Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 7 mars 2013

Tjäna privata miljoner på skolgång och sen...
Privatskoleentreprenören Jan Walther - Karlstads stolthet? - visar svart på vitt vad högerregeringens själviskhetens ideologi gör med människor. En efter en trillar folk ner i egocentrismens djupa avgrunder och deras förståelsehorisont blir därefter. 

På morgonradion ser moderaten Beatrice Ask inga problem med den på rasistiska kriterier baserade jakten på utsatta (papperslösa) människor i Stockholms tunnelbana (DN - ej länkbar). Längre upp i landet drar sagde Walther in miljon efter miljon i vinst på sina privatskolor och kastar sedan ut elever i ett ingenting när han inte tycker verksamheten är lönsam för honom längre (DN/Ledare). 

I ett korrekt samhällssystem - inte det där marknaden kapat alla förtöjningar till rätt och sans - borde Walther hosta upp sina ackumulerade privata miljoner och ta personligt ansvar för alla de elever han sviker genom sin tarvlighet.

Google/Blogger har än en gång förstört sitt system
som förminskar bilder av gif-typ. Klicka för skarpt original.


I Walthers horoskop anar man att det är Skorpionens tecken som här visat sin fula sida: svikaren, dolkhugget i ryggen. Det fula bakhållet drabbar tredje huset för grundskola enligt en månascendent i Väduren.

Genom Mars "dödande" 210-gradersaspekten i indisk astrologi blir "början och slut" till ett evigt dilemma i zodiakens kretslopp. Vapnet Mars härskar över både Väduren och Skorpionen. När projektstarta (Väduren)? När (vid 210 grader) ska Mars i Skorpionen istället signalera dödsstöten (t.ex. konkurs) i förhållande till det som en gång debuterade i Vädurens tecken?

Indisk astrologi använde inte fixstjärnorna och därtill blickar planeter mot ett tecken/hus som helhet, utan att läcka över i angränsande motiv.

Men här skulle man kunna tänka sig en viss sammanblandning av zodiakens mest kriminella övergång - den mellan jagiska Väduren och penning- och resurstecknet Oxen - och där den onda och korrumperande stjärnan Algol ser "lätta pengars" Jupiter i ena ögonvrån. 

Man kan notera att den här zonen är ytterst problematisk eftersom Vädurens (och sinnelags-Månens) härskare Mars är den onda svikare den är i Skorpionen. Mars är tekniskt korrekt i sitt härskarläge men har sedan antiken betraktats med stor misstänksamhet och tankar om grymhet och kall likgiltighet är förbundna med den här placeringen.

Oxens härskare Venus - pengarnas signifikator - faller i Jungfruns tecken så att "monetär egenvinning" är en direkt läsart. När den snäva gränsdragaren Saturnus dessutom står i det mest vinstorienterade av de tre jordiska resurstecknen, får vi kanske en uttalat girig och extremt självisk människotyp.

Det är således inga lysande grundbud kring den i sig problematiska övergången mellan Vädurens egocentrism och Oxens materialistiska fixering och den "lätta pengars" Jupiter och den onda Satansstjärnan. På ett diffust sätt och lätt att missa vid bara en flyktig anblick tycks horoskopet antyda ett formidabelt rötägg. 

Att sedan Solen i är stark i bossiga Lejonet måste ställas i förhållande till den svekfulla Skorpion som driver det passionerade entreprenörstecknet Väduren. All hans företagsamhet är byggd på idén att han dödar verksamheten när HAN fått ut det han vill ha. Ett kräks horoskop.

Men kan man säga så? Det kan väl inte ha fötts enbart skitstövlar den 8 september 1952? Men längre än så här kommer man inte utan tillgång till exakt födelseklockslag.

SVT:s nyhet om den ynkliga skolchefen.
Lärarnas riksförbund kommenterar i Aftonbladet


*****

Bonusspaning - andra med samma signatur

Jag tror vi kan lägga bort soltecknet Lejonet, skolprofitörens problem tillhör hans lägre, "irrationella" själ. Månen i Väduren baserad på den "felkopplade" och negativa krigaren I Skorpionen - och därtill en expansiv jupiterisk tendens i samma psyke! Vad har det blivit av andra med samma tre placeringar?

Drygt 7.3000 horoskopet ger sex träffar som verkligen antyder problem - men av ett helt annat slag!
  • Francis Bacon;22.1.1561 (OS), jurist, filosof, homosexuell
  • Emile Durkheim;15.4.1858, sociolog, filosof
  • John E. Walker;7.1.1941, kemist, Nobelpristagare
  • Ole Søltoft;8.1.1941 - dansk mjukpornografisk skådespelare
  • Graham Chapman;8.1.1941 - crazy-komiker, homosexuell
  • Peter Hjörne;7.9.1952 - tidigare vd för GöteborgsPosten

Eftersom frågan gällde girighet och bristande ansvar för skolelever var kanske sexuell perversion inte det första man tänkte på, men här är tre av sex personer tydligt karaktäriserade genom en skada i den lägre "irrationella" begärssjälen.

Sociologen Durkheim röjer också sina zodiaktecken via ett ämne som distinkt påminner om Väduren/Skorpionen som livets början och livets termination:

"Durkheim noterade att flera möjliga patologier kan leda till den sociala integrationens och samhällets sammanbrott. De två viktigaste är anomi och påtvingad arbetsdelning. Mindre patologier inkluderade bristen på koordination och självmord." (Wikipedia)

Till de "mindre samhällssjukdomarna" således typiskt skorpioniska problem: antisociala skorpionens brist på social koordination och det klassiska skorpionmotivet självmord (skorpionen som stinger sig själv). 

Om de stora sjukdomarna i samhället gäller exakt samma: Regeringen Reinfeldt och Svenskt Näringsliv söker in i denna dag med samma frenesi som på Durkheims tid dela upp arbetet i små och isolerade handgrepp som, därför att de är så enkla att utföra, kan lönesättas lågt. Människor i arbetslivets tillåts inte utveckla sin intelligens utan ges arbetsbeskrivningar långt under deras kompetens. 

Detta är "härska genom söndra"-metoden, känd sedan tusentals år och beskrivbar på flera astrologiska sätt. Mars - via båda sina tecken - har naturligtvis allt i världen med SÖNDRING att göra eftersom svärdet klyver och kökskniven styckar och förstör den ursprungliga sammanhållningen mellan individerna som utgör ett samhälle. 

Det är INGEN SLUMP att Fredrik Reinfeldt sår själviskhet och split i samhället genom moderat ideologi eftersom han har svärdets Mars i privategoismens Jungfru stigande i öster. Och inget annat på "landsfaderns" födelsehimmel förmår lösa upp denna extrema fixering på ett privatismens tema som nått överdeterminering.


Mars - med i leken för att han VILL tillfoga andra smärtaInga kommentarer:

Skicka en kommentar