Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 mars 2013

Yohio - redan en diva





Det är bara att instämma med AB:s popskribent Markus Larsson: Yohios låt var så medioker och de inövade glamrockposerna så fåniga att han hade nackats i internationella sammanhang. Det ska vara japaner att tända på ett sånt här koncept... Att låta Sveriges åttaåringar rösta fram finalbidraget är kanske inte så himla smart ändå.

Att han och hans urspårade farsa till manager förbannar röstsystemet tyder redan på att de där homofjädrarna på dräkten alltid verkar komma med divalater. Hur kan farsan stötta sonen i hans identitetskris?

Yohios horoskop ger en intressant ingång till fenomenet hermafrodit - människor som varken är varken man eller kvinna - eller både-och.



När man ser ett stadigt storkors i Ljusets kvalitet Sattva, påminns man av den indiska ikonografin, där Krishna, ljusets förkämpe, undantagslöst ser ut som en korsning mellan man och kvinna, men mer som en kvinna om man måste välja.




Med blåtonad hy och ständigt flöjtspelande går tankarna direkt till Krishna som en materialisation på Luftelementets nivå. Man kan, med judiska mystikern, tänka sig att det icke-manifesta femte Eterelementet först blir förnimbart i vår värld genom Luftelementet - och det är genom Luftelementet Logos eller Ordet eller kanske flöjttonen först blir förnummen.

Nu skulle Venusstyrda Vågen kunna rimma med Krishnas kvinnliga skönhet, men Vågen tillhör Passionens kvalitet - vår värld - och inte den himmelska värld där Krishna fördriver sina dagar. De himmelska världarna ligger utanför de flesta jordmänniskors förmåga att uppfatta, men Luftelementet finns även där, men då av en finare typ kallad Sattva guna, ljusets eller lätthetens typ av luft. Och bland zodiaktecknen är det just budbäraren - flöjtspelaren - Tvillingarna som är Luft av typen Sattva.

Nu råkar Ohio vara just Tvilling och med den feminina Venus i tecknet! Hade det inte varit för den holländske rasisten Geert Wilders och hans storkors i Sattva guna, hade jag kanske deklarerat Sveriges gayiga gullepojk för att vara en blivande AVATAR - en gudomlig representant i kampen mot materialismen och mörkret (Reinfeldt/Borg/Hägglund - tre svenska politiker med storkorset i Mörkrets kvalitet). Tyvärr verkar han ha fått en dålig start genom att redan visa tecken på divalater och att vara en dålig förlorare.

Vi kan därför direkt avskriva helgonpotentialen och istället inrikta oss på dräggens variant av Sattva guna. När det gäller Ohios fullmåne mellan Tvillingarna och Skytten har vi direkt några rikskända exempel på att det här kan vara en simpel guldgrävare. 

Hela det här med fnask i fjäderboa är bara en försigkommen tonårings schackdrag för att dra uppmärksamhet till sig - för att inte tala om att farsan säkert ser drömmar om gröna dollars i pojkens skissande på sin popimage... För en perfekt Gold Digger med samma lätta och mobila axel (fast Sol och Måne omkastade) se Elin Nordegren (Woods) eller varför inte "moderaten som lever sin lögn": Ulf Kristersson.

Insisterar man på en mer exakt parallell med Solen i Tvillingarna och Månen i Skytten och därtill disponenter i motsvarande tecken, hittar jag följande i min 7.300 "man" starka horoskopsamling: NOLL stycken. 

Kanske kan det vara en nackdel att vara så lättviktig som Sattva guna är. Det är inte tillräckligt "köttigt" för normala jordmänniskor. Eller också har kombinationen en dold skavank (transsexualitet?) som kortsluter individens effektivitet.

Tittar man t.ex. på Elin Nordegren - kvinnan som skaffade sig motsvarande det bästa skivkontrakt en artist kunde drömma om - så ger hennes Ljus och disponenter följande (Sol-Skytt disponerad av Jupiter i Lejonet, Mån-Tvilling disp. av Merkurius i Skytten):



  • Sanne Salomonsen - dansk popsångerska med viss karriär även i Sverige
  • Jimmy Page - legendarisk brittisk musiker (Led Zeppelin)

Tillåt mig att gissa lite! Eniro med sin japanska neturalitetslook har välgångens Jupiter i Skorpionen, nederlagets tecken. Elin, Sanne och Jimmy har alla välgångens Jupiter i Lejonet, den stridande segrarens tecken.

Jag ber att få återkomma när jag samlat på mig 30.000 horoskop, kanske det då dykt upp någon som Ohio och som lyckats fånga en jättepublik med unisex-tricket... Tills vidare är det här bara en bakslug 17-åring som vi troligen kommer att hitta i pr-branschen om tio år.

*****

Se även: Robin Stjernhammars sideriska horoskop


3 kommentarer:

Unknown sa...

du e ju fam du i huvudet låt honom vara och gay kan du vara själv han vågar iallafall vara sig själv tönt det märks tydligt att du är e n atention whore

Unknown sa...

Lol. Att du ens orkar sitta och förolämpa folk över nätet. Stilar gör inte folk i allmänhet folk gay, inte sättet heller. Så att sitta och använda dina ord gör texten bara löjlig, ärligt talat. Den går inte att ta på allvar, du som textens författare går inte att ta på allvar.

Seaward sa...

Mothugg från tioåringar är bara att vänta när man kommenterar en barnidol.

Inlägget innehåller djupa psykologiska kommentarer, om t.ex. föräldraansvar. Men den här nivån i texten är ännu inte synlig om man är på idoldyrkarens nivå. Läs om den om fem år.