Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 april 2013

Aftonbladet har lagt logiken på hyllan

"Veronica Palm ska enligt Aftonbladets uppgiftslämnare ha tagit illa vid sig av den storm som riktats mot henne efter att hon krävt Mustafas avhopp. Tidigare i går berättade hon för Dagens Nyheter hur detta påverkat henne:
– Jag har upplevt en vecka som har varit alldeles fruktansvärd, en flod av rasism och främlingsfientlighet som jag inte hade kunnat ana."

Så summerar Aftonbladet-journalisterna Josefin Karlsson & Juholtdrevsinstifterskan Anette Holmqvist den politiska krisen i Sverige. (Den som tror detta är intern sosseproblematik har usel omvärldsorientering.)

Är inte detta journalistik när den är som sämst? Det finns ingen logik alls i pseudohistorien, där stycke bara staplas på stycke:

Efter att Veronica Palm krävt Musfafas avgång, hävdar skribenterna, har samma Palm upplevt "en flod av rasism och främlingsfientlighet" !!! Stackars lilla svenska, främling i sitt eget land och rashatad för sin ljusa hy!

Det är helt klart STORA ting som pågår i Sverige just nu. De som betyder något inom socialdemokratin har bestämt att det TILL ATT BÖRJA MED var fel att välja in Omar Mustafa i ledningen. Så beordrades Carin Jämtin ut att säga igår.

Sosseriet är OCKSÅ islamofobiskt ut i fingerspetsarna. Nåväl, bra att väljarna äntligen fick veta det. Moderaterna vill slippa se fattiga muslimer tigga på "sina" gator i Stockholm och högersosseriet har också glömt vad mänsklighet och vilja att förstå andra är. 

Nu har ett fabricerat nonsenskrig byggs upp som i filmen "Wag The Dog" (av vilken PR-byrå?). Syftet är att tillse att (s) fortsätter vara Reinfeldts efterträdare till makten 2014. Alla vill det ju.

Nu börjar Sveriges långa dags färd mot natt och den psykos som tyskarna drabbades av när Hitler drog nytta av den fula tidsanden i Europa (antisemitism). Den här gången kommer den vita djävulen att slå till igen och mot muslimerna! 

Medelsvensson i medelklassen ska nu engageras i Storkapitalets märkliga krig mot vänstern med muslimer som slagträn (eftersom vänstern här och var uttrycker sympatier med minoriteter som t.ex. Sveriges muslimer).

Och sosseledningen, för den som inte redan förstått det, står på högerns sida. Nu är det tydligen krig i Sverige också.

Bokstaven S står inte längre för solidaritet över nationsgränser med alla världens förtryckta. I inte det S som pratar om politik som "affärsplaner". En högermaffia infiltrerad av materialistiska religionshatiska och lågutbildade människor håller på att för partiet åt helvete. 

Det här är b-laget ur näringslivet - små fula sossar som har fått blodad tand att tjäna pengar på skolelever och svaga och sjuka. Djävlar från helvetet är vad de är. Moderaterna hycklar åtminstone inte med att de är själviska svarta hål av profit- och komfortlystnad.

Och undergången - med start i kuppen mot Håkan Juholt skedde i nådens år 2012 och 2013 - då domaren Saturnus i den kosmiska Vågen markerade att IDEOLOGIER i synnerhet stod inför rätta. Det här kommer att räknas mot alla inblandade själar när den räkningen ska betalas.


Se också i DN: Statsvetare sågar S-ledningen.

Inga kommentarer: