Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 mars 2013

Mannen som talade till Askan

Nog passar astrologins Eld/Vatten-krig eller "sensationalism" väl in på Jonas Hassen Khemiri, mannen vars öppna brev till justitieminister Beatrice Ask och indirekt till hela den sittande regeringen Reinfeldt med dess brokiga blandning av allt från harmlösa idioter, ljugande kräk, inskränkta ekonomister och till uttalade främlingshatare!  (DN - nej, tack, ingen sidobelysning från bloggosfären för våra läsare, tack.)

Äntligen fick den intelligenta och resonerande delen av svenska folket ett ansikte och språkrör som den harmsna känslan av att den svenska folksjälen och hela det svenska systemet jäser av en förtryckares mentalitet (en Reinfeldt-mentalitet skulle den här bloggen tillägga). 

Att Ask tänkte högt i en radiointervju och genast tänkte "tidigare straffad" när hon presenterades inför fallet med en svenskfödd man med utländskt namn var en så grotesk inblick i den kvinnans mentalitet att jag inte ens hade kraft att blogga om det. Men Khemiri gjorde det, och han hade erforderlig position i kulturlandskapet för att göra en skillnad!

Khemiris horoskop är en klassisk aktivists, det är Eld och Vatten som driver upp en intensiteten. Notera dock balansen mellan passion (Rajas), trögt mörker (Tamas) och lätt livlighet (Sattva) hos dessa Eld- och Vattenplaceringar. En jämn fördelning vad saken än gäller, är det bästa motgiftet mot extremism eller "one trick ponies".



En odiskutabel "fallen" Måne i Skorpionen utgör horoskopets grundbult. Och se hur väl det här fallet rimmar med nye påven: hans Måne kopplad med Venus för en som agerar i kärlekens namn. Här en Måne kombinerad med poeternas och författarnas Merkurius.

Men ännu viktigare ur sinnets perspektiv - som här är "den under protest döende individualistens" sinne - är att övermakten i tionde huset är en rasist. Hackordningens planet Saturnus i de dominantas tecken Lejonet agerar för Skorpionen i öster som en verksam illgörare. Den sträva, snåla och gränskontrollerande Saturnus gör inte en Mån-Skorpion något gott alls! 

Den i sig märkliga motivkonflikt som snålhetens planet i generösa Lejonet skapar, ser Mån-Skorpionen som något oönskat och den som råkat hamna på Skorpionens skuggsida har verkligen ingen glädje av att delta i ett sådant här samhället med så demoniskt (Drakhuvudet) kontrollgalna (Saturnus) härskare som det här horoskopet tecknet. 

Månen i Skorpionen som "provisorisk ascendent" tecknar via tionde huset en perfekt bild av vilka svenskarna egentligen är: med giriga Drakhuvudet galna upp i regeringsnivå att spela stora Ledare, men helt utan förståelse för att den som är stor också måste vara snäll.

Jag är övertygad om att Khemiris upplevelser av samhälle och myndighet som det här fula Saturnus-Lejonet med dess gränslösa allmaktsbegär (Drakhuvudet) tecknar måste ha varit en enorm inspiration i hans författarskap. Konsten att göra något gott av något dåligt...

Som bekant har Månen i Skorpionen gjort utomordentligt dåligt ifrån sig i testet av 161 morddömda. Sinnets traditionella "fall" i dödens tecken visade en signifikant överrepresentation. Det här var en av de studier som definitivt fick mig att inse att västzodiaken är den tid som enligt Hamlet är ur led. Vårdagjämningens precession gör att västerlänningarna inte längre ser klart. 

Och det handlar inte bara om att en handfull astrologer i västerlandet ställer felaktiga horoskop utan om att hela den västerländska mentaliteten är på glid. Underskatta inte den tendens till korruption som bor kvar i en kultur som först nyligen gjort sig kvitt sin tropiska zodiak till förmån för mer naturvetenskapliga myter. Under ytan fortsätter dock den europeiska kollektivsjälen att resonera med föreställningen om en zodiak som i sig kommer alltmer på glid mot den verkliga zodiak som babylonierna skapade för 2500 år sedan.

I en uppföljningsstudie som gav mycket lovande resultat men som sådan var för liten för att äga vetenskaplig tyngd, tittade jag på de 24 mördare som gjorde Månen i Skorpionen överrepresenterad och granskade hur Månens disponent Mars såg ut. Läran om "multipel attestering" bekräftades genom att många av dessa mördare med en fallen Måne dessutom fötts då Månens disponent (här: Mars) dessutom stod fallen i Kräftan. Eller dåligt placerad i den till Skorpionen motsatta Oxen - den sataniska axeln i full karriär!

Med bara 24 disponenter att fördela på de tolv tecknen är testet för litet, men titta på tabellen i länken - det är påfallande hur dessa två "pissplaceringar" för en redan fallen Måne genast drar ifrån de andra!

Omvänt visar Khemiris Mars i Skytten inga som helst tendenser till mordiskhet, vilket kanske inte är så konstigt. I teorin har ju Skytten redan övervunnit Skorpionens dödsfixering och representerar ett nytt, större och mer intelligent liv. Lägg till detta att disponenten t.o.m. kan vara viktigare än Månen som sådan och att just Skorpionen i 1a huset gör Mars till en verksam välgörare - där har ni den godhet som i själva verket utgår från Khemiri.

Månens "fall" i Skorpionen (utländsk mor) har i vilket legat honom i fatet, men tveklöst är det viktigt att bedöma Månens styrka i varje horoskop. Det var när jag tog mig tid att göra detta i samband med påvens horoskop, en läsare med en Måne angripen av Satans vrånga huvud (stjärnan Algol) hellre sökte framhäva skandalskriverier om vad som uppenbarligen är en ödmjuk mänsklighetens tjänare. 

Det betyder inte att Khemiri alltid är en god människa eller att de födda med en problematisk Måne alltid har ett sinne som perverterar information. Jag är säker på att Khemiris verksamt onda Merkurius i närheten av Månen ger honom en enorm förmåga till att skriva och tala giftiga ord! 

Men här är således den accidentellt (tillfälligt) onda Merkurius en bärare och uttydare av intrycken från ett i grunden hälsosamt sinne - det är den verksamt goda Mars i ett mycket avancerat tecken som den internationalistiska Skytten som borgar för detta. Jag läser på Wikipedia att Khemiri redan översatts till flera språk. (Pinsamt nog kände jag inte ens till namnet före hans öppna brev till orättfärdighetsminister Beatrice Ask.)

Men det vore naturligtvis en miss att inte följa det goda uppsåtets sinne hela vägen bakåt, till dess grundbult. Mars i Skytten är på god väg att bli bränd (utslagen) av Solen vilket indikerar att det är Khemiris stora ande som talar till sinnets disponent och som avgör hur sinnet i dödsskuggans dal (Skorpionen = rasistiska Sverige) uppfattar sin omvärld. 

Vore det här en skitstövel eller bara en moraliskt medioker människa skulle Khemiri kanske ändå kunnat ha stannat som värsting eller kriminell - men Solen garanteras godhet genom den förunderliga omständighet att också dess disponent - välviljans Jupiter - är en verksam välgörare. Och dessutom är Jupiter "upphöjd" i empatins tecken Kräftan.

Dessvärre också en placering som ger en oerhörd känslighet för revirövertramp - sådana som en människa upplever i ett Sverige där en strukturell rasism som tillhör 1800-talets obildade fattigsvensk ännu lever kvar i Folkhemmets väggar. Det här är nu inget nytt för bloggens läsarter, jag har gång på gång pekat på vilken horribel Måne vårt nationalhoroskop har!

Khemiris text talar om vår kollektiva kropp - men det han menar är inte fysiska kroppar ihopbuntade utan den gåtfulla Vattenkropp som ligger bakom ett folks kollektiva sinne. Han talar om vår svenska natur, en liten underavdelning av det man fordom kallade Naturen med versal. 

Den upphöjda Jupiter i Kräftan känner och förnimmer här på basis av sin disponent, som är den fallna Månen i Skorpionen. Och nu börjar det stora och onda kretsloppet! Kehemiri läser av, känner och blir sårad, den goda andesjälen inom honom vet att det här bara är för lågt!

Men notera att hans öppna brev adresserar myndigheter och strukturell rasism, inte i första hand fattigdomen hos gemene man. Det är dock nationalhoroskopets Måne i Väduren, disponerad av en satans Mars (Mars + Algol) i ytligt kroppsliga Oxen som ligger bakom Sveriges rasism. Vi har inte lärt oss tänka än utan går bara på yttre sinnesintryck. Är ett sådant folk ens värt att kallas människor? Är det inte mer som en hord av djur av något ospecificerat slag?

Jag har i andra inlägg argumenterat för att den förnämliga Solen och Jupiter i intellektuella Vattumannen i nationalhoroskopet inte kommer massorna till del. Att denna illustrara skock ledare (Sol/Jupiter i 5e ledarskapshuset) representerar en liten elit i landet som tjänar grovt på att hålla svenskarna nere på den tröga och dumma rasistens förståndsnivå. Jag ser inte att det går att ändra landets nuvarande osynk mellan ledare och undersåtar annat än genom revolutionära medel. 

Men vilken svensk skulle gripa en högaffel - i synnerhet som han/hon själv är smittad av hela denna strukturella rasism? (Vi kallar det jantelag.) Det är bara att lida sig genom detta liv som svensk, i insikten att det kommer nya liv då de tröga och dumma själva kommer att vara utsatta för någon annan tidsålders strukturella förtryck. Bara så kan en dum människa vakna till högre förståelse! Livet är som en enda lång skollektion som aldrig tar slut. En och en utexamineras människornas själar från det här helvetet. En del kommer frivilligt tillbaka för att hjälpa dem som inte vet varken ut eller in. Kanske är Khemiri en av dem som frivilligt valde ett land där hans yttre skulle skapa en stark kontrast med hans inre insikt i tingen.

För notera den totala avsaknaden av Lögn i det här författarhoroskopet (trots den neutrala Merkurius accidentella natur som "illgörare"). Vattenelementet är helt rent: Månens fall kompenseras av att härskaren Mars är verksamt god, och ser mer än Skorpionen kan. Mars tendenser till "olycka" bränns sedan av att en större myndighet tar över - Solen - och båda dessa eldplaneter är för övrigt disponerade från den stora godhetens Jupiter. 

Genom sin disponent, Månen i Vatten, blir Jupiter i Kräftans vatten ett helt rent vattenbudskap. Mån-Skorpionens eventuella giftighet kokas bort av Mars/Solen, baserad på en god Jupiters empati.

Det är sannerligen Eld/Vatten i extremt livaktig kontakt, och teman som Kräftans tendens till trångsynthet och instinktiv och rasistisk tillslutenhet mot främlingar kommer upp till ytan - dock som något gott! Det är Khemiri själv som är minoriteten Kräftan här och med rätta upplever det som det genuint onda samhället (ond-ond Saturnus fel tecken i tionde makthuset) förorsakar människor som ser "avvikande" - kanske t.o.m. utländska (Skytten bakom Skorpionen) ut i utseende eller till namn.

Ju fler varv man går runt den här intressanta kedjan  - Måne > Mars > Sol > Jupiter > Måne -  desto fler aspekter av utlänningens upplevelse - eller den vakna och registrerande svenskens - finner man i sitt eget sinne. Och det är astrologins uppgift: den sensitiviserar oss för den andre, och låter oss uppleva vad andra uppfattar av världen. 

Detta är allraminst en kallt vattenvarelse, Solen och Mars gör Khemiri till en äkta eldsjäl och hans Vatten tjänar här perfekt som en reflektion i "känslokroppen" av vad hans empatiska sol-öga ser hända i Sverige. 

Utan en enda planet i Fiskarna har vi därför fått samma praktiska utfall: en visselblåsare eller en martyr (ett sanningsvittne). Okej, Jupiter är Fiskarnas härskare och med den känslighet planeten uppvisar i lidelsefulla Kräftan uppstår kanske en snarlik tendens. Men här är det inte Fiskarnas Sattva - sanningen - som är den utlösande faktorn -  utan lidelsens Rajas (Kräftan) som pga. dess disponent Månen bringas i affekt och drar mot Tamas mörker (Skorpionen). Men från andra hållet verkar Skyttens Eld välgörande på samma skorpioniska sinne. 

Studera denna karta och upplev i någon mån hur det är att vara en av de bästa svenskar vi har. Vänd sedan blicken mot sittande regering och titta på vad folket valde att sätta sitt förtroende till. Är det en komedi eller tragedi vi bevittnat i snart sju år? 

Hur ska man kunna få blinda människor att välja de bästa till sina representanter om själviskhet och rädsla och okunskap fortfarande är dominanta egenskaper i det som kallas "svenskhet"?


2 kommentarer:

Anonym sa...

Men har du läst hans första bok...ett öga rött?

Seaward sa...

Ett "ja" eller "nej" som svar ger ingen begriplig kontext för någon förutom frågeställaren.