Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 mars 2013

Spionen Stig Bergling...och Carl Bildt

Vem som satt sig in i Carl Bildts sanka horoskop och anat ett hat mot den sociala demokratin kan förvåna sig över uppgifterna i Aftonbladet att han arbetate som skvallerkärring åt USA under 1970-talet? Det har alltid funnits något djupt slirigt och dolskt över den här mannen som det svenska etablissemanget uppenbarligen håller om ryggen, som tillåts använda sin regeringsposition för att bygga upp privat förmögenhet i olja.

Det intressanta med spiontemat är parallellerna mellan Bildt och Bergling, en av Sveriges landsförrädare. Och varför inte dra in den aktuella debatten om Tolgfors och Norges landsförrädare Quisling en gång till?

Gemensamt för alla fyra är nämligen den spektakulära slaskighet som födelsehimlarna tecknar. Det skalpar runt och känslor föder tankar föder lösa ord från kluvna och rationaliserande tungor. Dessa människor kan vara totalt sociopatiska lögnhalsar, vilket Sverige fick se när Bildt bara svamlade bort den tid tv-Skavlan hade på sig att pressa honom i en delikat fråga. 

Stig Bergling gick till ryssarna och Bildt till amerikanerna, men det gemensamma för dem är signaturen för "sociala problem på hemmaplan": Skorpionen är en i grunden rätt asocial varelse och mötet på samma himmel med den gruppsociala Vattumannen leder påfallande ofta till att individen börjar odla hat mot vissa folkgrupper eller ideologer. Bin Ladin var ett tidigt exempel på ett sådant här horoskop ("Death to America!") 

Men Skorpionen och Vattumannen är obundna principer och inte kortformer för vissa länder eller ideologier. Naturligtvis är det pikant att Sveriges är ett Vattumanhoroskop, vilket på något sätt tyder på att svenskarna kan - eller borde kunna - den heliga principen "en för alla och alla för en".

Män som Fredrik Reinfeldt och dessförinnan Carl Bildt har emellertid gjort allt för att svartmåla hela denna självklara idé, det enda fundament som ett fungerande samhället kan bygga på!

Spionen Stig Berglings sociala utstötningssyndrom såg ut så här:


Som så ofta gör inte en fluga någon sommar, men som hos moderaten Sten Tolgfors - "mannen utan moralisk kompass", som från rollen som försvarsminister gick direkt till näringslivets militära gren - ser du här en upprepning av Vatten- och Luftelementens tendens att gå skilda vägar, dissociera sig från varandras. 

Hos ointelligenta människor hittar man ofta problem med att föra en abstrakt diskussion, de mentala och logiska strukturerna bygger på korta sinnesstimula - vi får en one-liner-människas mentalitet. 

Hos intelligenta blir det en bakslughet som äger talangen att bullshitta folk rakt i ansiktet. Bildt hos Skavlan visar att han trots allt kanske inte är värst intelligent. Han hade inte förberett sina lögner tillräckligt väl - för det är tydligen instudering i förväg som varit Bildts strategi för att neutralisera de förståndsmässiga glapp som Luft/Vatten i friktion ofta antyder.

Den multipla störningen mellan instinkten (alltid självisk!) och rationaliseringen ses dels i den "vattniga" och underminerade Solen i Vattumannen, där den sunda intellektuella omdömesförmågan undermineras av att Solens disponent Saturnus befinner sig i Fiskarnas Vatten.

Men därtill urinerar den fientliga Mars i Skorpionen sitt fräna vatten mot den konceptstyrda Vattumannen. Dessa två störningar verkar vara tillräckligt för att ge en helt urspårad tänkare - och en potentiell landsförrädare.

*****

För Carl Bildts horoskop, se flera inlägg under etiketten med hans namn. Notera att uppgift om hans Skorpionascendent inkom en tid in i bloggens levnad. ALLT tyder på att denna hemlighetsfulla herre verkligen har siderisk Skorpion i öster!

För Sten Tolgfors (och referens till Vidkun Quisling), se det här nyliga inlägget.


Inga kommentarer: