Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 mars 2013

Vinstkramaren Margot Wallström


"Tar steget in i näringslivet"
Även i SvD


Utan att världen rubbades i sin gång raderades ett inlägg från denna blogg där Margot Wallström och Mona Sahlin jämfördes med knaprande gnagare. Det kändes en smula magstarkt. (Det skrevs innan Moderaterna börjat visa sådana tecken på skitstövelmentalitet att bloggen återigen tvingades reagera med skarpare kommentarer.)


Minns hur Wallströms EU-karriär beundrats av underdåniga svenska journalister på ett närmast nationalistiskt sätt (tala om självmotsägelse - en människa som jobbar i EU för en större politisk entitet än den nationella föder hos dumsvenskarna nationell stolthet - "se där, en av de våra"). 

Utifrån Wallströms horoskop var min åsikt istället att det här var en simpel gnagare, en pengajägare som stack utomlands enbart därför att Jungfruns pragmatism leder tecknet dit det finns mest pengar att hämta ur nedlagt arbete.

Efter det gamla och raderade inlägget har många små studier tillsammans skapat en allt tydligare bild på zodiakens symboliska dimensioner. Som nymåne i Jungfrun är Wallström i själva verket en perfekt illustration av den helhjärtade profitören. Den flinkaste av de tre Jordtecknen som alla arbetar med och för "resurser" (pengar).

Jag kan tänka mig mängder av sossar som köpt in sig i den privata vården och har liknande tecken på en gnagarmentalitet i sina horoskop. Wallström är ett skrämmande exempel på en principlös högersosse, en Eichmann som är byråkratiskt flitig men egentligen drivs av andra motiv än att "göra ett gott dagsverke". Det finns ingen idealism i Jungfruns tecken: allt handlar om materiella resurser.

Så vad säga inför nyheten (se bilden) att Wallström kommer hem från en höggradigt lukrativ EU-karriär (med massor av traktamenten) och som en perfekt falsk socialist går rakt till näringslivet? Hur rätt var inte gnagarstämpeln när allt kom omkring!

Och vilket företag hon låter sig värvas av! Postkodlotteriet med deras svenska och snikna sätt att "skimma" mer av den välmenande men dumma fattigsvenskens lotteriköp. Det här internationella spel- och dobbelformatet vars giriga svenska förvaltare skimmar mer av intäkterna än i något annat land, är ju penningmentaliteten på dess mest urartade sätt.

För girigheten i Postkodlotteriets svenska gren, se: Föds egoister & ateister i klasar?



Och när man återvänder till Wallströms horoskop syns samma problem som hos den allt förakt värde högerparasiten Fredrik Reinfeldt. Självtjänande Jungfrun i öster, både som mån- och som solascendent ger oss en kombination av profitprincipen med ego-huset. "Bra dräng reder sig själv" har i Fredrik Reinfeldts skeva tankevärld blivit den fascistiska och hatiska regeln att sjuka och arbetslösa med gott samvete kan lämnas av samhället i fattigdom. "Bra dräng reder nämligen sig själv." 

Reinfeldts tidbaserade Jungfruascendent är pga. sekundära problem i horoskopet en ovanligt obehaglig variant på en ytligt belevad Jungfru - "gentleman" och "lady" brukar passa bra på tecknets städade beteende - men där dubbelspel pågår och ett närmast rasistiskt segrationstänkande pågår i det fördolda och smygs in, steg för steg, i den svenska politiken. Sverige har blivit ett land att skämmas för under de gångna sex åren.

Reinfeldts ascendenthärskare Merkurius står i 12e huset för materiella förluster och dessutom tillsammans med pengarnas planet Venus. Den senare är dessutom 2a ekonomihusets ägare när Jungfrun ockuperar 1a huset. I Reinfeldts fall har hans eget tänkande och politiska beslut visat vad denna 12e husplacering handlar om: han är paranoid. 

Bara utsikten över att förlora några kronor är tillräckligt för att få bror Duktig att skapa hårda piskor för dem som understår sig att via Landsfaderns skatteinbetalning irritera hans Jungfrustyrda ambition gå med vinst på allt !!! Därför har den galna Moderata regeringen t.o.m. sagt åt kulturen att bli en vinstmaskin - att underkastad sig den giriga Marknad vars viktigaste uppgift det är för en kulturarbetare att motverka eftersom de giriga själva behöver höra sanningen - själva klarar de inte att styra sig.

Det är alltså Reinfeldts personliga förstahusegoism som givit oss alla dessa trakasserier mot enkla och olyckligt lottade människor i dagens Sverige. Tolfte huset är för Reinfeldt verkligen en "fiende bakom vinstorienterade Jungfruns rygg".

Margot Wallströms nymåne - ger oss två av tre indiska ascendenter i Jungfrun, Surya lagna (solascendenten) och Chandra lagna (månascendenten). Frågan är om inte nymånefödslarna ger så tydliga horoskop att denna dubbelascendent väger lika tungt som den faktiska födelsetimmans ascendent... För se hur väl Wallströms EMFAS på BÅDA finanshusen - precis som Reinfeldt - verkar tvinga henne mot pengar och pengar i dess lägsta och mest djävulska form: lotteripengar. Den dumma människans fåfänga hopp att Jordens herre Djävulen ska ta hand om sina små.

Jag saknar ord för den brist på idealitet Margot Wallström saknar som går från EU till Postkodlotteriet och därtill sätter sig i dess styrelse. 

Eller? 

Har inte den sideriska zodiaken visat sin styrka tillräckligt många gånger? Jungfruns tecken motsvarar zodiakens sjätte hus, men i denna världen, "mundant", står planeten i åttondehusförhållande till soluppgången, eller 210° bort. Olycksbringaren och omoralens Mars kastar i indisk astrologi en lång aspekt om just 210° och träffar "världsligt" det sjätte huset.

Kanske inte så konstigt att indierna ser denna sektor som en ren pesthärd, ett av de "onda husen". Och givet släktskapen mellan husen och deras naturliga ägare, blir Jungfrun och dess diskriminerande natur och tydliga önskan att gå vinnande ur varje situation en av zodiakens mörka zoner. Uppenbarligen finns en svår lärdom för själen att göra i detta tecken, vilket den förhöjda kriminaliteten hos människor med Månen i Jungfrun visat vid bloggens undersökningar av den ursprungliga zodiaken.

Men Postkodlotteriet har ju försökt bli salongsfähiga på sistone - "mångfaldigt och tolerant Sverige" - ska inte det räknas Margot tillgodo?

Förutom att vi vet från pr-jippot Nya Moderaterna hur ihåliga såna här makeovers är, är det bara att studera Wallströms nymåne i självtjänandets tecken, hennes t.o.m. mer extrema betoning på pengahusen än Reinfeldts karta, och särskilt då det 11e huset där "förmögenhetsskaparen" Jupiter i det privata hushållets tecken Kräftan omvittnar samma simpla typ av ideal som hos Reinfeldt. 

Vad bryr sig Wallström om landets inre välmående, hon som i sitt "interna" fjärde hus brinner av en krigisk och girig vilja att lämna landet (Mars + Drakhuvudet). Nej, Jupiter är visserligen en välvillig planet och Wallström unnar säkert varje enskilt hem ett stänk av förmögenhet (Jupiter är inte småpengar!) Men att jobba för ett företag som saluför Fru Fortuna-produkter är i själva verket att fullständigt svika svenskarna.

Fy fan, vilket urartad karriär denna penningjägare haft. Men det är Fattigsverige, många sossar skulle gå precis samma väg om de bara fått chansen.

Inga kommentarer: