Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 februari 2013

Filippa Reinfeldt & den banala ondskan

Filippa Reinfeldt är enligt AB.s referat av annan artikel trött på att prata om Stockholmsmoderaternas skandalösa sjukvårdspolitik och den hämningslösa girighet som de bemedlade uppvisar. Likt superdopade cyklisten Lance Armstrong saknar hon all sjukdomsinsikt och tycker istället stockholmare ska välja smartare - de som har råd vill säga.

Eftersom jag är lika trött på den här skatans horoskop som på det för hennes exmake, provar jag den här gången en genomsökning av de 7.300 horoskop jag till dags dato samlat på mig för att se hur det gått för andra som påminner om Filippa, astrologiskt.

I avsaknad av födelseklockslag kan man närma sig en himmel på lite olika sätt, men här väljer jag att efterfråga en Sol i Oxen, dvs en aktivism längsmed materialismens och pengarnas tecken, denna aktivisms disponent, pengarnas och välmåendets Venus i distinkt privatistiska Kräftan, samt ett sinnelag Månen som ligger i dominanta (chefsaspirerande) Lejonet. 



Jag har tidigare påpekat vilket intressant triangeldrama detta innebär. Det bossiga sinnelagets Måne ägs av materialistiska Solen, som ägs av privategoistiska och nyckfulla Venus i Kräftan, som ägs av .... Månen. 

Runt runt går det, och värt att notera är att alla tecknen är primitiva. Månen har nått zodiaken andra tredjedel för INDIVIDUALISM men Månen är bara en mer eller mindre falsk skugga av verklig individualitet och Solens tidiga placering avslöjar det fejkade ledarskapet.

Ingen av det här tre tillhör zodiakens principmedvetna sista tredjedel. Sådana här människor borde inte få bli politiker, men i ett land av byfånar kan vilka skurkar som helst slå sig fram.

Nu är det inte säkert på att detta är horoskopets tre viktigaste planeter men i brist på klockslag är det vår bästa gissning. Om inte annat är det ett "astrologiskt komplex" som inget annat på denna himmel kan mäta sig med. Och som synes handlar komplexet om pengar och eget välmående och ett sinne som hungrar över Lejonets liv i lyx. 

I den hellenistiska astrologin kallades Lejonets "naturliga" femte hus för "den goda lyckans hus" - men i Sverige har begreppet Solsidan nyligen myntats. Hur passande med tanke på att Lejonets härskare är just Solen. Indisk astrologi antyder samma sak för det femte genom att låta "lättförtjänta pengars" Jupiter vara "signifikator" för bl.a. femte huset. Den lätta framgångens planet antyds med detta ha något gemensamt med det femte huset och Lejonet.

Så, vilka celebriteter (eller ökändisar) har fastnat i bloggarens horoskopsamling? Jo, utöver Filippa Reinfeldt själv sex personer och jag räknar det banala kändisskapets tvillingsystrar, Ashley & Mary-Kate Olsen, som en person eftersom bara tre minuter i tid sägs skilja dem. 

(Jag tror faktiskt inte jag skulle kunna skilja dem åt astrologiskt. Indierna har dock system för göra sådana analyser, men de kräver fullständig säkerhet om den exakta födelseminuten - en medvetenhet om tid som inte ens existerar i västerlandet förutom då i slalombacken!)

Marquis de Sade;2.6.1740
Curt Linusson;9.6.1943
Eva Bengtson Skogsberg;11.6.1951
Filippa Reinfeldt;14.6.1967
Christan Grahn;12.6.1978
Ashley & Mary-Kate Olsen;13.6.1986
Mans Zelmerlöw;13.6.1986


De astrologiska parallellerna till Filippa börjar föga smickrande med sadisten markis de Sade och blir knappast roligare av den sverigedemokratiske Linusson med ett förslutet i nazistiska förbundet Legion Wasa.

Bengtsson-Skogsberg är moderat hon med, en riksdagsledamot och Grahn är mer känd som "Chris Dangerous" i rockgruppen The Hives. Jag noterade dem först i samband med dess mystiska ekonomiska affärer, vilket naturligtvis direkt för tankarna till Filippa Reinfeldts sätt att "omfördela" stockholmarnas tillgångar till de mest bemedlade. 

Lundapojken Zelmerlöw är förstås en uppskattad smörsångare och dansare. Här krävs en födelse inte tidigare än sex på morgonen för en Måne i Lejonet, men givet hans dragning till scenkonsterna (Lejonet) är hans fall inte särskilt kontroversiellt.

Faktum är att ödet Filippa Reinfeldt tycks vara ett av de mest sociopatiska uttrycken för den här extremt inskränkta sortens personlighet som imiterar genuin individualitet. Vi har den empatistörde de Sade och nazisten som toppar den förödelse Reinfeldt hittills hunnit sprida. 

Man ska dock besinna att Venus är en av planeterna i den studerade signaturen och det är också typiskt att de Sade är känd för sadistisk sexualitet. I det horoskopet var det attackerna mot Venus från bestialiska Mars som förklarade urspårningen. 

Men Venus närvaro tenderar att normalisera ett psyke och vad vi ser i Filippa är en på ytan så harmlös människa att de idioter som lever bara för att stajla sina egna liv på samma sätt inte ens har språk eller tankar att förstå vilken skada hon gör. Det är som att släppa loss flickor bara mogna att möblera runt i sitt dockhus i samhället. Jävlar, vad efterblivna stockholmarna är! Flyttar alla hit som helt avstannat i sin personliga utveckling?

Inga kommentarer: