Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 mars 2013

Anders Borg & vanvettets signaturer

Anders Borgs senaste vidriga utspel (DN, SvD) i det framväxande slavsamhälle han i betydligt högre grad än Reinfedlt är arkitekten bakom, nödvändiggör en snabb publicering av både den långa diskussionen om själslig ondska och denna fristående uppföljare där samma metod appliceras på Anders Borg. Texten förutsätter inte det föregående inlägget, men att läsa dem i tänkt ordning underlättar förståelsen av det senare.

Detta är resonemang som utgår från filosofi och logik på acceptabelt hög nivå, så moderater behöver inte besvära sig. De förstår uppenbarligen inte vad problemet handlar om, själva helt intrasslade i det lögnens nät de arbetar med.

*****

Visserligen är Fredrik Reinfeldt den inkompetenta högerregeringens affischpojke och formella ledare. Men frågan är om inte Anders Borg egentligen är den driftigaste kraften bakom den hånfulla politik varmed moderaterna berikat sina egna kärngrupper genom att stjäla från samhällets fattiga. Det är Borgs sentiment som har en tydlig släktskap med invandrarhataren Billströms jakt på mörkhyade och mörkhåriga i landet.

Skribenter i medierna återkommer då och då till en då 24-årigAnders Borgs negativa åsikt om den socialdemokratiska välfärdsmodellen - fastän ingen väl då kunde drömma om att en serie farliga själar en dag skulle röstas fram av de naiva svenskarna och genast börja sin storskaliga nedbrytning, inte bara av våra välfärdsstrukturer utan också tvångsprivatisera områden som är livsnödvändiga för folket men som nu fungerar utomordentligt illa (apoteken). 

Senast jag var inne på "mitt" apotek för att köpa isopropylalkohol som jag köpt så många gånger innan privatiseringen, uppstod genast problem. Den nya personalen visste inte ens vad det var, och än mindre att de faktiskt hade produkten på lager. Så var det inte på den gamla goda tiden. Högerns privatiseringsideologi försämrar i själva verket både tjänster och produkter. 

Jakten på vinst har ALDRIG gjort en produkt bättre, tvärtom får vi samma funktioner fast konstruerade av sämre och sämre material. Genom att krydda den förbilligade anrättningen med någon ny finess (medan två andra utgår) duperas den otänkande konsumenten att tro att det faktiskt sker framsteg. Med införandet av datorer i morgonradion P1 har allt bara blivit sämre. Före datorerna var det aldrig dessa vanliga programavbrott och kommunikationsproblem. Den äldre tekniken - och mer personalintensiva arbetsmiljön - var stabilare.

Men Anders Borg är en pervers människa och förespråkar denna lögnaktiga process. Horoskopet har granskats flera gånger, men nu tar jag ett mer ambitiöst grepp och pressar Chandra lagna-doktrinen så långt det går!

Inte bara som nya påven Franciskus fick klartecken för en Måne och måndisponent som båda var goda, utan som sångerskan Sandy Posey med en ond Måne och ond måndisponent men en långsiktig potential till förbättring eftersom Solen i den tänkta livslinjen ("Måne ---> Sol") var verksamt god.

Låt oss titta på Anders Borgs välkänt kolsvarta horoskop med dess storkors i Tamas guna (Mörkret) och just Sandy Poseys onda sinne och onda sinnelagsdisponent. För det är uppenbarligen den sidan av hans psyke som producerade den då och då citerade tanken om allmän välfärd. Wikiquote har det:

"Att på ett rationellt och humant sätt nedmontera den generella välfärdspolitiken, i syfte att öka den allmänna välfärden, kommer att vara politikens och den politiska ingenjörskonstens viktigaste uppgift under de närmaste tre-fyra decennierna. Arbetet kommer att kantas av misstag, bakslag och besvikelser, precis på samma sätt som det mödosamma arbetet med att bygga upp modellen, men det måste ske. "

Den 24-årige Borg var redo att kasta tillbaka cancersjuka in i jobbsökarprocesser, att frysa ersättningen till arbetslösa så att folk idag ligger under existensminimum. "Arbetslinje" kallar han och Reinfeldt detta trakasseri av människor som hamnat i svårigheter. Det är naturligtvis ren demoni att ens överväga en sådan här politik, men så mycket har tidigare horoskopkommentarer redan indikerat. Det intressanta är att Borg förefaller hysa något han själv tror är en kristen livsuppfattning! Kalla det hellre Antikrists synsätt.

I studiet av Chandra lagna-modellens hållbarhet ska vi alltså se om den verksamt onda Månen - då Oxen håller 1a huset - tenderar att fortsätta dominera Anders Borgs horoskop, trots att Oxen i 1a ger en verksamt god Sol.

I fallet Sandy Posey resulterade en tid på livslinjen i en omvändelse till kristendomen, men så var hennes Sol också rätt exceptionell, kombinerad med en "hit men inte längre"-indikation från gränsdragaren Saturnus, som också den verkade gott just för dem som börjat sina liv i ondsinthet (Månen, den tidiga födelsemiljön och det egna sinnet som framskapats bortom den fysiska världen som ett lämpligt urval av "frön" från själens totala karma).




Jag har tidigare tvekat över Månens roll i den indiska astrologin, där den anses legitimt att rita om kartan och använda den som en ascendent - sinnelaget bakom den uppenbara kroppsliga gestalten som en slags "förståelsehorisont". 

Inledningsvis tänkte jag att den skulle undantas tolkningen och såg Månen bara som en passiv "platshållare", Månen här ju av ren nödvändighet prominent placerad i ett Chandra lagna-horoskop.

Men detta var fel tänkt! Den reguljära ascendenten räknas ju inte bort bara för att den är "hållpunkt" - tvärtom anses ju den fysiska kropp den anger "göra skillnad" i världen av yttre kroppar. (Det är den enda verklighet många känner till, antingen för att de aldrig tänkt två hela tankar om livet, för att de är mentalt efterblivna eller hängivna ateister/naturalister och förnekar allt annat än biologins syn på vad människan är.)

Månen antar per automatik rollen av verksam illgörare eller välgörare då vissa zodiaktecken ockuperar jagets första hus och man måste naturligtvis ta denna indikation på allvar.

I fallet med Oxen i det symboliska öster är både sinnelagets Måne och dess disponent Venus verksamma illgärningsmän. Jag har utifrån indisk astrologi föreslagit att detta tvära "nej" från himlarna beror på att Oxen tillhör Mörkrets kvalitet och att Venus symboliserar anpassningsförmåga. Eftersom Månens disponent har sista ordet (är Månens bakomliggande "själ") är logiken kristallklar. 

För vem vill väl fogligt anpassa sig till Mörkrets kvalitet, till helvetesvärldarna, till okunskap, tröghet och ointelligent attitydfixering i förhållande till omvärldens skiftande omständigheter? Det är ju en fullständig nitlott och det luktar som bäst obegåvad fundamentalism, som värst en helhjärtad anhängare av Djävulens många villoläror (biologismen är en sådan, tendensen att driva forskningsämnet biologi till en "ism" och hävda att livet själv kan reduceras till biologernas minst sagt bristfälliga kartritning över hur liv har uppstått).

Det var just den anpassningen sångerskan Sandy Posey gjorde i sin första hitlåt "Born A Woman"! Hon valde den otänkande människans väg, dvs. valde att abdikera sin arvsrätt som människa. Hon blev en sub-human lerklump, passiv och villig att låta andra knåda henne till vilken form som helst. Jordelementet som människor som saknar inre kontakt med sin unikhet och ser sig själva som objekt.

OBS! Tolkningen av "den onda stjärnan" Algol måste färgas av huruvida dess underliggande disponent Venus är verksam som väl- eller illgörare!

Till skillnad från Sandy Posey har INTE Anders Borg en lycklig livslinje. Hans verksamt goda Sol har "oturen" att hamna i det åttonde korruptions- och mörkläggningshuset, så att hans genuint onda sinnelag har en enorm förmåga att hålla Sanningen utom synhåll! Borg har bullshittat alla både länge och väl och jag kommer mest att tänka på hur onda diktatorer också UNDER SIN TID totalt lyckades dupera massorna. Hitler var en otroligt skicklig lögnare!

Vi kan därför sätta ett frågetecken för Borgs livslinje, hans onda start i livet går inte självklart mot en ljusare och mer upplyst mogen natur. (Tanken är ju att rörelsen fram mot sitt solära Jag - på plats runt 40 om det djupare Självet nu alls tar skruv i den enskilda mänskliga kroppen.)

Och rent akut illa blir det om man friskar upp minnet om en given planet som en aktualitet, en faktisk belägenhet/disposition etc, och dess underliggande disponent som en potential (till förbättring eller regression).

Se: Vem har Potential?

I Anders Borgs fall skulle det onda sinnet i Oxens tecken (en ond identifikation med pengar, med Djävulen, med en materialistisk grundsyn) kunna vända till något mer upplyst om bara den verksamt goda Solen stod i rätt position att finna en ny väg. Hade inte Solen stått i ett "infekterat" och ont hus som det åttonde, hade Borgs soltecken Skytten varit den ultimata symbolen för en människa som kan förnya sig och överskrida i princip alla hinder utom dem som Saturnus, själens form, satt upp.

Men går man bortom barnens bilderbok - zodiaktecknen - och använder den klassiska filosofins begreppspar potential/aktualitet och studerar disponenten Jupiter bakom Borgs Sol-Skytt, då ser man det obehagliga: Jupiter stöder inte den verksamt goda Solen i kursomläggningarnas tecken Skytten. Jupiter själv är en verksamt ond kraft i horoskopet.

Inte bara leder Borgs ondskefullt materialistiska sinnestyp till en intelligens (Solen) som verkar genom korruptionens och syndens hus, Solens bakomliggande disponent, den stora välgångens Jupiter, är själv verksamt ont. Och en dålig Jupiter tappar alltid grepp som sina sanna uttryck: samvete, religion, filosofi, och blir en börsklippare, en gambler, en hycklare!

Genom att börja nysta ur Chandra lagna-perspektivet, väga in livslinjens eventuella möjligheter till en omvändelse för det onda sinnelaget och studera potential-läran eller Solens disponent, hittar vi i Anders Borgs fall en fullständigt hopplös situation: mannen börjar sitt liv fylld av Lögnens ande och han kommer inte att hitta fram till Sanningen.

Hans Sol har parkerat i korruptionens hus och förståelsen för det Rätta kommer bara att försvagas mer och mer. Jag skulle vilja föreslå att den här värdkroppen kommer att drabbas av demens eller vansinne lite längre fram i livet eller i den kropp han härnäst återföds till. En sådan här ond människa måste återbetala för sitt hat mot mänskligheten och dess önskan att skapa sig ett gott samhälle för alla.

I samband med Chandra lagna studerar vi inte vad "världen" - eller mainstream-medierna - säger om en individ. De mest ruttna sinnen kan i den kroppsliga "världen" hyllas och nå enorma framgångar. Det ligger faktiskt i den materiella världens natur att premiera skitstövlar. Platon såg klart på saken och menade att gamla och visa själar skyggade maktpositioner - vilket tyvärr lämnar fältet fritt för de lägre stående! 

Med en födelse till ett ont sinnelag men en bra Sol och en fungerande solär disponent finns en definitiv potential att utvecklas så långt att födelsekartan efter några årtionden inte alls är rättvisande. Men är inte längre själv en kanal för det lägre sinnelaget. Den onda Månen kommer då i stället att ta "extern gestalt" och kanske periodvis drabba individen genom yttre händelser för vilka Månen är signifikator. Dessa händelser tar den fria människan med jämnmod. Man vet att det bara är vrakspillror från ett öde man inte längre själv bidrar till.

*****

Detta inlägg var ett försök att i andanom "göra astrologi" som den troligen gjordes i antiken, med de grundläggande tolkningsdimensioner som då gällde. I vår tid har den hellenistiska fascinationen för geometri fullständigt sopat bort den äldre kunskapen, som gick djupare ner i människans väsen.

Siffertricksande med gradtal och fraktioner av grader tillhör det självbedrägeri den moderna västerländska astrologen ägnar sig åt eftersom han/hon ingår i en sekulär, värderelativitiskt kultur. 

Dagens astrologi är med andra ord en förfalskning. Den ursprungliga astrologin var djupt moralisk och tog hänsyn till den tidens insikter i vad Livet vill att en människa ska bli (en själ som återupptäcker sin tillfälliga roll som människa och återansluter sig till högt och nobelt tänkande).

I Indien finns extrema system som till och med påstår sig kunna beräkna en själs determinerade "omloppsbana" in och ut ur tiden och förutsäga även dess NÄSTA återfödelse till jorden! Den ambitionsnivån är jag tveksam om de judiska astrologerna i Qumran hade för drygt 2.000 år sedan. 

Men judarna använde tydligen både gematri och astrologiska metoder för att  identifiera viktiga själar, vars "uppståndelse" de väntade på och vilka var tänkta nyckelspelare i den andliga och politiska revolution den talrika rörelsen planerade... 

Kristendomen föddes ur Ebioniterna ("De Fattiga") eller Ljusets barn (som de internt kallade sig), men denna fascinerande fas är helt utraderad ur den kristna historieskrivning pga. omplanteringen utanför Palestina efter rörelsens misslyckade uppror mot Rom.

Historikern Schonfield var 1966 före sin tid
att se sammanhanget mellan Ljusets barn
och de första kristna. Bokomslaget visar den
romerska generalen/kejsaren Titus krigsbyte
efter förstörelsen av Jerusalems tempel


Tillägg

Det var nye påven Franciskus I som föranledde en mer detaljerad granskning av Månen som verksamt gott sinnelag och påståendet att ett gott medfött sinne är värdefullt. Det gör livsresan så mycket lättare. Ett friskt och inte sjukt psyke kan vara en fördel om Solen "inte vill sig". Det är svårare att böja rätt det som redan växt snett än för en frisk bas att kontrollera en Sols eventuella avvikelser. Minns att det är Månen som ber oss förmågan att reflektera kring den ofta rätt "drivna" Solens direkta aktivism.

Se: Påvehoroskopets enormitet

Franciskus karta kan med fördel jämföras med Anders Borg eftersom båda männen har en Måne i Jordelementet och en Sol i Skytten/Eldelementet!

Men skillnaderna är alltså helt uppenbara. Påven har ett gott sinne (och en verksamt god lunär förfogare). 

Påven har dock bara en verksamt neutral Sol jämfört med Borg, och, nu i likhet med Borg verksamt ond solär disponent (Jupiter).

Det är skillnaden i Månen/sinnelag som vittnar om att den ene vill förstöra för dem som lite eller inget har (Anders Borg) medan den andra ser till de små människornas bästa.

Naturligtvis kommer det att finnas undantag från dessa fynd, men det är fascinerande att ta en person som Anders Borg som vilken normalbegåvad människa som helst inser hyser fula och onda grundvärderingar, och se hur illa horoskopet fungerar jämfört med en uppenbart god människa som Franciskus.

De som inte ser Franciskus godhet (vänsterbloggare och många medier) har all anledning att frukta för sina själar och det helvete de redan nu befinner sig i men inte läser av rätt. (Satan har en kuslig förmåga att vända på ljus och mörker - se bara borgarens livslögn!)

Man kan också peka på skillnaden i husplacering mellan Borgs och Franciskus Sol-Skytt. Borgs Sol sitter fast i det åttonde huset är korruptionsprocessen ännu inte är fullbordad. Påvens Sol har nått det tolfte huset (även det ett ont hus) men där Befrielsen äntligen är en möjlighet för den som så väljer. 

Till Borgs försvar ska sägas att inte bara tolfte utan även det åttonde huset är ett ont hus, vilket i någon mån neutraliserar den verksamt onda planetens beteende.

Tyvärr rasar Borgs horoskop ändå ihop när man applicerar samma tänkande på Solens disponent Jupiter. Den är BÅDE verksamt ond och har hittat ett världsligt mäktigt hus (4e är ett hörnhus) varifrån dess intentioner hittar sällsynt kraft att driva sin agenda. Man kan därför notera hur Borgs politik i synnerhet skadar det fjärde huset: den sektor där människan måste krypa in för att känna säkerhet, för att sova, för att återhämta sig. Borg angriper människokroppens naturliga behov av trygghet och inre tillfredsställelse. Vilken demon detta är!

Påvens Sol och solära disponent Jupiter är en helt annan berättelse. Båda i tolfte indikerar att hans naturligt goda sinne ser "klostertillvaron" (12e) som ett perfekt sätt att neutralisera Jupiters onda sidor: jakten på yta och lätta framgångar. 

Eftersom påven personligen har valt rätt sinnelag (Månen) blir denna Sol/Jupiter (attackerad från Mars) istället den befogade kritiken mot Katolska kyrkans hyckleri. Det inte Franciskus i egen person aktivt utagerar (Solen), det manifesteras istället som objektiva fakta utanför hans egen person. Eller, rättare sagt, utanför hans sinnelag - vi talar ju Chandra lagna-horoskopet här.



Se även: Moderater - ibland bara nyttiga idioter. Analys av den moderata kvinna som för ut Anders Borgs motbjudande villkorande av socialbidraget.

Inga kommentarer: