Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 april 2013

Även GöteborgsPosten har mörkat bloggosfären



Upptäckte just att högerns organ på västkusten, GöteborgsPosten, har följt Bonniertidningarna Expressen och Dagens Nyheter i deras maktfullkomliga nya giv och stängt dörren mot bloggosfären. 

Bloggosfären är ett hot mot den opinionsbildande effekt dolska krafter på högersidan vill se från sina megafoner. Finns det en enda moderat blogg som har något originellt att komma med? Något annat än självlögner? Jag var inte politisk före 2010 men vill man ha en korrekt samhällsanalys måste man söka vänsterbloggar.


Eller och kanske mer troligt: det inte högerns försök att hålla oroliga och påverkbara medelklassväljare borta från den "subversiva" bloggosfären utan bara den banala ondska som råder över näringslivet. Här struntar man väl i kvalitet och bredd utan ser enbart till intäkterna.

Således, tack men nej tack från ännu en tidning till företaget Twinglys utmärkta system som väl såldes in till medierna som ett mervärde: tidningsläsarna kunde nu inte bara se tidningens vinkel på en händelse utan också. 

Med den svenska pressens kris är bloggosfären snarast ett hot: vem vill läsa en plus- eller betalartikel i huvudsak en rewrite på Wikipedia av någon högavlönad journalist när det finns så mycket bloggar i folkdjupet som ger den lagom läslystne några hundra ord ytterligare att tugga i sig i ämnet?

Apropå kvalitetsjournalistisk, tack till Andres Lokko som i sin krönika i SvD om Margaret Thatcher visserligen inte direktlänkade till den brittiske komikern Russell Brand som steg starkt i min aktning efter den mänskliga indiefilmen "Get Him To The Greek" för några år sedan, men ändå nämner hans artikel. 

I The Guardian skrev Brand nu en fantastisk, personlig skildring av sin generations förhållande till thatcherismen. Med tanke på de roller han gjort, och vad han är känd för, formligen däckade han mig med sin förtätade engelska och grafiska skildringar. Fantastisk läsning.

Twinglys länksystem till svenska folkets bloggare har inte bidragit till att minska kvalitetskrisen i den svenska tidningsvärlden eller lett till ökade inkomster. Tvärtom, Twingly tog säkert betalt för sin tjänst så det bara högerideologi på dess tarvligaste nivå som styrt tidningarna tillbaka till sin gamla auktoritära megafonprincip: kostnadskapa för att ge aktieägarna mer.

*****

Vidhåller man ändå att "högern" är tankemönstret i ett månghövdat monster som vill fortsätta suga blod ur både medel- och underklass (medelklassen är för fylld av livs- och konsumtionslögner för att förstå vilka lurade verktyg de är), skulle man kunna schematisera nättidningarnas nya envägskommunikation som ett klassiskt exempel på "härska genom att söndra"-tekniken. 

Högern har ju spelat fienden i händerna genom att använda Twingly-systemet under några år och bloggosfären har säkerligen spridit åtminstone viss medvetenhet till borgerliga läsare som intet ont anande klickat sig in på några bloggar för att kolla på argument i en viss fråga. 

Därför installeras nu en säker brandvägg mot pöbeln (medel- och underklass) så att de nyttiga idioterna kan pladdra loss bäst de vill kring den indoktrinering som nu slipats betydligt jämfört med bara ett år sedan. 

Jag har tyvärr tvingats överge Facebook sedan jag upptäckt att alla vänner från förr degenererat till nickedockor som uppdaterar som om vore de betalda  produktplacerare. Vilket oändligt pladdrande om prylar och tjänster! Stockholm måste vara Sveriges psykologiskt torftigaste plats att leva på.

Dagens parodiska borgare hyllar samma metoder för hjärntvätt enligt biofeedback-liknande metoder (FB, Twitter) som de brukade kritisera forna tiders kommunistdiktaturer för. Är inte historien för dråplig!? Medelklassen är, nu som alltid, idioterna som lät det ske.



Funktionsschema:
Storfinansens "härska genom att söndra"-teknik


Inga kommentarer: