Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 januari 2013

Simpel bedragare med skev självbild

Själar så fuktskadade att de ägnar sig åt att titta på porr har inte mina sympatier, men om möjligt mer löjeväckande är den simpla gangster som hänger ut en krok med lite bete på och sedan skickar fakturor till dem som tittat på hans porr (AB). Mannen med det felstavade förnamnet tror dessutom att han är smart och "hittar nya sätt" att tjäna pengar. Men vad är nytt med simpel utpressning?

Det sideriska horoskopet är som vanligt så naket och avskalat att rötan hos Dennies Pettersson syns t.o.m. för en relativ nybörjare:




Med sinnelagets Måne i öster ser vi förvisso en mentalt kalkylerande typ och där "hågen står till" att hitta komfort och välbehag för egen del. Jag har fler fall av Månen i Vågen än Fredrik Reinfeldts, där hela livet tycks ha kollapsat till en fråga om bekvämlighet och lätt tillgång till livets njutningar. 

En f.d. bekant fastnade tidigt i drömmen om att skriva "pophiten", vilket ledde till att hela hans löftesrika musikaliska begåvning tynade bort i parodiska dagdrömmerier om "biljetten till framgång". Hans fixering vid "det goda livet" var som att sätta vagnen framför åsnan.

Sämre varianter av Vågens tecken har en förfärande tendens att bli ytliga och ointressanta hedonister. Solen i Vågen dominerade i testet med ateister och det räcker med att titta på matvraket och lyxälskaren Jan Stenbock för att se hur deprimerande "felkonstruerad" hans världsbild var:



Vågen ensam förklarar dock inte Stenbecks otyglade livsstil. Sex av hans sju klassiska planeter i passionens kvalitet Rajas omvittnar tvivelsutan en "felstämd" själ, en som inte kunde lägga band på sina begär. Livet blev också kort. 

Några återkommande läsare har säkert listat ut den underliggande logiken bakom bloggens ståndpunkt. Bloggaren anser att näringslivets människor kollektivt representerar sinnessjukdom. Astrologin indikerar med mellanläget Rajas en skäl som inte har någon som helst styrsel, utan ömsom står under Mörkrets och ömsom under Ljusets inflytande. Det är de fyra rajasiska tecknen som håller lidandets kretslopp snurrande. 

Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Göran Hägglund och andra med storkorset i Mörkret vet inte ens om att de befinner sig i helvetet, men i lidelsens mellanstadium kastas just så mycket Ljus över individen att hon blir medveten om att det finns en slocknad zon, en periferi, och den söker hon hysteriskt undvika genom att hetsäta livet. Således "åt och spydde" Jan Stenbeck som en överdådig gammal romare - enligt DN.

Hos den simpla utpressaren Pettersson med det felstavade förnamnet ser man hur det lunära sinnets koppling till komfortens och lyxens Venus innefattar Merkurius hemma i härskarläge i Tvillingarna. En skäligen tydlig indikation om pengar via t.ex. kommunikation eller handel. 

Men den bestraffade (eller bestraffande) södra månnoden (Drakhuvudet) är också en del av berättelsen och även den stora illgärningsmannen Saturnus - en mycket fordrande planet.

Historien i Tvillingarnas tecken är komplex, men det som gör horoskopet så lätt att tolka är den skada som omoralens Mars i primitiva Vatten (porr) åsamkar det intellektuellt orienterade psyket. 

Varken de indiska planetaspekterna eller de grekiska (västerländska) har givit några utslag vid mina försök att isolera en mätbart kriminell effekt pga aspekten i och för sig. Men när aspekterna väl dyker upp, har de ett förunderligt tydligt förklaringsvärde. 

Här är det uppenbart att den sliskiga Mars-i-Vatten skapar smutsiga tankar (Luft). Ur psykets perspektiv är Mars en fiendeattack från sjätte huset och den fritänkande Tvillingarna har lyckats vända den här medfödda psyksjukdomen och förvandla till en affärsidé: först locka ner "torskarna" i orena (fientliga) vatten och sedan attackera och hota hänga ut dem om de inte betalar.

Bör man lobotomera nyfödda barn med horoskop liknande Dennies Pettersson och sänka deras IQ så lågt att de inte ens klarar av att i framtiden bedra sina medmänniskor? Nej, inte på basis av ett månhoroskop i vilket fall! En snabb granskning av andra med samma signatur visar förstås många som skött sina kort mer ärbart än den här tarvliga typen.

Mån/Mars-härvan i kombination med Solen/Draksvansen är en alltför komplex signatur. Inte en enda träff bland mina f.n. 7.309 kartor. Månhärvan och "generationsplaneten" Saturnus i Tvillingarna ger Priscilla Presley (Solen i Väduren) och Lasse Brandeby (Solen i Oxen), vilket heller inte bidrar till någon förståelse.

Enbart Sol-Tvillingarna (amoralisk) och Månhärvan då? Två träffar, vinodlaren Lars Torstenson, begripligt nog en motståndare till hela idén Systembolaget. Samt australiensiska aktrisen Margot Robbie i tv-serien om flygbolaget Pan-Am på 1960-talet, en serie som lades ner efter en säsong (lik "Mad Men" sade någon mig, men långtifrån lika fängslande). 

Inga av de här ungefärliga parallellerna påminner om den löjeväckande pornografen och småbedragaren nere på Österlen och hans fiskande efter torskar i Fiskarnas tecken.

Inga kommentarer: