Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 mars 2013

Radikalfeminism & faktaförfalskning

Bo Rothsten skriver på Newsmill och exponerar än en gång - som om vi behövde veta mer om den saken - Maria Svelands bedrägliga handlag med sanningen. Hon väljer bort och friserar fakta så att de ska passa henne själv. Jag har tidigare noterat hur väl hennes horoskop ger exempel på "dissociationen"- Luftens rationalitet subtilt (eller inte så subtilt) derangeras av låsta attityder som på astrologiska sägs dölja sig i Vattenelementet. 

Traditionen är så djupt rotad att den t.o.m. hittat ett avtryck i de gamla Tarot-korten där Månens kort just visar en vattenyta och en kräfta som kryper under ytan. Cancer - psykisk förgiftning innan den övergår till somatisk sjukdom och sätter sig i det Jordelementet det förgiftade vattnet nu fuktat på djupet! Man kan gott kalla Kräftan (eller Krabban) det centrala Vattenelementet eftersom det tillhör Rajas guna, lidelsens eller passionens kvalitet. Det sägs att krabbor som börjar slåss inte har intelligens att sluta förrän en av dem är död. 

Den onda Naturen - som Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt och alla marknadskramare hyllar som det bästa MÄNNISKAN klarat av att tänka ut som modell för sina samhällen! - denna blinda Natur drivs helt av tröga instinkter. Den romerske filosofen Plotinus liknade Vattenelementet vid ett blindhetens skikt i tillvaron, vid vax som villigt fogar sig när sigillet eller stämpel sätter sitt avtryck. 

Vattenelementet är kallt, likaså det lägsta elementet Jord, så avtrycket stelnar - blir till en emotionell fixering som tenderar att kanalisera alla intryck så att t.ex. en radikalfeminist - för vissa en "tokfeminist" - kanske målar fan på väggen närhelst det luktar man. Både män och kvinnor kan naturligtvis ha störningar i Vattenelementet i sina horoskop, men det tycks som om det är bland män som styrs från Vattnets nivå vi hittar ovanligt mycket sexualförbrytare eller t.o.m. mördare. Månen ensam, när den föll i dödens och sexualdriftens Skorpion, visade ju signifikant överrepresentation i studien av 161 mördares horoskop!
 
Jag är inte insatt i gendervetenskapen och min enda erfarenhet av djupt engagerade människor på den kanten var när jag åtföljde en kvinnliga bekant som vacklat mellan straight och lesbisk och hamnade i ett getingbo av kvinnliga lesbianer, den ena mer psykologiskt störd än den andra. Till och med tillställningens manliga värd kände sig kallad att gjuta olja på vågorna eftersom jag tydligen direkt utlöste en kvinnas patologiska mans- eller fadershat. Jag anade av ordvändningarna att hon - likt min bekant - varit utsatt för sexuella övergrepp av sin far.

Jag registrerade bara svagt sociologiprofessorn Eva Lundgren när hon 2005 for ut med den bisarra uppgiften om hundratals ritualmord på bebisar i den patriarkala religionens namn. Bo Rothgren påminner om detta var ett vetenskapligt påstående Lundgren kom med, men utan några som helst belägg och därför att betrakta som lögn. Svenska Wikipedia nämner nu något Rothstein själv ohederligt nog inte nämner, att en utredning om Eva Lundgrens förehavanden senare friade henne. 

Jag har svårt att se någon viktigare representant för radikalfeminism i Sverige än just denna kvinnliga professor, och är inte astrologin ljuvligt i sin respons. Plocka en dussinfeminist ur folkdjupet, någon lögnaktig och opportunistisk politiker som ropar "me too" när det passar sig. Horoskopet kommer inte alls att uttrycka någon "ren femininitet". 

Men i fallet Lundgren, som ägnat årtionden åt "manligt våld" och de processer i samhället (och i psyket) som får detta att bli godtaget som en ofrånkomlig del av vardagen ("normaliserat"), då händer något. Det kalla, feminina Vattnet dominerar totalt. Precis som franske statistikern Michel Gauquelin upptäckte, var det bara gräddan av franska läkare (och idrottsmän) som uppvisade hans "Mars-effekt" - kirurgknivens och atletismens planet - stigande i öster. Det krävs tydligen en "tokfeminist" för att påvisa det patologiska Vattenelementet, att det naturligtvis existerar i denna verklighetsbeskrivning men också har en påvisbar symbolisk valör!




Det är lika lätt att se hur hon når insikten om att män är våldsamma djur. Jag är helt övertygad om att en ond planet som aspekterar sitt eget tecken inte för något gott med sig. Här är det våldets Mars som angriper Skorpionen och gör det från det kanske manligaste av alla tecken, Lejonet, konungen!

Ritualmord i religionens tecken var det... Mars från fiendens hus attackerar religionens nionde hus. Och den goda kungamakaren Regulus tas emot av Mars, planeten som alltid har taggarna utåt och inte kan ta emot välsignelsen! Mars är sannolikt astrologins mest opsykologiska valör, den är bara "driv" eller "gåpåaranda" och där den helt tar över ett horoskop uppstår med lätthet blinda våldsverkare.

Det står klarare än någonsin att ett horoskop i hög grad är en karta till vår inre psykiska dimension, och den här norskfödda kvinnan föddes med våld i sitt sinne! Bara själavandringen kan förklara hur detta bagage kommit att följa med på resan. Det är inga problem att se manshat skrivet över den här himmelen, och den problematiska konjunktionen mellan en sen, sen Saturnus i Kräftan och olyckans Mars tidigt i Lejonet driver samman Vatten och Eld till den "sensationalism" som skulle göra ett normalt jobb som slaskjournalist, men knappast som omdömesgill forskare. 

Rothsten noterar kvinnans undermålighet som vetenskaps"man" och så till den grad att man genast påminner sig hans egen märkliga övertändning på temat "det täcka könet". Hans egen fördärvare Mars angriper nämligen Venus i sårbara Kräftan med den indiska 210-gradersaspekten (horoskop här). Jag förmodar att han väljer "attack" för att hjälpa Venus - överhettade eldsjälar kan också resultera ur Mars, krigaren är i praktiken inte alltid destruktiv.


Utfransning. Det är fascinerande hur indisk astrologi har en aspekt, 210-gradaren, som är motsatsen till den hellenistiska astrologins "döda vinkel", 150° eller inkonjunkt-aspekten som i väst är av typen dexter eller sinister och utgår från öster. Dexter eller åt höger (medsols) hamnar därmed åttonde dödshuset i "radioskugga" och sinister/vänster (motsols) är det sjätte huset (just under solnedgången i väster) "okontaktbart".

Båda dessa hus är onda enligt såväl den äldre indiska som den senare hellenistiska astrologin men de två kulturerna tycks ha olika förklaringar. Ta t.ex. korruptionens och dödens åttonde hus. Det bakomliggande huset eller förklaringen till denna ondska är förlusten av det nionde huset, samvete, religion och en säker plats i himmelen. I åttonde blir det tydligt att själen befinner sig i syndafall, allsköns psykologiska eller fysiologiska problem kan uppstå i detta "sönderfallets hus"!

Att sedan två individer måste alliera sig i sjunde partnerhuset och för släktets överlevnad fortplanta sig genom sexualakten, det har naturligtvis att göra med det bakomliggande syndafallsmotivet i åttonde. Att sjätte huset (i Indien) symboliserar fiender och i hellenistisk astrologi är en allmän symbol för otursamhet, skulle med tanke på Jungfrun (=sjätte huset) med tecknets typiska tendens att undandra sig socialt engagemang kunna förklaras som att sjätte huset nu lämnar sjunde bakom sig. I indisk astrologi står varje hus man har bakom ryggen i ett "tolftehusförhållande" till den plats där man står, och det verkliga tolfte (=Fiskarna) representerar ju världsliga förluster.

Det är lustigt, hur det zodiaktecken som representerar fliten på åkerfältet i syfte att bärga en skörd och därmed symboliserar vinstmotivet, såsom "hus" istället står för otur eller ren fiendskap. Min tanke är att antikens astrologi häri kodat insikten om att "ensam är svag". Det är också unga flickan (jungfrun) Persepohone som rycks bort från fältet av underjordens herre Hades och våldtas. Jungfrun som antisocial princip värjer sig mot det sociala, inte minst för socialt engagemang kortsiktigt tycks minska den egna vinsten, staten kräver t.ex. in tionde eller skatt av åkerbrukaren.

Men i sin antisociala privatism gör sig Jungfrun också ensam och svag, och det i sin tur gör Jungfrun ännu mer förslagen i sätten att hålla sig under radarn! Se Nya Moderaterna (ett extremt materialistiskt Jungfruhoroskop) och hur de styr på riksplanet och i Stockholm. Idel mörkläggningar och fula tilltag bakom sekretess. Dolda partibidrag. Jungfrun är känd just för att bedriva sitt spel utan att göra något väsen av sig, och i Moderaterna ser man tecknets allra sämsta sidor. Greta "I just want to be left alone" Garbo, hade troligen röstat moderat om hon levt idag.
Exkursen här ovan, har sin betydelse för "tokfeministen" Eva Lundgren eftersom sjätte "Jungfruhuset" huserar krigaren Mars som äger så mycket av horoskopet. Husets fiendskap eller olyckstendens har här nått patologiska gränser och det förvånar inte det minsta att hennes specialområdet som forskare just varit manligt våld - det är ju precis vad detta månhoroskop säger. Demoniserade män som betraktas som det feminina Vattenelementets värsta fiende. Livets Eld som något djupt förhatligt för en Skorpion som inom sig bär just fiendens trauma (Mars i Lejonet). 

Här har vi troligen ett fall av självförakt som översatts i genusforskning. Intuitionen säger att Eva Lundgren var en man i livet före detta, och hatt hon - han - slog kvinnor så det hette duga! In i det här livet följde fixeringen med, men barmhärtigt serverade Ödet en kvinnokropp den här gången, för att själen skulle kunna möta sitt eget svarta karma och neutralisera det. I ett sådant arbete blir det lätt yvigt och det är kanske inte själar med rent individuella livsuppdrag som passar bäst på professorsstolar.

Rent allmänt behöver inte Eva Lundgrens horoskop förses med ett exakt födelseklockslag. Himmelen är så extrem att Chandra lagna berättar allt. Det här är en människa som lever i fantasins verklighet. Månen i Fiskarna som första hus gör rekordmånga planeter till "verksamma illgärningsmän" och det är inte utan att den här indiska läran kastar visst ljus över varför Fiskarnas anses ett olycksdrabbat tecken men också är zodiakens visselblåsare eller martyr (vittnare). 

När det instinktiva Vattnet (äntligen) når den medvetna eller sattviska kvaliteten, inte längre ett rov för Kräftans tidvattenbaserade lidelser eller Skorpionens genomförgiftade och förhärdade attityd, så kallas detta "Fiskarna". Vattnet påbörjar här reningsprocessen. Det hade kanske varit lyckligare om inte Eva Lundgrens problematiska Lejon/Skorpion-konflikt samtidigt skapade nya problem!

Det förvånar mig dock inte att läsa på svenska Wikipedia att hon var mannekäng (fotomodell) i sin ungdom. Med markanta Vattenhoroskop följer ibland en rent förödande skönhet medan andra fall påminner om en påfallande brist på formgivning - se Elefantmannens karta

Inlägget nämner också Goebbels medfödda klumpfot och fötternas planet Jupiter står inte bra i horoskopet, med en fallen Venus i Jungfrun (risk för asymmetri i det konkreta Jordelementet) och därtill enligt den fysiska ascendenten en verksam illgörare och därtill i det tredje onda huset för "kommunikationer" - huset rör också sång och dans och är ett merkuriskt och rörligt hus, en rörlighet Goebbels således inte kunde delta i!

Jag minns bara ett annat fall där jag noterat "född med klumpfot och förtvinat ben", och det var brittiska jazzmusikern Dudley Moore som senare blev komiker i Hollywood. Kanske mest känd för "Blåst på konfekten" (1979) där han som gift man dräglade över den tidens hyllade fotomodell Bo Derek.

Hos Dudley Moore dyker samma tecken på lyte upp som hos Fredrik Reinfeldt: en dubbelt ond Mars i Jungfrun i första huset. Även för Jungfrun i öster blir fötternas planet en verksam illgörare och när också Månen i Vågen verkar ont och i konjunktion med Jupiter (i det i sammanhanget rätt neutrala andra huset), då ser man åtminstone hans hemska mors brist på jupiterisk generositet mot det "missbildade" barn hon fött. Att fötterna verkligen kan vara ett problem framgår av att Fiskarna (Jupiters och fötternas tecken) huserar rörlighetens Merkurius - fallen i detta tecken - och att Merkurius är prominent och världsligt markerad i sin opposition från sjunde huset mot Jungfruascendenten. 

Det här extra indikationerna kan vara skillnaden mellan den klumpfotade Dudley Moores onda, marsianska Jungfruascendent och Reinfeldts, om man inte håller landsfaderns nuna för att vara samma olycka fast i annan tappning. (Reinfeldt har verkligen ett medfött drag av lidande målat över ansiktet och det hade Dudley Moore också!) Sen kan naturligtvis Reinfeldt ha andra handikapp som inte är allmänt kända - han har bl.a. fött en svårt allergisk son, så det är möjligt att den "etniska svensken" har problem med sitt eget immunförsvar och därmed också till invandrare, sjuka och arbetslösa som får ta skiten för att han har ett deformerat DNA men vägrar att förstå var problemet ligger.

Denna utfransning om fysiologiska defekter föranleddes naturligtvis av ämnet Vattenelementet - det kalla vax som är tänkt att motta Formen från himmelen - själen - men där stämpelavtrycket på Naturens element inte alltid är tydligt nog. Naturen på eget bevåg är idel korruption och förvrängning - se Maria Svelands ömsesidiga reception mellan Eva Lundgrens Sol i Skorpionen - lika barn leker bäst! - och dess härskare Mars i Luft. Istället för muterat DNA får vi degenerativia mutationer på Luftens idénivå.

Apropå Vatten, notera hur sittande regering via en eller annan representant ofta "läcker in" i bloggens inlägg numera! Det beror naturligtvis på association: problem i Vatten och i synnerhet Kräftan eller i Jungfrun framkallar direkt Reinfeldts horoskop i minnet och sju år av destruktiv politik är det bästa exempel på hur småskaligt dvs. egocentriskt tänkande skadar.

Radikalfeminismen är en större och mer diffus företeelse, men jag tror att den fått en nästan perfekt astrologisk illustration i Eva Lundgren, med dess demoniserade Regulus i attack mot överlevnadskämpen Skorpionen. Tack vare att Jupiter står i Vatten och Saturnus står missmodig och illa placerad i slutet av Kräftan uppstår en stor triangel som kraftigt derangerar den önskvärda balansen mellan de fyra elementen. Redan denna indikation är en varning om patologisk besatthet av sorgesamt slag, och med Mars attack mot sitt negativa hemmatecken är helvetet ett faktum.

Naturligtvis är uppdraget legitimt: män som brukar våld mot kvinnor är inte livet värda, men problemet är sådana här horoskop som man riktigt ser hur de står och självsvänger till följd av en djupt skadad själs ankomst till Jorden. Lejonet/Skorpionen skapar den sämsta sortens sensationalism, mörk och bitter. Tecknen tillhör båda Mörkrets kvalitet Tamas och är ännu långt från Ljuset. Så när denna Mån-Fisk martyriskt vittnar, då levererar Månens disponent Jupiter djupt störda och vurpade berättelser från en djup nivå i helvetet. Den indiska grovklassificeringen var ju: Tamas = helvetesvärldarna; Rajas = den mänskliga spelplanen mellan ytterligheterna; Sattva = de himmelska och medvetna världarna.

Inga kommentarer: