Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 mars 2013

Sanningen sade: "Skjut Billström"


Ur karriärsynpunkt kanske det inte är så lyckat att twittra ut att man önskar se en av Sveriges mest avskyvärda moderater död (SvD, AB). Men vänsterpartisten Christoffer Hurtig uttryckte säkert sitt hjärtas förtvivlan över hur svenskarna satt rent drägg i regeringsposition. Hur landet bit för bit har ätits upp av civilisationsdestruktiva krafter - sådana som alltid närs av själviskhet, girighet och fruktan. Egenskaper som redan buddismen såg som människans fiende. 

Istället har vi nu ett obildat och förgrämt folk som i sin enfald inbillar sig att invandring skulle vara problemet. Överallt skjuter det upp nykläckta haverister som på eget bevåg söker praktisera nazistisk rasåtskillnad på bussar eller i samband med ambulanstransporter.

Men det sade jag så fort jag började blogga för fyra år sedan- sätt ett kukhuvud som statsminister och se ett land falla sönder! Antikens folk kände till hur ledare och folkmassa verkar som en helhet och vad vi ser spritt i folkdjupet är en sådan röta att det bara finns två sätt att beskriva den: sverigedemokrat eller moderat.

Det är av kärlek till mänskligheten Christoffer Hurtig vill - för det större goda - befria landet från i män som främlingshataren Billström. Ärligt talat, är han värd att leva med de åsikter om invandrare han konsekvent uttryckt? Reinfeldt skulle ha sparkat människan, men än en gång svek "landsfadern" inte bara folket utan framför allt den osynliga men högst existerande väg som kallas "Det Rätta". Reinfeldt, en simpel ekonom, är så långt från statsmannakvaliteter man kan komma och inte en enda feg svensk journalist vågar säga det. Tala om att pressen ligger i politikernas säng och att var och en vakar över sin egen "karriärutveckling".

Heder till Hurtig som vågade bita ifrån och tala tydlig! Landet skulle må bättre utan män som Billström, Borg och Reinfeldt.

Tillhör då Hurtig en av de goda enligt den indiska astrologi som tar vad den haver och nyttjar Månen som ascendent i brist på födelsetimma? 

Ett rungande ja! Han har själva Himmelen med sig i detta politiskt inkorrekta uttalande. Guds himmel vill se män som Billström eliminerade - fast metoderna skiftar förstås beroende på civilisation och kultur. Jag säger det igen: Reinfeldt skulle ha sparkat sin minister - det var det rätta att göra pga. Billströms genom flera år så tydligt uppvisade förbrytarnatur.

Varför Hurtig har den andliga rätten på sin sida är lätt att se:



Ett månhoroskop ger här Väduren som förstahusägare och efter detta kan vi fördela de accidentelle eller tillfälliga rollerna av "välgörare" och "illgörare" mellan planeterna. Väduren är nu ett lyckligt tecken i öster och den ser tydligare och har därför fler planeter med sig, än många andra ascendenttecken (vare sig lagna, Chandra lagna eller Surya lagna - indisk astrologi bedömer såväl den jordiska kroppens synfält, psykets synfält och Solens eller den levande andevarelsens).

För Väduren är det viktigt att bedöma om sinnelagets Måne är på väg mot ökat lyhördhet mot sin herre Solen. Precis som i svenska nationalhoroskopet har vi en Måne i Väduren på väg mot full. Sinnelaget är därför gott, låt vara alltjämt subjektivt och hetsigt som Väduren plägar vara. 

Nationalhoroskopets Mån-Vädur avviker en smula genom att vara passivt aggressiv - disponenten Mars står illa till i ett segt Jordtecken. Hos Hurtig (hör namnet!) är det rakare puckar. Månen understöds perfekt från krigaren Mars i Eldtecknet Skytten. Det ger en lätthet och direkthet som är oslagbar. Inte otippat är krigaren på de godas sida när Väduren stiger i öster så att vi entydigt kan säga att Månen eller sinnelaget är bra. Både den annalkande fullmånen och disponenten Mars samstämmer. 

Och som om det behövdes en ultimat bekräftelse kan vi gå ner på tredje nivån, en verklig djupnivå och notera att också Mars i filosofiska och välvilliga Skytten står stabilt: krigaren disponeras av den universella välviljans Jupiter som är både essentiellt och här verksamt god och dessutom står i idealismens 11e hus och i det tecken enbart som förstår att Vattumannen är hela mänskligheten, inte någon avkrok av svenska främlingshatare i ett kallt och sjukt land.

På alla väsentliga punkter har alltså Hurtig helt rätt - han har hela himmelen med sig i sitt sentiment: Billström är verkligen mänsklighetens fiende och en förbrytare om idealet är en värld, en mänsklighet! Mars är här en helig krigare i det högre samvetets hus (9e) och t.o.m. filosofins Jupiter är entydigt med honom! Ett äkta samvetsvittne!


*****

Men sedan var det det där med taktiken. Månen i Eld, baserad på en rak Mars i Eld och denna Mars baserad på en intensivt humanitär ideologisk bas (Vattumannen) - det är det som döda och flegmatiska kräk brukar kalla terrorister, extremister och liknande. Bara för att väva sin lögn om hur normala och bra de själva är i sin kriminella och själviska likgiltighet. Hurtig hade alltså för mycket hjärta för sitt eget bästa, och det omvittnas kanske av att styrsman Solen står i det lätt affekterade tecknet Fiskarna.

Fiskarna har den essentiellt och här också verksamt goda Jupiter som sin disponent, men nu ser vi problemen mellan Luft och Vatten. Det slirade till rejält när välviljans Jupiter i den ideologiska Vattumannen övergick i en solär handling - tweeten kom ut som ett "huvud under vatten". 

Vatten och Luft slirar mot varandra även på ett annat ställe. Tittar man på ideologins Vattuman och den fundamentalt goda Jupiter vilar denna tyvärr på "det sociala utstötningssyndromets" grund, Vattumanhärskaren Saturnus står i den socialt utstötta Skorpionen. Och här räcker det kanske med att notera att det är just rasism och utstötningen som genomsyrar hela Billströms väsen som fick Hurtig att gå i taket. 

Samtidigt får man inte blunda för att den ideologiska renhet som jag just hyllade "på tredje nivån" när frågan var om Hurtigs sinnelag tillhörde de goda, att denna ideologi just bygger på en ond Saturnus i Skorpionen i åttonde syndbelastade huset. Men det kanske krävs en så här ond makthavare (Saturnus) för att en god ideologi ens ska kunna födas om att mänskligheten som helhet måste blomstra (Jupiter i Vattumannen)...

Skam åt Vänsterpartiet som inte skyddade en berättiga harm när Reinfeldt för sin del skyddade en kriminell bakom en fejkad reprimand. Det här var ett tillbud som är värt att gräva djupare i och hämta mer ur än vänsterns stirriga och moralistiska panikreaktion. Inte konstigt att det partiet inte når så många som det skulle behöva. De saknar den rätta udden att både desarmera borgerlighetens oavbrutna livslögn - de t.o.m. deltar i den genom denna moralpanik.



*****

Fallet Hurtig är oerhört intressant eftersom bloggen nu studerat ett antal horoskop på raken utifrån enbart Månen som indikator på ett sinnelag av etiskt eller depraverat slag. Och som vanligt visar det sig att ord som på ytan ser fula ut i själva verket visar sig stå för det rätta! Detta kommer aldrig förljugna människor som moderater att förstå eftersom hela deras värld är en konstruktion de köpt med hull och hår från tv-reklam och livsstilsmagasin! De är så långt borta från verkligheten att man nästan tycker synd om dem. Men bara nästan.

*****

Tillägg.

Expressen har grävt fram ett äldre tweet från Hurtig som återigen rör vid temat DÖD. Den här gången är det rätt smaklöst - ett hurra-rop i samband med Prinsessan Lillians död. Saturnus - fixeringar - i dödens åttonde hus tycks vara en mer kritisk placering än jag först anade, och om man lämnar frågan om det goda sinnet (Månen) där Saturnus dyker upp förstå på tredje nivån och går direkt på frågan om ideologi, så disponeras den goda Jupiter i 11e idealhuset direkt av den onda Saturnus i 8e dödshuset.

Det verkar onekligen som om det finns en ointelligent "antingen/eller"-motsättning på djup nivå i horoskopet, så att just på punkten ideologier/ideal en sämre nivå i Världssjälen manifesteras under dessa två dygn. Hurtig tycks vackla i sina uttryck - inte helt ovanligt med Solen i duala Fiskarna...



4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser att det här horoskopet påminner om det för en god vän till mig. Hon är verkligen en sann idealist och eldsjäl, och fyller 74 år just idag! Samma sol, måne, mars och jupiter. Och med omvända noder. Också hon har saturnus i vatten, men i hennes fall i fiskarna. Hon är som sagt en otrolig eldsjäl: trots sin ålder jobbar hon ideellt fyra dagar i veckan året om, och är dessutom inblandad i det mesta av föreningslivet på orten. En igångstartare. Jag misstänker att hennes saturnus med solen är det som skapar hennes lätt monomaniska drag när det gäller hennes arbetskapacitet och stora specialintresse för bygdens historia. En "normal" människa hade inte orkat som hon gör.

Det verkar som om jag går bra ihop med folk som är just solfiskar och månvädurar. Jag har en annan god vän som också är det med mars i tvillingarna i stället). I båda fallen uppstod ett spontant ömsesidigt "tycke". Och deras horoskop är lite av spegelvända till mig, för jag har ju jungfrun/vågen istället(även om det inte är månen jag har i vågen). Och saturnus i skytten i st f mars, som 74-åringen. Hon har dessutom samma mars/saturnus rundgång som jag.

När det gäller Hurtigs uttalande, så tycker jag att det är ett exempel på att det aldrig är lyckat att önska livet ur folk. Pga det så har det smaklösa yttrandet om prinsessan Lilian fått offentlig spridning, naturligtvis till förfång för den bakomliggande sakfrågan. Dessutom är våldet en hydra. Om någon skulle ta Billström av daga så skulle de genast växa ut två nya Billström-skallar!
S

Seaward sa...

Man kanske måste låta historien ha sin gång - det blir tydligare då vilka som lyser fram ur massorna och det är genom dessa som man ser det kollektiva sinnelaget (Månen). Tack för att du hittade en idealistisk eldsjäl till under så väldigt lika signaturer. Kanske föddes många fler under samma perioder. Om bara den fysiska ascendenten är plusladdad bör idealismen ges öppna spjäll!

Sant, det där om hydrehuvudena....

Havsörnen sa...

Med Lenin som twitteravatar är det väl inte konstigt att man önskar livet ur sina meningsmotståndare? :) Några fler hurtiga twitterinägg:

"Jag tänker, alltså är jag kommunist"

"Att jag skiter i vilken barnknullare som blir nästa påve."

"Den fritänkande världen sörjer kamrat Hugo Chavez bortgång."

"Stålverket går för fullt, känns tryggt."

- - -

Däremot hittade jag en träffsäker iakttagelse bland läsarkommentarerna i någon nättidning som skrev om mordhotet:

"Den enda skillnaden mellan en tjuv och en antreprenör [sic] är att antreprenörskap [sic] bara drabbar fattiga."

Hans V-kompis Simon Fors, som varit ute i samma blåsväder, har liksom Hurtig sex placeringar i Eld/Luft samt två i Vatten/Jord. 1980-03-08:

Solen i Vattumannen
Merkurius i Vattumannen
Venus i Väduren
Mars, Jupiter och Rahu i Lejonet

Månen i Skorpionen
Saturnus i Jungfrun

Seaward sa...

Apropå antreprenören som den lilla människans fiende, citerade jag här några textrader från Bob Dylan, när han uttryckte exakt samma mening!

Tack för det ytterligare belägget om att dominant ELD/LUFT verkligen skapar en driftigare typ än den pragmatiska och diskreta JORD/VATTEN-halvan!

Det är nästan alltid tydligt dominant ELD/LUFT som för väsen av sig! (Det kanske är därför Reinfeldt är så rädd för visioner - ELD släcker hans VATTEN-SOL som är nöjd med att kopiera och återspegla andras teser, fast i hans fall på ett bedrägligt sätt).