Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 april 2013

Att "välja vara offer för rasism, sjukdom och arbetslöshet"

En överanalytisk antirasist skriver på Newsmill och utreder hur högerpressen korrumperat diskussionen i svallvågorna på Författarens öppna brev till Beatrice Ask - alla vet vad det handlar om.

I texten fastnar jag för den polska juden och numera Timbro-propagandisten Adam Cwejman. Han är en skämmig representant för liberalismens blinda överskattning av "valfriheten" - en i bästa fall ganska liten variabel i det komplex av faktorer som utgör en människa i sitt sammanhang. 

Det är denna dåraktiga överbetoning av valfriheten och mörkandet av ett i grunden illvilligt system - en sjuk miljö som man vägrar låtsas om - som ligger bakom också moderaternas dumprat om att man i princip valt sin sjukdom och arbetslöshet: att ta samhällsskyddet från dessa medborgare är den bästa medicinen för dem att "ta sig i kragen".

Det är svårt att förstå att människor kan bli så okritiska i sitt tänkande att de själva faktiskt tror på sådana skrönor! Men jag har tidigare påpekat att ateism (en normal sekulär konsumtionsmentalitet) tyder på lägre intelligens, så man kan säga att det är vårt "religionsbefriade" samhällsform som faktiskt skapar allt dummare medborgare, allt mer otränade att tänka, allt mer flåsande efter prylar som medierna och reklamen hajpar. Genomsnittssvensken är en patetisk skugga av den människa hon kunde ha blivit, i en annan tid och omständighet...

Det är naturligtvis tacksamt att redan ha information om Cwejmans judisk-polska arv och hur hans ätt började etablera sig i Sverige i samband med att sovjetkommunismen snodde åt sig Polen 1968. Han har en nedärvd hatiskhet mot allt vad socialism heter. 

Stämmer dessa antaganden borde hans horoskop indikera en störd form av individualism, en halsstarrig variant, en fanatism som, vilket antirasisten på Newsmill påpekar, driver Cwejman till att välja idiotens argumentationsnivå i debatten.





Låt mig föreslå en ny läsning av södra månnoden, Draksvansen eller den straffade aspekten av demonen (Ketu). Denna astrologiska punkt kan jämställas med det som kallas Skuggan i Jungs djuppsykologi. Helt enkelt för att planeter som knyter an till södra månnoden alls inte elimineras men väl saknar Drakhuvudet. De tvingas ner under medvetandets gränslinje och reduceras till Skuggor som likväl driver individen - men i blindo.

För mig ter sig västastrologins prat om att södra månnoden betecknar extra andliga människor som rent svammel från en västkultur som är så självförljugen att man inte ens förstår att anamma den korrekta orientaliska zodiaken. För när varslade Cyril Fagan om sina fynd? Har hans upptäckt ens rubbat västastrologin med dess kopplingar till kapitalismen ens en millimeter? Nej.

Det är för att väst lever ur fas med den andliga verkligheten som den har Rovkapitalism, Timbro-propagandister och nere i den obildade slummen huserar astrologer och new age-folk som pratar den tropiska zodiakens språk.

Den här bloggen är en liten oas, liksom den här, för engelsktalande. Jag upptäckte den just, när jag letade efter Fagans födelse och dödsdatum, men den tycks ha avstannat i december 2011.

Liberalen Cwejman har all anledning att inspektera sin judiskhets lidanden under Europas strukturella rasism genom århundraden. Men han kan inte, utan viftar bort vittnesbörden t.o.m. via sin egen släkts erfarenheter! SKUGGAN har fallit över hans rasistiska hackordningsplanet Saturnus i dödens (Förintelsens) tecken Skorpionen.

Denna djupa förnekelse av strukturer, orsakade av Saturnus "mörkning" av Draksvansen, ger oss en bild av någon som definierar och drar gränser helt i blindo. I synnerhet skadar Saturnus Stenbockens tecken så att Cwejman syn på makt och hackordning är en ren parodi på en realistisk skattning av ämnena!

Det blir inte bättre av att hans sinnelag i Jungfrun just tillhör ett av de mest diskriminerande och rasistiska enligt bloggens undersökningar av främlingsfientliga horoskop! Men i dessa lägen gäller brasklappen - jag har känt första generationens invandrare med Månen i Jungfrun och här beskriver sinnelaget naturligtvis istället risken för att bli utsatt för diskriminering!

Det kan vara denna prinsessan-på-ärten-aspekt av Månen i Jungfrun som fick Humanisternas ordförande Sturmark att arrogant trampa på religion, new age eller vad han för tillfället gick på korståg mot för att skapa medial uppmärksamhet och därmed monetära vinster åt sin egen ateistförening Humanisterna, men så fort någon anmärkte på honom skrek han som en stucken gris och bedyrade sin ödmjukhet! 

Jag tror vi ser samma kognitiva dissonans i liberalen Cwejmans horoskop, som liksom i Sturmarks fall rivs i två stycken genom den ofrånkomliga antagonismen mellan Eld och Jord. Här upprepas oförenligheten på både Månens och Solens sida, dvs. hela livslinjen (från Månen till mogen Sol) är sorgkantad av slitiga tvister och bråk om var skåpet ska stå.

Man kan fråga sig om Månen i Jungfrun ens har någon kontakt med sin ägare eller disponent - Merkurius i Skytten. Vad kan denna intellektsplanet i Eld förmedla ner till Månen begravd i Jord? 

Jordelementet är känt för att bjuda på kompakt motstånd, det är så nära absolut negativism man kan komma. Ja, enligt antikens idealistiska filosofer skulle de objektiva ting i rummet som den mot Jord disponerade människan tar på så stort allvar vara just uttryck för "det svarta hålets princip", Satans rena negation som uppslukar allt ljus (Eld) och lämnar oss med döda... prylar. 

Jord tenderar också att se levande varelser som bara så många kilo kropp, arbetsdjur som ska bidra till att göra Satans barn rikare. Reinfeldts "arbetslinje" är uttrycket för Jordelementet när ingenting högre lyckas tränga emellan människan och hennes "astrologiska dispositioner". Reinfeldt och Borg blir Satans eller den materiella ondskans lydiga verktyg, för de är båda blind för vart mänskligheten är på väg.

Cwejman har inte otippad det sociala utstötningssyndromet skrivet på sin himmel, men även denna påminnelse om judarnas (eller andra misshandlade minoriteters) lidande, tvingas han spela kallsinnig för i sin önskan om att tillhöra högerns propagandister (ett mer ärelöst arbete är svårt att tänka sig). Faktum är att han själv blir mobbaren som understundom den här störningen mellan Skorpionen och Vattumannen föder.

Redan den ytligaste nivån av analys (via elementen) finner alltså den här födelsedagen ytterst problematisk och grundproblemet som "låg i tiden" åtminstone några akuta månader var att själens form förnekades eller placerades under Skuggan. Och givet Saturnus betydelse för moralisk ryggrad och så många andra frågor, inser man snart att Cwejman är en riktigt svårt skadad själ, en som knappast skulle kunna ha kunnat producera något gott alls i ett ärbart och upplyst samhälle. Men i skuggriket Sverige, under högerkapitalismens snåla och själviska år, där blomstrar smådjävlarna!


Inga kommentarer: