Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 april 2013

Dog socialdemokraterna 2013?

Apropå (s) partilinje (SvD) som de senaste dagarna flera gånger uttryckt någon form av fobi mot att mingla med andra människor och brett utbyta åsikter och erfarenheter. En partikularism och sekterism som faktiskt stod skriven i socialdemokraternas horoskop från dag ett! (Den förkrympta mentaliteten dyker sedan upp igen som rasbiologins kanske tydligaste signatur tidigt på 1900-talet.) Låt oss utreda den svenska socialdemokratins problem en gång för alla!

Om man tar Socialdemokratiska Arbetarpartiets födelsehoroskop och utanpå detta lägger horoskopet för (s)-kongressen 2013 som bl.a. formellt valde högersossen Stefan Löfven till sitt överhuvud, framtonar en inte helt otippad bild.

Efter journalisten Göran Skyttes exakta uppgift om när första partikongressen startade kunde konstateras att det var Kräftans med tungsinnets Saturnus stigande som utgjorde det nya partiets rollmask eller persona.

Årets kongress startade vid annat klockslag och på annan ort, men så förunderligt är ödet att det likväl var Kräftans tecken som var i stigande. På Newsmill dundrar filosofie doktorn (i samhällsvetenskap, förmodligen) Hedi Bel Habib om att ett parti inte kan ledas av en ledare som Löfven som agerar utifrån löst tidningsskvaller (Mustafa-affären). Det synes som om Stefan Löfven på något sätt beseglar partiets öde eftersom han själv är född i Kräftans tecken. Av de tre i särklass skvallrigaste personer jag känt har två av dem haft Månen i Kräftan.

Kräftans tecken illustrerar väl det jag kallade socialdemokratins problem med sin anti-intellektualitet. Inte obildning, märk väl, för den kan åtgärdas. Utan den grundläggande tendensen att gå på instinkt istället för att förlita sig på logiskt underbyggda resonemang. 

Månen och dess tecken Kräftan är de i särklass bästa symbolerna för att illustrera antika tankar om den vegetativa eller irrationella själen, en slags irrig blind drift, ibland "spot-on" och ibland "wide off the mark" (särskild under fullmånens mångalenskap). I djurens och människornas värld uttrycker sig den sublunatiska naturen som en generande trångsynthet och modersinstinktens besatthet att skydda sina egna. Inget ont i det, det är bara Natur och så som den fungerar, ännu oförlöst av förmågan att tänka stort och rätt.

Kräftan symboliserar tyvärr också den dominanta dispositionen bakom all partiskhet, svågerpolitik och maffiamentalitet som belönar sina egna och avskyr "de andra". Det är just därför astrologin inte rankar Kräftan högre än som "hemmets väktare". Politiker och samhällsdanare illustreras av opposita Stenbocken. 

Det sistnämnda tecknet lider å andra sidan av sin beskärda del problem. Diktatorsfasoner, intolerans och "den enda vägen" ligger alltid hotande nära om Stenbocken kombineras med en brist på intellektualitet, vilket ledningen för Stockholms arbetarkommun nu visar prov på.
Se: Sossar, Nationalsocialism & Berufsverbot
Dubbelexponeringen av den första och årets partikongress himmel visar att horoskopet just har dött! Dess massiva försök att slutgiltigt blamera Omar Mustafa för att han till skillnad från partiet förmår vara öppen och lyhört åt flera samtidiga håll och därmed flytta fokus från sin egen irrationalitet har bara avslöjat partiets despotiska och onda Saturnus. 

För är det inte fascinerande att just i år LIEMANNEN Saturnus når sin indiska 270-graders aspekt och nu från klar och hög tänkande Luft avslöjar det problem med vilket partiet en gång föddes: en Saturnus i egoistisk och maktfullkomlig och totalt irrationell instinkt. Saturnus i Kräftan i första huset är troligen den sämsta placering den här viktiga planeten kan ha.



(Google/Bloggers bildsystem har typiskt nog gått sönder i natt, så bilden måste länkas in från annan blogg.)

Transiterande Saturnus står 2013 i Luft och avslöjar vad Saturnus i Vatten i partihoroskopet egentligen sysslar med! En seglivad för att inte säga kronisk problematik går i dagen. Ett parti som sluter sig som ett vattenkryp och hårdnackat vägrar kommunicera med omvärlden (jfr Reinfeldts slutna regeringstid och lavinartade ökning av sekretessregler - Kräfta där också).

Egoperspektivet i första huset ger direkt samma diktatorstendenser hos Saturnus som man såg hos högerdespoten Margaret Thatcher - den enda vägens mentalitet.

Det enda försvaret för (s) födelsehoroskop är att man ser vilken NÖD som rådde hos den tidens arbetare. Det är ett idioternas horoskop, men just för att den tidens herrar förnekade massorna högre bildning. Det är samma herrar som nu under namnet Svenskt Näringsliv söker skjutsa dagens ungdom direkt ut i produktionen genom att smutskasta högre bildning och kalla mycket på högskolor och universitet för "hobbykurser"!

Att också Stefan Löfven låtit som en högermänniska och talar om arbetslösas skyldighet att ta det som bjuds dem och om det horribla ordet "affärsplan" från socialdemokratiska läppar, visar hur Kräftans tecken står för närighet och en förfallen låg mentalitet. Inte bara Fredrik Reinfeldt (Sol-Kräfta) drabbas således av den romerska diktaren Manilius föga smickrande beskrivning av symbolen Kräftan!

(Det finns några scenarier där man kan vara född i Kräftans tecken och ändå undgå små och partiska perspektiv på livet, och det är genom att Solen skuffas undan till något mindre viktigt hus medan andra och mer öppna tecken dominerar kartan.)

Jag finner det intressant att jag tog ett beslut att sluta blogga (behöver lägga mer tid på annat) och upptäckte att det "sista" inlägget hamnade mitt under nymånen i Fiskarna (projektstart Befrielse) kort efter kongresshoroskopet här ovan. Sedan sparkas Omar Mustafa på det skändligaste sätt och hans födelsehimmel har en tung betoning på sanningsvittnets tecken Fiskarna, för övrigt också de första kristna martyrernas symbol.

Okej, partiet antog försiktiga och oändligt fega skrivningar om vinster inom vården - samma nonsens som de pratade 2009 (vilket några framsynta bloggar upptäckt). Det är intressant att Fiskarna (och opposita Jungfrun) har mycket med sjukvård att göra och att 2013 års kongress just ser en emotionell överhettning i Fiskarna (Solen, Mars, Venus) och därtill i nionde huset som i goda horoskop tecknar ett genomlyst samvete och medveten varseblivning av den gudomliga viljan ("andens svaga röst"). De flesta horoskop är för röriga och igenslammade för att det ens ska vara intressant att granska det nionde husets kaliber. Även om det skulle se bra ut, kommer det inte till tydligt uttryck...

Omar Mustafa hade den nästan perfekta kombinationen av politik och humanitet på sin himmel: Solen i Fiskarna baserad på välviljans Jupiter i realpolitikens Stenbock. Och denna tillgång kastade alltså de inskränkta sossarna ur sitt parti! Hur stod det då till med förmågan att höra livets högre mening i det första kongresshoroskopet, det som Fiskarna utövade ett sådant tryck på år 2013? (Glöm inte att nionde också representerar religion! Och det är exakt detta ämne supertönten Löfven och diktatorn Palm uppenbarligen hatar.)

Jo då, för den näringsfixerade Kräftan i öster är Jupiter en verksam välgörare. Jupiter är frälsaren och den härskar över Fiskarnas tecken, den gränslösa empatins tecken. Socialdemokratin föddes som en i princip gränsöverskridande solidaritet mellan världens alla förtryckta arbetare. Men som vi sett har himlen redan kollapsat pga. den snäva och partiska och ego-fixerade utblicken (Saturnus i första). Den svenska grenen av socialismen har en besvärande tendens att sluta sig och göra sig mindre än de verkliga idealen! Den bangar ur redan på första kongressen. (Jag är nu inte historiker, men det skulle inte förvåna mig om det inte finns ett svek mot Marx med redan från början.)

Givet denna prominenta Saturnus, vilket värde har då en "dubbelt god" (essentiellt och accidentellt) Jupiter oavsett hur den faktiskt står placerad? 

Faktum är att Jupiter står perfekt i positivt härskarläge i Eldtecknet Skytten: den renodlade bilden av "universellt välstånd (Jupiter i ett universellt tecken)" eller "allt åt alla" och själviska grisar på högerkanten säger i sitt smutskastande av zodiakens och mänsklighetens noblaste ideal!

Svenskt sosseri har som vi ser en hemsk dragkamp mellan det bästa och det nästan sämsta i sig från första början: osjälvisk altruism men en, tyvärr, dominant betoning på den egna sekten, det egna hemmet, den egna plånboken. (Och soltecknet är också egoistiskt.)

Lägg till detta att Jupiter i Skytten står i fiendens och olyckans hus. Detta försvagar planetens förmåga att göra det goda på ett universellt plan, Jupiter trasslar in sig i sjätte husets typ av trätor, frågor om sjukvård och lönsamhet inte minst! Sjätte är ett ont hus, ett tjuvarnas hus (Merkurius som fingerfärdig ficktjuv), de små skattesmitande böndernas hus (de som hatar när Staten kommer och kräver in tionde). Men det är också de maktlösa trälarnas hus. Den essentiellt och verksamt goda välsignar alltså ett av horoskopets värsta hus och här ses det goda projektet med att bygga ett samhälle där också de små kunde uppleva välfärd.

Samtidigt är Jupiter religionens planet och här är det svårt att med Jupiters motsats, den krassa och inomvärldsliga Saturnus vid ratten, se att Jupiter som "religion", Jupiter som "de besuttna" och så vidare, demoniseras i fiendens sjätte hus. För mot sig hade arbetaren den onda medelklassen (borgerskapet) och prästerna och de stormrika, då som nu.

Det intressanta i vår tid är att den urbana medelklassen har blivit underklassen men de förmår inte - vågar inte - se det själva. De är helt duperade av sin cafe latte och sina livsstilsprojekt som bara är brödsmulor från den verkligt rika mannens bord för att de ska hålla sig lugna. Borgare är precis lika obildade som en gång Sveriges arbetarklass var, och glöm att referenser till senaste filmrullen eller det bästa kaklet till köket skulle vara synonymt med bildning. Det är bara tom konsumtion för slavar som inte ens förstår hur utnyttjade de är.

Det finns dock varningstecken i (s)-horoskopet för att den universella välviljans Jupiter i Skytten inte fungerar som en verklig socialist tänker och fungerar och som ytterligare gör att Saturnus tycks vara det tunga budskapet i den här kartan. Och det är det Straff som Jupiter har väntande en bit fram på vägen i form av halshuggandet av girighetens demon! Det är inte svårt att se detta som att "allmän välfärd" kommer att avrättas så småningom, kommer att lämna programmet. I sossarnas själva födelsehoroskop ligger sveket och förräderiet mot sina egna föresatser redan inbakade.

Frågan blir då bara när denna kombination av Jupiter och Draksvansen skulle krevera... Här har indisk astrologi 50-talet (!) metoder för att räkna ut bl.a. politiska entiteters långsiktiga utveckling. Och den här bloggaren behärskar inte en enda av dem - en antiklimax som heter duga!

Men t.o.m. en så simpel metod som transitmetoden (som naturligtvis är viktig även i Indien, men mest som en "timingfunktion" för djupare ödestrender som tas fram med nämnda metoder), har burit frukt i detta inlägg. Saturnus genom rättrådighetens tecken Vågen pekar för närvarande på "systemfelet" som funnits med socialdemokratin från första början: deras burdusa diktatorsfasoner, inskränkthet, själviska fixering vid makten som sådan och tröga och dåliga intellektualitet. 

Den som båda har ett gott hjärta och som dessutom menar sig kunna tänka har egentligen bara Vänsterpartiet kvar att välja. Att kristendomen valt pengarnas väg före människans visar väl nu senast (kd):s utarmning av den svenska glesbygdens tillgång till medicin.

Inga kommentarer: