Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 mars 2013

Girighetens kriminalisering i sikte



Smilfinkar är i bland vandrande avgrunder av
irrationellt begär och dess rationalisering in absurdum

Den sjukligt giriga superfarmaceuten Daniel Vasella (5e största läkemedelskrängaren i världen) kommer länge att vara hatad av andra med hans särskilda problem: sådana som saknar kontroll över det rikedomsjagande rovdjuret inom dem själva. Som vi ska se finns astrologiska sätt som varnar för att den här sjukdomen ligger latent i kroppen.

Vasellas ofattbara fallskärm över sex år på en halv miljard kronor fick företagaren Thomas Minder i direktdemokratiska Schweiz att dra igång en folkomröstning MOT de galnaste bland de galna - mellan tummen och pekfingret samma folk som i Sverige verkar bakom lobbygruppen Svenskt Näringsliv, direktörer och styrelser i bankvärlden inte att förglömma.

Hindret som nu reses mot oanständiga människor att förse sig i Schweiz är signifikativt - landet har ju fram till nu varit fredad zon för rovkapitalisternas dolda berg av pengar, själva sinnebilden för de "en procent" av mänskligheten som bär på en dödlig sjukdom: girigheten.

Signifikansen för astrologiintresserade är förstås att folkomröstningen mot rovkapitalister är ännu ett tecken i tiden så gränsdragaren Saturnus vandrar genom rättvisans Vågskålar. Det är alltså en andra instans av världens uppvaknande att den "fria" marknaden regeringen Reinfeldts nästan förött Sverige genom att införa på många olämpliga områden (intressant nog på Daniel Vasellas eget område: medikamenter) bara är en chimär. Som jag noterade när Saturnus just påbörjat sin färd genom Vågen valde en amerikansk bank att sänka sina bonusar - och genast flydde de giriga anställda i horder till dataindustrin på USA:s västkust.

Bland girighetens många ansikten i Sverige singlade jag särskilt ut bankchefen Annika 'Fallskärm' Falkengren . just för att hon har den renodlade symbolen för "ständigt sug efter mer". Kartan visade Månen i hemmaläge i Vattentecknet Kräftan - i kombination med girighetens demon Drakhuvudet. Det är Drakhuvudet som indikerar den norra månnoden - när Månen förhävt sig maximalt över den normerande Solens jämna gång genom zodiakcirkeln. 

I det här läget av maximalt skenande behov har den irrationella själen helt tagit över och ordet människa kan dumpas. Dessa är tänkande och talande rovdjur, de har ännu inte förtjänat rätten att kalla sig människor. Planeten Jorden är som sagt en experimentverkstad och inte alla kommer att gå vidare till nästa nivå. 

Ingen vet väl hur många liv vi har på oss, innan Något drar en gräns. Bränd på tredje missen var en judisk tanke om själavandringen under medeltiden. Förstå, ALLA folk har förstått att det finns en själslig komponent, den verkliga berättelsen om människan, alla utom västerlandet, vars officiella hållning är "materia och än mer död materia" - livet en meningslös slump mitt i ett hav av ingenting. Så tänker bara de ondaste själar och västcivilisationen har troligen ingen del av Jordens framtid. Experimentet för en västerlänning i vår tid består i att vakna upp.

Ingen som läst en av de många manglingarna av näringslivets köpta springpojke Reinfeldt kan väl missa parallellen till girigbuken Daniel Vasellas horoskop: båda männen har Solen i det näriga tecknet Kräftan (Fallskärm Falkengrens måntecken) och båda männen har Kräftans härskare Månen i det skönhets- och pengatörstande Vågens tecken. 

Svårt fall av "dissociation". Fallen Mars angriper Luft
från Vatten, samtidigt som det irrationella sinnet i
samma angripna Luft äger den fallna Mars. Total rundgång!

Månen i intellektualiserande Luft som bas för en irrationell Sol i instinktivt Vatten är just basen för girigheten som rent sjukdomstillstånd, för här bildas ett ständigt inre psykiskt tjatter: individer som oavbrutet tvingas rationalisera sina osunda instinkter och behov, exempelvis genom att som Reinfeldt (både Fredrik och Filippa) skylla på allt och alla för deras egen dåliga karaktär och vettlösa politiska linje. De hör troligen malande röster sent in på natten. Luft och Vatten attraherar onda andar, kroppslösa väsen som i antiken ansågs bundna till den låga och fuktiga delen av atmosfären.

Reinfeldt är nu så besatt av att behålla makten att han kommer att vara redo till vad som helst, och att Vasella i dagarna triggat de rättrådiga människornas motstånd är en direkt parallell till att Sveriges "landsfader" nu - äntligen!- verkar ha blivit genomskådade även av delar av den sorgligt självupptagna medelklassen.


Det är värt att notera att Vasella är född ett Jupitervarv före Reinfeldt - också han i ett år när "lätta pengars" Jupiter står i sitt kanske sämsta läge för att utveckla sin högre, filosofiska sida: i Oxen, ett Jordtecken, är den mest uppenbara orienteringen den mot identifikation med livets materiella aspekter och Oxens härskare Venus står här för Reinfeldts matfixering (5 miljarder i sänkt skatt åt krögare) och för pengar som ett slags "portabelt landinnehav" (det är de främlingshatande nordiska partiledarnas tendens att födas i Oxen som bäst förklarar vad de gapande horderna av sverigedemokratiska nollor egentligen tänker på: pengar, pengar, pengar. 


Oxen handlar om så grundläggande trygghet att man kunde tro SD:s 10% av svenska folket är alla de övergivna, moderlösa barn som nu bara har materialismen kvar för att stilla sin oro. Vasella och Reinfeldt är då gräddan av dessa helt utslagna varelser, Jupiter-Oxen symbolen för män som Satan - eller denna världens herre - favoriserar. Jupiter i Jord är alltså en helt annan Jupiter än den i Eld eller Luft. Planeterna är symboler och när de kombineras med de fyra elementen och de tre kvaliteterna uppstår helt nya gudar!

Vem var då den rättrådiga visselblåsaren? Småföretagaren Thomas Minder - intressant efternamn, med tanke på hans välgärning! - ger oss den andra exemplariska skolbokskartan i detta ytterligt viktiga tidens tecken. Pillertrillaren - regeringens Reinfeldts katastrofreform i privatiseringen av apoteken har med detta att göra! - simmade i ett hav av orena instinkter och orena tankar, visselblåsaren förklaras bäst genom att gå ett steg djupare i den antika astrologiska världsbilden: de fyra elementen är alla tvinnade av trenne trådar: de tre gunas eller kvaliteterna. Och här är Thomas Minder tydligt ett Ljusets barn, kartan domineras fullständigt och utan missljud av Sattva guna.





Sinnelaget står i det kuriösa tecknet Fiskarna som ju faktiskt dominerade stort i horoskopen för världens rika vd-typer enligt ett stort test på bloggen. Men den andra traditionen: den att Fiskarna symboliserar samhällets olycksbarn, de som förlorar det världsligt goda, antingen för att de går i kloster och avsäger sig allt, eller på grund av sjukdom eller helt enkelt för att de har den profithungriga och egentjänande Jungfrun som sin motsatta pol. 


Men Fiskarna, de som inte blir rovfiskar och rika kapitalister, ligger närmare visselblåsartypen. Tecknet står för martyrium, dvs vittnesbörd. De första kristna förstod astrologisk symbolik - det var en djupt integrerad del av den tidens världsbild - och valde Fiskarna som hemlig symbol under tider av förföljelse av den tidens onda och självtjänande medelklass. 

Detta uttrycker den eviga spänningen mellan Fiskarna och Jungfrun, att tjäna varandra i kärlek (Venus är "upphöjd" i Fiskarna eller att förfalla till en materialistisk självtjänare (Venus "faller" i 1a huset i Nya Moderaternas horoskop).

Minders karta är dock osäker eftersom sinnets Måne går över till Väduren sent på eftermiddagen, men Fiskarna som visselblåsare stämmer så otroligt bra och oddsen talar för denna placering (Fiskarna huserar Månen merparten av dygnet). Detta ger oss en månascendent som går i sanningssökandets kvalitet Sattva, den "fiber" som är renast och mest medveten. Materia på väg att bli medveten om sin gudomlighet? Nej, snarare astrologins sätt att beskriva en Form (ett levande väsen) på god väg att bli medveten om sin drömlika existens i ett substrat ("materia") som som dock inte tillhör väsendets egen essens. Människan är radikalt kluven: hon är en själ som föreställer sig sin materiella kropp och omvärld!

Ur det giriga Vattenelementets perspektiv (se: De fyra lasterna) är det förstås Fallskärmarna Falkengren och Vasella som visar hur Kräftans Vatten bygger på lidelsens eller passionens grundkvalitet Rajas. Den här passionen driver de "vattenstyrda" rakt in i korruptionens och dödens Skorpion och detta i sin tur nödvändiggör reningsbadet i Fiskarnas tecken - det sattviska Vattnet.

Varför de verkligt monetärt framgångsrika så ofta har Månen i just Fiskarna påminner om att man inte automatiskt kan kalla detta ett andligt tecken. Det är snarare så att Fiskarna är den första och enda öppning den totalt syndafallna själen har att börja åtgärda sin girighet. I den meningen är alla dessa rika vd-typer bloggen hittade människor som missat sitt livsuppdrag. (Men stormrika män som Buffett och Gates har med åren blivit "goda" och tar nu socialt ansvar, dvs. närmar sig det sociala Luftelementets specialitet: konsten att leva upp till vad än ordet "människa" förpliktar till.)

En liten detalj om Thomas Minders hypotetiska månascendent i Fiskarna. Det indiska schemat över planeters verksamma natur presenterar verkligen Fiskarna i öster som ett olyckligt lottat tecken. "Denna världens förlorare" får rekordmånga planeter mot sig redan från start.

Men Fiskarna har i alla fall havet med sig - Månen (havens härskare) är en verksam välgörare för den. Maffiaslang som "sleeping with the fishes" [sic] kommer osökt för tanken - idén om att gå till den sista vilan och få ro från den irrationella begärsnaturens drifter (Vatten). Inte förrän själen nått denna andra examen ("vattendopet") kan den sägas ha påbörjat det verkliga arbetet. 

Det som knappt är början på mänsklighetens uppvaknande är tragiskt nog SLUTMÅLET för den västerländska, girighetsdrivna kulturen, hur mycket vi än som en slags självlögn väljer att tala om "konkurrens och valfrihet". Men vem lurar vi: vi är en lägre stående art, lägre än till och med djuren eftersom de bara har naturliga behov. Människan eller vissa, som Reinfeldts och Vasellas kartor visar, har det i sig att förvärra de naturliga behoven genom anfäktat tänkande och rationaliserande kring dem. Oj, vad t.ex. reklammän kommer att ha mycket att svara för inför den himmelska domstolen.

Fiskarna i öster har en enda ytterligare vän eller välgörare och det är paradoxalt nog den naturliga illgöraren Mars. Fiskarna har således stöd enbart från härskarna till sitt eget element Vatten, är det Kräftan (Månen) och Skorpionen (Mars) som sätter sitt hopp till att Fiskarna som renar världen från dess synder ska hjälpa dem ur sitt drunknade tillstånd här nere i den irrationella och begärsdrivna sublunära sfären? Nere i Jord och i det simmiga vattnet varken ser eller tänker man helt klart. 

Att även Jord och Vatten vinner sig rikligt med Nobelpriser visar dock att principiella resonemang får vika hädan när det kommer till studiet av enskilda horoskop. Den här bloggen fascinerar sig mest för de VERKLIGT SIGNIFIKATIVA HOROSKOPEN som dyker upp i samband med stora skandaler eller avgörande förändringar. Det är dessa som lär oss principerna. 

Som t.ex. att Adolf Hitler startade historiens ondaste krig baserat på fördomar om andra folkgrupper, och upprättade 42.000 terrorläger för judar och romer när Saturnus stod fallen i Väduren. Där kan Fredrik Reinfeldt gå och lägga sig med sina Fas 3-arbetsläger och FÖRBUD mot vidareutbildning för att återigen bli attraktiv på arbetsmarknaden. 

Hur Reinschwelt än försöker kommer han aldrig att bli en stor Fürhrer. Bara i Sverige kunde en sådan nolla med så mycket borgerliga vanföreställningar om socialismen vinna makt. Men...just det skulle väl tyskarna sagt om Adolf Hitler också, barn som han var av en störd familj, misslyckad konstnär och med suspekta sexuella störningar. De mest bisarra själar kan av Ödet - för att skola folket - lyftas fram till historiskt viktiga positioner. 

Den döende kapitalismen eller kanske i det här skedet snarare roffarmentaliteten har här fått två nyckelhoroskop, en som varnande exempel och ett som ett dygdemönster. För notera visselblåsaren Minders planetära vän Mars - den rättrådiga krigaren som intar en opposition mot en serie planeter som för honom representerar ett globalt (Skytten) missförhållande!


*****


Medierna om schweiziska folkets nej till girighet (Vatten):

DN
SvD/Näringsliv
GP (i en närig landsdel av företagare och importörer anser inte ens att det här är en nyhet värd att rapportera)
AB (---)
Expr (---)

Att ingen av kvällstidningarna bryr sig om nyheten är säkert ett politisk redaktionsval. Den breda massan vaknar av just sådana här beslut som en annan folkmassa tagit och det vill inte de kriminella plutokrafter som dikterar den svenska medelklassens tankeinnehåll.


Inga kommentarer: