Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 mars 2013

Ramponerande professorn klipper till igen!

[Uppföljning till inlägget KTH-professor ramponerar SVT:s licensanspråk]

Det måste nog genera Radiotjänsts vd Carl-Gustav Johansson en del att KTH-professorn i SvD sågar dennes tramsiga försvar för även datorers licenspliktighet med hjälp av samma utredningstexter han valt att läsa som Fan läser Bibeln! 

Som vi strax ska se har vi också Djävulens signatur på direktörens horoskop och tankarna stärks än mer att regeringen Reinfeldt sitter i samma näringslivsbåt som Radiotjänst och några år tillbaka sökte överkompensera Reinfeldts genanta debut som "landsfader". Bland den serie ministrar som genast visade sig vara fifflare och fick avgå fanns som bekant också en kulturminister som i typisk moderat hat mot blotta tanken på en stat som håller ihop civilisationen aldrig betalat någon tv-licens. (Se: Reinfeldts kvinnor - astrologisk evidens från oktober 2010.)

Jag valde dock att först titta på regeringen Reinfeldts utredare Lotty Nordling (skriven i fisförnäm Stockholmsförort vilket närmast garanterar en röst på moderaterna och en ideologisk samsyn med överordnade i sitt utredningsarbete). 

KTH-professorn noterar nämligen i förbigående att hennes utredning helt bortser från ett flertal tunga expertröster som såg klarare än Radiotjänst gjort och undvek den förvirring som nu skapats. Vad annat än ideologisk styrning från moderat håll - en önskan om att göra Radiotjänst mer vinstdrivande -kan framskapa en lagändring som helt tappar sikte på de viktiga resonemang som professorn noterar men som Radiotjänsts vd inte tycks förmågan att intellektuellt hantera?



Eftersom professorn inte närmare utvecklar regeringen Reinfeldts avvisande av expertutlåtandena (och jag känner mig föga hågad att analysera hela det tjocka författningsförslaget) lämnar jag utredaren Lotty Nordlings horoskop med bara en kommentar: hon föddes under den klassiska tendensen att ta sig vatten över huvudet: Skytten och Jungfrun i samma horoskop leder ofta till detta. (Se inlägget om popgruppen Ultravox skapare John Foxx - och efterföljande läsarkommentar).

Den brittiske astrologen använde den beklämmande skeva tropiska zodiaken men tycks som en intellektuell ha diskuterat från ett rent principiellt perspektiv - hans analyser stämmer spöklikt väl med den sideriska zodiaken som genom denna bloggs kvantitativa studier har fått empirisk förankring! Om kombinationen av Jungfru och Skytt sade Carter:
Skytten/Jungfrun är en typiskt kritisk kombination där Jungfrun har fullt upp med att reducera och exakt ordna och uttrycka idéerna det eldiga tecknet oavbrutet vräker ur sig under dess intellektuella utforskningar. Det är sannolikt inte en våldsam kombination med mindre våldsamma planeter är inbegripna, den uttrycker sin energi i debatt och disputation.

Charles E.O. Carter - Essays on the Foundations of Astrology (1947, Theosophical Publishing House)

Det är värt att notera hur väl ett horoskop med tydlig tonvikt på kunskapsinhämtandets kvalitet Sattva rimmar med just det trasslande med en oändlig mängd trådar som en utredare kan ställas inför. Granska författningsförslagets innehållsförteckning: det är inte få delfrågor utredarna med Nordling som överkucku haft att sätta sig in i.


Och nu händer det intressanta att Radiotjänsts VD, som av KTH-professorn direkt anklagas av att ägna sig åt lagvidrigheter i syfte att maximera företagets vinst (säkerligen på direkt eller implicit uppdrag av regeringen Reinfeldt för vilken t.o.m. kulturarbetare måste vara vinstmaskiner) OCKSÅ slavar över problemet med att få ihop den lilla visionen och den stora visionen, Jungfrun och Skytten!



Den extrema koincidensen av utredarens Sol-Jungfru och Mån-Skytt och direktörens Sol-Skytt och Mån-Jungfru väcker naturligtvis misstankar att hela utredningen från första början är ännu en av regeringen Reinfeldts "fulhack" - hela avsikten var att sätta dit "det sovande folket" och fånga licensskolkare genom lagvidrigheter! Horoskopen är en "match made in heaven" och antyder från denna högre utblickspunkt att de jobbar med samsyn i ärendet.

Som jag sade: psykologisk överkompensation eftersom Reinfeldt och anhang direkt efter valet 2006 avslöjade sig som ett gäng välbeställda fifflare! Nu skulle andra straffas för denna insikt, så outhärdlig skamfylld att konfronteras med i offentlighetens ljus! Och så kom det sig att den tokgalna tolkningen av att alla som äger en dator skulle bli licenspliktiga. 

En falskare regering har Sverige aldrig haft, för den är så pass smart att man måste titta noga för att se vad dessa mörkermän håller på med. Svenska medier har inte alltid tillräcklig intelligenta journalister (och inte pengarna att låta de som uppställa hypoteser att följa upp dem) - det krävdes en certifierat vass KTH-professor för att lyfta fram galenpanneresonemanget som inte bara Radiotjänst gör sig skyldig till utan även - falsk som synden - SVT:s vd Eva Hamilton direkt sökte distansera sig från. "Jag försökte få dem att gå varligt fram" - ungefär så hette det från Hamilton. 

Se länk överst i detta inlägg för Hamiltons som ett tredje horoskop i denna skandal som innehåller Skyttens tecken. Från Hitlers Måne och Stalins Sol i Skytten har vi om inte förr lärt oss att Skytten har universella anspråk. Även Eld kan degenerera till diktatorsfasoner!

På gott och ont söker Skytten omfatta allt och alla i sina lagtexter vilket naturligtvis gör det begripligt att Jungfrun i ett och samma horoskop då drivs ännu längre i SITT ytterlighetsbeteende: den antisociala privatismen. 

"Licensskolk" är ett passande uttryck för den här kombinationen: "Lätta pengar" (Skytten/Jupiter) genom att undandra sig det allmänna och profitera på att hålla sig undan (Jungfruns privatism plus dess grundbetydelse som "vinstalstrare".)


*****

Horoskopet för Radiotjänsts vd är spännande eftersom denna skandal rimligen är det som definierade detta hans liv på jorden. Borde då inte "huvudnumret" stå skrivet över hela himlen? Och vad är Radiotjänst om inte en vargflock som av regeringen hetsas mot folkmassorna i syfte att driva in licens (en extraskatt) för att finansiera public service - en gång en hedervärd uppgift som idag sviktigt för kommersiell skittänkande om tittarsiffror och så banal underhållning som krävs för att få publik och bevisa sig på marknadsmässiga villkor. Ett totalt haveri av public service-tanken i regeringen Reinfeldts händer....

Den sataniska axeln (Oxen/Skorpionen) hos Radiotjänsts vd är en variant på samma axel hos Svenskt Näringsliv och jag tror den korrumperande Satansstjärnan kan betyda en skamlös lögnare, särskilt om frågan om makt och prestige (Saturnus) kommer i fokus. Det är därför Svenskt Näringslivs utsända debattörer alltid ljuger och vanställer allt. Se nylig debatt på Newsmill mellan upphovsmännen till tv-programmet Lönesänkarna och näringslivets dimspridare Malin Sahlén (vars horoskop redan hade granskats på bloggen under Ondskans röst: Större materiella klyftor).

Den onda stjärnan Algol och den sataniska axeln överhuvud, skulle hos Radiotjänstdirektören kunna representera Satans demonisering av motparten (Satan som Anklagaren) för att dölja sina egna smutsiga förehavanden eller kanske totala brist på eget uppsåt. Djävlar djävlas bara för att djävlas - Satan representerar som bekant total brist på positiv vilja, nihilismens 100%-iga negativitet. Materien har den inherenta tendensen att falla sönder när de högre, organiserande livsprinciperna lämnat den.

Radiotjänsts uppgift är att jaga licensskolkare men under Reinfeldt har företaget fått en uppgift att tjäna mer pengar åt staten. Om det här inte rent av är ett nytt fall av vänskapskorruption där extra licensmiljoner direkt förvandlas till ökad utdelning för dem som sitter i Radiotjänsts styrelse - vilken är Eva Hamiltons del i allt detta, egentligen?

Vid horoskoptolkningen måste man vara öppen för att Satan kan anta flera roller, ibland bara blind nihilism och totalvägran, ibland som en slug och avsiktlig korrumperare. Det är lätt att se Radiotjänsts uppdrag i den sataniska axeln: här är moraliskt indifferenta slappon, pöbel av värsta sort. "Det sovande folket", som den folkföraktande och genomfalske Reinfeldt kallade dem (bara för att nu fejka falskt som fan och söka spela en av samma folk!).

Den sataniska axeln illustrerar således Radiotjänsts hela uppdrag: jaga slöa soffliggare som inte betalar för sitt tv-tittande. Notera dock en av astrologins fulaste och mest osmakliga signaturer på vd:n himmel. I Skorpionen ligger giriga Drakhuvudet, kontrollgalna Saturnus och pengarnas Venus! Ingen kan missa det sambandet, väl? 

Skorpionen representerar dessutom "andras pengar" till skillnad från opposita Oxens "egna resurser". Det ser således ut som om det här vd-horoskopets livs största fiasko - den sataniska axeln tenderar till ärelösa sammanbrott - kommer i samband med ett politiskt dekret som andas en orättfärdig myndighets girighet och klösande efter pengar som inte är deras. I detta fall således: pengar via lagvidrig läsning av densamma i försöket att göra dator och läsplatta tv-licenspliktiga.

Anm. Länken just ovan går inte att hitta med Googles buggiga snabbsök på denna blogg. Jag fick gå till riktiga Google för att hitta den!

Detta är inte en fråga till stöd för licensskolkare, som den moderata kulturminister Stegö-Chilò som fick lämna regeringen efter bara några dagar, det är en fråga om hur intellektuellt inkompetent en regering kan vara innan t.o.m. folket - genomsnittsmänniskan - vaknar upp. 

I Sverige tillåter vi väldigt mycket innan vi börjar förstå, något som strebers som sökt sig till politiken tycks ha insett. Gissa varför Schlingmann/Reinfeldt såg till att deras folkhatarbok "Det sovande folket" försvann från alla landets statsbibliotek i samband med att reklambyråprodukten Nya Moderaternas tog form.

Det här landet är genomruttet ner i folksjälen vilket nationalhoroskopets sataniskt infiltrerade Måne indikerar. Och då vår vi vd:s som Carl-Gustav Johansson att jaga dem med blåslampa! Svenskarna ska vara glada för sin låga kommunikationsförmåga - visste världen mer om det som händer här skulle vi vara helt utskrattade. 

Så länge "hederskultur" hånas av de lägsta av svenska drängar lär vi själva aldrig bli mer än byfånar i världen. Det är nämligen just heder vi saknar i det här landet. Allt har blivit att schackrande om pengar. Och det är mänsklighetens lägsta nivå, den handlar bara om kroppens överlevnad och inte ett dugg om mänskligt självförverkligande på högre plan.

*****

Man kunde ha trott att ett inlägg med denna rubrik skulle ha granskat en skarptänkt KTH-professor. Men namnet Gunnar Karlssons höga förekomst fick mig att ge upp jakten på födelsedata efter två minuter. Inte ens med engelska ord "born" kom jag närmare än till en svensk speedwayförare.

Istället hittade jag en intressant text om filosofen Gunnar Adler-Karlsson, som oaktat KTH-professorns förtjänstfulla lusläsning av utredningstexter, representerar tänkande på nästa nivå - inte längre om apparaters funktion inom ett rådande system utan filosoferande över samhällssystemen som sådana. 

Läs det blogginlägget om du tycker den här bloggen då och då tangerar någon intressant tanke. Det är ett sådant blogginlägg som trots sin koncishet förmår kasta ut en mängd intressanta trådar att följa upp! Jag känner igen mängder av tankar från det egna bloggandet, exempelvis kontrasteringen av människan och det basala djuret inom oss - en distinktion en evolutionsbiolog inte alls klarar av att förstå på grund av begränsningen i sin naturalistiska grundsyn. 

Ta bara stycket "Evolutionen diskriminerar" - har inte denna blogg nått precis samma slutsats i studierna av Kräftan och Jungfrun, de två "principer" som via empiriska studier av främlingsfientliga visat sig överrepresenterade.

Jag påbörjade i samband med det senaste xenofob-inlägget en genomgång - utan att slutföra den - av samtliga 500+ Nobelpristagare. Syfte: att närmare se om främlingsfientlighetens två tydliga tecken Jungfrun och Kräftan indikerade oförstånd. Om så vore, borde främlingshatarens horoskopsignatur (Sol-Jungfru/Mån-Kräfta) vara underrepresenterad bland Nobelpristagarna. Efter bara några få stickprov med olika sol/månkombinationer stod det emellertid klart att det motsatta föreföll gälla.

Med 513 Nobelprishoroskop och uttrycket 1/12 * 1/12 borde vi hitta 3½ Nobelpristagare med den här kombinationen men i verkligheten hade hela 7 vetenskapsmän/författare denna extremt jordnära kombination. Bloggens "dissociation", störningen mellan rent intellekt (Luft) och irrationella känslor (Vatten) som så tydligt visade sig i ett annat test av matematikerna bland Nobelpristagare, bekräftades här i ännu en variant: När Solen står försvagad i Vågen (Solens "fall") och också Månen är "fallen" i Skorpionen, bildas tydligen en tillräckligt problematisk dissociation, dvs oförmåga att hålla irrationella attityder utanför den rena tanken att NOLL människor med denna kombination lyckats vinna Nobelpriset. 

Detta säger naturligtvis inte så mycket. Hade underlaget varit bara en handfull Nobelpris hade merparten av Ljusens kombinationer kammat noll. Och med ett medelvärde på bara 3½ placeringar förstår man att dataunderlaget alltjämt är otillräckligt. (Solen upphöjd i Väduren och Månen fallen i Skorpionen - båda således under den subjektiva och rastlösa Mars - lyckades heller inte vinna ett enda Nobelpris).

Men onekligen ger det här stickprovet ett stöd åt bloggens tes om att Luft och Vatten inte är en optimal kombination av element - se bara lögnens och kappvändandets mästare Fredrik Reinfeldt med sin Sol i Vatten-Kräftan baserad på en Måne i Luft-Vågen! Här noterades 4 Nobelpristagare, ungefär som förväntat, men bland dessa ser vi två författare och för den här typen av artisteri tycks förmågan att binda samman logiska orimligheter t.o.m. kunna vara en tillgång. 

Dessutom delar Reinfeldts två Ljus den föga smickrande parallellen till litteraturpristagaren Knut Hamsun, Norges store landsförrädare! Jag tror jag tidigare påpekat detta och att vi nu ser tydliga tecken på att det "sovande folket" till sist kommer att förstå vilken skit de röstade in regeringsställning 2006 - med konsekvenser ända fram till detta vettlösa resonemang om tv-licens för läsplattor.

Mitt oavslutade test av 513 Nobelpristagares sol- och månplaceringar låg precis rätt i tiden för ytterligare en koppling till filosofen Gunnar Adler-Karlssons tänkande. Han hävdar nämligen att evolutionen i sig bär på diskriminering. Jungfrun är kanske zodiakens värste diskriminerare och Kräftan är definitivt naturens artbeskyddande instinkt. Familjen är mig kärare än en främling - så resonerar en människa som inte förmått höja sitt tänkande över det rena djurets programmering. Det rekommenderade blogginlägget citerar Adler-Karsson:

"Detta är rätt och slätt kärlek till våra egna barn och till vår egen familj, till våra ’blodsförvanter’. För att upprepa, diskriminering är, djupast sett, ett uttryck för kärlek till våra egna barn!”"

Utsagan träffar närmast Kräftans tecken, "hem- och familjetecket", men minns nu Reinfeldt, Solen i Kräftan och diskriminerande Jungfrun stigande i öster (med den illvilliga Mars) och hans prat om "etniska (Täby-) svenskar" som minsann inte har några problem att hitta jobb. 

Med ett sådant material den här bloggen samlat in skulle man mycket väl kunna ta strid mot Adler-Karlssons ursäktande av den biologiska naturen och hävda att människan på denna grumliga nivå bara tror sig ha förstått vad det innebär att vara människa. Inte förrän själen döpts även i "Luft och Eld" torde den kunna uttala sig om vad kärlek är för något. "Även Adolf Hitler klappade barn."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kth-professorn är född 24 el 25 juni 1959. Man kan sluta sig till sent 50-tal av hans examensår och bibliotek.se visar att en GK f -59 har skrivit en bok som heter Modern telekommunikation. De enda i Stockholm(strakten) som passar in är födda ovanstående datum. Behändigt nog båda med saturnusstyrd måne!
:-)
S

Seaward sa...

Kreativ sökt! Har väl anat att jag börjat tappa lite gnista efter kanske tiotusen sidor bloggtext de senaste fyra åren. Jag vet inte ens hur man lokaliserar matriklar på nätet och har inte letat heller....

Men som du säger Måne disponerad av Saturnus ger den klassiska svala rationalitet som man förknippar med systemerare eller naturvetare. Du glömde att säga att din uppgift också ger Solen/Merkurius i Tvillingarna, ett typiskt IT-tecken just genom betoningen av det logiska, det kartritningsexakta.

Skulle datumet vara den 25 och även Månen i Luft (Vattumannen) förstår jag varför jag (dubbel-Luft) gillar hans exakta närläsning så bra! :-)

Det är sällan man ser annat än slafsigt tänkande i medierna idag, och varje gång en moderat öppnar käften bara gapar man av förvåning. Jag orkade inte ens skriva klart inlägget om vad Beatrice Ask faktiskt gjorde i radion när hon försvarade t-banejakten. Exemplet hon ställdes inför var en svenskfödd oss veterligt ostraffad människa med "exotiskt" namn. Hennes svar byggde istället på samma person som en brottsdömd som hade sina "psykologiska" skäl att besväras av polisens rutinkontroller. Så illa fungerar det i huvudet på våra makthavare till höger....