Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 mars 2013

Kvinnohatets verkliga källa


Feminismens verkliga fiende - den sekulära dåren!

Läser med intresse intervjun med Maria Sveland och Lisa Bjurwald i SvD, två kvinnor som undersökt dubbelfenomenet främlingshat och rabiat antifeminism. Jag håller helt med om att dagens medier tar in jubelidioter att skriva material - exemplet med Aftonbladets "feministiska klippdocka" skulle visserligen kunna beskrivas som rå humor som bygger på extrema stereotyper. OM det inte vore så att IDÉER slår rot även i obegåvade eller på olika sätt störda alternativt frustrerade människor.

"Fjädern som blev en höna" är en degenerationsprocess som AB:s Jan Helin inte tycks ha någon förståelse för alls - han är ju själv en instans av en Människa i ett påfallande degraderat tillstånd. En banal statussökare och kapitalkramare. Se bara hur order PENGAR ligger limmat över precis hela Aftonbladets förstasida!

Som så ofta när ämnet är angeläget läser jag texten lyssnande både utåt och inåt. Och jag tror jag inifrån hör feminismens problem ungefär där texten lyder, "Vi sitter i en lägenhet på Söder i Stockholm".

Den grekiske filosofen Empedokles är med orätt hållen för att vara de fyra elementens fader. Han är också, troligen lika inkorrekt, utpekad som upphovsman till läran om tillvarons två Urkrafter, Kärleken och Hatet. Jag har föreslagit att den äldre filosofen Herakleitos (verkade år 500 före vår tid) troligen talar om samma dualitet i sina gåtfulla ord om "vägen ned" och "vägen upp". 

Det är en senare tids mytologiska tanke om själens syndafall som är "vägen ner", och själens återställelse som en ren Idé eller Form efter att den lägger av sig den fysiska kroppen - och alla falska fantasier om att tillhör den ena eller den andra arten eller livsformen - som kallas "vägen upp".


I frågor om näthat, kvinnohat och främlingshat är det naturligtvis intressant att zodiaken konstellerar män mot kvinnor två gånger om via planeterna Mars och Venus. (Två arketypiska emblem som sitter så djupt i så stora delar av det mänskliga kollektiva medvetandet att de inte behöver förklaras.) 

Dels konstelleras det manliga och kvinnliga genom den fallna dimensionalitet vars axel beskrivs som Jord och Vatten: "Gud knådade människan av lera" - den materiella verkligheten. Och dels genom en föregående polarisering "i himmelen". Men eftersom själarna ännu inte har något gender och än mindre biologiskt kön i den fas som föregår deras framträdande i det materiella, handlar astrologins andra axel mer om det Empedokles kallade Kärleken och Hatet, den positivt polariserade axel som driver hela världsförloppet.

Det är hat som driver fram själens separation från kärleken, dvs. den medvetna insikten om sitt djupa himmelska sammanhang med andra själar. I färgsprakande mytologi ser vi hatet i det ögonblick ljusängeln Lucifer hamnar på kant med Gud och himmelriket och genast tappar "synkroniseringen" med Alltet. Lucifer störtar ända ner under Jorden och blir den hatiskt negativa kraft vi kallar Djävulen eller ren Materia, ren Negation.

Mytologin rymmer således en helt korrekt skildring av hur skapelsen gick till, på inget sätt mer primitiv eller falsk än den kristna forskare som hittade på Big Bang-myten och som nu en hel forskarvärld bygger vidare på i ett gigantiskt intellektuellt Luftslott. 

Det är individen ("Lucifer", den ljusbringande) som tar första steget bortom från total gemenskap med Alltet och den (för en människa) obeskrivliga medvetenhetshöjd.


*****

Så var har då feminismen gått vilse i sin kartläggning?

Genom sin ömkliga materialism, den för en kvinna patetiska fixeringen vid kroppen - kvinnan har dock en större förnimmelse av materiell bundenhet och koppling till det fysiska livet i sin roll som "käril" under nio månader. Män är och har alltid varit mer utspejsade och mer benägna till "extremism". Man kan säga att näthatet, kvinnohatet och främlingshatet har sitt upphov på den "himmelska nivån" - det är Lucifer som inte längre vill dela allt med alla. 

I änglarnas och själarnas världar är nämligen alla varelser "transparenta" och ingen skulle komma på den idiotiska idén att kalla något "sitt eget". Alla vet att alla utgör ett Allt. Bara uppror mot verklighetens djupaste principer skulle kunna ge åtminstone illusionen av något annat. Det är i upproret mot Gud själen dödsstörtar ner till lägre sätt att varsebli och tänka än den förfogade över medan den ännu var i himmelen.

Det är när feminister börjar prata i termer av biologiska män och kvinnor - den enda spelplan fallna själar i materialistiskt uppror mot den gudomliga verkligheten - som de tappar bort den verkliga problematiken.

Det är inte främlingshatarna och kvinnohatarna som är problemet, det har den här bloggen tydligt visat. Hur då? Genom upptäckten genom en serie stickprov på hatiska människors - antingen sverigedemokratiska politikers eller allmänt nätslödder - upptäcka att dessa hatiska män är födda med KVINNLIGA HOROSKOP! Det vill säga, i fyra års har två zodiaktecken konsekvent fortsatt att figurera oftare än några andra i samband med snäva och fega hatartyper: "kvinnliga" Jungfrun och kvinnliga "Kräftan". 

Båda dessa tillhör den negativa polariteten eller "förkroppsligade" sublunära sfären. Dessa själar måste ha påfallande problem med sin egen biologiska kropp så att näthatarna troligen alla är garderobshomos eller helt oförmögna att bejaka sin "mjuka" och feminina sida, sin moderliga empati och liknande. De här är bara skräp som himmelen utspytt, smörjan som följde långt efter att Lucifer störtat sig ner mot Jorden och sin egen black-out.

Vad kvinnor (och feminister) som Sveland och Bjurwald inte förstått är hur det finns en princip som logiskt föregår deras "empiriska" observationer av hat nere i Jord och Vatten - nere i skiten. Och deras problem är den sekulära människans gemensamma problem och inte en speciell börda feminismen har att släpa på. Att feministerna, precis som alla andra, är de första Gudshatarna, själar som tagit Lucifers sida och i fåfäng jakt på en inbilla "individualitet" lämnade Alltet för att leva ett privatistiskt liv i illusionen om "valfrihet".

Och det är nu vi kan se den verkliga boven till att vi fått dessa näthatare och antifeminister: Fredrik Reinfeldt är den ytterst ansvarige, just genom hans parti och dess falska lära om att var och en ska söka sin egen individualitet, att det egna hemmet är det enda man ska bry sig om, att staten är av ondo, och så vidare.

Här är den verkliga impulsen till Hatets princip - att Reinfeldt formligen avskyr kvinnor har man förstått genom att notera vilka moderaternas hela arbete med att förstöra det svenska välfärdssamhället - ett sekulärt uttryck för Kärlekens sammanhållande princip - slagit hårdast mot.

Det är därför inte förvånande att hitta båda främlingshatets dominanta tecken Jungfrun och Kräftan i hans horoskop och DESSUTOM hatets planet Mars stigande i öster vid "landsfaderns" födelse.

Här har vi således samma patrask som i näthatets läsarspalter men född i den sjuka själviskhetens kommun Täby och snart nog dresserad i fin kostym för en politikerkarriär. Reinfeldt, dessa är dina barn, dessa vanställda främlings- och kvinnohatare.

Så var hamnar vi då? Jo, i den arketypiska kampen mellan Gott och Ont, striden mellan Ljusets och Mörkrets furste, mellan Gud och Djävulen. Det är sannerligen ingen slump att Svenskt Näringsliv har Arbetsgivarens symbol Saturnus och Satans stjärna kombinerade i det tionde huset för maktutövande! Eller att Nya Moderaternas horoskop är en feg materialistisk hora med Jungfrun och pengaplaneterna Venus och Jupiter stigande i öster. 

HÄR och ingen annanstans måste man söka roten till att svenska folket urartat totalt på senare år. Det är den själviska privatismen som ytterst är Satans eller Lucifers eget snedsteg i himmelen vi nu ser utspela sig på en lägre verklighetsnivå - i samhället. Det är en helt civilisationsfientlig Grundsyn! Det åligger varje själ att söka förstå vad Empedokles menade med Kärlekens princip och en bra början kan vara att studera hur Vågens symbol är sammansatt i astrologin. 

Varför Sveland skrivit en bok kallad "Hatet" kan inte vara någon gåta efter att ha sett hennes horoskop: hatets princip Mars förfogar över hennes soltecken Skorpionen - hatets och den sociala gemenskapens föraktare. För att ytterligare förvirra situationen befinner sig Mars i den sociala gemenskapens tecken Vågen, ett tecken som dessvärre också utmärker sig för sin förkrympta ateistiska världsbild - tecknet tycks predisponera människor att tro livet börjar och slutar med "relationer" - men bara relationer mellan människor (plus djur om det finns mycket Vatten i horoskopet). Det vertikala seendet tycks saknas då jämviktens princip spelar förstafiolen.


Tills dess att feminister och politiker förmår se att livet är större än de trodde och politiken också måste vara det, kommer västerlänningen att sjunka än djupare ner i dyn. Den intellektuella underklass som hatar i tyckarspalter är redan förlorad. Det finns ingen chans att rehabilitera en sådan här böld i ett folk. Inte med de värderingar och normer det sekulära samhället håller fram och än mindre ett samhället som lär ut att envar bär ansvaret för t.ex. sin arbetslöshet. 

Detta stämmer visserligen i den mening att Lucifers tilltag återspeglas även på mikronivån, men vad djävlarna som tutar i folk att näringslivets avsiktliga system önskar se människor i utanförskap avslöjar hur dubbelt ond Djävulen är i sina ränker. Han presenterar nämligen en andlig sanning (det individuella ansvaret) men mörkar sin egen skuld för sin Ondskans Spelplan. Moderata politiker och de som låtit sig luras av detta dubbelspel kommer att brinna hårdare i helvetet än andra, för deras andliga skada är värre.

Den etniskt lyckade svensken Fredrik Reinfeldt och hans likar i Täby är alltså mycket nära besläktade med den rasande pöbeln i kommentarspalterna. Det beskriver sol- och skuggsidan av samma luciferiskt fallna varelser. 

Nu förstår vi också varför t.ex. tidningarnas ledarredaktioner är sådana förbannad hycklare när de pekar finger åt rasismen. Det här är en sista strid i Sverige mellan lika goda kålsupare. De (fram tills nu) "lyckade" journalisterna har alltid varit hatare, de också för det är ju Hatet som är Mars som är strebermentaliteten. Därför är också "kvinnan" eller den som förstått Kärlekens princip per definition alltid en förlorare i denna världen. För vi är i helvetet just nu och vägen ur den materialistiska prylmänniskans inskränkta tillvaro är inte lätt att hitta.

Men på ett ställe lyser öppningen fram: Venus står upphöjd i Fiskarnas tecken! Raka motsatsen till Nya Moderaterna med andra ord. Den här ädla och osjälviska kärleken borde ha studerats mer ingående på bloggen.


Se även: Reinfeldt - nu även kvinnohatare (december 2010)

7 kommentarer:

Havsörnen sa...

Fast Kärlekens motsats är ju Rädslan. Så Reverend Harry Powell får nog tatuera om sina knogar. :)

TV:n är på i bakgrunden med någon historiedokumentär. Alldeles nyss hörde jag Franklin D. Roosevelt säga: "The only thing we have to fear is fear itself." Då måste det finnas någon synkronicitet här, ska vi se...

Roosevelt hade Solen konj. Venus i sideriska Stenbocken, Djävulens tecken. Han hade Saturnus i Väduren, samma teckenposition som när Andra Världskriget startade.

Nämnda citat är från Roosevelts installationstal den 4 mars 1933. Då stod Saturnus i Stenbocken (Solen och Venus i Vattumannen). Det var dessutom lördag, Saturn's Day.

För övrigt hade Roosevelt samma Livsvägstal som Hitler, som utnämndes till Rikskansler den 30 januari 1933 (alltså på Roosevelts födelsedag).

5 = Förändring, kommunikation, frihet, framsteg. Planet Mars.

Hitler 1889-04-20 = 50/5
Roosevelt 1882-01-30 = 50/5
Roosevelt = 32:a presidenten
Valdes år nittonhundraTRETTIOTVÅ
50 år gammal vid sagda val
1776-07-04 = 32/5
"USA" = 5
1933-03-04 = 23/5
Han var frimurare av 32:a graden.

Men det här är ju bara slump alltihop. Det finns inga mönster, som Richard Dawkins brukar säga, hö hö.

Havsörnen sa...

Ber om ursäkt att det blev off topic, som vanligt. "America" = 32/5, förresten. Och FDR hade vid sin död personligt år 50/5. Sviten bryts med att Roosevelt valdes till president inte fem gånger, utan "bara" fyra. :)

FDR dog av hjärnblödning den 12 april 1945, medan Väduren Hitler sköt sig i huvudet ett par veckor senare den 30 april. (Solen stod förstås i Väduren).

Vi avslutar med ett Rooseveltcitat som anknyter till både blogginläggets vågskålar och Alliansregeringen:

"Governments can err, Presidents do make mistakes, but the immortal Dante tells us that Divine Justice weighs the sins of the cold-blooded and the sins of the warm-hearted on a different scale. Better the occasional faults of a government living in the spirit of charity, than the consistent omissions of a government frozen in the ice of its own indifference."

Seaward sa...

Om mitt inlägg svävar fritt i ett inspirerat men aningen löskokt tillstånd måste nog din uppräkning av varjehanda numerär koincidens och diskutabla likställande av Djävulen och Stenbocken sägas överflygla den ursprungliga problematiseringen med ljusår. :-)

Etymologin Saturn=Satan är falsk, men jag minns inte var jag läste detta. Däremot drog folk i Medelhavet den slutsats på basis av den tidens antisemistism och det faktum att judarna firade helgdag på Saturn's Day...

Rooevelt-citatet är fenomenalt, men något sittande svenska regering inte ens är i position att kontemplera då hela deras politik bygger på missunnsamhet och misstro mot undersåtarna.

Fast hur du lyckas pussla ihop denna totala kredd till Roosevelts tänkande med din föregående sågning av honom genom allsköns paralleller som utmålar honom som närapå Hitler själv, den logiska självmotsägelsen tänker jag inte försöka lösa åt dig
:-)

Havsörnen sa...

Tarotkortet Djävulens astrologiska korrespondens är Stenbocken. Behöver Djävulens utseende kommenteras? :)

http://moonplutoastrology.com/wp-content/uploads/2012/08/devil-tarot-card.jpg

Mannen och kvinnan på kortet är fastkedjade, men lägg märke till att de lätt skulle kunna lyfta bort kedjorna från sina nackar på egen hand. Bojorna är alltså interna, självupplevda. "There is nothing to fear but fear itself."

Seaward sa...

Fearing fear itself - bra iakttagelse!

Havsörnen sa...

Kom att tänka på Olof Palme. Vet att han var tropisk Vattuman och antar att han var siderisk Stenbock. Kollar hans horoskop i länklistan till höger och visst var han det. Men inte bara det visar det sig. Han var född samma dag på året som Roosevelt, den 30 januari och hade dessutom samma Livsväg 50/5!

Sideriska siktet har kopplat samman socialdemokratin med Stenbocken och jag är medveten om bloggens uppfattning om tecknens progression inom samma element, alltså något i den här stilen:

Oxen - Materien/materialismen själv
Jungfrun - Den giriga enskila individen
Stenbocken - Karriärklättraren, men också den som på toppen vänder sig om och ser de som befinner sig längre ner och ser till att fördela tillgångarna (Stenbocken är ju också hushållandets princip, d v s ansvarsfull fördelning)

Palme hade Saturnus i första huset. Är det Algol som spökar i länken nedan? Snarlika "Angola" står på omslaget i alla fall, hihi. Satans huvud för dåtidens Moderater:

http://m.nsd.se/inc/ImageHandler.ashx?id=6001743&width=320

Seaward sa...

Skrivet i natt ser jag din kommentar först nu när jag skrivit och publicerat ett inlägg om "sociologen" - rätt kul vidareutveckling av din kommentar här.

Palmes skarpskurna ansiktsdrag gjorde honom till ett tacksamt objekt för karikatyrer, verkligen! Både han och Charlie Sheen (när han grinar hårt) passar perfekt på den bild jag valde (mest på skämt) för stjärnan Algol.

Jag förmodar att Palme-bilden är gammal och kommer från de där åren så ett systematiskt hat mot honom byggdes upp i landet av dem som verkligen var besatta av en ond ande. Tecknet på demoni är ju rätt typiskt att spegelvända allt (som du antyder): Reinfeldt säger "vi tar ansvar" och innan man vet ordet av har vi en hel hög sjuka skandaler som implikerar regeringen (Nuon-köpet inte minst).