Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 14 februari 2013

Saturnus kyla, samt 20 sep 2013 till 1 okt 2013

Noterar att Saturnus och Drakhuvudet kommer att bilda en konjunktion från och med den 20 september i år och några dagar framöver.
sa.0.nod

Realization intervals (begin - end):
20.09.2013  0:00 (GMT+1) -  1.10.2013  0:00 (GMT+1)


Den stränga sheriffen är i stan för att göra jobbet. Saturnus upphöjd i rättvisans tecken Vågen till alla partisaners och mörkermäns veklagan.

Den kraftfullt förstärkande norra månnoden gick in i Vågen redan den 11 januari. Detta ständigt backande Drakhuvud står dessa dagar då bloggaren skriver detta på hans Merkurius i slutet av Vågen.

Som andningsvägarnas planet mår inte Merkurius bra just nu med iskalla Saturnus i transit i samma tecken. Just runt julafton drog jag på mig något som åtta veckor senare fortfarande inte släppt. "Bronkit" är det närmaste jag hittar som förklaring på nätet. Torrhosta som blivit kvar efter en förkylning, men inget annat. Bronkit beskrivs som en seg Merkurius-historia (lungrelaterad) som bara sakta lämnar kroppen och där antibiotika är meningslös. Kroniska eller åtminstone sega Saturnus, sannerligen! 

Bloggaren föddes med en försvagad Sol i Vågen (Solens "fall"). Var enormt förkyld varenda vinter i barndomen. Saturnus möte med hans Sol i Vågens 6e grad den 27 september 2012 är kanske en perfekt beskrivning på början av en tid av tid av nedsatt vitalitet. Att sedan "förstärkaren" Drakhuvudet äntrar tecknet från slutet i början av 2013, bara understryker en period av förstärkt kyla! 

Jag har aldrig i hela mitt liv haft en förkylning som inte varit klar på max två veckor, så det är onekligen intressant att se hur ockuperad Vågens tecken är av två illgörare. Kanhända är inte Saturnus "upphöjelse" i Vågen till någon större hjälp för människan. Jag tycker inte den gjort värst mycket nytta i flertalet av de födelsehoroskop där den figurerat. Jag säger bara: Annie Lööf! Hon måste för övrigt också känna av Saturnus iskyla just nu, på fast på ett annat sätt!

******

Det retrograda Drakhuvudet kommer den 20 september att ha nått sitt triggeravstånd en grad före samgåendet med Saturnus som långsamt vandrar framåt genom det tecken där den anses upphöjd genom att Vågens härskare vill social harmoni, kanhända laggenomdrivarens viktigaste uppgift.

(Regeringen Reinfeldt har tvärtom skapat sociala störningar under sex år vid makten, tryckt ner de fattigaste ytterligare och berikat de rika än mer. Som om han vill att allt ska sluta med en stor smäll och konflikter i samhället. En genomdestruktiv människa.)

Än mer intressant blir det att Venus är med i spelet den första dagen av den här konjunktionen (±1°) mellan Saturnus och Drakhuvudet. Vågens herre, som alltså är värd för och förfogar över båda dessa besökare, är på hemmaplan.

Kommer världen att få skåda en ytterst sällsynt gest för fred den kommande hösten? 


Eller kommer den fallna Mars i det partiska tecknet Kräftan att under den här perioden söka angripa en Fredsfurste mitt i hans kraftfullt exponerade (Drakhuvudet) arbete? 

Spara det här horoskopet och se vad om något i världen som matchar den rätt kraftfulla Saturnus-symboliken. Transiter gör ju ingenting i sig, utan måste knytas till ett horoskop för någon eller något på jorden, så det vill naturligtvis till att någon världsledare eller institution har ett horoskop som berörs av dessa indikationer... 


2 kommentarer:

 1. köpte en pocket för länge sen, som handlade om nostredamus qaúatriner, nån slags versmått, översatt till svenska. Fastnade för en av förutsägelserna som förutspådde att den store skall ska mördas i sin hall...
  Har du nån koll på nostradomus, han anger ju astrologiska mårken hela tiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr inte. Jag vet att det skrivits hela avhandlingar som sökt utreda mannen och vad slags astrologisk / numerologisk metod han använde sig av.

   (Jag minns ett omnämnande i en förutsägelse om antalet Saturnusvarv - låter som att han arbetade med ett numerologiskt system som "svepning" (dataspråk: "wrapper") runt tankarna kring de sju planeterna.)

   Radera