Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 februari 2013

SvD visar prov på stingslig brutalitet

Oj, vad SvD:s förre chefredaktör Mats Svegfors rörde om i getingboet! SvD:s två högsta höns går upp i maximalt aggressoläge och fräser ur sig ett arrogant genmäle. Typiskt nog är tryckfelsnisse är framme i den för tidningen så prestigeladdade frågan, den om dagspressens ständigt sjunkande kvalitet. 

Repliknivån bekräftar hur illa det är ställt med Tidningssverige idag. En ond demon har tagit kontroll över det svenska medielandskapet och kommer inte att släppa taget förrän 2020. Vilken ökenvandring med ett pack tokggalna mediechefer, dags- såväl som kvällspress... Penningen är allt de tänker på.

Chefredaktör Lena K Samuelsson och chefen för digitala medier, Fredric Karén, möts tydligt på en astrologisk nivå: Jordelementet eller den plats där man främst tänka materialistiskt. Jord är "resursernas" eller pengarnas element.

Genom att placera båda figurerna i den naturliga zodiaken, med chefredaktör Samuelsson i den inre kretsen, framtonar en tydlig bild.




Vad dessa två gjorde i sin artikel var mer ett försök att ta all heder och ära av Svegfors för att SvD var inne i en ekonomiskt svår tid då han lämnade chefskapet, inte att i sak besvara hans kritik. Till skillnad från i hatdebatten tar alla läsarkommentarer Svegfors parti och har hjärtligt roligt åt de båda chefernas klavertramp.

Samuelsson som arketyp eller "typ" betraktad, är som synes en ren maktmänniska och en ovanligt brutal sådan också. Solen med Mars i Stenbocken faller i den naturliga zodiaken i tionde huset för absolut makt. Det är något mycket otrevligt i tonläget i den här repliken men man ska inte vara helt säker på att det bara är Samuelsson som ligger bakom det arroganta maktspråket. Nog för att hennes Måne i Jungfrun kan vara oerhört elak.

Digitalchefen Karén är möjligen än mer brutal, med Solen i det tecken som helt identifierar sig med materien, övertaggad av "horbocksproblematiken" (Mars och Venus för ett excessivt libido och troligen en materialistisk besatthet som skulle vara oändligt intressant för psykologin att studera närmare). Inte minst iögonenfallande är att pengarnas planet står i direkt förbund med Djävulen, som den lokaliserats i stjärnan Algol av den gamla judiska och sedan arabiska astrologin.

I den naturliga zodiaken får Djävulens position i Oxens början en djupare innebörd för det andra huset betitlades av den hellenistiska astrologin som dörren till de dödas rike. Man behöver bara återkalla hur antikens filosofi såg på materialisterna som andligt döda varelse - de facto invånare i dödsriket - för att förstå varför judisk astrologi som den praktiserades bland asketerna i Dödahavsområdet likställde pengar med Djävulen, som sannolikt är den teutoniska "denna världens herre" som dödahavssektsanhängaren Jesus varnade för.

Dagens SvD, den låga och profitjagande styrs alltså av två totala materialister - typiska för det bildningsförakt som Svenskt Näringsliv spydde ur sig 2011 när de började ventilera åsikter om vad ungdomen ska eller inte ska studera på universitetet.

Digitalchefen i synnerhet upprepar med sin Måne i Väduren disponerad från Mars i Oxen den lägsta och mest drängiga i den svenska folksjälen - precis det här konflikterade och aggressiva sinnelaget ligger i botten på Sveriges nationalhoroskop. Det finns därför god anledning att misstänka att det är Karén som står för den påfallande tölpaktiga tonen i texten. Vi pratar nu om en själ på nivå med Christer Pettersson fast bemedlad och bosatt i en moderatblå och privilegierad stockholmsförort.

*****


Se även: Horoskopet för Mats Svegfors

Se även: Horoskopet för begreppet "tredje statsmakten" första gången i trycket.


Inga kommentarer: