Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 januari 2013

Slå på egen trumma

2013 – kanske året att bekänna färg? En av de döende dinosaurierna eller i besittning av en mental kartritning som tillhör framtiden? 

När det tunga chefsnamnet Svante Nycander i dagens DN hävdar att Svenskt Näringsliv skadar landets intressen,

http://www.dn.se/debatt/svenskt-naringslivs-politiska-insatser-skadar-politiken


...är det en vidimering av exakt det jag sade den 11 december förra året, fast med en nomenklatura som kräver en både konstnärlig och filosofisk grundning:

http://siderisk.blogspot.se/2012/12/vad-gor-svenskt-naringsliv-i-politiken.html


Faktum är att jag märker min bloggs genomslag på flera ställen i nätmedierna. Jag hinner inte mer än publicera det senaste häcklandet av den genant fega högersossen och vårdvinstkramaren Stefan Löfven,

http://siderisk.blogspot.se/2013/01/miljopartister-battre-manniskor.html

...förrän AB:s ledarskribent Karin Pettersson snor ihop en text som låter som ”The Best of Sideriska siktet’s astro blog”: ”Visa att du är sosse, Löfven”:

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article16027576.ab
 

Vill man inte tala om direkt påverkan ligger Carl-Gustav Jungs tanke om ”synkronicitet” nära till hands!
Synkroniciteter = meningsfulla sammanträffanden utan orsakssamband i tiden. Logiken bakom dessa är ren Platon: bortom rumtiden vilar eviga arketyper, eviga idéer, oreducerbara axiom. Människor med sitt sinne satt bortom djurets intresseområden, berör ständigt varandra i och genom denna idévärld och återvänder till jorden med snarlika uppslag till sin skapande verksamhet.

Det intressanta är att jag är en politisk och samhällsekonomisk idiot och utgår helt från den logiska substrukturen i zodiaken för mitt tyckande. T.ex. har jag mödosamt byggt upp ett stort antal fall som visar hur ”profit/förlust-dikotomin” Jungfrun/Fiskarna spelar i bakgrunden hos en signifikant del av dem som involverar sig för t.ex. vampyrens rätt att suga vinst ur sjuka människors behov av vård.

Den antika zodiaken ÄR en hårdkodad manual för ovärdiga vänstersvängar och värdiga högersvängar. Och det intressanta är att de ovärdiga är de som svänger vänster i zodiaken (”negativ polaritet”), vilket i verkligheten visar sig som högersympatier och argument för rätten till privatism.

”Himmelen” kan alltså förefalla vara en spegelvänd bild av jordiska attityder, vilket förklarar varför antiken talade om ett ”syndafall” och perversa människosjälar som inte längre förstår att själva himmelriket mer liknar kommunism än privategoism! Det man tror är sant och gott här visar sig från högre höjd vara det rakt motsatta.

”Självförverkligande” självtjänare är mänsklighetens fiende #1. På bloggen återvänder jag ibland drömskt till tanken om att den här människotypen ionom några hundra år kommer att vara kriminaliserad, i en tid på jorden då mänskligheten gjort en remarkabel framryckning i sitt tänkande.

Egot får Satan att störta sig själv ner i mörker och avskildhet och det är denna kalla isolering som sedan föder avkomma av synnerligen slem sort: självtjänarna, alla dessa som fyllt sina huvuden av kunskap om hur många bidragstagande soffliggare grannens granne kan berätta om. Föroreningen i den egna mentala konceptionen - Satans lögn – passerar här alla mätskalor. Dessa människor lever inte längre i den empiriska verkligheten utan i en paranoid själsförfattning modell onkel Scrooge – snålhetens personifikation.

Det är profitens princip ”Jungfrun” som driver alla dessa, Persefones fruktan för missväxt (”våldtäkten” av dödsrikets Hades). Med denna fruktan djupt inplanterad föds så tanken på ”tillväxtekonomi” och vips har vi en skövlande och vettlös Rovkapitalism på jorden – marknadsliberalismen är allt den lilla människan vågar se av detta monster. Hela Bilden är alltför ohygglig och hon återvänder strax till kvällens tv-tablå istället. Mänskligheten går antingen under inom 200 år eller förkastar hela sitt ”högertänkande”.


*****


I en tidig studie av ”vilka urartar och blir moderater” studerade jag ett 60-tal (m)-politiker. Här fyller jag på med en dos till och gör motsvarande granskning även av (s)-politiker:

http://siderisk.blogspot.se/2012/02/ny-studie-av-horoskop-for-m-och-s.html


Den gemena människans snålhet (vinstintresse) har visat sig även på ett annat sätt, som främlingsfientlighet. Samma resonemang som när grannen känner till någon som lever på bidrag, men nu är det förstås invandrarna som suger ut MIG (omskrivet som ”samhället”) på resurser:

http://siderisk.blogspot.se/2012/09/statistik-horoskop-for-165-xenofober.html


Studier som dessa gick samtiden förbi eftersom svenskhet är lika med ignorant stupiditet och en dumdryg tro att det periodiska systemet fyllde i mänsklighetens sista vita fläck på kartan. Det är egentligen rätt sorgligt att en nation kan vara så simpel, fast materiella resurser att ge hela folket ett kunskapslyft fanns – innan högern tog över 2006.

Socialdemokratin får ta ansvar för att den högervridna svensken av idag verkligen inte kan något annat än namnet på den bästa espressomaskinen och hur man jämför priser på nätet inför sin nästa New York-resa...

Och dessa små kryp kommer att leva och dö detta deras svenska liv utan någon som hjälper dem upp till nästa steg av insikt om helheten... Tvärtom, Svenskt Näringsliv ansåg 2011 att studenter som väljer filosofi på högskolan skulle bestraffas (med minskad bidragsdel) eftersom de genom sitt intresse för kunskap och tänkande inte bidrog till ”lönsamheten”!

Och apropå förre DN-chefen Svante Nycanders förmaning till Svenskt Näringsliv, den ofta upprepade länken till intresseorganisationens horoskop, med dess dödskalleflagga triumfatoriskt vajande på topp:

http://siderisk.blogspot.se/2011/12/beviset-svenskt-naringsliv-ar-djavulen.html


Inga kommentarer: