Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 april 2013

Branden i danska krigsmuseet

En tidning i Hindustan har bättre uppgifter än den svenska pressen om en brand som härjade i ett Andra världskrigsmuseum i Köpenhamn på söndagen. Tidningens exakta uppgift om när branden startade ger ett spännande horoskop när man lägger det utanför det danska nationalhoroskopet.


Det här är den danska karta där jag lagt på en minut för att få Jungfrun som Danmarks ascendent, istället för Lejonet. Mitt tilltag bekräftas i någon mån av att den eldfängda Väduren på himlarna just nu därigenom kommer att drabba det danska horoskopets åttonde korruptions- och dödshus: en sektor för "röta" som ännu inte helt har läkt ut! 

Branden startar två på natten - eldtecknet Skytten stiger i 17e graden över Köpenhamn. Jupiter är ögonblickets härskare men det intressanta är att den just nu ligger i Oxens 22 grad - vilket är den exakta graden för Danmark som nationalstat.

Danmark är en andligt förgiftad nation, att döma av den sataniska fullmåneaxeln mellan materialistiska Sol-Oxen och den fallna Månen i Skorpionen. 

Branden börjar samma dygn som Månen rör sig i harmoni med Danmarks nationalsjäl och är släckt vid lunch, sedan Månen just passerat nationalhoroskopets månplacering.

Den udda indiska 210-graders "dödsaspekten" som enbart Mars kan kasta framåt, leder till att Mars hemma i sitt eldtecken Väduren här kastar sin irritation eller sitt krig över just den skuggiga Skorpionen och dess berättelse om död. Är inte dessa krigsindikationer som heter duga?

Också Venus, oändligt klen som harmoniplanet i krigiska och egocentriska Väduren är gradexakt (22°) mellan båda himlarna!

Var det Adolf Hitler som vred sig i sin grav så att Andra världskrigsmuseet fattade eld?  


Hitler hade Solen, Mars och Venus i Väduren - precis som Väduren ser ut på himmelen just nu. Inget är gradexakt med brand- eller nationalhoroskopet men Hitlers Mars/Venus 25 Väduren ligger naturligtvis nära värdet 22 i de andra horoskopen.

Och mot brandens Skyttascendent i 16e graden kan men förstås peka på den expansionsgalne diktatorns Måne och Jupiter vid 15-16 grader - exakt synkad med brandens början.

Det här är märkligt nog, men jag vill också väva in söndagsmorgonens extrema symmetri när jag ser en jungiansk synkronism i Aftonbladets arrangemang av tre rubriker som alla pekar rakt mot den eldspyende Tyfon eller den sataniska axeln. 

Den synkroniseringen av stjärnhimmelen knöt jag till den sataniska axel som förstås ses också i brandhoroskopet här ovan. Men ännu tydligare var synkningen mellan bloggarens horoskop och ögonblicket då han såg motivet bakom rubriksamlingen.

Och allra mest spöklikt var kanske det faktum att jag igår för första gången läste ett stycke i romaren Manilius Astronomica där han förklarar att enskilda grader i zodiaken äger en egen kraft och summariskt (och föga upplysande) listar ett antal punkter i vart zodiaktecken som producerar ont. 

Det är en tradition jag aldrig sett förut och liknar mest ett overkill på läran om upphöjelsens och fallets gradtal. Ett stort antal gradtal i vart zodiaktecken listas som dåliga utan att några skäl anges. Gradtalen varierar från tecken till tecken. För Väduren, f.n. så aktiv på himlen, gäller 4e, 6e, 7e, 10e, 12e, 14e, 18e, 21a, 26e och 27e graderna. Den här onda listan missar alla Hitlers placeringar förutom hans Merkurius (4e) men prickar in både branddygnets eldplaneter, Mars (12e) och Solen (14e).


Att läsa Manilius och redan nästa dygn utsättas för en två omgångar av  gradexakta koincidenser som relaterar till ascendenter ser i sig ut som om Manilius ande också vred sig i sin grav och utlöste en kaskad av numeriska korrespondenser!


Inga kommentarer: