Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 10 januari 2013

Varför Lööfs sort är och förblir lögnare

Att Annie Lööf, Svenskt Näringslivs marknadsliberalistiska påläggskalv efter Fredrik Reinfeldt, är och förblir en oförbätterlig lögnare av samma kaliber som den siffertrixande statsministern, har den här bloggen redan pekat på genom den intrikata symbollära som går under namnet astrologi. Faktiskt så nyligen som i inlägget Ljuger Lööf eller är hon otillräknelig från oktober 2012.

När hon nu försöker spela oskyldig (GP, SvD, DN, AB) inför det dåraktiga partiprogram Stureplanscentern tvingat på sitt parti och kvicka journalister snabbt avslöjar att hon uttalat sig för t.ex. polygami för några år sedan, då förtjänar hennes olyckliga födelsehoroskop en omvinkling av det som sades i oktoberinlägget.

Lathund:

☿ Merkurius, normalvärde: kommunikation/information; med problem: lögn/desinformation

☽ Månen, normalvärde: inre sinne, aptit, föreställningar; med problem: slav under begäret, vanföreställningar


Den här gången ritar vi upp kartan som en "naturlig zodiak", där t.ex. Väduren matchar första sektorn för egot och Jungfrun matchar sin sjätte sektor för egennyttig vinstmentalitet - intressant nog kallad "fiendskapens" sektor i indisk astrologi. 

Fiendskap uppstår alltid när man stoppar ner själviska människor i en burk och låter dem slåss för bara sitt eget! Tecknets sociala hämning kontrasterar skarpt mot den förbindlighet som alliansens princip Vågen i nästa steg tecknar. Hela zodiaken är fylld av små, smarta betydelseglidningar av detta slag!

Planeterna associerar i varierande grad med sektorerna. Krigaren Mars har t.ex. en mycket tydlig förstahusanknytning. Men den excellerar enligt indisk astrologi även i tredje huset för kommunikationens gåva - att så faktiskt är fallet visade den här bloggen empiriskt för bara några dagar sedan genom en studie av Nobelpristagarna i litteratur (inlägg 1, inlägg 2).Lööf har just fiendskapens sinnelag - Månen i Jungfrun - som osolidariskt söker sin egen vinning. När omoralens Mars attackerar detta sinne från den trixiga och klipska Tvillingarna, får man en distinkt varning om en som kan tänkas manipulera sanningen för att själv gå ur striden (fiendskapen) som en vinnare. Den här kvinnan är extremt lik Fredrik Reinfeldt i dennes oförmåga att stå för det rätta, och att se politik som bara ett personligt maktspel. Den värsta sortens politiker med andra ord.

Hon föddes ett år när den sjunde himmelens Saturnus i princip skulle kunna stå för en befriande frihet från detaljstyrning: Begränsaren är här upphöjd och mer nåderik än normalt i venusianska Vågen. Härav säkert Lööfs nyliberala drag - den fanatiska nyliberalismen kan beskrivas som en Våg-Saturnus som av någon anledning inte fungerar som den ska.

Den här intellektuella Luft-Saturnus förmår inte kommunicera sin nobla och upphöjda syn eftersom den kommunicerar "neråt", mot ett intellekt som sjunkit ner i Vattenelementet - det mänskliga intellektet tenderar att bete sig som ett djur som instinktivt söker rädda sitt eget skinn när det hettar till. Men eftersom Merkurius är intellektuell kapacitet, ger den här pressen från Saturnus i ideologins tecken ett slirigt intellekt som backar från sin egen libertina syn på t.ex. partnerskap (Vågen) och ljuger om vad hon sagt eller inte sagt i frågan.

Dessutom är den intellektuella Luft-krigaren Mars i Tvillingarna allvarligt störd av att disponenten Merkurius sjunkit ner i instinkternas Kräft-Vatten i dess försök att ducka inför Själens Form Saturnus. Annie Lööf har i själva verket den klassiska garderobsbögens horoskop - hon lever i total förnekelse över något som inte stämmer på insidan men låter istället Federley agera ut sin egen latenta flatighet. Kvinnan är med andra ord upp över öronen intrasslad i livslögner och hon är en katastrof för sitt parti.

Använder man "naturlig zodiak" existerar inte den indiska astrologins finlir som avstämmer planeternas "verksamma natur" med ascendenttecknet (vars sig normal ascendent, månascendent eller solascendent). Mars är omoral, stridighet och själviskhet. Månen är det låga, sinnesbundna inre sinnet. Mars aspekt mot Månen mellan två tecken som båda lyder under kommunikatören - eller desinformatören - Merkurius blir således signaturen för en människa som kan tänkas ljuga ohämmat i hoppet om att tjäna något på det. De vita lögnernas metod har här blivit till en människa som ljuger sig moderatblå i ansiktet för att rädda dagen. En skamlös sociopat.

Lööf borde ha varit avsatt redan under den krisperiod i stjärnorna i slutet av förra året som jag tidigare pekat ut. Men det är möjligt att det var under denna period hon lade sin hand vid det nya partiprogrammet - för vem tror på denna människa om hon säger att hon inte haft något med programmets utformning att göra?

Högerregeringen består sannerligen av det lägsta svenska folket lyckats frambringa av politiker. Något av ett historiskt lågvattenmärke, denna regeringen Reinfeldt.

*****

Se även: Timmarna efter detta inlägg hittades ännu ett horoskop med samma slags störning mellan Tvillingarna och Jungfrun - nu tillhörande "Könsbytaren som vägrade kapa lemmen". Här kan man tala om synkronicitet!

Se även: Fler sådana som Annie Lööf - en sökning av 7.300 horoskop efter rabiatliberalistens dominanta astro-signaturer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.