Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 mars 2013

DN, stockholmstidning med Reinfeldts sekretessmani


Jag insåg just den obönhörliga logiken. Tidningen Dagens Nyheter har ju lagt om kurs och betecknar sig numera som en tidning för stockholmarna eller möjligtvis den burgna Mälardalen. 

Moderatregeringen Reinfeldt mörklägger och sekretessbelägger som besatt, som om den fasar insyn i sina förehavanden mer än något annat. Är det då konstigt att DN på nätet följer samma mönster och söker isolera sig och de sina från omvärlden? En grindsskyddad community på det mörka och hotfulla hav som internet måste utgöra för dem vars världsbild är en falsk och sårbar liten bubbla.

Jag pratar förstås återigen om hur tidningen bara det senaste året svalnat totalt i intresset av att konsekvent tillhandahålla kommentarspalter eller länkmöjligheter för bloggosfären. 

Likaledes Bonniersägda forat Newsmill började med denna nya Tystnadens policy, men med lite perspektiv verkar det som om DN ungefär samtidigt införde regler för många typer av nyheter i syfte att hålla svenska folkets egen röst undertryckt.

Detta är ruskigt. Huset Bonniers medier och högern jobbar som besatta på att söka rädda valsegern 2014 och för det målet är de beredda att skrota den utveckling i genuint demokratisk anda som nätet medfört. 

Ett särskilt slående exempel utgör dagens ANONYMA ledarkrönika i DN där den falska verklighetsvinklingen saknar gräns. Juholts tydliga budskap skulle inte ha hållit för att vinna val påstår Någon, trots att svenska folkets till nästan 90% är emot t.ex. det omänskliga profiterandet på sjuka i det nya sjuka Sverige! Och naturligtvis finns varken kommentarfält eller bloggosfärlänkning under detta aktstrycke högerpropaganda. 

Intressena bakom nya Stockholmsorienterade indoktrineringsverktyget DN vill inte ha en intelligent diskussion, vill inte släppa in andra perspektiv, vill inte bli påminda om att de själva bidrog till att skandalisera Håkan Juholt. "Alla hans tavlor" som det Anonyma rötägget på DN skriver kan jämföras med vänstertidningen ETC:s genomgång för något år sedan av hur ofta Fredrik Reinfeldt antingen avsiktligt ljugit eller helt enkelt varit så ideologiskt blind att han förträngt de verkliga siffrorna över det fiasko som den borgerliga, själviska och orättviseskapande politiken är.

*****

Den verkliga mänskligheten kommer att ta över i Vattumannens tidsålder och internet är denna totalt integrerade mänsklighets första verktyg. Huset Bonnier och regeringen Reinfeldt måste - i mytologiska termer - betecknas som Mänsklighetens fiende nummer ett. 

Och eftersom vi vet att Platons stora år och månader - eonerna om cirka 2.000 år som vi känner som zodiaktecknen - är Ödet så långt jordborna anbelangar, vet vi att de som i ond tro hävdar att deras politik gör alla gott, att deras dagar är räknade. 

Frågan är mer hur deras onda gärningar kommer att skada dem själv när de ansvariga censurivrarna nästa gång föds till en människokropp. Kanske de föds handikappade, utan tunga, eller kanske får de tungan avskuren. Ett lämpligt korrektiv för den mentalitet som genomsyrar Sveriges handfull makthavare är ju att dessa själar återföds i en hårt repressiv diktatur som inte medger tungor som slinter.

Inga kommentarer: