Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 1 mars 2013

CIA köpte DN:s chefredaktör

Aah! DN:s snabbhet att svartlista den här bloggen - och vem vet hur många andra politiska? - och sedan deras typ 98%-iga strypning av bloggosfären för att hålla sina läsare okunniga om alternativa perspektiv och världsbilder verkar vara ha gamla anor! 

Nyheten är verkligen dynamit att chefredaktören Herbert Tingsten redan på 1960-talet gick CIA:s ärenden och förde en tidningspolitik som gynnade USA i deras smutsiga försök att säkra sina ekonomiska fördelar på Kuba! Allt under det den kluvna tungans gapande om "den fria världen", "valfrihet" och liknande. 

När dessa ord används på den politiska högerkanten, skrapa på ytan och du kommer att hitta EXAKT samma produkt fast med olika varumärken fastklistrade ovanpå. Bilindustrin orkar inte ens dölja längre att det är samma bil de säljer under många olika namn. Biljournalisterna droppar diskret sanningen genom att nämna vilka modeller som delar motorer, chassi, etc. 

Bara för de 1% kriminellt rika existerar "valfrihet", den korkade medelklassen bara tror de väljer originellt och individuellt, de korkade nyttiga idioterna. Fredrik Reinfeldt vet naturligtvis att det är så här näringslivet är konstruerat men han - och DN av idag - anser naturligtvis att detta är en bra sakernas ordning.

Hur såg då Herbert Tingstens horoskop ut? Vad slags ideologisk skevhet  resulterar i en människa som lägger en ledande svensk dagstidning i händerna på CIA?

Svaret är enkelt: för mycket av Rajas passion och livshunger, för mycket av helvetets mörker (Tamas) och en enda droppe sanningslidelse (Sattva). Men den tendensen att söka Ljuset krymper vid ett närmare studium då Solen i sattviska Fiskarna disponeras från en välståndsskapande Jupiter i helvetesvärldarnas grovt tillyxade tamasiska dimension!

Herbert Tingsten var således en ovanligt passionerad mörkerman! 



Studerar man dagens högerpropagandister tror jag man kommer att hitta liknande mönster, men det förtjänar att sägas att den antika astrologin naturligtvis inte är så råtthjärneförkrympt som dagens politiska höger/vänster-axel. Den behandlade kvalitativa storheter som antydde huruvida individen snart nog skulle förfalla och blir en rövare om han gavs makt - politisk eller annan. 

Dagens politiker kan tacka det kompakta mörker av materialism som vilar över västvärlden att astrologin inte längre används (ja, t.o.m. smutskastas av dem som har mest att dölja), för följde vi den andliga politikern Platons rekommendationer skulle vi genast tvingas köra regeringen Reinfeldt på porten och merparten av DN:s redaktionsanställda också. 

De har sannolikt inte tillräckligt mycket gott gry i sig för att kunna verka efter sitt goda samvete när tiden och direktiven från regeringens inofficiella kanaler ("inget på papper tack - sånt kan komma surt efter som skandaler") anbefaller ett girighetens och ondskans perspektiv. Satan är känd för att presentera mörkret i ljusast tänkbara termer.

*****

Att Tingstens enda placering i Sattva guna, den i och för sig viktiga Solen, visar sig vara en blindgångare på grund av disponentens placering i Rajas guna är legitim astrologisk analys. Jag har bara inte använt metoden värst ofta eftersom det finns så många andra och tydligare sätt att hämta uppslag ur en himmel. 

Men moderaten Sofia Arkelsten, den nyttiga idioten som sprang oljebolagens ärenden, var ett snarlikt fall där en enda placering i Ljusets kvalitet inte gav ett tillräckligt incentiv till att verkligen tänka och ta reda på förhållanden utan hellre leva i okunnigt mörker och LÅTSAS vara kunnig (eller "ansvarstagande" som mannen med storkorset i Mörkret brukade skryta om, tills alla siffror började peka på fullständig inkompetens i alla ämnen).

Jag hade redan igår, innan morgonnyheten om CIA:s högervridning av svenska nyckelmedier för att mindfucka befolkningen att drömma den amerikanska drömmen istället för att tänka logiskt, bestämt mig för att syna alla de cirka 500 Nobelpristagarhoroskopen utifrån just denna typiskt indiska metod: att låta planetens bakomliggande disponent vara det sista ordet i frågan. 

Även läran om de tre gunas är således mer komplicerad än att bara räkna antalet punkter i en eller annan kvalitet, Tingstens Sol i sattvist Vatten modifieras av att disponenten står i rajasiskt Vatten. Disponenten är själv inte fri utan fast i passionens kvalitet och oscillerar själv mellan mörkläggning och lögn och ljusspridande och sanningsenlighet.

Det kvantitativa test jag skissar på för alla Nobelpristagare syftar till att klargöra om livets största ställningstagande: att leva i livslögn eller söka sanningen - och så den passionerade velpettern mittemellan ytterligheterna - faktiskt är mer än en poetisk bild. För om något handlar alla de verkliga Nobelprisen förutom det i litteratur om en sanningslidelse, en önskan om att förstå naturen och dess lagar (och kanske också att finna nyttiga tillämpningar för dessa lagbundenheter). Nobel hittade inte på ekonomipriset, en skymf mot mannens anda, så de pristagarna kommer jag aldrig att undersöka.

Eftersom sol- och månplaceringar redan visat sig slumpmässigt fördelade på denna stora grupp som helhet (undantaget författarna), blir frågan om Tamas mörker och okunskap vid ett test visar som ett hinder för Nobelpris. Denna "kvalitet" vill inte veta sanningen, som vi så tydligt ser hos politiker som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt. 

Med disponenterna bakom Sol och Måne finns alltså ett mer komplext samspel av faktorer och det är möjligt att de tre kvaliteterna då kommer att visa bland Nobelpristagare att mörkret inte vill upptäcka verkligheten utan föredrar att leva i mörker, myter eller föräldrarnas indoktrinering. Jag hoppas kunna återkommer med detta test, som kommer att ta lite tid att tänka ut och genomföra - även om resultatet tyder på att Ljus och Mörker är en "poetisk sanning" snarare än en kvantifierbar sådan.

Som rörelse är Tamas centrifugalkraften som tvingar saker ut i den mörklagda periferin - precis som Borg och Reinfeldt lyckats tränga ut mängder av människor i mörkret under sju år och därtill tagit ifrån dem levnadsstandard genom att ta från dem under deras bannlysning från de privilegierades centrum.

Detta centrum förknippas normalt med Sattva och vägen dit är centripetalkraften som attraherar själen att söka sig åter mot sitt sanna väsen och därmed till Gud (som finns i alltings centrum). Men Satan använder som sagt Ljus och Mörker omkastat, så att det moderaterna (epitomet av den sekulära livsstilen) presenterar som det högsta goda - att bo i Stockholms innerstad och betala extrema marknadshyror - i själva verket är Djävulens sätt att sköta världen. 

Det är ett omvänt pyramidspel: när strebern tror sig ha nått den exklusiva toppen är detta i själva verket helvetet självt. Den materiella ytglansen döljer detta, men vänta bara tills människan dör - då kommer verkligheten i kapp henne!

Djävulen utmärks av total negativitet och drar människor bort från det verkliga Centrum (Gud). På "vägen ner" ger Djävulen människorna ett materialistiskt och falskt tänkande istället för ett äkta intelligent tänkande. 


Hela Stockholm är helt under isen, här finns knappast någon som förstår livet längre. Alla ägnar sig åt sig själva - en del i den sataniska mekanism som är den blodsugande och livsfientliga vampyrens sätt att fungera. 



Till och med i etikettsfrågor ser man nu att svenskarna håller på att förfalla till just Tamas helvetesvärldar. De beter sig som parasiterande onda andar (daimones) gör och har tappat kontakten med mycket av det som krävs för att kalla sig människa!

Det är en svår balansgång att vilja ha komfort i denna världen utan att sälja sin själ till Djävulen och bli ett ondskans verktyg. Moderaterna i vår tid är ett skrämmande exempel på mänskliga haverier och Tingsten var det tydligt på sin tid.

Inga kommentarer: