Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 28 februari 2013

Svensk världsmästare i vanvettets brygdI nättidningen alltomstockholm.se som propagerar för stockholmsmoderatens livsstil poserar Steffo Törnqvist stolt med sin bok om sprit. Den har förlänat honom titeln världsbäst i ämnet.

Visserligen har bloggen redan använt journalistens födelsekarta en gång tidigare, under en rubrik som samlade ihop några Vinpimplares horoskop, men i den texten missade jag för Törnqvists del en viktig poäng:

Han är likt Anders Borg och Fredrik Reinfeldt född att verka från helvetets svårt begränsade medvetenhet! Inte konstigt att också Reinfeldt inte verkar kapabel till värst mycket mer än att sänka kostnaderna för krögare. Han är i helvetet själv och det är med sina likar den här kulturbefriade och smygrasistiska politikern känner sig befryndad.
I förra inlägget noterades den kraftfullt toxiska Skorpionen i Steffos horoskop som en nyckel till alkoholen, men vad jag missade var alltså storkorset i Mörkrets kvalitet, som han delar med nämnda män. Och: Göran Hägglund, som jag dock låtit slippa lindrigt undan på den här bloggen - där finns uppenbart också en sänkt medvetenhetsnivå som avslöjade sig i hans Reinfeldskt och Borgskt populistiska trams om "verklighetens folk". 

Populism är inte bara en slug jävel som spelar på dumhet, det är mer troligt individens egen intelligensnivå som går i dagen. Ett storkors i Tamas har dock den paradoxala effekten att individerna ofta upplevs som "rejäla" eller "förtroendeingivande". 

Se bara hur svenska folket uppenbarligen saknar förmåga att genomskåda Reinfeldts falska och klassklyfteskapande politik, som sedan t-baneskandalen i Stockholm dessutom börjat visa tecken på en sådan blindhet att moderaterna, med sverigedemokraterna, kan kallas ett rasistiskt parti. Förmörkade människor, människor med ett snäpp lägre intelligens, söker enkla svar på svåra frågor.

Jag har vridit mina händer inför denna i sig närmast klassindelande sida hos verklig astrologi. Men den indiska läran är otvetydig och egna intryck av privata individer bekräftar en ljusskygg och moraliskt flat sida i karaktären hos de som fötts under storkorset i Tamas guna. 

Kanske är det bara för att signaturen är så iögonenfallande att man verkligen börjar titta efter motsvarande karaktärsdrag, men glöm då inte bloggens test av 161 mördarhoroskop. Mörkrets kvalitet når väl sitt maximum när Månen faller i Skorpionen och det var denna undersökning som till sist övertygade mig om att den sideriska zodiaken verkligen ÄR den zodiak som ursprungligen skapades. 

I väst har både värderingar och vett kantrat och den västerländska zodiaken beskriver på det hela taget dispositioner som tillhör föregående tecken. Tala om katastrof om man skulle besätta viktiga positioner med hjälp av den västerländska zodiaken! 

Den som trodde Fredrik Reinfeldt var född ett Lejon har nu gjort den gruvliga upptäckten att han ingen naturlig ledarförmåga har alls! Däremot stämmer det sideriska soltecknet Kräftan perfekt på honom: mannen som springer och gömmer sig inför varje hotbild och alltid tvår sina händer och skyller på andra - Kräftan, självbevarelsedriftens tecken. 

Han är inte den starka och inspirerande Lejonkungen! Han skulle gjort ett bättre jobb i något "mjukt" yrke och han har, troligtvis för enda gången verkligt ärlig, antytt ett intresse för psykologi. Och Kräftan är naturligtvis Månens tecken och därmed nära kopplad till psykiska tillstånd.

En klen Måne skulle vara en katastrof för en person i nyckelposition - omdömeslöshet skulle röja sig med jämna mellanrum. Se tillbaka på Reinfeldts sju år: en stilstudie i usla politiska beslut. Hela hans gärning baserades till att börja med på ett patologiskt förakt för den fina ambition som det socialdemokratiska välfärdssamhället ändå är, och ett förakt för de som levt i detta samhälle - "det sovande folket" kallade han svenskarna på 90-talet. Eftersom de valde honom verkar han tyvärr på något sätt ha haft rätt på den punkten...).

Världsmästaren i smaksatt psykisk förgiftning, Steffo Törnqvist, tillhör således också han bedrägeriets och självbedrägeriets helvetesvärldar.

"O Kurus son, när okunnighetens kvalitet tilltar i styrka, framträder vanvett, illusion, tröghet och mörker.

(Bhagavad Gita 14:13 - 
Se här för ytterligare några särdrag hos de tre kvaliteterna)

Nu verkar Steffo inte alls så lidande och svårmodig som Reinfeldt, och det har förstås med solmotorn i Skytten att göra. Därmed drivs hans livsuttryck i det fördolda av jovialiska Jupiter och den planeten står i positivt polariserade Vattumannen. Visserligen representerar Vattumannen den "tyngsta" och mörkaste Luften i universum - Luft så långt man kan komma från Solen (Lejonet/Gud) man kan komma! 

Axeln Vattuman/Lejon är 2-dimensionell i zodiaken men se Solen som mittpunkten i varje kosmos (varje människa är en egen mikroversion av kosmos) och Vattumannen som den omgivande rymden eller luften. I den meningen är varje människa faktiskt en gud (Solen) men en fallen gud eftersom Elden är inbäddad i Luft. På en låg och socialrealistisk nivå representerar Vattumannen det kollektiv vi tillhör, ett folk, eller människor som delar samma ideologi, etc.

Vad innebär denna metafysik för Steffo Törnqvist? Jo, han är en glad spjuver (nymåne i Skytten) och en social minglare (Jupiter i sociala Vattumannen), fastmer som den välgörande Jupiter opponerar Venus, den näst mest välgörande planeten. Den kombinationen ger emellertid en svag karaktär, en njutningsmänniska så axeln Lejonet/Vattumannen kan sägas representera "ledarskap och anhängare" av en mycket paradoxal sort: Tamas guna antyder att de befinner sig i helvetet men även här finns det grader och tveklöst är Eld och Luft att föredra framför t.ex. nämnda Måne i sitt fall i Skorpionens både kalla och inte sällan förgiftade Vatten. 

Nu har som sagt Steffo ett enormt komplex i Skorpionen, så "kungen av alkohol och folket som minglar vid bardisken" är således ett passande uttryck för tecknen Lejonkungen, villfarelsens och förgiftningens Skorpion och den sociala eller konceptuella Vattumannen. Det är förstås Vattumannen som indikerar hans djupa teoretiska kunskap i ämnet sprit - spriten som sådan är Skorpionen.

I samband med helvetesvärldarna vilka befinner sig lägre än den värld där merparten av mänskligheten utkämpar sin kamp för att hålla sig vakna, kan man påminna sig att den grovt fysiska Oxen är ett av de tamasiska tecknen. Och det är uppenbart att den hellenistiska (västerländska) astrologin som blomstrade i Egypten runt vår tideräknings början har hämtat stoff från österlandet. 

Det är helt logiskt att det andra huset ("Oxens hus") i hellenistisk astrologi betecknats som "porten till Dödsriket". Den reinkarnerade själen "dör" i samma ögonblick värdkroppens mun öppnar sitt gap (porten) och börjar glufsa i sig födoämnen. Det är i denna mening Platon kallade kroppen (soma) en "grav" (sema).  Med 2a huset (eller Oxen) startar en ny cykel av enbart kroppsligt liv, en cykel av ämnesomsättning. 

Det är en blinda Naturens ohjälpliga fångenskap i sina egna grundvillkor som styr individens hela tänkande. Reinfeldt har sinnet (Månen) blockerat på denna låga nivå (2a huset). Att äta eller ätas, djungelns lag, helvetets sätt att fungera, Fredrik Reinfeldts och moderaternas modell för hur Sverige ska fungera.

I den här helvetesvärlden fungerar Steffo som en glad spelevink. Tänka till, det kommer han att göra i ett senare liv på jorden. Jämför Anders Borg som också är positiv Skytt men inbäddad i ett storkors i djupaste Mörker. Han har heller inga förutsättningar att se hur falsk hela hans världsbild är för storkorset är verkligen det kors den här själen måste bära under hela detta liv. De tre kvaliteterna är så nära en själens rasbiologi man kan komma, här tecknas tre distinkta evolutionsnivåer hos själen och i vissa fall är horoskop ganska entydiga.

Men man får inte glömma den ömkliga rasistpolitikern Geert Wilders som påminner om att det här bara är kartor som kräver åtskillig analys. Wilders har storkorset i Ljuset men är svartare än svart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar