Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 januari 2013

Stockholms moderata finansborgarråd, en laglös råbuse

Miljöpartiet Jonas Eklund beklagar att den märkligt korta preskriptionstiden för granskning av Stockholmsmoderaternas vanstyre går ut nu (DN). 

"Han anser att det borde redas ut i en rättegång om politikerna har förstått vad de har gjort när de systematiskt har sålt verksamheter till ett underpris vid avknoppningarna."

I backspegeln: Det finns inget så uppfriskande som att unna sig lite brölande, som en i folkdjupet! Peter Wolodarski i DN begrundade ansvarsfrågan lite längre än undertecknad, som gick rakt på sittande finansborgarråd. Men som framgår av det nyskrivna tillägget skiljer sig inte horoskopet för Sten Nordin nämnvärt från hans ansvariga föregångare då Serafens sjukhus såldes ut i ren vänskapskorruption.

Stockholms finansborgarråd Sten Nordins horoskop har kommenterats tidigare, men citatet väcker frågan om en människa med storkorset i Mörkrets kvalitet (indisk astrologi) överhuvudtaget är kapabel att förstå vidden av sina egna tilltag. I så fall har vi två toppmoderater till som borde omyndigförklaras, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg! 

Sverige kan ha de mest skrämmande inkompetenta galenpanneledare landet någonsin sett, män (och kvinnor) vars hunger att omsätta självberikandets ideologi i vidriga handlingar öppnat för skandaler som dessa, där Stockholms stad bortslumpat tillgångar folket betalt med sina skatter. Moderaterna framstår allt tydligare som det parti som enbart attraherar moraliskt bankrutta rövarnaturer.


Genom att placera finansborgarrådets Måne i passionerade Väduren i första huset för en "månascendent", visar sig intressanta saker utifrån hans eget sinnelag. Zodiakens sämst kontrollerade habegär kan ligga hos Skorpionen, och här hittar vi kontrollbehovets Saturnus, girighetens Drakhuvud och krigarens eller olyckans Mars i Skorpionen. 

Och mest intressant är att det åttonde huset står för ANDRA PERSONERS PENGAR - inte ens egna! Redan en så enkel karta som den baserat på den begärsfyllda Månen visar prov på en dödligt syndig människa, vars begär står till andras pengar. Detta är en laglös man som vansköter Stockholms finanser, och ju förr han ställs inför rätta, dess bättre.

*****

Här är då horoskopet för den Chris Heister, utnämnd av Fredrik Reinfeldt (ja, han!) till landshövding i Stockholm efter hennes remarkabla sätt att visa hur en moderat (inte) tänker.

Som synes är det inte långt från ett storkors i mörkret här heller, och Månen i Skorpionen med Mars visar att det är samma tendenser hos båda dessa moderater... Och för den som spånar på engelska, vilket graverande efternamn: Heister !!!



Här sitter Satan djupt, djupt i blodomloppet.

Inga kommentarer: