Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 februari 2013

Sova - tänka - skjuta (Bladerunner)

AB 130214

Oscar Pistorius, den sydafrikanske löparen utan ben som nu står åtalad för mord på sin flickvän (SvD, AB) har exakt samma problematik mellan Luft och Vatten som man kan misstanke hos folk som kan få svåra mentala hang-up. Det ruskiga är att den här typen bara genom att läsa en sådan här text kan trigga problemet med att tankarna börjar mala och slira i en och samma bana...

Det är den astrologiska dissociationen (ömsesidiga bortstötandet) mellan Luft och Vatten som får det tänkande Luftelementet att harva och harva och söka nå klarhet i det som Vattenelementet är så oerhört bra på att dölja. För ett enkelt och tydligt exempel: se vår svenske statsminister Reinfeldt med Sol i Vatten och Måne i Luft och hur redan denna generella tendens till att tappa folkets (Månen) förtroende för den typ av ledarskap (Solen) inte bara visat sig som en ful populism, ett ständigt tummande på sanningen, utan också som en tid i Sverige när riksdagen inför fler och fler lagändringar som ökar landets sekretess och skyddar regeringen från insyn i vad de egentligen håller på med !!!

DISSOCIATION - se till att den ena parten inte vet vad den andra egentligen håller på med eller, om folk redan fattat misstankar, kasta över dem dimslöjor, rationaliseringar eller bortförklaringar. 




Den handikappade löparen är dessutom ett bra exempel på något jag länge misstänkt: problemen blir värre ju hårdare insyltade Luft och Vatten är med varandra. Reinfeldt är inte ett helt enkelt exempel, hans Sol i Vattentecknet Kräftan har faktiskt som sin disponent Vattenplaneten Månen i Lufttecknet Vågen. 

När Sol och Måne är involverad vet vi att själva individen är berörd, och med Månen också individens person eller personlighet. Den kalle, oempatiske Reinfeldt, någon? Mannen som gärna slaktar samhällets välfärdssystemen för att hans klass ska få det bättre på de svagas bekostnad? När han gapar "särintressen" till höger och vänster är detta bara nämnda dimslöjor och försök att avleda folks uppmärksamhet från vad hans regering egentligen har för avsikter.

Den sömnlöse idrottsmannen som sköt ihjäl sin flickvän har också en ohelig allians mellan Luft och Vatten som går djupt in i individualiteten. De nyplatoniska filosoferna begrundade i antiken om själen kunde skadas av närheten till den materiella världen och i så fall hur djupt.

Kräftan är Månens tecken och står för natten, sömnen och kroppens återhämtning. Som Sol-Kräfta är det naturligt att Fredrik Reinfeldt hade nära till sin själs djupare motiv när han 1993 skrev den föraktfulla boken om svenskarna som det sovande folket. 

Hans sinne eller Måne i tänkande Luft-Vågen intellektualiserade bara över detta sitt eget livs centrala livsmotiv. Den brist på idéer som regeringen nu uppvisar kan ses redan i "Landsfaderns" horoskop där det just är en ständig rundgång i tankarna efter en vision som inte riktigt vill infinna sig. Därför "blir visioner farligt" när andra kommer med det Reinfeldt inte av egen kraft förmår presentera. 

Nu har han patologiskt slaktat de finaste sidorna med det gamla svenska samhällssystemet, okejat extrema förlustaffärer, och i största allmänhet sett till att gå till historien som en av de sämsta statsministrarna någonsin. Han och kumpanen Anders Borg kan vara de största bluffmakarna i svensk politik någonsin. Ingen substans utan bara taktiskt finter hela tiden. Detta är just så som dissociationsmänniskan beter sig. 

Anm. Borg har nu ingen störning mellan Luft och Vatten, men istället egenheten att han låtsas spela rättfärdigt indignerad över ett system som han likväl håller om ryggen. En borgerlig regering skulle aldrig göra något radikalt åt bankernas övervinster.

Den mördande löparen Pistorius då? Solen står i syndens och dödens Skorpion, vilket naturligtvis inte gör en mördare av någon. Innan en Skorpion (detta under till pokeransikte) röjer en min eller börjar bete sig underligt, måste många ytterligare ting ha spårat ut på himlen. Fastän inte inritad på den här kartan kan man notera att Solen bara lämnat oppositionen till vrånga Satans huvud (stjärnan Algol) med bara tre grader. 

Den oppositionen skulle man kunna kalla den sataniska axelns själva essens! Särskilt med tanke på Solen som livets affirmation och Algol (eller Djävulen) som den onde som söker sälja på människan en dålig materialistisk avbild av den verkliga varan eller i sina värsta stunder bara negerar allt, som en stor destruktiv härdsmälta.

Och vad om att löparens Sol och Saturnus delar tecken - dessa planeter är ju varandras ömesidiga fiende!

På Pistorius himmel ser man vidare Månen i Kräftan, hemma i nattens och sömnens tecken. Det borde vara bra, men jag misstänker att positionen är svag just för att NATTENS TECKEN inte har någon disponent som kan råda över den utifrån och så att säga korrigera den. Och vad säga när Solen också står i ett Vattentecken? Kommer en sådan här människa någonsin upp över den blinda instinktens vattenyta? 

Månen hemma i kvinnotecknet Kräftan kan förklara de lindrigare straffen för kvinnor i medeltida engelsk lag om det visade sig att de tappat besinningen under fullmånen (mångalenskap). Det var bara en hoper osunda kroppsvätskor som talade och agerade. Den rationella själen var helt bortkopplad. Kvinnans fysiologi gjorde henne mer benägen att förlora kontakten med sin rationella själ.

Exkurs. Hur denna rationella själ ska beskrivas astrologiskt är inte helt självklart. Men Merkurius eller Saturnus är båda kandidater, och i synnerhet dagens feminister älskar ju att hata patriarken Saturnus i dennes negativa härskarposition Stenbocken - mitt emot den mångalna och ostyriga Månen i Kräftan. Den axeln är naturligtvis inte exklusivt tillämpbar på dagens feminism, utan gäller för alla former av över- och underordning, frågor om maktspråk, och så vidare.

Men Saturnus är essentiellt en Luftplanet och tecknar själens form, det komplex eller det dolda partitur som är själens kartriktning för detta dess nuvarande jordeliv. Utan dess levande Liv - Solen - är dock resonemanget intigt, så den rationella själen kanske bäst kan ses som den sammanhängande enheten Solen--Saturnus via härskarlägena Lejonet/Vattumannen.

Därmed blir Månen i Kräftan och Saturnus i Stenbocken i själva verket en sinnebild för den lägre och fallna - irrationella delen. När Stenbockar mäter och väger och lönesätter människor lever de det falska och irrationella livet, fast de tror de är höjden av förnuft! Det verkliga förnuftet yttrar sig inte sällan som dårskap i denna mörka värld.

Sol och Måne båda i Vatten har vi sett hos många framgångsrika, inte minst Annika "Jag är inte girig" Falkengren där sinnet just ligger hemma i härskarläge i Kräftan och blir extra tydligt för var och en att se genom att hungerns och girighetens demon Rahu detta år vandrade genom Kräftan och därför gav henne en instinktiv orientering mot platser där Kräftans omättiga hunger kan stillas - bankvärlden. Vatten ÄR den irrationella själen om man söker mappa upp de fyra elementen mot antika tankar om människan som en sammansatt varelse.

Löparens hela livslinje - från Måne till idolskapets Sol - utspelar sig därför i de dunkla begärens Vatten. Men det är skillnad på rena och orena Vatten och det unika med Vatten- och Luft-konflikten, vilket jag inledningsvis antydde, är att dessa människor kan självsuggerera sig själva in i sinnessjukdom! De tankar (Luft) som inte klarar att få någon insyn i det omedvetna (Vatten) registreras ändå av ett primitivt system "under ytan" och denna best som lever inom oss alla, den brutala och primitiva Naturen, kan i sin tur återverka och styra tankarna i vissa riktningar. Tankarna börjar mala och hela människan blir låst av en hang-up.

I den uppseendeväckande intervjun för ett år sedan säger Pistorius helt oprovocerat till reportern, att: "Om du övar tror jag att du kan bli rätt så dödlig". Detta kom rakt ur hans eget undermedvetna. Solen i Skorpionen - dödens symbolik lever inom honom.

Och det är när vi tittar närmare på Skorpionen vi inser den slippriga rundgången, för Solens disponent är skorpionhärskaren Mars (en skytt, en krigare, en atlet) och den befinner sig i Lufttecknet Vattumannen tillsammans med lagerkransens och de stora framgångarnas Jupiter. 

Vattumannens härskare Saturnus returnerar visiten från Skorpionens härskare och ställer sig själv i Skorpionen. Nu har vi en ömsesidig reception mellan astrologins lilla och stora illgärningsmän vilket något oerhört förstärker just den oförenlighet som Skorpion och Vattuman som tecken uppvisar: Skorpionen står apart och är utstött från Vattumannen som den sociala gemenskapens tecken. Hur träffande är ett tillräckligt svårt handikapp för den här generella tendensen. 

Det är möjligt att funktionshinder döljer sig bakom fler av dessa hatiska naturer - för från Usama bin Ladin och över en skock andra figurer, verkar det vara rätt svårartade fall av sociopati vi talar om. Folkskygghet är kanske den mildaste yttringen på ett spektrum som slutar i den rabiata massmördaren - på kant med hela människogrupper eller ideologier (Vattumannen som organiserad tanke) som den krypande och hukande skorpionen inte kan fördra.

Oscar Pistorius kamp för att få delta i de vanliga olympiska spelen kan dock ses som en motsatt strävan: en önskan om att få tillhöra trots ett stigma. Och den önskan ser man säkerligen i den fint placerade Venus i Vågen. Olyckligtvis kan inte den placeringen neutralisera den så ofantlig andlig störning som beskrivs av den ömsesidiga receptionen mellan härskarna till två tecken som söker utesluta varandra.

Vissa platonister menade att den irrationella själen (Vatten) visst kunde "äta sig in" i den eviga själen, och kanhända är störningar mellan Vatten och Luft tecken på människor som är skadade ända in i anden och därför i större behov än andra av att rena sina lägre sinnen från onödiga aptiter och ytlig åtrå. Ett sjukt och havererat tänkande, dålig logisk förmåga - allmänt låg intelligens - är alla tecken på att människan lider av en andlig skada. Eller som påven sade just innan man meddelade sin avgång: "Vi är alla syndare". Men det märks mer hos vissa.

Bonusspaning.

Jag sökte genom min drygt 7.000 horoskop stora samling efter andra med löparen Oscar Pistorius speciella signatur: den ömsesidiga receptionen mellan Mars och Saturnus i sagda tecken och därtill en Sol i Skorpionen som disponeras av samma Mars.

De fem träffarna hör alla till vår tid - horoskopsamlingen glesnar snabbt bortom 1800-talet.


  • Eileen Collins;19.11.1956 - astronaut, första kvinnan som for i rymdfärjan. Ett helt acceptabelt uttryck i det konkreta av tendensen i det här dissociationskomplexet att ställa individer vid sidan av majoriteten eller göra dem avvikande på något tydligt sätt.
  • Cynthia Rhodes;21.11.1956 - aktris känd från filmen Flashdance.
  • Linda Nordlund;26.11.1986 - marknadsliberal ordf. för Liberal ungdom
    Osman Adam Khatib;7.12.1986 - en av terroristerna bakom Londons tunnelbanebomber 2006
  • Peta Todd;8.12.1986 - brittisk pinuppa i sextidningar, bistod brittiska armén med små turnéer för att "liva upp mannarna"

Sveriges egen astronaut Christer Fuglesang - han som tappade skiftnyckeln i rymden - har en "tredje ordningens" inkoherens mellan instinkt och tanke. En lindrig form med andra ord. Med tredje ordningen menar jag att hans psyke i Vågen (samma som Reinfeldts) eftersträvar lugn och harmoni, och att denna instinkt får god hjälp av disponenten Venus som likaledes står i Luft, i Vattumannens tecken. 

Månens disponent var "andra ordningen", t.o.m. viktigare än en uppenbara "Månen-i-Vågen". Men för "tredje ordningen" Venus ägare, hittar vi Saturnus i Skorpionens Vatten. Jag känner inte till någon astrologisk tradition som ens ägnar disponentens disponent något intresse, kanske för att tolkningen nu börjar bli så komplex och pusselbitarna närmast oöverskådligt många.

Varför en kvinna som Eileen Collins med en väldigt tydlig "dissociation" ens överväger en krävande karriär som astronautens tror jag bäst kan förklaras med ambition eller äregirighet. Samt: att själen ser an möjlighet i koncentrationskrävande arbeten att så att säga pressa ut fuktskadorna ur sin själ via exempellös mental disciplin. I ett tidigare test visade jag att Vatten/Luft-störningen - eller åtminstone den variant jag då undersökte - var underrepresenterad bland Nobelpristagare i matematik och fysik där verkligen inga logiska lapsusar kan tillåtas om jobbet ska bli gjort.

Motsatsen till dissociationen har jag aldrig nämnt eftersom anspråkslösheten hittills förbjudit mig. Men håll Luft som en konstant eftersom vi nu talar liv och verksamhet på den mentala nivån och fråga vilken Vattnets naturliga motsats är? 

Hitta sedan ömsesidiga receptioner mellan de två välgörarna eller åtminstone planeter i rollen av verksamma välgörare, och vi har, tror jag, horoskopen för mänsklighetens hjälpare, de som ritar upp framtidens kartor redan här under sin stund på jorden och ger människor sanna visioner - även om folk som Reinfeldt är så livrädda att de inte kan ta dem till sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

stopp nu här, vadå låg bakom tunnelbanebomberna, det var riggat från MI5 plus CIA, han du pekar ut var nog bara en helt vanlig människa...

Seaward sa...

Du har rätt så långt som att han inte dömdes för terroristbrott (mig veterligen). Det är ett av namnen på den grupp som offentliggjordes i samband med att deras bankmedel frystes.

Din konspirationsterori - att britter mördar sina landsmän för att sprida islamofobi är dock så genomkorkat att du bör byta världsbild genast! Rättshaveristen har redan börjat äta sig in i dig. Bara ett tips.