Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 februari 2013

Kapitalet & döden / Karl Rove & lärjungen

Texten "Kapitalet och döden", som snyggt och rappt exponerar Penningfolket som västcivilisationens onda drivkraft, tangerar några gånger det konspiratoriska tänkandet, men inte mycket. Det är bara på några punkter jag tycker författaren med sin gigantiska överblick läser in för mycket avsikt i de stora skeendena. Människan är faktiskt dummare än så, men skulle man rationalisera Fredrik Reinfeldts, Anders Borgs och Bankfolkets förehavanden stämmer allt i sak. Dessa är mänsklighetens dödsfiende nummer ett. Läs texten.

Uppgiften att en ung och högerextrem Fredrik Reinfeldt redan under gymnasieåren skulle ha headhuntats av den vedervärdiga president George Bush Juniors spinndoktor Karl Rove och förvandlats till ett ekonomismens (satanismens) verktyg, är fascinerande. 

Egentligen är denna direkta koppling till USA:s mytspridare inte nödvändig, alla som alls kan tänka borde med egna ögon se hur de dolda intressena bakom högerpartierna med full kraft söker trycka ner så stora delar av befolkningen som möjligt för att öka den egna rikedomen. Frysta ersättningsnivåer för arbetslösa, skrotade sjukförsäkringssystem och en ny frostig anda i landets alla kontor att var och en må jobba fler oavlönade timmar åt Chefen när det egentligen borde anställas mer folk. 

Ändå verkar svensson inte fatta ett dyft av den bakomliggande strategin - eller vill kanske inte fatta. De genomsnittliga lever i den falska förhoppningen att den ekonomiska Överheten vill dem väl, att inte de - mirakulöst undantagna från USA:s medelklass som nu hasar ner i gyttjan - har blivit tagna på en tur och grundlurade i själva sin grundsyn på vad ett liv handlar om.

När jag tittade på horoskopet för den amerikanska högerns store mindfuckare Karl Rove slog det mig hur ofta hans opposition mellan Skytten och Tvillingarna förekommit i samband med mindre ärbara figurer, Klippare och ohederliga människor. 


Två fall som direkt dyker upp är moderaten Ulf Kristersson som bedrägligt skaffade sig en stockholmsbostad öronmärkt för utsatta kvinnor. En annan bostadsklippare med samma opposition är Elin f.d. Woods som tycks ha tappat hela verklighetsgreppet i sitt lyxhusbygge med hjälp av skilsmässopengarna. 

Det är nu inte den sluga kommunikatören Tvillingarna och den chanstagande och tursamma Skytten som det här inlägget ska handla, utan om den brydsamma indiska kvaliteten Sattva som båda tecknen tillhör. Sattva sägs representera medvetenhet (läs: hög IQ) eller åtminstone arbetet mot ökad medvetenhet. I en slags fri association har också godhet och "ljus" kommit att kopplas till medvetenheten för en bättre kontrast med Tamas, helvetet, mörkret, okunskapen - och okunskap är, eller ger upphov till, ondska.

Men sanningen är att också Sattva kan producera ont! Antingen för att individen är en slug räv som drivs av själviska motiv och effektivt talar med kluven tunga, eller också för att Universums högsta intelligens - "ren" Sattva likväl ser och förnimmer de regioner där Tamas råder, ungefär som en trött kropp är fullt medveten om lokal muskelvärk. 

Den som å andra sidan befinner sig i Tamas mörker, vet ingenting om Ljuset - en sådan människa ÄR helvetet självt, ÄR värken och ingenting annat. Ur det gudomliga, perfekt sattviska perspektivet används Ondskan (Satan) som ett sätt att driva människan mot högre medvetande. 

Senast jag repeterade en av den indiska filosofins/mytologins mest berömda strofer, var i samband med ett inlägg om den indiska tidsåldersläran, hösten 2011. Det är avataren ("den nedstigande") Krishna som adresserar en ung adelsman som inte känner sig hågad att ta till våld mot en annan klan som vållar hans folk problem:
Närhelst och varhelst religionsutövandet avtar, o Bharatas ättling, och irreligiositeten dominerar mer och mer - vid den tidpunkten stiger Jag ner.
     För att befria de fromma och förinta de trolösa, såväl som för att återupprätta de religiösa principerna, framträder Jag tidsålder efter tidsålder.

Här använder Ljuset "förintelsen" för att återupprätta insikten om det goda livet, dvs. Ljuset kan ta Mörkret i anspråk för att det tjänar goda syften. När en Fredrik Reinfeldt och Anders Borg genomför politiska reformer för att piska sjuka människor till att "förstå" att de är friska och fullt arbetsföra, då är det bara sadism. Det gäller att se vilka de bakomliggande motiven är.

Både Reinfeldt och Borg föddes då ett stort kors stod bildad över himmelens fyra tamasiska tecken. Det är därför inte att undra på att de båda så lätt blivit Ondskans tjänare. Astrologiskt tycks de närmast skräddarsydda för den rollen.

Borgs födelseklockslag är inte känt men det är Reinfeldts, och en sammanvägning av de viktigaste tolkningsaspekterna ger en ganska glåmig bild - det här är ett födelseögonblick för en mörk och inte särskilt god människa. Ett lätt offer för stupid ideologi och villoläror som dem han själv började sprida om det svenska välfärdssamhället och hur det födde en fuskmentalitet. 

Alla krigshetsare måste sälja på den omedvetna menigheten ett skäl till kriget, och Rovkapitalisterna kom att demonisera den svenska modellen som när allt kommer omkring var genuint demokratisk och humanistisk. Den byggde på mänsklighetens äldsta insikter om att ensam inte är stark och att en mogen och normalutvecklad människa är beredd att ingå i ett samhälle som fungerar som en buffert mot olyckor. Alla betalar in skatt och staten kan kompensera för ofärd och missväxt. 

Alla fungerande högkulturer har arbetat efter den här modellen, men Reinfeldt mindfuckades tidigt av USA:s vilda västern-myt där var en är sin egen lyckas smed. Jag har pekat på att egentjänaren i zodiaken är Jungfruns tecken - rätt passande eftersom utvandrarna till Nya världen just sök sig fast som iglar i den amerikanska myllan och blev jordbrukare. Där kunde de odla sin egen jord utan någon statlig eller feodal överhöghet. 

Det är säkert ingen slump att zodiakens nästa Jordtecken, den resursförvaltande och -fördelande Stenbocken, dominerade bland 100 socialdemokratiska politiker, men nästan helt saknades bland lika många moderata politiker. Det sägs att tecken inom samma element fungerar bra ihop, men det är doktrin lagom för sjuåringar. 

Sanningen är att Jungfruns tecken symboliserar mänsklighetens fiende eftersom den inte vill dela med sig ("tionde") till samhället, representerat av Stenbocken (makthavaren och resursfördelaren). Att fiendskap kopplas till sektor sex i indisk astrologi (en ond sektor) är betydligt mer logiskt än den märkliga västerländska tradition som låter det sjunde huset beskriva både partners och fiender. 

Det är förstås oppositionen mellan 1a jag-huset och 7e huset som kan läsas som opposition i meningen fiendskap och i rättvisans namn rymmer också indisk tradition husbeteckningar som synes strida mot varandra. Tolfte huset är t.ex. både sexuella nöjen OCH asketens arbete på att rena sin själ. Men motsägelsefullheten är troligen bara skenbar, om man erinrar sig att sexualitet är en väg till andligt uppvaknande i österländsk kultur. 

Det är återigen den västerländska mentalitetens förfall och materialistiska orientering som skapar falska motsättningar. Sex har inte med kroppen att göra utan är något som händer i medvetandet. Och det är bara medvetandet som kan befria sig själv från det ibland rejält solkiga sinnet. Att 12e huset är ett reservat dit själarna går för att rena sina sinnen, stämmer perfekt med att Fiskarna tillhör kvaliteten Sattva - och här en medvetenhet applicerad på det simmiga Vattenelementet! Härskaren Jupiter är förstås indiernas Guru, den stora andliga vägledaren.

Indisk filosofi indikerar att det är just slipprig emotionalism som förorenar själen och i 12e huset måste Vattnet renas så att den sjunkna själen åter kan förnimma Elden klart och tydligt - UTAN det Eld- och Vatten-krig som bloggen så ofta noterat i samband med orena artister som t.ex. Madonna. Det nyliga inlägget om Adolf Hitler gav också prov på en hemsk kamp mellan Eld och Vatten som indikerar ett grumlat omdöme. 

Hitlers Saturnus ("låsningar") i Vattenelementet är visserligen en generell indikation som kan döljas av ytligare personlighetsdrag, men vittnar om en kognitiv störning i Djupet. Detta betyder alltså att hela årgångar av återfödda själar med "emotionell surdeg" skulle återvända till jorden. Men eftersom astrologin bara är en principiell kartläggning går det inte att säga vad var och en specifikt släpar på för känslomässiga trauman från tidigare liv.

Sattva, tvingas man inför Reinfeldts mentor Karl Rove, åter konstatera är inte god på ett moraliskt sätt. Gud kan dräpa tusenden genom Ljuset och män som Karl Rove, förtrollade av den drömmen om den egna ideologins förträfflighet, kan använda all sin intelligens till att besvärja en lättduperad omgivning. Eftersom ingen människa kan påstå att Fredrik Reinfeldt verkar särskilt begåvad, är det inte svårt att förstå hur han var en lätt värvning för Rovkapitalismen.


*****

Låt oss granska Rove och Reinfeldt via den naturliga zodiaken, med Väduren i jag-principens sektor 1. Vad är det då Rove (innersta kretsen) smugglar in i Reinfeldts (o)förstånd?



Låt oss först notera att båda männen har krigaren Mars i Jordelementet. Båda är FÖR krig om jordens materiella resurser eller tillgångar. Reinfeldt dessutom i småsnåla Jungfrun som vi idag hör beskriven på morgonnyheterna som regeringen Reinfeldts regeländringar som gör att svenskar i högre grad än någonsin smiter från samhället genom att som fåmansföretagare avstå att ta ut lön och istället nyttjar företagsvinsten. 

Detta är exakt självberikandets princip Jungfrun som dominerar Nya Moderaternas horoskop och förklarar varför det faktiskt i djupet finns en motsättning mellan Stenbocken och Jungfrun (och Oxen) fastän alla tre ytligt sett delar samma element. 

Stenbocken representerar ju staten och dess ansvar för resursernas fördelning. I äldre tid representerade Stenbocken kanske feodalherren, men aldrig Främre orientens kungar eller de styresskick där en konung åberopar inspiration från himmelen. Då talar vi istället om upplysta regenter och är inne på Eldelementet, Lejonet och det femte horoskophuset. Naturligtvis förekommer alla möjliga sorts blandningar och härskare med falska anspråk på att förespråka en högre rätt...

I den naturliga zodiaken framgår det tydligt att Karl Rove håller kampen om herraväldet som den mäktigaste principen: Mars i Stenbocken i realpolitiska tionde sektorn.

Men hans fullmåne indikerar Tvillingarnas underrättelsetjänst ("intelligence") i kombination med Skyttens vilja till oändlig expansion. Detta är också en tydlig symbol för global handel eller marknadsliberalism (Skytten undanber sig allt tvång). Och om krigaren Mars i Karl Rove får bestämma, är det USA som håller i taktpinnen. Hans fosterlandskänsla (Månen) är partisk för den egna handeln.

Reinfeldts Sol i Kräftan bär akuta omen om en ointelligent och lättlurad människa, men i sin tur bedräglig och benägen att dra en vals för väljarna. Detta beror på att Solen i Vatten är så "plastisk" och formbar. 

I samband med missbrukspersonligheter och Vattenelementet har jag kallat dem för svampar. När väl alkoholismen eller sexfixeringen trängt in i själens lägre delar (Vatten), blir individen och missbruket en förenad natur och uppvaknandet svårt. Inte konstigt att Reinfeldt kallade svenskarna "det sovande folket" i sin arroganta ungdom. 

Det är i Vattenelementet och Kräftan som intelligensen (Solen) går till sömns och underordnar sig det irrationella instinktslivet (Månen). Reinfeldt anklagade alltså svenskarna för det han mer än många andra själv lider av!

Medan Karl Rove är en ytterligt begåvad människa - Sol och Måne stirrar varandra stint i ögonen i fullmånetider och Eld och Luft skapar en extremism eller fanatism - vi brukar kalla det en "eldsjäl". Reinfeldt å andra sidan har en svampig Sol som direkt låter sig påverkas av Karl Roves Mars-i-Jord. USA blir den unga och labile Reinfeldts klippa (Stenbocken, stengeten, världsberget, världsherraväldet...).

Att Reinfeldt är helt omtöcknad och så har varit sedan sina första politiska tankar ser man av att den instinktiva Solen i Vatten inte har en bra relation till sin kvinna eller underliggande disponent, som för Kräftan är Månen. Som bloggen ofta påpekat, rationaliserar Reinfeldt bara sin irrationellt stämda ledstjärna och Månen i reflekterande Luft söker bara skapa trovärdig floskler som syftar till att rättfärdiga hans solära böjelse för simpel konsumtion och den här mannens simpla självbevarelsedrift. 

Det är helt logiskt att han nu spelar ut det främlingsfientliga kortet (se förra inlägget) - han är helt betagen av makten och till och med vill bidra till mer främlingsfientlighet i landet för att själv få sitta kvar. Så här beter sig en missbrukarpersonlighet! 

Det är därför jag illustrerar hans problem med intelligensen genom en bruten koppling mellan Månen och Solen. Rena motsatsen till Karl Roves ytterligt begåvade intellektuella (rationella) natur. Därför blev Reinfeldt en "nyttig idiot" och ett lätt byte för det internationella kapitalet. Vi ska troligen hitta söka Moderaternas hemliga bidragsgivare i de stora internationella företag som fd. familjen Reinfeldt setts i samband med.

Inga kommentarer: