Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 februari 2013

Skilja agnarna från vetet



Uppenbarligen ser inte DN att de gör enad sak med den fascistiska människa vår tids kvantifieringshysteriska tid framskapat. Ännu ett monster som kommer att skrivas in i historieböckerna för eftervärlden att förfasa sig över.

För det är ju inte så att varningsklockorna ringer inför regeringens och deras organ polisens jakt som sådan på papperslösa. Nej enligt en svensk lärling i juridik som DN jagat upp, är problemet att människojakten har på tok för hög felprocent!

Får jag föreslå regeringen Reinfeldt en betydligt bättre metod som prövades redan av nazisterna. Den som inte har sin legitimering fullt synlig utanpå kroppen kan skjutas på stället.



På så sätt kommer snart Reinfeldts "etniska svenskar" att hyfsa den statistik som fascismen av idag lutar sig mot och använder som bränsle åt sin gemena människosyn - människan reducerad till en bricka i spelet Kapa kostnaderna!

*****


DN:s "artikel" är inte bara till underrubriken på förstasidan ett haveri. Texten påstår att lärlingen är kritisk till den höga felprocenten 91% när polisen slår ner på misstänkta undermänniskor i tunnelbanan, men i citatet som skall belägga detta säger lärlingen överhuvudtaget inget sådant.

Betänk nu att DN är en borgerlig tidning med fokus på det moderata Stockholm. Är det konstigt att det ena  politiska tilltaget är en värre förbrytelse än det andra? Och att material av DN:s typ bara ytterligare skruvar tidningens läsare ner i den dårskapens spiral som slutar med infrysning i helvetets nionde krets.

Moderater på stockholmsk och nationell nivå borde anmälas till Europadomstolen för brott mot de mänskliga rättigheterna. De är en fara för sina omgivningar och sina själars eviga öde.

Om polisens härjningar i t-banan även i SvD


Tillägg 130226.


Glädjande nog uttrycker UD:s kansliråd Henrik Bergquist samma tanke som det här inlägget, att Sveriges agerande genom sin regering och dess organ är ett sannolikt brottsärende för Europadomstolen. Han har därtill specifika lagrum för ögonen. Se SvD.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Märkligt, jag trodde att en bloggpost om detta ämne måste slå fast att poliserna endast verkställer lagen! Och om det är fel på lagen så skall denna isåfall ändras, genom en folkomröstning! Inte genom att några tycker annorlunda och försöker påtvinga de andra sin åsikt genom att kleta etiketter på dem.

Seaward sa...

Det är uppenbarligen lättare att haspla ur sig en kommentar än att först tillägna sig det skrivna. För texten säger ju: "regeringens och deras organ polisens jakt som sådan på papperslösa."

I övrigt kontrasterar inlägget brottslig tillämpning av nationella lagar genom att alludera till den Högre Myndighetens sekulära uttryck i de statuter som rör de mänskliga rättigheterna. Inget av det här tycks kommentatorn ha förstått.

Anonym sa...

Mycket bra argument för att förhindra laglösheten!/Ragnar

Anonym sa...

Du kan vara lite mer tydlig och tex använda dig av ett språk som de flesta förstår utan att behöva leta efter ordens betydelse på nätet först? (Det blir mycket lättare att förstå vad du vill säga då) Eller då kanske illusionen av att du är så jäkla högt stående försvinner?

Anonym sa...

Jag tycker att det är mer beklagligt att 6.4 procent befinner sig här olagligt. Att visa legitimation om polisen frågar efter det är väl varken konstigt eller obehagligt.
Att de är papperslösa beror på att de inte har en giltig anledning att vara i Sverige. Är det flyktingar på något sätt får de söka asyl.

Anonym sa...

DN har också en kritisk och avslöjande artikel om Reva, men då i kulturdelen, av författaren Kristian Lundberg (som skrev Yarden): http://sidereal.hall-of-man.com/2013/02/skilja-agnarna-fran-vetet.html#comment-form
S

Anonym sa...

Det är väl inga konstigheter att legitimera sig om Polisen ber om det? Jag skulle inte ta illa upp om Polisen frågar om mitt ID och jag ser definitivt inte svensk ut.
Polisens statistik på att var 10:e som dom stoppar är otroligt bra jämfört med tex nykterhetskontroller i trafiken mm.
Det är rätt skrämmande att siffran är så pass hög att 1 av 10 faktiskt är här illegalt av dom som kontrolleras, Förstår inte hur tidningarna kan vinkla det åt andra hållet.

Anonym sa...

Jag tror faktiskt inte det handlar om att en av tio är här illegalt, utan istället om att en av tio inte kan uppvisa ID-handlingar och därför tas in av polisen för vidare kontroll. Alla som har utländskt utseende måste alltså hela tiden ha med sig ID-handlingar för att inte bli intagen misstänkt som illegal invandrare, oavsett om de är födda i Sverige och har bott här hela livet eller om de har varit här i några veckor. Det är inte rimligt, liknande intrång för andra grupper skulle ingen gå med på. Tänk dig om polisen systematiskt kollar ID på personer som är blonda pga en blond person råkar vara efterlyst för ett brott, och tar in alla som inte har med sig ID på vidare förhör och identitetskontroll. Skulle det vara rimligt? Skulle du gå med på att bli intagen av Polisen bara för att du inte har ID med dig? Bara för att du inte vill ha plånboken stulen på gymmet?

Anonym sa...

Samtliga läsarkommentarer utom ett är förlängda ryggmärgsresonemang, eftersom de inte utvecklas. Titta aldrig som en Pavlovjycke i den riktning som regeringsetablissemanget pekar. Problemet ligger på en helt annan nivå. Påpekandet i artikeln om dålig effektivitet är bara första steget i en regisserat spel, utfört av "nyttiga idioter", där den "slutliga lösningen" uppnås när tillräckligt många "icke papperslösa" välvilligt låter sig identitetsmärkas med ett chip under huden. Es ist hier verboten nicht gutheissen ausländer zu empfangen..., nej det kommer inte att räcka med det! Redan nu pågår arbetet för fullt med att rensa Stockholm innanför tullarna från tiggare och hemlösa uteliggare. I förlängningen behövs inga fysiskt konstruerade "gated communities" när chipset skvallrar att vi befinner oss i fel zon. Victoria Park i Limhamn igår, Täby Chip Park imorgon. Kanske kommer en framtida frihetsrörelse att ledas av just de "papperslösa". Den siste blir så den förste. Men innan dess, nyttiga effektivitets och kvantifieringsfescister rider vidare på sina åsnor i en manisk antikristlig korsfararanda. "Monkey minds in the Devil`s time"!
Pärlfiskaren.

Anonym sa...

Korrigering..., samtliga läsarkommentarer utom två skall det vara. Om det nu inte ramlat in några ytterligare!
Pärlfiskaren.

Anonym sa...

Sverige är ett land. Ett land har gränser, medborgare och uppehållstillstånd. Inom Schengen får vi resa utan visum. Dock har länderna (eftersom det fortfrarande finns länder) rätt till inre gränskontroll. Naturligtvis inte hur som helst men om polisen har ett signalement på en person som uppehåller sig illegalt här är ID-koll tillåten. Jämförelser med Nazism och Fascism tycker jag är mycket olycklig och osmaklig. Författern är säkert kosmiskt gränslös och översätter det till jordelivet. Jordelivet är dock inte gränslöst på samma sätt? Eller? Kämpa i stället för en gränslös värld...där Sverige är ett slags "stadsdelskontor" som kan betala ut socialbidrag till alla. Om pengarna tar slut kan vi trycka mer. Lycka till med kampanjen