Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 februari 2013

Högerns utbildningsminister, en plagiarist

Självlögn och hyckleri inte reserverat för den borgerliga människan, men när en tysk kristdemokrat och utbildningsminister under Merkels högerregering avslöjad med att ha stulit en tredjedel av sin doktorshandling om etik- och samvete (SvD), då drar man sig till minnes "landsfadern" Fredrik Reinfeldts avsevärda problem med sanningen. Och hur lögnens ande verkar genomsyra Moderaterna och vara deras och deras dr Frankenstein, pr-gurun Schlingmanns, recept.

Upprepa lögner så ofta att "det sovande folket" (Reinfeldts bevingade ord) köper mytologin om valfrihet och att det ska löna sig att arbeta och att alla som inte är sysselsatta suger ut DIG. När man inte kan tänka själv, då köper man högerns floskler och politisk analfabet var jag själv till för bara tre år sedan, men hur lätt är det inte att bryta ner en ideologi i dess beståndsdelar och se hur viktig egocentrismen är i den. 

De flesta partier vädjar likt Satan själv till det sämsta i människan, den delen som bara vill gynna sig själv och inte bryr sig värst om vart världen i övrigt tar vägen. Den här principen kallas "Jungfrun" i astrologin, önskan att stå "ren" och "jungfrulig", söka frukterna av sina händers arbete och slippa beblandning utifrån - i synnerhet från överheten eller staten (eller, givet tendensen till främlingsfientlighet i Jungfrun: utlänningar). 

Är det här zodiaken mest asociala symbol? Ödet för den arketypiska Jungfrun är också ont i mytologin: åkerbrukets dotter blir våldtagen av en Främling som tränger in på hennes åkermark ("invandrare") och därefter tvingas leva ett halvliv, periodvis med de sina men periodvis i dödsriket.

Symboliken är enkel och Jordelementet bekräftar att vi har att göra med naturens temporala växlingar, alltså jordbrukarens eller materialistens verklighetsuppfattning där rik skördetid alternerar med tider av tomgång. (Luftelementet representerar istället atemporala eller evigt giltiga idéer. Logik är också densamma i alla sammanhang och tider.)

Följande astrologiska exempel på Jord- och Luftelementen får mig att vidhålla att högermänniskor är sämre människor eftersom hela deras världsbild börjar och slutar med dem själva och deras bekvämlighet. Så tänker och beter sig inte en mogen medlem av den mänskliga arten utan en mindre varelse - människor som ännu befinner sig någonstans där djur börjar tona över i verklig människa.



Månascendenten (exakt klockslag är okänt) ger ett UNIVERSALISTISKT tecken från zodiakens sista tredjedel. Månen eller sinnet i Stenbocken söker universellt sprida (upphöja till allmän lag) vadhelst dess partner Solen dikterar genom sin placering. Här evangeliserar Schavan Sol-Oxens princip: det är gott att identifiera sig med materien, med pengarna med tankar om att äga. Den klassiska konservativa stämningen som utgår från forna tider där gods- och markägarna styrda och ställda på basis av att de ägde prylar! Se t.ex. Urban Bäckström, vd Svenskt Näringsliv. Född ganska exakt ett år före Annette Schavan och en aggressiv buffel.

Detta för oss till tyskans sinnelag i Stenbocken. Den disponeras av gränsdragaren Saturnus - återigen en påminnelse om att Jordelementet är orienterat mot ägande. Saturnus borde göra extra gått åren 1954 och 1955 i sitt "upphöjda" och i teorin rättrådiga läge i den sociala harmonins tecken Vågen. Luftelementet är det enda genuint mänskliga, sade den romerske astrologen Manilius i västvärldens äldsta bevarade astrologiska bok, Astronomica. Jordelementet fokuserar inte människan utan hennes prylar eller resurser. 

Det är denna sanning bloggen börjat avtäcka efter 2.000 år genom intensiva studier av många horoskop. Jordelementet är involverat i mer kriminalitet och mänsklig låghet. Nya Moderaternas horoskop exemplifierar bottennappet: räknenissen som enbart kalkylerar på sin egen välgång och helt struntar i den omgivande samhällsbyggnaden - ja t.o.m. söker riva ner den eftersom egentjänandet är så extremt och Jungfrun stigande i öster ofta nog ger en påfallande asocial natur.

Jag har hittat mängder med ensamstående individer födda med Jungfrun i öster. Nya Moderaternas Jungfruascendent indikerar med sin monetära fixering (Venus + Jupiter) en extremt självisk och materialistisk prylmentalitet. Jämför med dem som röstar på partiet: här finns säkert en oproportionerlig andel stockholmsbaserade män med prylracet som enda intresse - män så obildade i allt som går bortom senaste tech-leksakerna att man undrar om deras mödrar borde ha släppt ut dem i livet till att börja med. 

Bloggaren är akademiker men finner sig efter femtio bland de överflödiga på arbetsmarknaden. Reinfeldt har åt honom inrättat obetalt slaveri - Fas 3 - och han får ta av egna besparingar varje månad för att överleva. Hans "Fas 3-anordnare" är en vänlig men alltigenom obildad krämare som ondgör sig över sitt hårda slit som gör att han knappt kan "ta ut någon lön". Företagaren röstar moderat och ljuger sig naturligtvis blå. 

Nyligen kunde man på nyheterna höra om den flodvåg av borgerliga (typ moderata) företagare som avstår från att ta ut lön eftersom de kommer undan statlig skatt om de istället lever på sina företags vinster istället. Regeringen Reinfeldts själviskhet och onda ideologi i ett nötskal!

Så sitter alltså min Fas 3-anorndare och ljuger mig rätt i ögonen i ett försök att få Reinfeldts skändliga Fas 3-system att se ut som något annat än vad det är: "Jag sliter och sliter men tar inte någon lön." Lögner och självlögner - så lever högermänniskans om enbart tänker på sitt eget. Och ja, egenföretagaren är naturligtvis Sol-Jungfru, "livsuppdrag: jobba för din egen vinning". 

Åtskilliga gånger har han som Sol-Jungfrun Greta Garbo uttryckt vilket besvär han egentligen tycker kunder är. Han vill tydligen helst ha det folktomt i sin butik. Jämför också Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt, som medierna tidigt häcklade för att han så raskt drog sig in i Rosenbad och blev den mest oåtkomliga och osynliga statsminister Sverige sett på mången ond dag.

(Tycker någon att den här bloggen är alltför sträng mot Jungfruns princip beror det bara på att Sverige tycks starkt påverkad av symbolen - den var viktig i det gamla Fatttigsveriges horoskop - och att det i det här landet finns gott om exempel på tecknet i dess sämre utgestaltning!)


*****

När det gäller den tyska forsknings- och utbildningsministern hittar vi olyckligtvis Jungfrun i nionde huset för grundforskning och upptäckande, samt religion och filosofi (som varande ämnen som "upptäcker" i tillvarons yttersta framkant). Notera hur hennes doktorsavhandling handlade om "samvetet", en själslig förmåga som sorterar under det nionde huset. 

Att kombinera samvete med vinningens princip (Jungfrun) låter som en direkt kollision och det är sant, det var ju realpolitikern Stenbocken som steg i öster. Realpolitik är inte idealistisk utan söker en KONKRET VINST i allt den beslutar om. Därför ockuperar egentjänandets princip nionde huset närhelst Stenbocken och egohuset sammanfaller.

Eftersom livsuppdragets Sol-i-Oxen bara nått barnets upplevelse att äga en kropp - sinnesvärlden har här tagit kontroll över den nyanlända själen och den lilla växande människan börjar ta det kroppsliga till sig - är horoskopekvationen faktiskt rätt simpel. 

Den upphöjda Saturnus i Vågen i tionde makthuset må se nobel ut och antyda en tungt meriterad människa. Men går vi till Vågens härskare uppdagas genast falsariet: Venus hemma i negativt härskarläge i Oxen (total identifikation med pengar och ägande) har korrumperats av Satan själv! Detta är inte en äkta rättrådig auktoritet uppe i det tongivande tionde makthuset, det är en falsk djävul.

Visst kan man missa att ange en källa i sin doktorsavhandling, men här rörde det sig om ett sextiotal fall - en tredjedel av materialet var inte ens kvinnans egna tankar. Düsseldorfs universitet fann Schavan skyldig till ett "systematisk och avsiktig plagiarism" och hon förlorade sin doktorstitel. 

Det finns dock fler orostecken i horoskopet än bara "en satans korrumperade Venus", dvs. falsk harmoni med Oxen/det materiella underlaget eller råmaterialet - andra forskares texter. Informatören Merkurius sägs under dålig påverkan förfalla till en desinformatör eller lögnare. En typ av lögn är att undanhålla läsaren information om att "allt det jag säger nu har jag stulit från en annan blogg". Svenska folkets kommentarer i nättidningarna svämmar över av stulna citat. Man kan säga att det är så barn som inte lärt sig tänka själva, lånar från dem som lärt sig den konsten. Men att doktorera på detta sätt...

Se nu Schavans Merkurius, I KOMMUNIKATIONENS TVILLINGARNA, i "onda" sjätte huset, under attack från den lilla illgöraren Mars och skadad av den demoniska Draksvansen. I just det här fallet är Draksvansen (indiernas Ketu) lätt att förstå: den giriga draken får sitt huvud avhugget just vid denna punkt. Och utbildningsministern generas totalt genom att halshuggas för sin kommunikativa bedräglighet!


*****

Se även etiketten "plagiarism", och särskilt då det äldsta inlägget, om den svenska kokboksförfattaren som "råkade" blanda ihop manus och publicerade en annan känd författares recept i eget namn. De två månnoderna saknar den här bloggaren mångårig erfarenhet av, men i samband med kokboksförfattaren kom jag fram till att plagiarismen kunde knytas just till skriftspråkliga kommunikatören Merkurius och månnodsaxeln, precis som i fallet Annette Schavan.

Ämnet är dock så spännande att det förtjänar en egen brett upplagd studie, "plagiarismens signaturer" - för onekligen finns det många vägar till bristande hederskänsla i kommunikationsfrågan. Se bara pr-branschen - män som Per Schlingmann - hela yrkeskåren måste bestå av människor med medfödda skador mot Merkurius.

Nya Moderaternas spinndoktor Schlingmann har nu övergivit den sjunkande skutan och är tillbaka i näringslivet - de som beställde en ny fernissa på moderaterna för att lura svenskarna att lämna fack- och a-kassor med det haveri vi nu ser när arbetsgivarna blir alltmer tyranniska och kräver mer av folk för mindre pengar. 

Schlingmanns horoskop etiketterades åtta gånger på bloggen och bland dessa inlägg finns troligen en analys av hur han kom att ägna Lögnen sitt liv. Men med Månen i Väduren som månascendent hamnar hans manipulativa Sol-Jungfru i ondskans och fiendskapens sjätte hus tillsammans med aggressorn Mars och kommunikatören Merkurius: en man som klippt och kuren att så split, klyva ord och snedvinkla information!

Inga kommentarer: