherrar och Slavar att finnas. Det betyder inte att man ger upp motståndet mot orättfärdiga Överherrar.

Tyvärr lever många Slavar i främlingskap inför sig själva och blir därmed de nyttiga idioter som söker associera sig med ett så maktigt ”Hus” som de har förmåga till. (Slaven är en ”det”, inte en ”han” eller ”hon”, utan enbart ett verktyg som den orättfärdiga typen av Herre använder för att berika och befästa sin egen position.)

Men Slaven kommer aldrig att bli adlad, inte ens som den stoiske slaven Epiktetos frigiven av sin Herre. Dagens Herrar är nämligen lika giriga som obildade råttor. De skulle inte känna igen sin andliga överordnade om de så mötte honom någonstans långt ner i personalhierarkin. Däremot skulle de bli osäkra och troligen sparka vad de dunkelt föreställer sig som en rival.

Den här hierarkin är ofrånkomlig enligt platonismen: ENHETEN utvecklar sig alltid till PLURALISM, och för varje ny förgrening lyser Ljuset (intelligensen) lite svagare. 


På botten av detta syndafall hittar man naturalisterna, gudsförnekarna. De kan inte tänka längre än till det ögonen och öronen registrerar och drar därför slutsatsen att det inte finns något gudomligt eller någon högre plan bortom sinnesintrycken.

De är, som Platons sade, själar nedfallna i en död värld. Men eftersom de har så låg intelligens lägger de den lilla kraft de nu har på att levandegöra den materiella cirkusen. De är hamstrar som springer runt i ett hjul och håller hjulet ”levande” genom sin egen energi. De har inte ens övervägt anamnesens möjlighet som en väg att upptäcka kretsloppet för vad det är.


*****

Född i ett konsumtionssamhälle fylld av de nya Herrarnas vapensköldar märktes jag djupt av skivetiketternas magi. Barn av den fantasilösa digitala cd-eran saknar troligen förmågan att känna sina djupa själsliga rötter via musikbranschen - vi har nästan alla varit associerade med ett eller annat Hus, gång på gång genom vår själs historia på den här planeten. Istället sägs IT-fascismens högborgar vara de som attraherar unga och lågt utvecklade själar. Säg en enda levande tänkare som har en vapensköld ens en tiotusendedel så känd som Google eller Apple.

De onda Överherrarna jobbar nu på att reducera Slavarna till det yttersta och it-fascisterna följer lydigt order: de uppfinner bärbära datorer så att den rotlösa arbetarklassen (= medelklassen) ska kunna kunna serva Överherren t.o.m. på resa mellan två punkter. 

Överherrarna centraliserar också resurserna till "molnet" så att fattighjonen ska kunna koppla upp sig till denna imitation av den verkliga gudomliga intelligensen och få en dos film eller musik - verklighetsflykt från ett obetydligt och utbytbart liv under någon ond småherre, som t.ex. rekryteringsföretaget Adecco som vägrade en 35-årig kvinna jobb eftersom hon var för gammal för att den onda Arbetsgivaren skulle kunna kapa åt sig skattesubventioner via regeringen Reinfeldt. 

(Det mest fascistoida och diskriminerande pack politiker svenskarna någonsin haft dumheten att ge makt till. Frågan är om de hade något val, folket är hjärntvättat av Arbetsgivarföreningen och deras enorma förmögenhet - efter make-over kända som Svenskt Näringsliv.)

*****

Bloggen blandar högt och lågt och nu utan förvarning en liten vapensköldsspaning från en som är gammal men inte tillräckligt gammal för att ha deltagit som tonåring i det roliga 60-talet - årtiondet alla önskar att de varit med om, att döma över kraften i dess ikonografi och stil.

Redan som barn tyckte jag att dagens poplåtar i radion saknade något - förankringen i en historia. Medan polare enbart bullrade hårdrock på hög volym lyssnade jag uppmärksam på äldre musik på P3 - det här var innan P3 blev dagens ungdomskanal med örat enbart mot ögonblickets heta grejer. (Det tillhör den Stora Konspirationens plan att beröva Slaven all omvärldsorientering - se bara Svenskt Näringslivs hån mot "hobbykurser" på högskola för några år sedan. 

De onda Överherrarna vill ha folk som kan bara precis så mycket för att utföra lågt lönesatta och rutinartade handgrepp. De har ju redan lejt it-fascisterna att tillverka datoriserade ramverk som alla baserar sig på siffror - på lönsamhetskalkyler. På ful vinst inom alla områden. 

Den här sataniska filosofin har nu fyllt Sverige av rekryterare på samma intelligensnivå som moderaten Sofie Arkelsten - hon med de fantastiska kunskaperna om vilken kvinnornas vän partiet varit 1900-talet igenom.) Rekryterarna är numera så lågbegåvade att det är helt omöjligt att komma till en anställningsintervju. Deras första uppgift är att på den onda Överherrens order sortera bort "överåriga", dvs de som formades innan näringslivets iscensatte Operation Folkfördumning. 

Ta t.ex. 1970-talets P3 - deras "spellista" var enorm och sträckte sig långt tillbaka i tiden. Det äldsta mina 12-åriga öron förmådde uppskatta minns jag tydligt för att låten var så otroligt gammal - Roy Browns "Boogie at Midnight" från slutet av 1940-talet. Här var rockmusik i en tidigare inkarnation - fast med etiketten Rhythm & Blues.

Invändning: Skivbolagens distributionskanaler som Spotify. Motargument: Slavar vill gå i samma hjulspår och bara tror de utnyttjar sin "valfrihet". Forntidens officiella radiokanal fyllde en viktig funktion som dessa Slavar nu kan kryssa runt via Spotify. Gamla P3 var som en storebror, lik musikjournalisters bästa-listor - de vidgar pespektiven för dem som inte är självgående upptäcktsresanden eller saknar nyfikenhet.

För ögonblicket har jag fått nog av komplex eller "arty" musik och har roligt åt att botanisera bland gammal bortglömd slit-och-släng-pop. Jay & The Americans var ett välkammat pojkband som hade några rejäla hits men målade in sig mer och mer i ett hörn med åren, och blev identifierade som gruppen som gör fräscha covers på gamla hits. 

Det lät mycket Broadway-show om en del, men det är toppkompositioner, skickliga sångare och studiomusikerna har ett häftigt tryck. Med ett tydligt Luft-horoskop bara älskar jag blåsarrangemangen som skrevs för det här bandet.



1965 kom första samlingen av bandets listframgångar så långt. Visst är den här svarta etiketten klassisk design i sin brutala enkelhet. "High Fidelity" - "hög trohet mot livet"! Jag tänker Blake Edwards Rosa Pantern varje gång jag ser den här etiketten/vapenskölden från United Artists.




Här har bolaget hippat till sin vapensköld. En andra samling med populära låtar kom året därpå. Den här LP_skivan har en innerpåse i färg mönstrad med den nya logotypen. Sådan "lyx" brukar företagen snabbt snåla in på och är en ledtråd till att Hits volym 2 är en förstapressning från 1966, eller, vem vet, kanske 1967? 

Kolla in popmusiken f.o.m. 1966 - den t.o.m. låter mer som rosa-rött godis! Här börjar den moderna popmusiken som med få justeringar kan återvändas även idag. Jay & The Americans var bara det första "bolagsbandet" som reducerades till verktyg för att kränga gamla låtar om och om igen, låtar som redan bevisat sin förmåga att tilltala folks öron.




Den engelska versionen användes ännu 1970, den beige-bruna UA lanserades 1971. Men det var på rött/karmosinrött Nick Lowes andra band Brinsley Schwarz debuterade. Britterna, alltid lika fixerade vid att verka individualistiska, klurade ut en 90-graders rotation av färgarrangemanget. Fiffigt. Plus att de grötade till den kraftfulla och rena logotypen. Behöver man säga att det amerikanska originalet är enklare och har större slagkraft?

Brinsley Schwarz typ av folkpop var extremt influerad av Crosby, Stills & Nash enorma framgång i USA, men britternas copycat-debut sålde så dåligt att UA tydligen inte ville riskera mer förlust på sin huvudetikett. (Det är i själva verket inte alls en dålig skiva, tvärtom.)

När album två kommer året därpå har bolaget "degraderat" Brinsley Schwarz till enklare sidoetiketten Liberty (men 1971 var ännu den tid när bolagen ofta kostade på en grammofonskiva ett lyxigt utviksomslag). Det är säkert bara bokföringstekniska skäl som ligger bakom artisthopp mellan moderföretagets olika skivetiketter... Räknenissarna flyttar musikerns som små brickor i sitt till vinst syftande skrivbordsspel. Själar i döda kroppar i ett dött tankesystem...

I låt två berättar en ung Nick Lowe om hur livets borde vara ”let’s shine brightly” – det finns en andlig överton i mycket det han skrivit, men han har aldrig (tror jag) fattat de djupaste motiv som han hämtade inifrån sin gudomliga intelligens. 

Musiker står nära Platons högre ”former” – här hade Platon fel som skattade musikmediet lågt... Musiker reproducerar ”avbilder” av Levande Väsen men filosofen hade rätt i den meningen att musikälskaren aldrig når Intelligensens nivå genom musiken.

Intelligensen uttrycker sig aldrig spatio-temporalt – som en särskilt intrikat serie av noter. Intelligensen – det själen är när den är som bäst – är innehavare av hela kompositionen i ett direkt uppfattat nu. Jag har inte fotografiskt minne - tvärtom! - men platonismen förklarar kanske varför jag inte står ut med att höra samma musik med korta mellanrum. De som behöver lyssna fem gånger på skivan veckan efter inköpet gör det, har jag resonerat, för att de inte registrerar korrekt med sina högre själsfakulteter.

Det är som när narkomaner matar de kroppsliga sinnena med en ny sil så fort effekten av den gamla avtagit. De var helt enkelt inte tillräckligt uppmärksamma i sin högre intellektuella själ. Romaren och nyplatonisten Plotinus säger att förklaringen är att dessa människor har identifierat sig med sina fysiska sinnen och därför har en vek kontakt med de högre själsliga gåvorna. Mat och musik blir samma sök för själarna som håller den döda kroppen vid liv genom att offra den högre själsaspekten för den lägre.

I denna filosofi ser man skälet till männens så kallade förtryck av kvinnan genom årtusendena. Det högre stiger spontant och tar automatiskt kontroll över det lägre. Det är Platons utflöde ur Enheten fast nu omvänt. Kvinnans menstruerande kropp är den biologiska förklaringen till att de har mycket svårare att nå den rationella själens nivå. Närheten till en våldsamt cyklisk biologi innebär ett så stark "brus" att man fråga sig om inte kvinnokroppen är ett bra val för de själar som behöver bryta långt gången och problematisk trend i sina själar.

Män som fastnat i sinnesträsket är svårare att försvara, men min teori är, som just antytt, att de före detta liv i manlig kropp hade en kvinnlig dito. Om då (som med homosexuella) ekon av det kvinnliga livet finns kvar i det omedvetna (vilket är ofrånkomligt), då söker sig den nya kroppen mot samma saker som den ägnade sig åt i sitt föregående liv. Den mest feminina man jag känner röjde för inte länge sedan en ny sida av sig själva som jag inte på alla år känt till: han var en hejare på matlagning, trots en i tydlig "luftig" födelsekarta. Men så såg jag nyckeln: Venus i Kräftan i 2a huset för föda och resurser! Venus är indiernas enda uttryckligt kvinnliga planet och det visade sig att han fått kokkonsterna på mödernet.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du verkligen själv på det där som du skriver på slutet?
Det är naturligtvis bara antaganden och fördomar att kvinnor på grund av biologin skulle "ha mycket svårare att nå den rationella själens nivå". Det har ju cirka hundra års möjligheter för kvinnor bevisat. Det hette förr att kvinnor inte skulle klara av högre studier, kvalificerade yrken som läkare osv, de var olämpliga för bilkörning, vad som helst, p g a just sin kroppsliga konstitution. Men nu vet vi ju att det inte var så. Eller vad tycker du?
Dessutom är det ju så att det inom alla religioner och andliga rörelser är så att kvinnor av någon anledning har lättare att ta till sig tron på en högre kraft. De flesta ateister är män enligt alla undersökningar som gjorts. VoFs medlemmar är till 86% män, enligt deras egna uppgifter.
Det finns nog en anledning till att gestalter som Jesus och Buddha var inkluderande mot kvinnor, något som helt gick emot den tidens synsätt.
S

Seaward sa...

Eftersom jag inte har några distinkta minnen av min senaste kvinnliga kropp är det svårt att uttala sig om den andra sidan med verktyg som t.ex. ”tron” - det Platon kallar den lägre verklighetens ”uppfattningar”, vilka alla bygger på empirisk dvs falska intryck.

Den högre/rationella verkligheten bygger på vetande och springer direkt ur den himmelska verkligheten. Redan i ditt ordval antyder du att den här tudelningen existerar.

Den här bloggens ideliga kopplingar mellan astrologi och den antika världsbilden är sannolikt inte tillräckliga, man måste själv läsa vidare för att förstå hur Platons genuint existerande himmelska värld och den biologiska "processverkligheten" (obeständighetens kretslopp) båda verkar på de återfödda själarna olika beroende på vilken kroppstyp man har.

Alla inom dataprogrammering vet att kvinnor inte tillfört deras skrå något (som är en av de branscher som arbetar med absolut rent förnuft utan några sinnliga disktrationer eller "mänskliga" eftergifter annat än pedagogers input om hur människor spontant tolkar knappar och spakar och ikoner).

Kvinnorna inom IT hittar man oftare engagerade i just gränssnittet där hård logik möter människan i en dators yttre handhavandeytor. Kanske är branschen så mansdominerad att fel kvinnor med fel bevekelsegrunder dras dit.

När Jesus i något av de apokryfiska evangelierna lovordar eleven Maria för att hon gör ett dubbelt jobb jämfört med dem födda män och därför inte alls förtjänar männens avund när Jesus lägger extra tid på henne, motsäger detta inte alls tanken på den antika tvåvärldsläran och att själen väljer manliga kroppar och kvinnliga kroppar beroende på vad den vill göra.

Själen kan med andra ord själv välja en kvinnokropp för motsvarigheten – intrapsykiskt – till det som i den yttre världen heter ”bakom varje framgångsrik man står hans hustru” – Det är de andligt döda elementen Jord och Vatten som hindrar Eld och Luft från att bli extremister. (Jag har noterat hur du glatt dig åt att jag givit Eld och Luft ”onda” betydelser efter att ha levererat så många negativa upptäckter om Jord och Vatten – elementen som ligger Moder Jord närmare än Fader Himmel...)

forts...

Seaward sa...

...forts

Sedan har vi förstås specialfallen – de homosexuella, ”manhaftiga” fruntimmer och effeminerade män. En kraftfull ande som från ett eller flera manliga liv återvänder till jorden och tar en kvinnokropp gör det säkert i avsikt att låta den negativa biologin verka på anden och kanske få hejd på dess hetsighet.

Menstruationscykeln i processens overkliga värld bygger upp och bryter ner det kvinnliga psyket i en så närmast mångalen snabbhet (åtminstone jämfört med förnuftsplaneten Saturnus rytmik) att kvinnas Måne helt utan saturnisk styrning troligen är illa lämpad att ta långsiktiga beslut. Ja, hon kanske skulle kunna ta dem under goda och psykiskt ”öppna” dagar.

Men ponera ett specialfall, en hyperenergisk ande som väljer att gå in i kvinnokropp för att odla ett liv av mer sinnlig närvaro. Ditt eget är ett bra exempel, med, om jag minns rätt, förnuftsprincipen Saturnus som tar ett 270-graders stryptag mot den levande och pådrivande Solen för en märklig hybridform där livsglädje hålls kort av Saturnus (principrytteri?) och där system eller doktrin ofta används för att underkuva den fria (i Saturnus tycke alltför fria) Solen.

Beroende på tecken och husplaceringar skulle man kunna få ett av de få kvinnliga chefsämnen som faktiskt förmår slå sig fram i männens värld och på männens villkor. (Saturnus = patriarkala mönster) Dessa ”manhaftiga” varianter bör hellre jämföras med biologiska män än med biologiska kvinnokroppar. Deras inre ande gjorde dem troligen redan tidigt till pojkflickor, de föredrog att leka med grabbar hellre än med tjejer, osv.

Diskussionen om manligt/kvinnligt i antikens världsbild – som astrologin återspeglar den – är alltså sjufalt mer komplicerad än den feministiska diskussionen som enbart utspelar sig i den döda kroppsliga ”processvärlden”, där Saturnus via Jord (Stenbocken) tjänar som denna världens herre.

”Kött och blod” har det inte ens i sig att förstå vad astrologin Luft-Saturnus denoterar för typ av obundenhet till kroppsliga humörsvängningar. Astrologiskt kan man dock tänka sig att kvinnor med himmelska horoskop i praktiken är bättre ämnade att ta upp kampen mot män på männens egna villkor – i det intellektuella.

En synsk kvinna med nästan hela sitt horoskop i Vatten, Fiskarna och Skorpionen, fick en upplevelse av mig när vi promenerade för några år sedan: "Du är ju inte ens i kroppen!" - hon upplevde att jag låg och flöt lite ovanför. Som sagt: jag har ascendent, måne och sol i Luft. Noll plneter i den bindande och förminskande Jorden. (Vi talar symboler här, jag är inte tre meter lång!) Det är delvis ur egna upplevelser av det mörker jag känner varje gång jag riktar sinnet mot kroppen jag förstår hur illa det är för dem som lever hela sina liv med ständigt fokus på sina fysiska sensationer.

Inom medicinsk forskning gör alla sorts kvinnor utmärkt ifrån sig – just för att de nu tjänar Djävulen – det stoff deras kroppar gör dem mer disponerade att känna av. Saturnus via Jord förmedlar alltjämt förnuft och systematik – det döda stoftets ordning.

Anonym sa...

Det förvånar mig att du nu drar upp programmering och IT-branschen som ett exempel på "absolut rent förnuft" så nedsättande som du yttrat dig om den och folk som jobbar inom den! Själv har jag ju till skillnad från dig ingen erfarenhet av den, så jag tror dig på ditt ord där. :-)
Den högre, rationella verkligheten bygger på vetande ja, och och vad du inte vet, till skillnad från mig, är hur det är att ha en kvinnlig kropp, med menstruationer osv. Därför tycker jag det är förmätet att påstå att "Menstruationscykeln... bryter ner det kvinnliga psyket... osv". Det är i praktiken väldigt sällsynt att kvinnor begår galenskaper, som våldsbrott t ex, under inverkan av hormonsvängningar, men hur mycket elände har inte testosteronet ställt till med hos hormonstinna hannar! Med samma biologistiska hormonargument skulle man kunna argumentera för att hålla män utanför viktiga samhällsposter.
Jag tror visst att det finns biologiskt betingade skillnader mellan könen, men inte i en sådan grad som din text antyder, och framför allt inte att kvinnor skulle komma till korta av dem.
Framför allt tycker jag att det är just ett jord/vattenperspektiv som du (och många andra) anlägger här. Det att bara se en fysisk kropp, och utifrån det säga att "hon är så och så" eller "han är så och så" utifrån deras könstillhörighet. Det är ju precis den biologism som du kritiserar. En människa är mer komplex och har mer potential än så, och det visar just astrologin, alla har ju alla planeter i sitt horoskop, och män föds inte bara i vissa tecken och kvinnor i andra. Diskussionen om manligt/kvinnligt är också sjufaldigt mer komplicerad, inte bara än den feministiska diskussionen, utan även än den biologistiska diskussion som påstår att kvinnor är si och så pga menscykeln, och passar inte för det och det.

Sen tycker jag det är larvigt att kalla kvinnor för "manhaftiga" och män "effeminerade". Som om de vore anomalier. Kan vi inte bara se på varandra som det vi är -andesjälar i tillfälliga människokroppar. Det som kallas för det sanna seendet.

Det du berättar om den synska kvinnan är intressant. Tänk att en kvinna - och det dessutom under det biologiska vattenelementet - kunde få en sådan uppenbarelse från den högre/rationella verkligheten!
:-)

Seaward sa...

Glöm inte vilken blogg detta är. Här gäller astrologi och "biologism" sorterar under Vattenelementet som inte gör skillnad på män och kvinnor om detta element dominerar dem. Mars i Vatten/Kräftan hos ateisten Sturmark är ett lysande exempel på hur även manliga kroppar kan ha en "psykisk kvinna" på insidan, snar att gå upp i gäll fasett för att skydda sitt revir.

Men den biologiska fasen av en varelse (Vatten + Jord), är naturligtvis uppenbar i samband med den för vissa kvinnor förlamande mensen. I släkten har jag flera exempel på kvinnor som är intellektuellt utslagna stora delar av månaden pga. sina besvär. Här har de astrologiska förhållandena mycket Vatten plus Eld/Jord-konflikt gällt. Under de "klara dagarna" (som jag nämnde) är de lika intellektuellt redbara som någon.

Och för att inte göra en lång följetång av detta måste jag tillägga att du högg på en rätt oväsentlig bisats i ett längre inlägg som handlade 1. om maktens insignier 2. popkultur plus lite lösa tankar som utfyllnad. Jag inser nu att du tolkade "elitistiskt" på ett feministiskt sätt och trodde det var en text om män mot kvinnor. Så var inte tanken - upplägget beskriver det himmelska utflöde som inte stannar i sitt "syndafall" förrän mörkret är så stort att man börjar tro allt handlar är biologi (eller texten uttrycker biologism). Och det var där - själv med både Sol och Måne i Jord - du valde att ta strid. Ser du hur sällsam den antika elementläran och världsbilden är! :-)

Någon Systemarkitekt (som it-nördarna söker efterlikna utan att ära den som äras bör) vet vad själarna är på jorden för att verka i för zon. De fyra elementen på den här bloggen beskriver som sagt, liv, ande, psyke och kropp (Eld, Luft, Vatten, Jord).

Det finurliga med Månen är att den essentiellt är "Luft" så att redan psyket enligt indisk astrologi bär samma kluvenhet som Plotinus tillskriver själen, en högre rationell del och en lägre instinktiv. Människans själ kan använda sitt liv att antingen sträva uppåt eller välja att leva med växterna och djuren.

Med fyra års bloggande i samma ämne har jag hunnit förstå platonismen bättre än när jag började, men det är helt klart denna verkliglighetsbild som gällt från start. Män och kvinnor är bara två kön som splittat upp sig steget innan, på "Vattennivån", och intar rätt små roller. I fokus bara för den fjärdedel av mänskligheten vars själar är här för att fokusera Jordelementet, antingen som ett val i Himmelen eller för att de hasat så långt ner i hierarkin - se där är det elitistiska igen, som jag syftade på i rubriken!

Där har du inläggets röda tråd (hoppas jag) i snabbrepris. Med dubbel Jord kanske du var angelägen om att bryta bort den högre verkligheten direkt, och reducerade hela inlägget till enbart en diskussion om biologism? Jordelementet tog över direkt på bekostnad av inläggets avsedda vision. Förstå varför Reinfeldt är så rätt för visioner, Solen i Vatten och kroppen i Jord... och en Måne i Luft som rationaliserar lite hit och dit. Sannerligen att många män beter sig som fruntimmer, hala och slingriga. Det är för att de inte kommit på god fot med den högre rationella själen ännu. Och den är ytterst sett Saturnus som Liemannen, som skär av kontakten med det fysiska för att kunna tänka himmelskt Se mitt förnamn vars etymologi kan diskuteras. Sivert - severed - sever, att vara avskild eller att avskilja/kapa banden med.(Se sedan den avskiljande lien/Saturnus på min himmel - gradexakt mot ascendenten!)

Vi t.o.m. får våra namn genom en högre försyn som påminnelse om vad vi ska göra. Det är t.o.m. ett himmelskt tecken om föräldrarna inte haft ork att hitta på något bättre än ett frekvent namn. Kanske en sporre till individen att bli något trots att "utfyllnadssjäl" står skrivet i födelseattesten.

:-)

Anonym sa...

Ja jag vet att det bara var "en bisats" och inte huvudfrågan som min kommentar handlade om, men jag kunde ju bara inte låta ett sådant påstående stå oemotsagt! Och tro mig, jag hade inte en tanke på vad rubriken på inlägget var, så ditt antagande är fel. När jag efteråt såg rubriken igen tänkte jag: "bara han inte tror att rubriken har något med mitt invändande att göra".
Om jag inte protesterade mot något annat i texten var det förstås för att jag inte hade några invändningar mot det.
Den som först anlade ett biolgiskt perspektiv var ju du med ditt påstående om kvinnors förment biologiska hinder! Detta ville jag påvisa.
Men OK, jag kan förstå att inställningen kan påverkas av det du beskriver. Men jag kan berätta att det är väldigt individuellt i hur hög grad kvinnor känner av PMS och klimakteriebesvär. Själv hade jag inga PMS-känningar alls, och inga klimakteriebesvär värda att nämna heller. Jag vet att Doris Lessing i sina memoarer nämner att hon aldrig haft besvär varken av menstruationer eller klimakteriet. Det här fick mig att kolla upp hennes horoskop och hon har månen i jord - jungfrun. Kanske vilket element månen är placerad i hos en kvinna har effekt här.

Dina kommentarer om Sturmark och Reinfeldt ådagalägger (och det är naturligtvis inte första gången) ett kvinnoförakt. Om fler män än kvinnor är ateister är det naturligtvis ett typiskt manligt beteende Sturmark har - hans manliga ego börjar skrika och protestera vid tanken på att det finns något/någon större än honom själv. Och moderaterna är ett övervägande manligt parti, med Reinfeldt som är klart mer populär hos män än kvinnor. Det är en typiskt karl Reinfeldt är - hal och slingrar sig undan från ansvar, precis som redan Adam gjorde ;-)

Seaward sa...

"Dina kommentarer om Sturmark och Reinfeldt ådagalägger (och det är naturligtvis inte första gången) ett kvinnoförakt."

-Inte korrekt. Jag har under fyra år av och till upprepat att Vattenelement är "den feminint uppfattade Naturen" eller liknande ordvändningar, precis som "själen" allmänt uppfattas som feminin i förhållande till Gud eller Guds Logos. Se den ymniga brud & brudgumssymboliken i både NT och i flera evangelier Kyrkan i Rom förbjöd.

Det du (och humorbefriade feminister) kallar kvinnoförakt är en känd kliché, ofta använda t.ex. i filmens värld: kvinnor i kattslagsmål över kläder på rea. Bloggen går längre tillbaka och påminner om att dessa irrationella och självgynnande beteende klassificerades som den vegetativa själen i antiken och - som av en tanke - korrelerar med månens tecken Kräftan, vars korrekt förstås är den av feminismen hatade patriarken Saturnus/Stenbocken!

Tills dess en militant feminist förstår att hon drivs inifrån av en dominant "manlig" Saturnus är det ingen mening att diskutera dessa sublima symboler som skär rakt genom den simpla kroppsliga betraktelsenivån.

Det elitistiska i inläggets rubrik ligger om något i att både den kroppsliga mannen och kvinnan (en klyvning som sker på cellens eller Kräftans nivå - i Vatten) är en lamentabel men kanske ofrånkomlig avslutning på en själ i vilt "syndafall". Omöjligt att stoppa sade Plotinus, en del måste ända ner och bli "jord" innan de kan vänta åter. Andra, avatarer, rör sig i tunnare luftlager och hälsar bara på jorden av fri vilja.

Hollywood har producerat en saga om Tor. Själens syndafall igen – som straff för sitt oregerliga humör slungas filmens Tor ner till Jorden av fader Oden. Bara i mötet med en kvinna av Jordelementet (spelad av jordbruna Natalie Portman) slipas Tors (krigsguden Mars) aggression av. Loke, Tors onda halvbror (hans jungianska Skugga skulle man kunna säga), uppvisar typiska drag av Djävulen, och att Shakespeare-mästaren Kenneth Branagh (med sitt distinkt supralunära horoskop) regisserade gav Hollywood-produktionen ovanligt episka proportioner och förstärkte elementet av antika världsbild.

Branagh t.o.m. förser Loke med en hornliknande hatt och genast stod kopplingen mellan LOKE och sanskritordet LOKA ("plats") klar. Det är behornade Oxen som är "platsens" symbol, dvs en fysisk kropp som breder ut sig i rummet (loka = rumslig domän). Ånyo Oxen som Djävulen - och bloggens gamla bekant den falskt leende Algol! Loke uppvisar alla Oxens sämsta sidor, dess vilja att starta bråk, vilket troligen förklarar den kriminella toppen som soltecken, upptäckt på denna blogg.

Att fornnordiska gudinnan HEL är döden eller "hel-vetet" rimmar också perfekt med den hellenistiska astrologins alLOKAtion av Hades port till Oxens andra hus. Här tar då syndfallet äntligen slut, med själens totala fall in i kroppsliga problem över Resultatet av den föregående klyvningen i Vatten av en sjuk själ till en manlig och en kvinnlig sort.