Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 januari 2013

Snattande IT-parasiter & Gycklarens stjärna



AB/SvD skriver att en amerikansk IT-hackare begått självmord inför ett 35-årigt fängelsestraff för att ha hackat och stulit enorma mängder av vid den tiden avgiftsbelagt forskarmaterial från en akademisk sajt.

Snyggt jobbat. Han kröner alltså sitt livsverk med två brott, simpelt tjuveri och därefter mord! Horoskopet förtjänar en liten titt.


Kanske mest iögonenfallande är den gradexakta oppositionen mellan IT-folkets egen planet, den logiska Merkurius, och Satan själv. Tittar man på hackarens hångrin är det inte utan att man kommer att tänka på den alltigenom oseriösa gangstern Jokern.

I Batman är Jokern skurken som bara vill kaos och anarki och som för att markera bristen på disciplin och struktur flippar mynt för att avgöra viktiga frågor. Det typiska för it-nördar är att de antingen blivit horor och sålt sig till näringslivet och tillverkar datasystem som artificiellt sållar bort oönskade människor från arbetsmarknaden. Dessa har valt IT-fascismens väg och kommer att brinna i helvetet.

(Efter publicering ser jag att Katrine Kielos i AB behandlar just it-nissar och deras förhållande till plutokratin - en del når själva den odemokratiska makteliten.)

Den andra sortens datanördar verkar mer eller mindre direkt för samhällets sammanbrott i en orealistisk fantasi om att alla ska få allt gratis. Informationen som sådan är deras avgud, och deras mentala störningar uttrycker saken som att "informationen vill bli fri". (Patetiskt tänkande.)

Som en orealistisk barnunges variant av den i sig sunda kommunismen, där alla delar allt UTAN att parasitera på sina medmänniskor. Aaron Swartz tycks tillhöra den senare typen och Lufttecknet Vågen har åtminstone bland svenska it-människor visat sig förekomma flitigt bland programmerare och systemtänkare. 

Bloggen har hittat tecknet upprepade gånger i samband med mentalt obalanserade religionshatare som påfallande ofta verkar ägna sig åt datorer när de inte låtsas vara religionshistoriker. Den här bloggaren är lustigt nog född i Vågen, är religionshistoriker i botten, har arbetat som datatekniker - och genomskådat den avgrundslåga mentalitet som frodas bland tekniker.

De är som halvfullgångna psyken, fullt fungerande till viss del men inkapabla att göra tillräckligt stora analyser för kunna kallas humanister eller ens människor. De är förvuxna kalkylatorer, fast i scientism som sin ersättningsreligion, fast i vetenskapsdyrkan. 

Aaron Swartz namn röjer honom - han är uppenbarligen en sekulär jude som på samma sätt hittat datorerna som sin tröstnapp och från den tiden börjat utvecklas skevt som människa.

Men det är inte Swartz höggradigt intelligenta Våg som är det intressanta här, trots att man kunde säga mycket om hur expanderande Jupiter "välsignar" intelligensens Sol i Vågen, här dessutom kopplad med "mjuka" Venus för en distinkt datahackares lättja - de vill ha saker den lätta vägen. Och de med intelligens nog att hacka sig in till upphovsrättsskyddat material kan inte betraktas som annat än parasiter och snattare. 

Men det är inte de förnämliga budskapen i Luftelementet som degraderar den här himlen utan det andra - det negativa och mörka som utspelar sig i Jord och Vatten. Luft är inte materialistiskt lagt, men horoskopet visar vilken näsa Swartz har för att roffa åt sig det som i den virtuella världen motsvarar "fysiska" föremål, dvs. avgiftsbelagd data.

Problemet ligger i Skorpionen, det sista själviska tecknet i zodiaken innan den avslutande och universella tredjedelen startar med Skyttens tecken. Skorpionen innehåller den fixerade och kroniska Saturnus som i sin sträva aspekt mot kriminalitetens Mars och begärets Måne tycks bilda en oärlighetens signatur. 

Saturnus ger förstås också ett hårdnackat kontrollvansinne, och den dataprogrammerare jag lärt känna bäst var visserligen trevlig, men hade ett rabiat kontrollbehov, var hårdnackad ateist (rationalist) och var född med samtliga Aaron Swartz tre dominanta tecken som sina egna (fast Vågen, Skorpionen och Stenbocken huserade andra nyckelplaneter). 

Parallellen stärker tanken att Luft som binds till Jord tappar tankehöjd, en torftig och pragmatisk intellektualitet som visserligen kan skapa nya uppfinningar i det fysiska, men är och förblir en materialismens slav. Det gäller också Aaron Swartz uppfinningar, där redan RSS-systemet för att "dammsuga" andra sajter på upphovsmännens ansträngningar utan att själv behöva jobba ett dugg tydligt visar vilken parasiterande grundnatur den här hackaren hade. Det är Saturnus i dödens Skorpion som ger detta svarta hål som bara vill suga åt sig för egen del. I Skorpionen tvingas människan dö för sin själviskhet. 

Jag hade besök av en annan skicklig datatekniker för en tid sedan. Hans Solen stod i Skorpionen, och fast vi är goda vänner noterade jag för första gången hur tanklöst begärsfylld han var. Utan att skämmas bad han att få hela denna datasamling (7.300 horoskop) som jag bloggar utifrån. Jag har ägnat åratal på att bygga upp den! Som god vän delade jag med mig mitt grovarbete men i själen upprörd av en väns framfusighet förmanade jag honom att inte använda materialet i kommersiellt syfte.

När jag sedan förevisade några unika LP-skivor i min ägo ville han genast ha dem också! Jag skulle serva honom genom att föra över dem till digitalt format. Det kan noteras att Solen stod i åttonde korruptionshuset och hatt han hade Mars i självberikande Jungfrun och Mars tjänade också som ascendenthärskare!

Här är då Skorpionen i ett nötskal: korruption och slutligen döden kommer genom att själen vill ha för mycket. För den här teknikern kan man hitta ursäkten att han aldrig hade någon fadersgestalt att sätta gränserna för honom, men egentligen ligger själens karaktärsbrister redan före födelsen, innan föräldrarna - eller bristen på sådana - gjort entré. 

Föräldrarna är så att säga bara ett av den egna själens många uttryck. Själens öde rullar ut "rätt man på rätt plats" i tid. Själen själv är större än Tiden! Själen kan på sina högsta nivåer överblicka mer tid än vad en enskild människa förfogar över. Det är då individer börjar se glimtar av sina föregående liv (och vem vet, kanske liv som ännu inte är levda ur den här kroppens perspektiv...).

Eftersom Merkurius är en planet man kan analysera för att se graden av intellektuell heder, måste man säga att Aaron Swartz karta ser genomkorrumperad ut, med Satans förvrängande negationer på sig, och den tunga och depressiva liemannen Saturnus som leder vägen.

*****
Skorpionen och Stenbocken har en koppling eftersom tecknet symboliserar döden medan Stenbockens härskare Saturnus också representerar döden. Det vill säga, det är Saturnus via Jordelementet som utlöser tankarna på en tilldelad tid och siden Liemannen som skördar det som haft sin tid som materiell varelse. Aaron Swartz horoskop dignar därför av negativa dödsbud och läser man Wikipedia verkar han ha varit en slingrig ål som inte riktigt passar någonstans utan i förtid terminerade (dödade) en mängd aktiviteter, högskolestudier, anställningar, etc.

Saturnus i Lufttecknet Vattumannen är så att säga en helt annan Saturnus, men måhända även den "dödlig". När Själens Form (Saturnus Luft) är fullbordad kommer den att "dras tillbaka" eller återgå till "himmelen". Kristendomen har bevarat en spillra av denna gamla tanke. Paulus talar om att himmelriket kommer först när "Kristus blivit allt i alla". Historien som en fortgående själsräddarmission. Först när alla själar inom ramen för det här solsystemets Världssjäl har "vaknat" och medvetet ser att de är delar inom Saturnus i Luftelementet, är sagan all. Då slocknar vår sol och Skördaren Saturnus tar sitt berikade Luftväsen vidare som blueprint för en ny värld i något annat hörn av universum. 

Världsalltet i sig, menade grekerna, är evigt. Det finns ingen big bang - vad dagens astronomer tror sig kunna utläsa av den kosmiska bakgrundsstrålningen som riktning och tidrymd, är bara vår lilla bubblas reinkarnation (se ett störande forskarfynd i AB/SvD). Det pågår oändligt många big bangs. I den meningen verkar judendomen ha missat Alltet magnitud medan de indiska och grekiska filosoferna hade en rymligare föreställningsvärld. Samtidigt visar den äldsta judiska kosmologin, Sefer Yetzirah (mycket möjligt med pytagoréisk-grekiskt inflytande) hur världsskapelsen i vilket fall är EN PROCESS, så det spelar mindre roll om vi talar om ett big bang eller en oändlig mängd instanser av skapelser och destruktioner i Evigheten.


Andra med samma signatur

En sökning av Swartz intressanta och dystra kombination av Saturnus-Skorpion i aspekt mot ett uppeldat (Mars) sinne (Månen) i kontrollbehovets Stenbocken i samlingen av nämnda 7.300 horoskop ger bara en enda träff. Det är med andra ord inte en signatur som verkar bidra till celebritet. 

Det enda andra fallet jag hittills mött har faktiskt kommenterats på bloggen, det är den galna högerkvinnan Michele Bachmann från Tea Party-rörelsen i USA. Åter ett tecken på den avgrundslika själviskhet som it-hackare och högermänniskor generellt står för. Värt att notera är dock Bachmanns extrema populism och anti-intellektualitet. Hon har heller inte en enda planet i Luftelementet och hade troligen inte klarat de tankeslott datahackaren kunde bygga upp i det mentala.

Men vad om Merkurius i 3e graden Skorpion och därmed under gradexakt bestrålning från Skälmen eller Satanshuvudet? 

Bloggen innehåller inte någon tidigare diskussion om just en exakt opposition mellan intellekt och korrumperaren. För att komma Aaron Swartz predikament så nära som möjligt, kräver jag också att stryparen Saturnus ska stå i samma tecken som Merkurius. 

Jag utvidgar också sökningen genom att efterfråga Saturnus i tredje graden och Merkurius någonstans i Skorpionen! Den indiska tanken är ju att alla planeter i samma tecken står i kontakt med varandra ("kombinerade"), så det blir ungefär samma resultat om Saturnus är den exakta "åskledaren". (Nu kan man invända sig mot resonemanget eftersom ju Saturnus alltid söker mota Olle i grind medan Merkurius är en öppen och fri ledare! Jag noterar därför om det är Merkurius eller Saturnus som står i tredje graden):
  1. Benedict de Spinoza;24.11.1632 (Me 3) - judisk fritänkare som landsförvisades eftersom han vägrade att se Gud som något större än kosmos. Här ser man tydligt Själens Form i Vatten och Stenbocken som ett lågt och materialistiskt synsätt!
  2. Warren Jeffs;3.12.1955 (Sa 3) - våldtäktsman, bigamist, president för en fraktion av mormonerna
  3. Christer Akej;3.12.1955 (Sa 3) - moderat riksdagsledamot
  4. Lena Asplund;5.12.1955 (Sa 3) - moderat riksdagsledamot
  5. Guy Lofalk;5.12.1955 (Sa 3) - jurist, moralisk katastrof - begärde 51 miljoner för att skicka SAAB i graven efter moderatregeringens önskemål
  6. Dan Wolgers;7.12.1955 (Sa 3)  - artist - förmodligen högersympatistör av den trend vi redan sett här ovan
  7. Osman Adam Khatib;7.12.1986 (Me 3) - arabisk terrorist, fick tillgångarna frusna efter bombdåden i London 2006
En sådan enastående serie misslyckade människor! Vår svenska egoism blockerar oss från att se hur sjuka moderaterna är, men upptäckten av Guy Lofalk i gruppen visar väl tydligt hur den skorpioniska egoism det här inlägget handlat om, närmast förstärks när den formalistiska Saturnus kontaktas av Satan. Den här sökningen ger också en första antydan om att olika politiska synsätt - med undantag naturligtvis - tenderar att klustra sig vid bättre och sämre astrologiska tider. Vänstermänniskor föds, som visades i en studie nyligen, under bättre stjärnor än de som drivs av högerns egoistiska världsbild.

Vi har i horoskopet för Svenskt Näringsliv Satan och Saturnus i intervallet 3-4 - nu som konjunktion ("alla aspekters moder"). Här är således det sataniska kontrollbehovet i dess prydno och ur näriga människor får vi således både moderater, arabiska terrorister och parasiterande it-hackare som svamlar om att "information vill bli fri". Den här sökningen på "andra med liknande signatur" tycks ha öppnat upp ett rejält svart hål - människosjälen vid dess lågvattenmärke.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan bestå med ett namn till: Gunnar Falk (född samma dag som Guy Lofalk, och lustigt nog påminner ju namnen om varandra också). Han är son till Kerstin Thorvall och har skrivit en bitter "uppgörelsebok" om sin mamma och sin uppväxt.
S

Seaward sa...

Ja, där sätter du genast fingret på den ömma punkten - människor som förefaller vara offer för allsköns elände snarare än att själva kanalisera ondska eller förvrängda synsätt. Som du vet har jag avsevärda problem att se vad som blir vad av horoskopen, särskilt när klockslaget saknas.

Hur kan man tänka sig att Lofalks aktiva svindleri ser ut, jämfört med en som fötts till en väldigt "fri" familj? Det kanske man hypotetiskt skulle kunna rekonstruera genom att allt förutom ascendenten är given. En nära och bitter kontakt med modern i Falks fall skulle rimligen innebära att Månen och 1a huset är förenade på något sätt. Men som sagt, det är väldigt spekulativt att gissa så här, och jag har misslyckats helt en gång i bloggens begynnelse (Scarlett Johansson).