Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 april 2013

Det onda sinnets röst i DN (Dilsa Demirbag Sten)

Jag vet inte vad man ska göra av den invandrade Dilsa Demirbag-Sten som inget mer vill än vara som svenskarna och ta del av deras måttlösa hybris. I DN beter hon sig som den mest besatta sortens religionshatare och felvinklar och förvrider sitt material så hon nästan kräks. 

Det handlar om några citat från en av Englands mest respekterade islamologer som hon läser och återger just som Fan skulle läsa Bibeln. Hon misstänkliggör genom att inte placera citaten i någon förklarande kontext alls! Humanisterna är så långt från den intellektuellt redbara typen man kan komma! Så här brukar Christer Sturmark (Månen i Jungfrun) fara fram när han citerar källor illa och falskt.

Och hur hennes horoskop bevisar detta. Det är riskabelt att tala om ett horoskop för ett helt dygn med tanke på hur många tusentals människor som föddes under denna tid. Men det är inte dem vi är förundrade över just nu, utan Dilsa Demirbag-Sten som faktiskt står upp och företräder denna skärva av Världssjälen i det tillstånd av svårartad patologi som rådde den 10 oktober 1969. 

Hur andra fått bukt med en riktigt ful version av "egenmäktighetssyndromet" det får de själva komma fram och beskriva. Dilsa kan inget annat än att på tecknet Jungfruns inkrökta sätt manipulera text och tankar. Hon beskriver perfekt Merkurius som den ohederliga kommunikatören.

Horoskopet har diskuterats tidigare, så det kan bli en del upprepningar. (Jag anser inte gamla blogginlägg på minsta sätt ha någon kanonisk status som först måste konsulteras så att allt som sedan följer överensstämmer. Det är inte en katedral jag uppför här.)





Nymånen vittnar om att aktivismen (Solen) dominerar över den osynliggjorda Månen, dvs. reflektionen. Det indikerar att hon spelar ner på lyhördhet och andra lunära drag i det yttre, inte att hon är helt utan förmåga att reflektera i sitt inre. En sådan människa vore helt förståndshandikappad. Men tendensen mot solär aktivism kan ibland ge det intrycket, att individen verkar sakna sunt förnuft eller inte bottnat i sitt ämne.

Månen i Jungfrun, när den inte är "bränd", är vanligen en kall analytiker som i sin ambition att vinna intellektuella poäng oftast gör bort sig som när specimenet Björn Ulvaeus (också medlem av Humanisterna) i brittisk television drog ett merkurialt skämt om bombdådet i Boston.

Så dålig kontakt med verkligheten har detta tecken! Det beror på att Jordelementet skapar döda och objektiva föremål av människor och tilldragelser - prylar man kan manipulera med Jungfruns intellektuella härskare Merkurius. Tecknet har en ung kvinna som symbol men brister totalt i empati med andra och det är därför Hades kommer att våldta henne i myten. Hon måste väckas upp ur sin sjukliga självcentrering!

Här har vi alltså tre religionshatare i Humanisterna, alla med Månen i Jungfrun: Sturmark, Ulvaeus, Demirbag-Sten. Se dagens tidigare inlägg om Folkrepubliken Kina och deras nionde religionshus som går i Jungfruns tecken...

Det är inte förvånande att den gode Omar Mustafa - som Demirbag-Sten här, likt religionsfobiska kvinnor (inklusive dragdrottningen Löfven) inom socialdemokraterna försöker smutskasta, är född just under motsatt tecken, den människotjänande och empatiska Fiskarna. 

Skytten är den globala expansionens tecken (egentligen den universella expansionen, men med ett så jordbundet horoskop som den här religionshaterskans får man nog nöja sig med att tala om den här planeten). Via sin härskare Jupiter är Skytten också filosofins och religionens tecken - även om den här bloggens studier av yrkesfilosofer snarare visade att det var det första Eldtecknet Väduren som tenderade mot filosofi när Jupiter låg däri. Den nöten återstår att knäcka.

Men uppenbart tycks Skytten påfallande ofta figurera i dess mest prosaiska bemärkelse, som "långväga resor" eller "långväga resenärer", vilket omsatt till ankdammens Sverige blir utläningar, sådana som Dilsa Demirbag-Sten. Enligt horoskopet är hon inget mer än en neger, men som samhällets bottenskrap gör, ser de alltid tid att hitta någon än mer maktlös att i sin tur trampa på. 

Dilsa har hittat religionen och det är DN som gladeligen bereder hennes värdelösa och inkrökta krönikor utrymme. Hela Stockholms borgerlighet är xenofobisk. From Bromma och bort till Reinfeldts Täby, där boende som inte kan köpa sina bostäder inte är välkomna. Den lilla manövern sorterar effektivt bort de flesta invandrare eftersom Sveriges strukturella rasism garanterar att nykomlingar stannar i låglöneyrken. (Demirbag-Sten har ett sammansatt efternamn, så hon verkar ha gift sig ur det predikamentet.)

*****

Rent tekniskt leder Jungfrun i första huset till vissa justeringar av planeternas valörer. Notera att även om fysisk ascendent saknas, innebär nymånen att vi får samma horoskop både som månascendent och solascendent. Vi har mycket av pusslet färdigt här, både sinnets disposition och handlnigsmänniskan.

Sinnet är delvis "stekt" pga nymånen, och det betonar Solen. Den här kvinnan ser sig aldrig om utan driver maniskt på, på, på. Och vilket är då livsuppdraget? Jok hon är hängiven Jungfruns privatism och medfödda motvilja mot kollektiva lösningar. Jungfrun är kanske zodiakens mesta separatist och just därför klassas tecknets sjätte hus som Fienden. 

Demirbag-Sten har säkert sina bästa år i Sverige just nu, under den fysiska Jungfruascendenten Reinfeldts bärsärkagång mot det gemensamma välfärdssamhälle som likväl säkert var skälet att hon en gång kom hit, den otrogna hyndan. Hela världen såg förr på Sverige som det goda landet där folk var hjälpsamma. 

Nå, det har det blivit ändring på sedan moderaterna kom till makten. Nu är vi jordklotets skitstövlar, med den själviska människans alla ursäkter för att slippa engagera oss i något. Högerregeringen har låtit Sverige helt hamna på drift och tills nyligen vågade den storljugande näringsministern Annie Lööf (en Björn- och Dilsa-Måne i Jungfrun till) till och om propagera för en tokgalen liberalism där samhället i stort sätt packade ihop helt och lämnade allt fritt åt de giriga och själviska marknadskrafterna! 

Jävlar-i-mig vad blind och obegåvad Dilsa Demirbag-Sten måste vara som för sin senaste krönika kastar sig över Omar (när drevet redan är över!) istället för att adressera de verkliga problemen i dagens samhälle! Men det kan hon inte, för problemen beskrivs av själva hennes eget väsen: profitinstinktens Jungfru. Nu är hon här, hon med, och skriver om Omar för att tjäna en hacka på det.

Problemet med horoskopet är förstås hennes krigare, hennes Mars. Så ointressant som det här komplexet i Jungfrun är, skulle världen slippa höra från henne med mindre något i horoskopet ville mer än att obekymrad om världen odla sin trädgård och pyssla om sin egen kropp. Och det är här den allt annat är inåtvända Mars i Skytten kommer in. 

Ur både Månens och Solens perspektiv är krigaren HÖRNPLACERAD och därför en lika viktig (nästan) kraft i det externa livet som Jungfru-Solen med dess vilja till lätta rikedomar och komfort (Jupier - jämför Demirbags första hus Nya Moderaternas horoskop). 

Fjärde huset rankas visserligen lägre än det första, men det är angulärt och Skytten vill inget hellre än komma "hemifrån" (4e = Hemmet, Det Privata). Det finns alltså en djup konflikt i horoskopet mellan en självcentrerad och kokett Jungfru (måhända fylld av övertro till sin intellektuella skärpa) och en djupare frustration och t.o.m. oförlöst vrede i det privata fjärde huset. Denna indikation gäller både hennes psyke (Månen) och hur hon sedan agerar (Solen) för att "göra skillnad".

Som vi tidigare sett av Reinfeldts Jungfru i första huset blir den "lilla illgärningsmannen" Mars etter värre när Jungfrun stiger i öster. Den är nu också accidentellt en som önskar tillfoga skada i sina upptåg. Och det finns inget mandat från Himmelen för denna krigiskhet! Mars står INTE i något av de två dharma-hus som indikerar en utvald Guds krigare! 

(Undertecknad har en "dubbel-ond" Mars, förvisso delvis "bränd" av Solen, dvs Solen själv söker moderera krigaren genom sitt jämna och starkare utflöde - gassande utstrålning istället för stickiga punktinsatser. Men i de attacker Mars ändå utför är den en dharmisk femtehus-Mars vilket enligt indisk astrologi är en purva punya-position. Gott karma från tidigare liv. Motiverad ondska, en av Guds straffänglar, kanhända. Det skälvande spjutet är här på ett viktigt uppdrag.)

Eftersom Demirbag-Stens "illvillig-utan-högre-sanktion" har sin disponent Jupiter i självtjänandets tecken Jungfrun och även den är verksam illgörare utan högre mandat (1a är inte ett dharma-hus), kommer den här krigarens varje "skyttiga" härnadståg att riktas mot andra utlänningar!

DILSA DEMIRBAG-STEN vILL SKADA SVERIGES INVANDRARE!

Kvinnan måste vara en ren skitstövel som inte nog snabbt sökt anpassa sig till svensk stil och sedans om ett fegt kräk stämmer in i den svenska xenofobin. Hon påminner i mycket om Pekgul i socialdemokraterna som tror sin urvattnade socialisering gör henne till representant för alla muslimska kvinnor i Sverige (sosseriets brutala stöveltramp igen).

Det är värt att notera att både sinnelaget, Mars (som sår krig och missunnsamhet) samt lycksökaren Jupiter är verksamma illgärningsmän i det här horoskopet, och att alla är prominent placerade i hörnhus. Hade inte kvinnan sökt sig till Humanisterna hade hon troligen varit brottsling. Det finns inte många sociala roller i Sverige för en så elak och ogenerös själ som det här horoskopet omvittnar.

Inga kommentarer: