Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 mars 2013

Frodande sossehat i södra Stockholm

Jag kan inte låta bli att undra hur uppslag till artiklar fördelas vid Aftonhorans redaktionsmöten. 

Nästan alltid när den till 90% högerägda tidningen kör en smutskastning av socialdemokraterna är det journalisterna Anette Holmqvist eller Per Bohman, enskilt eller tillsammans, som verkar vifta högst och ivrigast med händerna. 

De är klassens präktigaste elever och försitter ingen chans att på journalisternas subtila sätt att ägna sig åt samma hatiskhet som de sedan beskyller pöbeln i kommentarspalterna för - men journalister hatar främst det välfärdssystem vars skattesatser strebrande egoister (sjuka människor) anser borde ligga i deras egna fickor. Den här sortens människa har aldrig kommit så långt i sin intellektuella utveckling att de kan bedöma hela samhällssystem, för att inte tala om civilisationer.
Utfransning. För de verkliga förlorarna i Sverige, de som varken har erforderlig utbildning eller verktyg för analys, fortsätter Aftonhoran att vara en socialdemokratisk tidning som tillvaratar deras intressen. Så är det naturligtvis inte. Det räcker med att titta på styrelsen för Aftonbladet Hierta AB för att i toppen hitta namnet Raoul Grünthal som prominent figurerar i högertidningen SvD:s styrelse och styrelser för ett antal andra viktiga nyhetsorgan! (Högerns kontroll över hjärntvättningsapparaten...)

Grünthal råkar också vara Schibsteds svenska vd, vilket jag hade glömt (jag memorerar inte små själar) - hans karta granskades faktiskt i december 2011 och befanns tillhöra det näriga och kalla Vattenelementet - tala om synergi med AB:s chefredaktör Jan Helin.

Se det här inlägget om hur Penningen kontrollerar Helins själva själ och hur detta ibland - via medarbetare - slår över i rent groteska manifestationer. Hela dramat - ämne och inblandade - bildar en enda stor Arketyp! (AB tog bort sin penibla artikel bara en timma eller tre fter blogginläggets publicering - man kan misstänka ett orsakssammanhang. Gissa om journalister gjort sig beroende av att ofta skanna av nätet efter idéer att gratis ta över.)

Jag kom via surfande till den plausibla slutsatsen att Anette Holmqvist - journalisten - bor söder om Stockholm på lämpligt jobbavstånd från Globen, där Aftonhoran hållit till under många år. Här granskades det födelsedatumet utifrån tanken att det verkligen var den besatt Juholt-hatande journalisten. 

(Jesus förbannade inte hatet, tvärtom uppmanade hans rörelse, Ljusets barn, det judiska folket att hata dem som representerade ett orätt liv och värderingar som skadade deras medmänniskor. Frågan om att hata och "förlåta sin nästa" i Jesus världsbild är dock för komplex att ta upp här.)

När jag nu prövar det lika vanligt förekommande namnet Per Bohman med grundidén att ruttna äpplen inte faller långt från trädet, visar sig en något yngre person bo bara några kvarter från Holmqvist - också han på bekvämt avstånd från Globen.

Bohman är knappa tio år yngre men har redan uppnått villastatus i sitt livs gåta, och det här skulle mycket väl kunna vara journalisten som glatt delar den sossehatiska ådran med Holmqvist - den senare var f.ö. ledande i Aftonhorans Juholt-drev, så det är inte förvånande att det nu är den yngre Bohman som tar över uppgiften att smutskasta genom att referera "det snuskiga maktspelet" regisserat av Per Nuder och med Håkan Juholt som, egentligen, föga mer än en nyttig idiot (AB).

Notera hur det såta paret i sin bokanmälan tacksamt tar emot omvinklingen av det egna  grundstoffet: det är naturligtvis inte längre Juholt som intresserar utan Nuder - och ytterst sätt förstås de här journalisternas hat mot den socialt demokratiska modellen. Att den ena bokförfattaren är SVT:s sossehatiska "expertkommentator" Margit Silberstein (horoskop här) bara understryker intrycket att det är högern som finansierar den här typen av sjaskig bokutgivning som smart koordineras med högerägda medier i syfte att dupera Aftonhorans lågutbildade läsare inför valet 2014.

(Den här AB-artikeln går naturligtvis inte att kommentera eller länka till! Detta är inte öppet för diskussion, detta är hjärntvätt från plutokratin, de verkliga makthavarna i skendemokratin Sverige.)


*****

Låt oss titta på en nyttig idiot. Hur väl känner vi inte igen det besinningslösa barnets hat i det här horoskopet för en Bohman - en man som bor (vi ska återkomma till bostadens zodiaktecken strax):


Horoskopet ger faktiskt den korttänkta sensationsjournalistiken ett ansikte och stärker mig i tron att rätt person lokaliserats! Eld/Vatten-krig är vad sensations- eller kickorienterade människor ägnar sig åt. Snabba emotionella ruscher baserade på ytliga och subjektiva intryck. Här är själva hjärtat i verksamheten hos tidningar som Aftonhoran. 

Eld/Vatten dyker naturligtvis ofta upp i underhållningssammanhang av den mest lättsmälta typen - se Madonnas horoskop. Jag säger lättsmält eftersom Eld och Vatten är en så okomplicerad livsupplevelse. Det är synintryck som hettar upp livsandarna. 

Jag har tyckt mig förstå att det antika uttrycket "livsandar" (animal spirits) beskriver en komplex fysiologisk hypotes om hur hjärnan processar "förnuftsprinciper" (inkommande sinnesdata?) men som när de väl tagits emot i det kroppsliga systemet vandrar ner till männens pung och där omvandlas till spermier. Från Eld till Vatten. Hur den här processen fungerar i kvinnokroppen, tror jag aldrig jag sett något om, men det illustrerar väl bara vilka som skötte tänkandet i antiken. Ett är säkert - se på Madonna - Eld/Vatten gäller på det psykologiska planet, oavsett kopplingen till numera övergivna teorier om fysiologin.

Vår förmodade sossehatare Bohamn har detta överemotionella krig mellan de två mest primitiva Eld- och Vattentecknen, vilket garanterar falska bilder. En människa som inte förmår - eller är intresserad av - objektiva fakta om t.ex. vilken samhällsmodell som fungerar bäst - utan hellre lever med fradga i mungiporna. En äkta "rabble rouser", ett perfekt horoskop för slaskjournalistik riktat mot packet.

Särskilt den fallna krigaren Mars i protektionistiska hus- och hemtecknen närmast garanterar att Bohman kommer att upptäcka det här inlägget, snarare förr än senare. Den perverterade krigaren i kvinnotecknet jobbar övertid på att bevaka sina egna intressen eller smutskasta idéer man själv inte råkar prenumerera på. 

Trots fyra års bloggande förblir religionshataren Christer Sturmark - Humanisternas ordförande - det bästa exemplet den fallna Mars. I detta fall kombineras den dessutom med Venus (jämvikt) så att vi får en människa som försätter sig själv i psykisk obalans varje gång tankar på den förhatliga religionen uppstår i den lägre irrationella själen. Och Sturmark har precis som detta Bohman-horoskop ett speciellt hatobjekt i formen av aktivitet i ideologins tecken Vattumannen. 

Hos Bohman indikerar välmågans Jupiter i folkets tecken att hans canceroida sjukdom vaknar varje gång det går folkets tecken väl. Sverige ÄR ett socialdemokratiskt, dvs Vattumanbetonat land, så jag förstår faktiskt inte varför han inte flyttat utomlands redan. Han hatar ju varje tanke på att folk får det bra. Det hotar nämligen hans privata lycka (Kräftan/4e huset = hem och privat lycka). Som synes av parallellen till Sturmark går det knappast att säga vilken ideologi eller folkgrupp Mars-Kräftan hatar. Symbolen Vattumannen är så pass bred att den bara säger "organiserat tankesystem" eller "grupp människor som identifierat sig intellektuellt som en sammanhållen enhet".

Ta t.ex. Fredrik Reinfeldts Vattuman, befolkad av tecknets härskare Saturnus och således potentiellt en bra tillgång. Men symboliken ockuperar Fiendens sjätte hus, så att Reinfeldt, fast själv är torsk för en ideologi, hatar ANDRA och ser dem som Fiender, som kan berömma sig av ett genomtänkt tankesystem. Så fungerar en jubelidiot - fullständigt hemmablind och benägen att projicera mängder av egna tillkortakommanden på andra. 

Hade Sverige kallad in expertpsykologer från omvärlden hade de häpnat över vilka trasiga och skeva figurer som styr det här landet. Är det konstigt att folk aldrig artar sig om det är det sämsta DNA:t ur folkkroppen som strävar uppåt mot makten och som sedan, från makt- och mediapositionen, sprider sina skeva och störda perspektiv?


Och om det nu var fel Bohman? Tja, jag säger som de gamla kineserna: 

"I en mästares händer är inget material otjänligt."

Inga kommentarer: