Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 mars 2013

Landsförrädarens signatur (Fiskarna som hal ål 2)


Snake eyes


Bloggen hinner knappt notera hur slinkigheten i Call Girl-regissörens duckande inför sin Palme-smädelse korrelerar med astrologins glidning mellan Vatten och Luft förrän Dubbel-Slinkan återigen skapar stora rubriker! Sten Tolgfors hinner inte mer av avsluta sin tirad av lögner och undanflykter i om vapenexporten till arabdiktaturen förrän han går till näringslivet och en svensk vapentillverkare! 

Se: SvD, AB, Expr - båda de sistnämnda borgerliga organen har ofta problem med nätets dubbelriktade kommunikation och stänger av både länk- och kommentarmöjligheter. Regeringsmegafonen Expressen är värst, helt försvuren åt envägskommunikation. Undersåtarna kan få sitta som de dumbommar borgare ofta är, och klicka "gilla"-knappar!

Dessutom, lär jag mig av Lena Mellin i AB, har Tolgfors slunkit väldigt långt från ungdomens kristna pacifistiska övertygelse och vapenfria militärtjänst. Undertecknad valde av samvetsskäl fängelse, så det är oerhört roande att jämföra det egna och Tolgfors sinnelag - Månen i dubbla Tvillingarna.

Vad är det då som gör Tolgfors till epitomet av en ombytlig och ryggradslös falsking, en läpparnas bekännare men som egentligen drivs av hela andra motiv än de han hänvisar till?

Horoskopet är så stört att det ingående granskats tidigare, men för att anknyta till Call Girl-regissörens Sol i Fiskarna kan vi den här gången börja med Tolgfors Saturnus i samma tecken. Saturnus kallas ju "själens form" - en slags blåritning eller karta som osedd håller sig ute i kosmos mörker men verkar informerande på alla de livsuttryck vi ser, som står närmare Solen. 

Det är Solen som tecknar den levande varelsen, men kanske kan Saturnus teckna den kontext inom vilken soltecknet kan beskrivas som individens "livsuppdrag" (Den indiska Jaimini-traditionen innehåller förvirrande nog också en atma karaka - själens signifikator som anses individens mer specifika själsliga ambition för detta liv!)




Om man närmar sig Fiskarna via den indiska filosofin som moksha-tecknet (befrielse) - en läsart som också den tidiga kristendomen delade - uppstår frågan vad förstelningens Saturnus betyder i den här positionen. Den berör så många människor att bara undantagsvis tecknar personen själv.

Saturnus omvittnar "oavslutade affärer", karma. Själens form är i själva verket en extrem härva av lagrad tid och upplevelse. Själen känner alla sina tidigare liv på Saturnus - domarens - nivå.

Ja, det är själen själv som dömer sig till helvetet, om så krävs. Själen är "ansvarig utgivare" för de enstaka människoliv den sänder ut en del av sig själv att leva. Märk dock att det inte är själen i dess högre fas som "tar skiten" efter döden, utan den egospillra som blir kvar efter att kroppen har dött: en osalig ande.

Tolgfors har med andra ord en surdeg som berör mänsklighetens högsta kallelse: att rentvå sig från sin låga girighet - den begärsnatur som liknas vid Vattenelementet eller den vegetativa själen. Jag skulle tro att det finns en generell tendens för allt födda en bit in i 1966, 67 och en del av 68 att likt Tolgfors gå från en ung och andlig inställning till livet, till en alltmer krass och förkalkad personlighet. 

Saturnus är en broms och motiverar Fiskarnas befrielsemotiv. Inget skulle vara mer glädjande än att hitta individer som vid Tolgfors tid i livet redan börjat utveckla en helgongloria, men av den handfull individer jag har känt i denna ålder, har tyvärr berättelsen varit just den jag skissat. Saturnus onda inflytande i Fiskarna har stängt dörren till himmelriket och individerna har blivit allt krassare och mer förvärldsligade med årens gång. De har blivit barn av denna världens herre Saturnus i hans aspekt som Djävulen. 

Detta kan man naturligtvis säga om alla människor. Saturnus är också geriatrikens planet och med åren blir folk mer krumma och "typiga". Öppenheten från ungdomen ersätts av ett habituerat förhållningssätt till livet som mest går på tomgång. Det enda som kan hindra människan från att bli en stofil är ett horoskop med tydligt ungdomliga drag. (Vilka tecken och planeter som ger detta, är en historia i sig.)

Det speciella med Tolgfors horoskop är att hans själsliga form befinner sig i begärsnaturens element Vatten medan Saturnus tillfälliga ägare i detta fall är Jupiter, Fiskarnas härskare. Jupiter själv befinner sig i Luft. Se här vad som hände med sammandragningens Saturnus och expansionens Jupiter:

Tolgfors upptäcker att det där med militärvägran kanske inte var så smart när polaren Fredrik 'Storljugarn' Reinfeldt viftar med en ministerpost som går stick i stäv med ungdomens övertygelse. Jupiter - lätta pengar och lätt framgång i det ultralätta Tvillingarna ger en "slug" och kvicktänkt. Tvillingarnas herre Merkurius är dessutom en handelsman. Redan här anar man fröet till det totala moraliska haveri som Tolgfors nu bevisat genom att ta sina erfarenheter som politiker direkt till militärindustrin!

Reinfeldts erbjudande tänder Tolgfors Jupiter och han ser en ny väg öppna sig. I förhållande till sin PLIKT (Saturnus) att förverkliga den kristna vägen: att rena sin själ från girighet och lusta - alla den lägre irrationella själens problem - sker nu en "dissociation", han lämnar den väg som är själens form.

Men detta var förutbestämt! För själens form vilar på den naturliga tendensen hos Vatten och Luft att rämna. Hur många fall har inte bloggen på individer som blivit expert på att ljuga och rationalisera (Luft) om vad som egentligen bara är en kalla och trängtande begärsnatur som skriker efter "mer mer mer". 

Underskatta inte kylan i det enträgna Vattenelementet och dess enda sång: "fyll mig". Det här är vi har början till nymfomani och andra missbruk. Det är den lägre som kvinna uppfattade Naturen som står för girighet, en egenskap som är den verkliga själen (den eviga varelsen) helt främmande.

Det om inte unika så åtminstone mycket ovanliga med Tolgfors födelse är att himmelen sedan dubblerar dissociationssyndromet genom att Jupiter i Tvillingarnas mentaliserande Luft nu disponeras av intellektuella Merkurius som tagit sig Vattenelementet över huvudet genom placeringen i det lunära och begärsfyllda Kräftans tecken!

Det är nu vi ser en människa som kan ljuga så hon tror sig själv. Genom att ljuga (dissociera sig från det verkliga skälet) och sedan dissociera sig från lögnen eller desinformationen får vi den perfekta galningen!  Det är bara att gratulera SAAB till sin senaste rekrytering. Ni plockade verkligen en individ från en bekymrad årgång och ett kort och helt vanartigt tidsfönster inom denna.

*****


Eftersom det var Lena Mellin som inkom med den särdeles fascinerande uppgiften om att Tolgfors en gång i tiden varit en övertygad pacifist, kan det passa att påminna om ett av många inlägg om Vattenelementets primära denotation:

Lena Mellin & Fredrik Reinfeldt, fruktan sitter mellan benen


*****

Men vad om rubrikens tal om landsförräderi? Ämnet ventilerades i samband med norrmannen Vidkun Quisling. Och det horoskopet innehöll minsann precis samma kombination av omoralens Mars (även militärism/krig) och det begärsfyllda sinnelagets Måne disponerade av en Merkurius som i Kräftan fallit ner under Vatten. Exakt Tolgfors komplexa signatur! 

Kanske är det sådana här människor araber skulle kalla "otrogna hundar"?

Varför urartade då inte undertecknad till kappvändande efter en god början med en pacifistiska ungdom? 

Här står Månen i Tvillingarna inte på nåder av ett slipprigt intellekt i Vatten, utan flyter isolerat i sin egen mentala Tvilling-värld (ett nyfiket och utforskande sinnelag) genom Merkurius placering i ett annat Lufttecken. Synergi, eller åtminstone en avsaknad av direkta impulser från det irrationella och vrida och vränga på orden. 

Visserligen delar nu istället Merkurius tecken med den omoraliska Mars, krigaren. Men den olägenheten ordnar Solen utan större problem genom att överskugga Mars klena ljus med sitt eget - Mars blir en s.k. bränd planet och Solen tar själv över kommandot. "Du lille svärdsbärare, kan inte kontrollera mig, Solen!"

Hur man än vrider och vänder på denna komplexa signatur och hittar problem med den (en viss autokrat tendens), så lider den inte av slipprigheten som Luft och Vatten tillsammans kan introducera i naturen. Därav bloggens stora intresse för det judiska komplementparet Lögnens ande och Ljusets ande.

Inga kommentarer: