Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 februari 2013

Särintresset Reinfeldt - en Palme-imitation?

Nu har "landsfadern" fått även högern mot sig efter det spektakulära uttalandet om att landets försvar skulle vara ett särintresse. DN snappade grejen direkt den 29 januari och senaste idag bereder djupblå SvD plats för en opinionsbildande artikel från författaren Johanne Hildebrandt.

Det är mycket möjligt att "landsfadern" som byggt hela sin karriär på lögner och intränat beteende nu också visar sig ha assimilerat sig till Olof Palmes biografi och nyss begick politiskt självmord genom att skaffa sig en fiende bland de verkligt stora pengarna och hela militärapparaten. 

Jag är på dunkla grunder övertygad om att det är i svenska militären vi har förklaringen till mordet på den socialdemokratiska statsministern. Plagiatören Reinfeldt har så dålig mental kontroll på allt bortom ren sifferexercis att han inte ens är medveten om hur han - en födelse till verksamhet i det sovande Vattentecknet Kräftan - först skriver av sig sitt problem i 1993 års hånfulla bok "Det sovande folket" men även i sitt sömndruckna tillstånd råkat svälja och införliva en del av Palmes öde med sina egna attityder.

Jag har många gånger påpekat hur sovande själar inte bör bli politiker och det är därför Europa har problem just nu. Som tidigare påpekat är Månens, nattens och sömnens tecken Kräftan födelsetecken för inte mindre än tre politiska giganter i Europa, högermannen Cameron, högerkvinnan Merkel och vänstermannen Hollande och så Fredde 'Blåljug' Reinfeldt ... och, som förklaring till den obefintliga oppositionen från socialdemokratin - "mer regeringsduglige" Stefan Löfven.

Inte konstigt att Europa går på knäna när man ser särintressets eller partisanskapets zodiaktecken dominera alla viktiga ledare! Med Kräftan kommer som värst ren klaniskhet, som bäst nationalism. Kräftan lever som bekant efter devisen, "trygghet åt mig och mina närmaste" och saknar som Grundprincip insikt om den motsatta Stenbocksprincipen som tar ett större, samhälleligt (eller globalt) grepp. Så visade bloggens stickprov på 100 moderata politiker också nästan total brist på födslar i Stenbocken, medan bland s-politiker istället Stenbocken visades sig signifikant överrepresenterad. 

Det är sådana här fynd som definitivt visar att västerlandet inte bara har fel i sin sekularism och materialistiska ointresse för de stora frågorna utan att också västastrologin har hamnat helt snett. Den här bloggens tydliga fynd beror helt och hållet på att den lutar sig mot den ursprungliga babyloniska konceptionen och fixerar himlen och inte de jordiska årstiderna (med deras missvisande zodiakemblem).

Det är under förmiddagen Reinfeldt släpper sitt ödesdigra uttalande om särintressen, men 10.00 för nedanstående dubbelkarta är bara en gissning. Det är i vilket fall inte Stockholms östra horisont som är det viktiga här, utan hur militärens planet Mars beter sig på himlen (yttre planetkretsen) och hur den påverkar Reinfeldts födelsehoroskop (inre kretsen).




Horoskopet rymmer samma indikation som när den japanska musikern begick självmord - se förra inlägget.

Det är krigarens och olyckans Mars som bekrigar sig själv i båda fallen. Fredrik Reinfeldt föddes då Olyckan steg i öster, i privatekonomins tecken Jungfrun, ett tecken vars uppgift det är att söka sin egen vinst och säkerhet och som med allt i astrologin kan bli en parodi på en fungerande människa om zodiaktecknets värdering tar överhanden totalt. 

Är tecknets natur dessutom skadad som här av en "dubbelt ond" Mars (se äldre inlägg för den dubbla ondskan i Reinfeldts fall), då får vi en Jungfru som överbetonar privatism, pengar och vulgärt vägrar befatta sig med samhällets mindre lyckligt lottade. Det finns någon ständig rädsla i detta tecken för att bli snuvad på den skörd jordbrukaren så träget arbetat för. Rädslan blir paranoia och sedan har vi främlingsfientligheten som ett paket på posten. Bloggens undersökningar har visat att Jungfrun är överrepresenterad i främlingsfientliga och rasistiska horoskop.

Moderata Täby har gjort sig till ett getto för de välbeställda - det är som nazityska judegetton fast tvärtom. Jungfrun söker isolera sig och låtsas som om det inte finns något samhälle eller omvärld. Den vill bara vara ifred med sitt favoritintresse: att försvinna in i sina händers flit. 

Jungfrun är tjänstehjonets tecken och vi kan säga att moderaterna är slavar som hatar husbonde (staten) över allt annat. En så obildad och självisk slav att den inte förmår sätta sig in i fördelarna med en stat jämfört med att var och en är som en amerikansk nybyggare som skjuter mot allt som verkar hotfullt. Jungfrun och Reinfeldt är just den där "etniska svensken" som är framgångsrik - för i den skandalen använde Reinfeldt just begrepp som har med Jungfruns Jordelement att göra. 

"Etnicitet" används alltid i relation till den plätt jord individen råkar befinna sig på - Gina Dirawi har korrekt i avsmak vänt sig bort från t.o.m. begreppet "nationalism", en utlöpare av denna banala mentalitet som bara ser till det kroppsliga och territoriala.

Dirawis horoskop är överfullt av Jordelementet, men med tydliga tendenser i Skytten att vilja stå obunden, vilket skapar friktion med den snävt definierade Jungfrun.

Så vad ser vi i dubbelkartan? Jo, den tölpaktiga Mars (för förfining bör man hellre söka sig till Venus) attackerar både "kung och fosterland" - den välgörande stjärnan Regulus! Främlingshatiske Anders Breivik hade ett psyke helt kört i botten av skrönor han förläst sig på på internet men här kan vi verkligen tala om ett astrologiskt landsförräderi. Krigaren ställer sig mot Kungen. Är det detta Reinfeldt yrade över - att krigaren (militären) är ett särintresse i opposition till den goda konungen Regulus? Då har Reinfeldt helt tappat verklighetsförankringen om han TROR han gör gott - som en god konung - för Sverige!

Man kan notera att detta bara är himmelens eget skådespel: soldaten mot konungen, men Fredrik Blåljug råkar tyvärr ha sin intellektuella Merkurius i samma zon. Hans kommunikator förvandlades alltså under några dagar till ett vindfång, hans Merkurius hamnade i spänningen mellan den goda konungens vilja och de militära intressena. Och här avslöjades vår "landsfaders" fullständiga oförmåga att hantera en verklig kris utan sina politiska rådgivare och på förhand skrivna manus! En oduglig är han, och det upptäckte den här bloggen direkt när den började med politiska horoskop efter högerns andra valseger 2010. 

Men lika viktig är den andra transiten: Solen som under sin månad i härskartecknet Stenbocken opponerar Reinfeldts Sol i undersåtens (och särintressets) tecken Kräftan. En konjunktion mellan Sol och transit-Sol är förstås vår födelsedag, men oppositionen sätter ifråga allt vi gjort och tror oss stå för. I sig är en flyktig transiterande Sol bara en "aktualitet", en snabb blixtbelysning av något spektakulärt (sevärt). Solen skyndar vidare och lyser över en ny dag. 

Men den här tiden i Fräcke Fredriks liv är lite speciell, för han genomgår just nu ett år av sitt liv där "lätta framgångens" Jupiter åter passerar sitt eget starttecken. Och Jupiter i Oxen, ägandets och pengarnas tecken, är en lite väl simpel och endimensionell symbol för en som ska styra ett land! Däremot en perfekt symbol om man är en av näringslivets köpta lakejer...

Det går inte komma ifrån att "stora och lätta pengars" Jupiter inte fungerar bra ihop med Jungfruns tecken, när tjänstehjonets och egenintressets tecken stiger i öster. (Indisk astrologi går t.o.m. så långt som att kalla en undersåte en "olycka" - undersåten fattar inte som Sol-Kungen helheten utan ser enbart till sin egen plånbok och det är själva denna inskränkthet som ger upphov till fiendskap och försöken att trampa ner andra för att själv få det bättre.)

För Jungfrun i öster förvandlas förmögenhetens Jupiter till en verksam illgörare! Satsar en Jungfru på den vägen finns alla chanser att tecknet spårar ur och blir en riktigt otäck självtjänare, kall och kalkylerande i varje läge. Och denna varning till Jungfrun i öster att inte befatta sig med stora pengar gäller redan innan vi slår sista spiken i kistan och noterar att dubbelt onda Mars stiger i Jungfrun då "Landsfadern" föddes! 

Jag har tidigare noterat att Reinfeldts verkar ha varit förutbestämd till denna onda roll på samma sätt som Hitler var predestinerad till sin: hans Jupiter står nämligen som en ond kraft i det nionde huset för hans livs "högsta goda". Han ser det som ett religiöst kall att hjälpa de rikta att bli ännu rikare. En äcklig narr, en lismande krypare inför de verkligt rika, det globala kapitalets köpta springpojke.

Detta är alltså Reinfeldts "onda år", och då får genast de andra transiterna, Solens och Mars, ökad pregnans. Missa inte hur Mars i transit lyckas kasta sitt onda öga mot transiterande Jupiter som i sin tur alltså trycker på sitt startläge i födelsehoroskopet!

Inte undra på att Rensvält klantade till det just de dagar då militären (Mars) PLUS hans livs stora gärningar (Solen) båda befann sig i anspänt läge. Reinfeldt sökte spela "Landsfadern" på det enda sätt han kan - genom att imitera mönster han snappat upp - och misslyckades katastrofalt eftersom sociopater inte FÖRSTÅR - de är bara yta och återspegling av vad de tror väljarna vill ha. Substanslösa nybörjare.

*****

För att kunna läsa stjärnhimmelen måste man vara en smula musikalisk och höra tecknens melodi och vad som ger hörbara dissonanser. Detta ämne är inte som aritmetik, inget för siffernissar. 

Astrologin är antikens gåva till samtiden: en ohyggligt komplex representation av det ständigt lika gåtfulla och mångfacetterade Livet. Med både Filippa och Fredrik Reinfeldt köpte sig svenskarna verkligen grisen i säcken.

*****

Se även: Från listan med dussintals artiklar som kretsar kring Sveriges mäktigaste politiker, noterar jag särskilt inlägget Så här möter Reinfeldt sitt bittra slut. Nu har jag visserligen glömt vad det handlade om, men kanske finns där ledtrådar som stämmer in på militärskandalen. Såg vi nyss Reinfeldt begå politiskt självmord?

Inga kommentarer: