Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 9 februari 2013

Näthatet & Sveriges horoskop

DN-krönikören Emanuel Karlsten noterar kopplingen mellan boktiteln "Män som hatar kvinnor" och det svenska näthat som typiskt kommer från unga, lågutbildade män men också, fast i mer förtäckta former, från medelklasshögern. 

(Personliga Hanna Hellquist i samma tidning om näthatet, och därtill med den allt sällsyntare blogglänken - borgerligheten söker vinna valet genom att renodla megafonprincipen i alla sina tidningar utom i hedervärda SvD - Sveriges enda dagstidning med någon form av anspråk på bildningsnivå?)

För medelklasshögerns hatiskhet, se Nya Moderaterna som testade isens hållbarhet för en mer främlingsfientlig linje via radarparet Billström-Reinfeldt för några dagar sedan. Billström riskerar allt - all hans trovärdighet är ju redan körd i botten - och Reinfeldt finns till hands som överkucku att dementera i den händelse folket ännu inte verkar mogna ett moderat parti som bekänner färg och visar att de är fullblodsfascister nödtorftigt förpackade bakom en självtjänande yta med banaliteter som "valfrihet" för röstfiskets skull

Hanteringen av sjuka och arbetslösa borde ha fått folk att vakna, men det här är ett trögt folk. Moderater lockar som bekant män, medan kvinnor sett igenom partiets själviska och obalanserade politik. Av och för "män som hatar kvinnor"...

Hatet eller näthatet är i själva verket bara ytterligare en instantiering av nationalhoroskopets sårigaste ingrediens - och tyvärr också en av de viktigaste. Det är ju Månen, sinnelaget eller "nationalsjälen" (i vid och rätt ytlig mening) som bär så mycket oförlöst aggression inom sig! Minns för övrigt att medierna kallade det "nätmobbning" för bara några år sedan.

Med hög tjatighetsfaktor, här är kartan ännu en gång och nu mer en gyttjig färgkludd precis där jag tror problemet sitter:

Indisk astrologi säger att härskaren till planetens värdtecken faktiskt är viktigare än planeten själv. För vem skulle kalla det svenska sinnelaget väduriskt? Väduren är snabb och impulsiv vilket i sin tur antyder korttänkthet och förhastade utfall. Väduren är också patenterat jagisk och struntar fullständigt i vad vetenskapen säger, Väduren lever impressionistiskt, för sina egna sinnesintryck och de passioner dessa väcker. Väduren är en åsiktsmaskin om inte värre. Våldet ligger förstås aldrig långt borta eftersom härskaren är krigets herre Mars. Krigaren är också en separatist.

Men svenskarna brukar istället kallas lågmälda, konflikträdda men resonerande. Sanningen att båda berättelserna finns representerade i horoskopet och båda stämmer - fast inom olika områden. Sveriges persona eller rollmask är just Vågens tillbakalutande resonlighet och dess härskare Venus är djupt förankrad i Jordtecknet Stenbocken. 

Stenbocken är ett praktiskt tecken så svenskarna sätter åstad och implementerar jämlikhet mellan könen (Vågen) genom lagstiftning. Jag kan inte tänka mig en bättre symbol för den uppvisade svenskheten än just jämlikhetens symbol och det är denna vi är kända för i världen (innan högerregeringen raserade välfärdssamhället i syfte att ytterligare berika de rika - en global effekt av marknadsliberalismen i själva verket).

Stenbocken som ett typiskt makttecken kommer därför att kombineras med kvinnoplaneten Venus och redan här anar vi varför svenska män hatar kvinnor. Den svenska kvinnan är stenbockigt stark, hon har självständighet och dominerar i synnerhet nationens inre angelägenheter. (I ett nationalhoroskop kan man med fördel läsa 4e huset för "hem och inre lycka" som nationens inrikes angelägenheter.

Men Venus i Stenbocken förklarar på inget sätt hatet. Det är tvärtom en bra symbol om än rätt ytlig. Den svenska kvinnan väljer partner rasistiskt eller genom ett strikt maktordningstänkande. Även på svenska arbetsmarknaden pågår en rent fascistisk bortsållning av folk från fel åldersegment, bisarra kravspecifikationer tjänar bara till att hålla folk borta eftersom svenska företagare är just svenska - de vill ha snarlika lekkamrater på arbetsplatsen, inte de mest kompetenta. 

Näringslivets gnyende över sina problem att hitta kompetens är falska, men så obotligt obegåvade är folk i svenska näringslivet att de inte förmår vända blicken inåt och upptäcka vilka grumliga kriterier som i själva verket styr deras rekryteringsprocess. 

En anställd förväntas vara lönsam från första dag - att slaven ska hjälpa arbetsgivaren att ackumulera större rikedom är alltid prio ett - men därtill ska han "passa in i gruppen" och svenskarna, som nätt och jämnt klarar de fyra räknesätten, älskar att kvantifiera sina medmänniskor. Titta bara den senaste sjukdomen: att granska grannarnas inkomster via nättjänster, eller att sortera bort platssökande som avviker för mycket från det egna företagets medelålder och idé om att företaget representerar det "unga och fräscha".

Vi har en del av svensk jante förklarad just i Stenbockens hackordningsmentalitet och tendens att se värde beroende på personens över- eller underordnade position. Svenska kvinnor (Venus) och den svenska jämlikheten har därför något hycklande och falskt över sig. Alla i detta land - inte bara feminister - pratar om jämlikhet men söker likväl klättra högre på en stigande skala av makt. Samtidigt verkar en janteeffekt i landet som bäst beskrivs som "Saturnus" - planeten som sätter en gräns för hur stor en spridning (av t.ex. löner) tillåts vara. 

Det ÄR komplext att vara svensk, för en del är så materialistiska att de genast förstör de vackra och luftigt idealistiska orden om jämlikhet genom att i praktiken jaga uppför hackordningsstegen. Jag har sett texter om missbelåtna män som anser att svenska kvinnor ratar dem i jakt på något bättre. Och det stämmer troligen, så obildade och puckade som svenska män blir av att fostras med nätpoker, porr och våldsspel. En generation byfånar föder nästa och det enda sättet att förverkliga sig för dessa män är att lägga beslag på pengar. 

Aftonbladets skuld mot folket - skapar en ny
generation materialistiska imbeciller.
Och tar betalt för det också! ("plus"-artikel)

Men pengar resonerar mot samma arketyp som kvinnor, Venus. Det gör att byfånarna har svårt med både sina ekonomiska karriärer och med kontakten med det motsatta könet. Dessutom svarar ju kvinnor mot samma svenska hyckleri och föredrar en män med mer pengar framför en med mindre.

Och nu börjar det bli irriterat bakom dörrarna i landets enskilda hushåll. Det är här vi äntligen kommer in på Månen eller det folkliga sinnet. För Månen är korttänkt och impulsiv i Väduren, aggressiv på ett gapigt och oborstad sätt - hälsosam ilska kanske vissa skulle säga som inget vet om hur en simpel egenskap kan sublimeras och göra mer nytta på ett högre och mer avancerat område. 

Jag blir t.ex. för arg av den ohyggligt komplicerade dataprogrammeringen för att någonsin kunna höja mig till det gebitets stora snillen. Jag stannade av som en habil hackare, men ingen stor innovatör. Med bättre aggressionskontroll (bättre tålamod) hade jag säkert kunnat tillräcka mig 15-25 IQ-punkter ytterligare, men nu stannar jag troligen strax utanför dörrarna till Mensa. (Inte för att jag någonsin skulle gå med i en klubb för inbördes beundran av ett mätvärde och den ensidiga typ av människa som räknenissar nu är.)

Det är förstås Mars i nationalhoroskopet som vittnar om hur det väduriska sinnet närmare beter sig när det kommer till passion eller aggression (romerske filosofen använder konsekvent ilska som exempel på passion). Näthatet är som sagt bara ytterligare en instans där vi ser den otroligt usla placering Mars har i sega, materialistiska och äganderättskåta Oxen och därtill "infekterad" av den vrånga stjärnan Algol, Satans huvud.

Det här blir kvinnovåld (eller näthat) !!!

Och det här går inte att få bort ur nationalpsyket över en natt eller ett år. Ingen patetiskt löjlig kärleksbombnning på nätet eller andra tramskampanjer i Aftonbladet. (Vad håller den där Jan Helin på med? Tror en hycklare och pengakramare att han ska stämma om folkkroppens muskeltonus?) 

Att ändra på Sveriges djupliggande sentiment tror jag inte ens är möjligt. Det är den aggressionshämmade kollektiva byfånen som plötsligt får spel så att hela landet sjunger (på ett otäckt sätt) av samma masspsykos som ÄR det unika med svenskheten. Se landets kollektiva psyke som en sjuk, mycket sjuk hjärna. Hatet har alltid funnits här uppe i norr. 

Jag vet inte vilka enskilda själar det är som cirkulerar in och ut ur svenska kroppar och hållet den svenska genpoolen levande. Men jag har mina aningar. Det är samma större grupp av själar som också under namnet tyskar startade Andra världskriget. Vi är rasister och hackordningstokiga i Sverige. Vi bara låtsas leka jämlikhetsspelet. 

Det är den här schizofrenin som får så många unga män att spåra ut och söka första bästa mediala fenomen att rikta sitt hat mot: invandrare, feminister. T.o.m. en boktitel av Stieg Larsson kanaliserar och SKAPAR i verkligheten en våg av näthat som tidigare bara var latent kvinnohat.

Kanske kan den indiska läran om planetära cykler bidra till att förklara NÄR svenskens latenta hatiskhet ("vikingablod") vaknar till liv. Kanske ligger förklaringen även till denna passionsstörning i inlägget Sverige under en ond demon... Drakhuvudet i 3e kommunikationshuset ser faktiskt inte alls olikt ut "näthat" eller överdriven kommunikation. Och ett drakhuvud var ju det som bokstavligen satt på kommunikationsverktyget långbåt - vikingatidens lite mer skrymmande variant på dagens slimmade mobiler!

Genom att hålla fast i valören "kommunikation" (som inkluderar färdmedel) finner vi att dagens mobila människa tar med sig sin vikingabåt i formen av en smartphone och kan därmed sprida sitt onda vikingablod, sin emotionella störning, var hon än befinner sig - som en forntida viking men nu i Reinfeldts sjuka tid av fragmenterad individualism ute på ett eget härnadståg. Vi kommer att få fler Anders Breivikar innan västvärlden slutligen går under till följd av sina havererade sekulära värderingar... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar