Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 januari 2013

Trams om svensk chefskultur i Expressen




En skribent som vurmar för den svenska chefskulturens (och näringslivets) förträfflighet, skriver dumheter i Expressen.
Jesus hade tolv lärjungar, och ändå var det en som gick snett, påpekade en kollega.

Skribenten går chefsmaffians ärenden och lobbar med tandlösa bibelparalleller för att chefer ska få en minskad arbetsbörda - fast förmodligen och till skillnad mot vad arbetsgivarna vill se för de lågavlönade - utan att sänka sina löner.

Varför bibelliknelsen är så sällsynt illa vald är förstås att svikaren Judas just representerar mannen som säljer sin själ för 30 silverpenningar - den klassiska näringslivsmänniskan eller ekonomisten för vilken pengar glittrar oemotståndligt.

Låt oss glömma tramset som söker urskulda Judas Iskariot med att han ville "provocera" Jesus att påskynda himmelrikets ankomst. Slik apologetik är ibland inte ens medveten om att detta är en politisk läsart som avser ett judiskt uppror mot ockupationsmakten Rom. Dvs, "himmelriket" är det befriade och självständiga Israel. Historikern Robert Eisenman har övertygande - och under den kristna historieforskningens uppbragda protester - noterat den revolutionära underströmmen i Jesusberättelsen och de ständiga redaktionella försöken att släta över eller tona ner den nationalistiska grundtonen och förvandla budskapet till ren "andlighet". 

Men Jesus med svärdsbärande lärjungar i en park om natten, Jesus som kastar krämarnas bord med ytliga produkter över ända, Jesus som avböjer att ens röra vid det romerska myntet - här är den ursprungliga och nästan helt censurerade historien om Ljusets barn, den stora judiska rörelse som smidde planer på ett uppror mot Rom! (Det var Jesus yngre bror Jakob som i Eisenmans rekonstruktion blev katalysatorn för det judiska kriget, 66-73.)

Texterna om Jesus har således skrivit om och redigerats, vilket i hög grad förändrat tonläget för att passa en senare tids kristendom, när de politiska spänningarna i Palestina var historia. En vanlig och rimlig tanke är t.ex. att Jesus "förutsägelser" om att templet i Jerusalem ska rivas, är ett rent sakförhållande som flyttas tillbaka till tiden före det judiska kriget och placeras i Jesus mun som en fabricerad profetia.

Var det ens tolv lärjungar. Dödahavsrullarna, skapade av just den grupp Jesus löst tycka ha tillhört, anger på traditionellt judiskt vis tio medlemmar som minimum för en församling. Jag misstänker att utvidgningen till tolv är ett litterärt och symboliskt tilltag. Vi har återigen att göra med Herkules tolv storverk för att upphöjas från människa till gud eller zodiakens tolv tecken med Jesus som det andliga navet.

Rötägget Judas går ganska lätt att identifiera i zodiaken. Han säljer sin själ (=Jesus) för 30 silvermynt. Det finns bara tre zodiaktecken som är helt dedikerade det världsliga goda, och av dessa är det faktiskt bara ett som säljer information för pengar: merkuriska krämaren och skvallertackan Jungfrun!

Merkurius är på sin skuggsida en tjuv och fifflare - Carolina Gynning har nyligen visat detta näranog normaltillstånd hos den Princip i zodiaken som söker VINST. Bloggen har också noterat att Jungfruns "nattsida", dvs. som måntecken är överrepresenterad bland brottsdömda och figurerar ymnigt bland sådana som söker polarisera människor och diskriminera mot vissa (främlingsfientlighet). Jungfrun är förstås den jordbundna och främlingen är den som kommer över vattnet via opposita Fiskarnas tecken.

Man kan notera hur noga Jesusberättelsen polariserar de pengagiriga människorna mot de som FÖRLORAR denna världen för att vinna nästa. Och nu är "nästa värld" tvärtom Fiskarna, de som offrar och vittnar för att rena sina själar! 

Det är bloggens näst populäraste axel Jungfru/Fiskarna (vinst/förlust) som smyger i Jesusberättelsen! Det är i Jungfrun penningens planet Venus "faller" till en simpel horas eller krämares nivå - en moderat en näringslivsprisse. Det är i motsatta Fiskarna Venus istället tjänar allas välmående (universell empati) och oh därmed anses vara en Maria Magdalena löst från sitt horande för penningen och i greppet på zodiakens ondaste tecken!

Ja, vår väna Jungfru tycks ha sopat igen spåren och gjort en remake på sig själv! Men Nya Moderaterna föddes så tydligt under Jungfruns tecken att vi bara behöver studera det politiska haveri av egoism och materialism, att den gamla zodiakens insikter åter blir fullt synliga! För att ingen ska missa att Sveriges fula medelklass är raka motsatsen till den goda människa Jesus och hans ideologiska tankeström ville se, är också Nya Moderaternas partiledare född med Jungfrun stigande i öster med en aggressivt självtjänande krigare (Mars)! Och privatekonom är han förstås, den där Fredrik Reinfeldt.

Notera att Jungfruns symbol ALLTID står för instinkten att vilja profitera. Viljan till vinst kan dock vara undertryckt genom dess husplacering i ett enskilt horoskop. Först i nästa symbol, Vågen, kommer ett motbud mot "tillväxtekonomins" myt: Vågen berättar istället berättelsen om nolltillväxtsamhället där alla fokuserar på sin mänskliga kompetens och arbetar tillsammans, för varandra! 

Man kan säga att Venus härskarläge i Vågen är en försmak av den upphöjda Venus i Fiskarna. Notera hur stackars Jungfrun, denna smågiriga och privatistiska princip dels opponeras av den goda viljans tecken Fiskarna och dels överflyglas av Vågen, som får själviskheten hos det tidigare tecknet att se rent pinsamt ut. Zodiaken är verkligen 12 storverk Herkules (människan) måste lära sig bemästra för att upphöjas till en Jesus, en gud!

År 66 och judiska kriget mot Rom

Eftersom Ljusets barn, författarna till Dödahavsrullarna, var astrologer kom jag på tanken att upproret kanske var astrologiskt planerat eller kom att ta sin början enligt stjärnornas och därmed Guds plan.  

Wikipedias presentation av judiska kriget ger två intressanta skäl men inga av dem med några synbarliga astrologiska bevekelsegrunder. Problemen ska enligt historikern Josefos (i sin ungdom medlemsaspirant i Ljusets barn) har börjat med krämare som sålde fåglar utanför en synagoga - en direkt parallell till den famösa incidenten där Jesus röjer upp bland krämarna framför templet i Jerusalem. 

Artikeln tar fågelbråket som ett faktum och säger att upproret eskalerade med nya bråk som rörde romarnas beskattning av judarna. Återigen en parallell i Jesus som vägrar röra vid det romerska myntet och säger, "ge Ceasar av honom tillkommer och Gud vad Han ska ha" - ett svar som kristna tolkat som att man ska vara underdånig en ockupationsmakt eller den världsliga överheten. 

Historien där Jesus råder judar att göra mer än de behöver när romerska soldater beordrar dem till tvångsarbete är löjeväckande - vilken Jesus känns som en fabrikation, den sociala aktivisten eller en rövslickande ynkrygg? Vilken av dem verkar mest benägen att snabbt och skoningslöst avrättas av ockupationsmakten? 

Jag tänker som en enkel parallell på hur den här bloggen snabbt svartlistades av Dagens Nyheter, då som nu borgerlig megafon som inte ville att sanningen om Nya Moderaternas avgrundslåga bevekelsegrunder skulle bli kända. Det är naturligtvis de som höjer sin röst som är de sanna och verkliga figurerarna. Anpasslingarna är bara skuggvarelser.

Det har ofta föresvävat mig att den historiska Jesus kan ha varit föga mer än en ovanligt brådstörtad bifigur som bröt sig ur modersamfundet och bildade en egen församling (minyan) med tio medlemmar (eller t.o.m. blivit exkommunicerad för allmän bråkighet - tumultet med krämarnas produktbord utanför templet och andra i sin tid välkända skandaler).

Judiska kriget kan inte dateras närmare än till år 66 och nedanstående karta är naturligtvis vår kulturs första dag detta år. 


Men det intressanta med kartan ligger fast på himlen hela året, och det är att vi har den starkast tänkbara axel mellan profitintressets Jungfru och martyrernas eller sanningsvittnenas Fiskarna! Minns hur Fiskarna senare blev den första kristna kyrkans (utanför Palestina) symbol.

Tar man 1 januari som vårt perspektiv på det år som såg Judiska kriget, är kartan precis lika intressant. ALLT går i den djävulska materialismens muddiga Jord och Vatten. Övermakten Rom är tydlig via Stenbocken och det hårt pressade folket syns i Kräftan. 

Revolutionen är förstås Mars i Skytten i religionen och den Högsta Sakens nionde sektor. Denna krigare har dessutom stöd i Sanningsvittnets Jupiter, hemma i härskarläge i sitt andra tecken. Och från Fiskarna opponerar den Goda Tankens Jupiter den ytterligt fula Saturnus-Jungfrun, maktens fixering vid profit (eller beskattning av tjänarna).

Jag tror bestämt att folkupproret mot det giriga Rom var skrivet i stjärnorna! Men folkets sak lockade inte Judas, förrädaren. Likt den privatistiska Jungfrun var han mer intresserad av vad att bakhåll på Ljusets barn kunde ge i reda pengar. 

Judas identifierade sig med överheten (Saturnus). Trettio silverpengar gav den tidens Fredrik Reinfeldt honom istället för sänkt moms på flottiga McDonaldsburgare. Sedan fattade Judas vidden av sitt svek och gick och hängde sig. Inte för inte kallade indisk astrologi Jungfruns sjätte hus för "fiendens sektor" och hellenistisk astrologi samma sektor för "olyckan".

sr.se 130128

I ultramoderata Stockholmsförorten Bromma tar just nu ungdomar livet av sig själva i ovanlig omfattning. En ond ande verkar genom delar av den svenska folkkroppen, men Djävulens materialism och löften om egofixeringens vinster visar sig vara tomma dunster - i varje århundrade.


Inga kommentarer: