Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 mars 2013

Hela högern nyttjar rasismens verktyg


 
I sin kontext - just efter moderate Billströms radikalisering Reinfeldts pladder om att etniska svenskar inte har några problem (utan att nämna att kortlekarna är preparerade) - förstår man SvD:s rubrik på ett nytt sätt.

Fattad i vid mening ska det till en byfåne att inte uppskatta social liberalism - att inom ramen för en socialt ansvarstagande stat åtnjuta individuell frihet. Det är just det som Sveriges nationalhoroskop i Vattumannens tecken omvittnar. 

Det är naturligtvis ingen slump att horoskopet härrör från 1974 års Regeringsform, den tid då den svenska sociala demokratin lyste som klarast. Landet mådde bra, folk var godmodiga, det gick inte nöd på någon (eller mycket få). Giriga och egoistiska människor gnällde förstås över skattetrycket på det sätt som skitstövlar i alla tider gjort. Svarta hål går inte att fylla - de är varelser Djävulen själv spytt upp för att krydda den jordiska anrättningen en smula.

Men kontexten... Billströms definitiva höjdpunkt i sin karriär där han går ut och pladdrar rakt ur sitt rasistiska hjärta - den kontakten bör få SvD:s läsare att förstå vad den här rubriken handlar om: rent och skärt hyckleri och en tilltagande oro för att maktförlusten 2014 är mer än bara en möjlighet.

För vem var det som spelade ut det främlingsfientliga kortet för bara några år sedan? Jo, det "socialliberala" Folkpartiet! 

Det här är ingenting annat än högerns desperata försök att hålla väljare kvar på sin kan, att kanalisera besvikna moderata väljare mot (fp) - och gudarna vet att de behöver mer stöd! - så att de inte drar till socialdemokratin. Nu är det visserligen sant att ett värre ideologiskt förräderi än sossarna gjort sig skyldiga till, är svårt att föreställa sig. De är numera nästan identiska med näringslivets intressen och Pengar har aldrig varit människans vän. 

Tvärtom sår penningarna split och skapar dragkamper - gör folk själviska och otrevliga att ha omkring sig. Det bästa botemedlet är medborgarlön och så arbete eller  lekparker för de rastlösa ekorr-mentaliteter som bara inte kan förlika sig med att vår sköna nya värld inte längre behöver full sysselsättning. Det inte samma sak som de politiska ekonomernas egen form av rasism när det räknar ut vissa människor som en del av en önskvärd "jämviktsarbetslöshet" - så att inte den lilla människan som har ett arbeta ska ta sig ton är kräva en lön som motsvarar arbetsinsatsen

Genom att vidmakthålla ett gapande svart hål av förnedrande arbetslöshet kan högerpolitikerna därmed kontrollera medelklassen genom att diskret peka mot den kötthög av fördömda själar som deras eget system skapat. "Inte vill du väl tillhöra den avskrädeshögen, du lille urbana moderat? Nej, tänkte väl det." Diskriminering är ett kraftfullt verktyg!

Högern är således rasister, men du har huvud nog att transponera Billströms degenererade mentalitet till en annan tonart, ser du vad räknenissarna Borg och Reinfeldt egentligen håller på med. Det är samma kolsvarta sinne hos dem - det resultat man alltid uppnår genom att fingra för mycket på sedelbuntar eller på miniräknaren som beskriver sedelbuntarna i siffror. 

Människorna har alltid varit förlorare när Djävulens lakej Mammon släpps in på arenan. Men just därför kommer framtidens värld att vara annorlunda konstruerad, med de giriga människorna bortsorterade från politiken så att inte "ekonomismen" får en chans till att ställa till det som den gjorde under regeringen Reinfeldts tid. Statsministern var civilekonom, fatta! Skulle du våga ge en sådan människa ansvar för människor liv och välmående? Politik kräver mycket högre kompetens än så.


*****

Om SvD:s moderata ledarskribent Sanna Rayman, som på detta förrädiska sätt söker leda över väljare till Folkpartiet för att begränsa skadan av Billströms klavertramp, har jag intill horoskopet noterat att hon "gjorde en halmdocka i samband med matmomssänkningen". Detaljerna har jag glömt (men finns säkert i inlägget om hennes horoskop). 

I klartext betyder det dock att hon drivs av Lögnens ande, att hon riggar falska argument. Precis som nu genom att låtsas jubla över Folkpartiets nya partiprogram. Det är inte alls det saken handlar om. Det handlar bara om fortsatt regeringsinnehav, vilket Svenskt Näringsliv nu verkligen börjat bli vana vid. Snacka om cold turkey om det kom en Jesus och sparkade ut krämarna ur Folkets tempel !!!


-Ut, Mammon!



Inga kommentarer: