Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 februari 2013

När (S) gick över ån efter vatten




Aftonbladet uppmärksammar mig på nuvarande ledaren för det engelska arbetarpartiet (och alla som inte är arbetslösa är arbetare, vad den duperade medelklassen än må inbilla sig att de håller på med i sitt "livsprojekt"). En enda blick på Edward Milibands eldsprakande horoskop räcker för att påminna om det intellektuella haveri som är Sverige och Socialdemokraterna av idag. (Horoskopet diskuteras längre ned.)

När det var som mest problematiskt att få fram en efterträdare till Mona Sahlin föreslog jag att det var tankehöjd och vision som saknades i ett parti som alltför länge ägnat sig åt förtäckt egoism och där de med möjligheter seglade bort från ära och redbarhet med de nyliberala vindarna.

Hur illa det är ställt med det här gamla hedersamma partiet förstod man när för inte länge sedan alls Stefan Löfven inte ens kunde säga nej till att använda sjuka människor för att själv tjäna pengar på.

Men innan Löfven fanns en kort parentes där Socialdemokratin verkligen verkade ha fattat sitt predikament. Jag tyckte extrakongressen varunder Mona Sahlin deklarerade sin avgång var ett så viktigt vägskäl att stjärnhimlen borde granskas (lika uppseendeväckande som när påven klargör att han inte tänker sitta sin mandatperiod ut, i det fallet intill döden).

I Nya Socialdemokraterna - kanonhoroskopet såg jag hur hela himmelen öppnade sig när Sahlin lämnade ordförandestolen ledig. Eld och Luft för ett så högt tanketak att till och med Guds rike på jorden skulle kunna vara gripbart. 

Det här Gudsriket har för övrigt påfallande likheter med Karl Marx vision om en mänsklighet bortom närigheten och profitmentalitet, en tid är mänskligheten bestämt sig för att låta alla ha samma rätt till Livet i världen. Då som under RÅDANDE PARADIGM hävt sig upp på andras bekostnad på den konkurrensutsatta marknaden HATAR naturligtvis en sådan vision och gör sig per definition till Guds fiender, dvs. satanister, dyrkare av en lägre och mörkare verklighet.

Så kom Håkan Juholt och hans horoskop uppvisade på viktiga punkter precis det höga och rena och idealistiska tänkande. I min fromma förhoppning - Juholt - bloggens astrodröm besannad - inbillade jag mig att en arabisk vår nått även Sverige och att marknadsliberalismens era äntligen skulle få ett stopp. 

Åter skulle en yrvaken men nu rådlig socialdemokrati känna stolthet över den svenska modellen, världsunik och en inspiration för många länder. Ett land där medborgarna betalade hög skatt men där folk som helhet ändå mådde bra och där tågen fungerade och apoteken var välfyllda med alla de mediciner invånarna kunde tänkas behöva. Ett välfärdsland. Men satanisterna hatade blotta tanken på att bidra till helheten, de tänkte bara på sig själva och sina kvarter på solsidan...

Vi vet alla hur det gick. Med en sällan skådade effektivitet samlades högerkrafterna och de högerägda medierna och skapade en så negativ bild av Håkan Juholt att han inte ens fick leda partiet ett år med sin nya och mer radikala bild av vad social demokrati i Sverige i vår tid borde handla om. 

Tjugo år av marknadsliberalism hade gjort djävlarna så starka att det troligen bara är den västerländska konsumtionskulturens totala kollaps som kan sopa den historiska spelplanen ren för en fräsch omstart för mänskligheten.

Så, se nu hur högersossarna - efter att ha knivhuggit visionären Juholt i ryggen - återigen står utan tankehöjd och visioner som vore de bara en variant på Fredrik 'Undfallenheten' Reinfeldt. De tvingas nu gå över vattnet för att hitta det de faktiskt hade i den oslipade men ändå kraftfulle och visionäre Juholt. 


Labours ledare Edward Miliband har ett horoskop som så fullständigt bekräftar den här bloggens tes. Särskilt när ett närigt vattendjur som Sol-Kräftan Löfven undersätsigt och med ett generande kroppsspråk söker hjälp från en människa som från topp till tå utstrålar visionärens (profetens) fulla kraft. 

Den ögonblicksbilden från AB:s lilla filmklipp tydliggör hur korkade vi svenskar och i synnerhet högersosseriet är. Vad gör Löfvens vänstra hand? Ger den något eller söker den raka åt sig? 

En del tror de kommit upp sig i världen och fått sängkänning med makt och kapital, men små losers är de i vilket fall. Bostad i Stockholms innerstadsområden? 

Vilken ömklig livsprestation! Var det allt dessa obildade (s)-märkta ynkryggar ville uppnå? Då har de inte förstått den klassiska regeln för alla som påstår sig vara sociala varelser. Den lyder "en för alla och alla för en" och utesluter definitivt alla de eftergifter socialdemokratin under alltför många år gjort mot de näriga, mot satanisterna.

Historisk parentes. "En för alla, alla för en" är, som tidigare nämnt, en engelsk devis och inte författaren Dumas i "De tre musketörerna". Det förekommer innan boken på Henry Wriothesleys, den tredje greven av Southampton, vapensköld. Tyvärr kan inte Southamptons horoskop ställas eftersom det sannolikt rör sig om en av den engelska historiens mest spännande fall av "changeling" - ett oönskat kungabarn som stuvades undan i en adelssläkt och fick ett nytt födelsedatum...

Enligt den litteraturhistoriska Oxfordskolan var det adelsmannen bakom författarnamnet Shakespeare som var den verkliga fadern och denne man hade starkt "vänstersympatiska" åsikter och hyste agg mot de korrupta lismarna i societeten, trots att han själv tillhörde en av Englands förnämsta släkter.

Det passar därför utmärkt med en sådan fader till en son - Wriothesley - som tar sig ett så radikalt och solidariskt motto till vapenskölden! Enligt Oxfordskolan var Wriothesley fullt införstådd med sin verkliga börd via de kodade dikter (Shakespeares Sonetter) som författaren stack åt sin son under dennes fleråriga fängelsestraff efter ett tafatt upprorsförsök mot Kronan - som möjligen bara var ett försök att få till stånd ett privat snack med drottningen.
*****

Milibands karta är 100% ren kreativitet! Samtliga sju klassiska planeter i den positiva polariteten (Eld/Luft).




Eftersom han är för ekonomisk tillväxt, en mental fixering som håller mänskligheten i slaveri, är detta dock inte den guru mänskligheten eller ens den svenska socialdemokratin ytterst behöver. Men som sagt, västerlandet är bortom räddning och vi kommer att få se problemen torna upp sig vartefter Rovkapitalet - Svenskt Näringsliv och dess demonbesatta tillskyndare - blir helt fartblinda av framgångarna så här långt med att trycka ner folk i en ny underklass av låglöneslavar som betjänar en allt mindre grupp allt rikare människor. 

Det är artens människans girighet och oförmåga att tänka som gör att inte den mediokra medelklassen någonsin kommer att genomskåda det falska pyramidspelet förrän de själva faller ner ett pinnhål, och sedan ett till, och sedan... För som med den "amerikanske drömmen", kom igen hur många tror ni någonsin kommer ur gettot. Och gettot blir bara större och större! Det talas nu om att 1% av mänskligheten dikterar villkoren för de övriga. 

Snyggt röstat, medelsvensson! Jävlar vad verkligheten kretsar kring din egen plånbok...inte! Hur vore det att börja läsa på lite i de stora frågorna och t.o.m. smaka på möjligheten av hela andra samhällssystem och "drivkrafter" än konsumtion?

Här tycks Miljöpartiet ha fastnat i dörren till nästa värld, halvt moderata men konsumerar miljömärkt. Då har man verkligen inte förstått den omorientering som krävs. Det är Penningmänniskorna som förstör världen, och i synnerhet eftersom merparten av deras gröna produkter är samma skit som standardprodukterna (se bilindustrins falskhet!) finns det ingen anledning att lita på den gamla ordningens språkrör längre. Nästa högkultur måste byggas av mogna människor, inte av krämarmentaliteten.

Ta Milibands visionära och expansionslystna Skytt t.ex., med dess upphettade, mångsidiga och verbala sinnelag (fullmånen i het Luft). Var har vi sett den här kombinationen förr? Jo, hos guldgrävare som Elin (Woods) Nordegren eller den moderata lägenhetssnattaren och sjukvårdsmisshandlaren Ulf Kristersson

När Miliband på stillbilden högst upp talar om att få Englands och Sveriges ekonomier att "växa" är det lycksökandets princip vi hör, den korrupta versionen av Skyttens tecken där Jupiter inte längre är "allt gott åt alla" utan "lätta pengar för mig eller min intresseklubb". Det är Månen i Tvillingarna som "kapar" den universalistiska Skytten.


I studiet av det som är dagens verkliga socialdemokrati, Vänsterpartiet, ser vi mycket att styrelsen rymmer en betoning på just Skyttens tecken. Och det tyder på den verkliga Skytten och den verkliga Jupiter som verkligen verkar för Karl Marx vision om nästa mänsklighet, den som hört upp med privategoism för att folkbildning och därmed gemene mans intellektualitet nått en kritisk massa. 


I en sådan värld ter sig nissar som Fredrik Reinfeldt bara ointressanta som samtalspartners. De talar om saker Människan redan vuxit ur. Håkan Juholt var ett skonummer för stort för svenskarna av idag. Men Löfvens horoskop är så pass likt Fredrik Reinfeldts att man förstår att han nu hämtar idéer från en britt vars hela horoskop skriker kreativ guldgrävare.

På stillbilden säger dock undertexten att han inte bara vill ekonomisk tillväxt utan även social rättvisa, så det vore fult att stänga det här inlägget utan att dubbelkolla hans horoskop. Helt sant har han en massiv betoning på det sociala elementet Luft och se bara passionen i det nionde samvetshuset: Mars är nästan galet passionerad för Folket (Vattumannen) på grund av Drakhuvudets extrema hunger (och äregirighet). Månascendenten är allt vi har att gå på, men det här helt klart att Labourledaren är driven av sin inre själ. Båda dharma-husen 5 och 9 - "din plikt mot ditt innersta" - är aktiverade av energiska planeter (Jupiter och Mars).

Den simpla börsklipparen på jakt efter stora och lätta pengar antyds tyvärr totalt genom Jupiter i 5e spekulationshuset, en Jupiter i Vågen som dessutom visade sig överrepresenterad bland kriminella horoskop. Jupiter i ett välmågans Venustecken kan vara tecken på karaktärssvaghet.

Här (fastän inte utritad) har vi också en ömsesidig reception mellan båda pengaplaneterna Venus och Jupiter. Mannens horoskop ser på många sätt verkligen ut som en försigkommen, kreativ pr-nisse eller börsklippare. 

Men Jupiter får mothugg från arbetarens planet Saturnus, den som INTE bjuder på några gratis representationsluncher! Är det från den fallna arbetarplaneten Saturnus i Väduren som smeknamnet "Red Ed" kommer? Väduren är rödglödgad Eld och det är eldplaneten Mars (också det en arbetarplanet) som från Vattumannens socialt medvetna tecken förfogar över principplaneten Saturnus. 

Just Saturnus "upphöjelse" i Vågen och "fall" i Väduren har tyckts mig osäkra attribut. Jag har undersökt brottshoroskop utan att de brottsdömda är fler de år Saturnus "faller" i Väduren. Kanske krävs många tusen kartor och inte bara 400 brottsdömdas, men omvänt tycker jag att Saturnus "upphöjelse" i Vågen sällan matchar idén om en rättrådig och vis Salomon. Tvärtom finns en del riktiga stolpskott med den här placeringen: Margaret Thatcher och hennes unga beundrarinna Annie Lööf. Kristdemokraten Aron Modig... 

I dessa fall (och säkert åtskilliga fler på bloggen) är det naturligtvis många ytterligare problem på födelsehimmelen som tränger sig mellan Saturnus tänkbart "nobla gränsdragning". Jag kan t.o.m. tänka mig att dessa med en nobel Saturnus och skräp i övrigt på himmelen är öronmärkta för ett straff i detta livet. Den himmelske domaren Saturnus själv står i sitt mest rättrådiga läge, och därmed är idealen mycket högt satta. Vad då om man de irrationella och passionerade delarna av horoskopet faller kort? Det kan bli som med Annie Lööf: att man TROR urbota själviskhet är höjden av rättvisa! En fullständigt havererad verklighetsuppfattning.

Ed Milibands fallna Saturnus har i den meningen inte mycket att bevisa. Lägre än så här kan inte gränsdragningens herre falla - den har rasat ända ner till den blott och bart subjektiva personliga horisonten. Miliband är alltså del av den proteströrelse som man kan hitta både på den politiska vänster- och högerkanten och som båda lutar sig tillbaka mot subjektivism i sin argumentation och vädjar till andras egointresse. 

Vi lever i en personfixeringens era som struntar i de större sammanhangen. Men Milibands Mars äger Saturnus och gör det från den nobla och upphöjda Vattumannen, tecknet som tar det stora greppet och innefattar individerna i ett större sammanhang. Och då inser man plötsligt, fastän inte utritat, att han har ytterligare en ömsesidig reception: nu mellan Saturnus och Mars!

De båda goda (Venus/Jupiter) och de båda onda (Mars/Saturnus) har alltså konstellerat sig på himmelen som om det gällde den sista och avgörande striden!

Faktiskt, nu börjar horoskopet bli så intressant att jag måste tal tillbaka det där med börshajsmentaliteten. Vad vi tydligen har här, är ett HYPERMEDVETET HOROSKOP som kan och förstår alla parters strategier. Han är, som översta bilden säger, både FÖR tillväxtekonomi (Jupiter/Venus) OCH social rättvisa (Saturnus/Mars, gränser och olyckor får inte drabba medborgarna som under ett monster som regeringen Reinfeldt).

Milibands karta hade om någon varit betjänt av ett exakt födelseklockslag, så att man korrekt kunde länka de olika planeterna till sina tillfälliga ägarskap över de tolv livsområdena (husen)!


*****

Se även: Labourledarens look-alike


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Kul bild. Löfvén är tydligen omedveten om att undre kavajknappen alltid ska vara oknäppt. Vill han skydda magen (Kräftan)? Miliband fingrar på sin kavajknapp, för att knäppa igen den och skydda sitt maginnehåll som Löfvéns sluggerhand vill sleva åt sig?

Förresten, cool frisyr Siwert!

Seaward sa...

Ja, visst är det kul med frusna ögonblick! Att läsa in den psykologi man tycker sig se här. Du har troligen helt rätt när det gäller helknäppt kavaj - kräftans skyddande skal.

Jag vet att Löfven försöker, precis som Juholt gjorde, men jag vidhåller att Kräftan är bättre i defensiva "målvaktsyrken" eller vårdande diton.

Sluggerstilen kommer förstås från att han har Månen i framåt Väduren. Solen vill bakåt men instinkten driver på. En märklig sol/mån-kombination.

(Det är därför kul med just Löfven som Reinfeldts utmanare. Båda är Kräftor men har månarna i motsatta tecken. Det är för att båda är Sol-Kräftor det aldrig blir några debatter dem emellan - de polariserade månarna bara låtsas bekriga varandras ståndpunkter, Reinfeldt som attackerande Väduren och Reinfeldt som den världsvana Vågen som bara låter angreppen rinna av sig - vågskålar som återgår i jämviktsläge).

Hockeyfrillor kommer tillbaka en vacker dag, skriv upp det!