Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 januari 2013

Moderaten och den privata slaven

Jag gillade hur SvD (121227) lät moderata Charlotte Cederschiölds olika uppgifter om den svarta hemhjälpen kollidera med varandra för en bra illustration av dubbelmoral och hyckleri. Det är den här typen som iskallt brukar säga, "inte ett av mina finaste ögonblick", och det kalkylerande bruket av tankar och ord river blödande sår i öronen på alla ärbara människor.

Jag räknade faktiskt med att hitta Jungfruns tecken på den här politikern eftersom jag känner igen ansiktstypen, och har ett fall med en Mån-Jungfru som brukar använda sagda fras för att ta sig ur moraliska dilemman utan att behöva gå till botten med dem. 

Merkurius som desinformatör och lögnare hänger nära ihop med den människotyp som söker sig till moderaterna, och det har förstås att göra med att MERKUR via Jordelementet är en simpel krämare. Den använder ord för att nå sina egna syften som alltid bara är "sälj". Ett begrepp som "sanningen" kommer inte förrän vid zodiakens nionde station.

Dessutom är horoskopet oerhört intressant för frågan om hur t.o.m. degenererat medelklassfolk numera vill hålla sig med en egen slav i hemmet. I just detta horoskop blir bruket av Månen som ascendent oerhört intressant.



Av SvD-artikeln framgår att det här är en kvinna som ålar sig dit det vankas pengar, och med en Måne i resursernas element Jord som utgångspunkt, stärks naturligtvis den giriga tendensen av att även Solen ligger i Jord och därtill i vinstprincipens tecken OCH - naturligtvis - i ett dharma- eller plikthus. Ur sinnelagets eller fantasins perspektiv upplever sig kvinnan destinerad att tjäna pengar på en karriär utomlands (Solen/aktivitet i egennyttiga Jungfrun i nionde huset för avlägsna länder). 

Hon har alltså parvlat sig ner till Bryssel för år av EU-harvande med fina traktamenten. Jag vill påminna om att Margot Wallström "(s)" också är född i Jungfrun och också valt att bli "sekreterare" i den europeiska maktens Centrum. Jungfruns fina sida är att den är en tjänare, men hur ska detta tecken då någonsin få någon att själv basa över? Wallströms horoskop har en fin uppföljning i Vågens tecken och är känd för sin smidiga och sociala förmåga, här tror jag det inte behövs något sparkande nedåt. Men moderaten har ett hårt känsloliv i statusmedvetna Mån-Stenbocken. 

När Månen också är hemmets planet och disponeras av en Saturnus i slavarnas och tjänstehjonens sjätte hus, då anar man hur det går till. I regeringen Reinfeldts faktiska slavsystem fas 3 arbetar jag, en skärpt akademiker men offer för den svenska åldersdiskrimineringen, åt en egenföretagare som tidigare kört solo i alla år, en vänlig men antisocial Jungfru som i förtroende sagt att han "hatar kunder".

Efter att nu regeringen Reinfeldt ger honom 5.000 i fickpengar för att han, en enkel och halvt illiterat krämare ska "förbarmar" sig över en datakunnig och problemlösande akademiker finns det ingen hejd på hur många faktiska arbetsuppgifter han kan tänka ut för att öka sin lönsamhet med hjälp av den egna slav regeringen Reinfeldt försett honom med. 

Det vore fel att stirra sig blind på Jungfruns väna symbol. Det är viktigt att minnas den ursprungliga babyloniska symbolen, Plogfåran, och den enträgna och hårda bondens stirrar ner i densamma alltmedan han plöjer marken så att svetten lackar, sammanbiten och fixerad vid tanken på den rika skörd han måtte skörda. 

Att jobba för det är antingen nonsens eller alldeles äkta men helt oavlönat arbete den monstruösa regeringen Reinfeldt låter arbetslösa utföra under täckmanteln fas 3 har givit mig en enorm inblick i den solitära egenföretagarens tecken och dess extrema inskränkta vinstmentalitet. 

T.o.m. i det sociala livet skarvar mannen (som röstar blått) eller bluddrar bort sakfrågan i hoppet om att problem ska lösa sig till fördel för honom själv. Det är något med Jungfruns smarta men kortsiktiga tänkande som gör att deras lögner alltid hörs efter ett tag för dem som minns mer än de själva. 

På dataprogrammeringens språk producerar de efter behov "just-in-time"-lögner (JIT), avsedda att ta hettan från ögonblicket. Kvartalskapitalismen är en annan mänsklig sjukdom som bygger på samma kortsiktighet och sjukdomen är plågsam att bevittna för var och en som ännu har den minsta ärbarhet i sig (Stefan Löfven har förlorat den ärbarheten - när han kallade det omöjligt att backa från vårdvinsterna visade han svenska folket vilket alternativet till den destruktiva och helt inkompetenta högerregeringen...)

SvD sätter som sagt fingret på den ohederliga instrumentalistens alla ömma punkter genom att citera Cederschiölds olika uttalanden där hon också söker skriva sin skamliga städhjälpshistoria så snyggt som det är möjligt för henne själv.

Moderata ledaren Fredrik Reinfeldt har fått vara ifred för högermedierna för sin svarta städhjälp i många år nu. När man blir statsminister börjar folk kräla i stoftet för en och alla gamla synder är förlåtna. Jag har tidigare skrivit om hans förhållande till tjänstefolk via sin Saturnus i slavarnas sjätte hus. Ur det perspektivet visar horoskopet den kallsinniga djävul som en avhoppad moderat antydde han var gentemot underordnade i boken "Knapptryckarkompaniet".

Reinfeldt och Nya Moderaterna har Jungfruns signum stigande i öster och man ska inte luras av jungfrusymbolen att tro detta är ett mjukt tecken. Jordelementet är inte mjukt. Härskaren Merkurius är inte mjuk. Kvaliteten Sattva är dock rörlig och flexibel och bidrar till förmågan att "böja" Jordelementet till sin fördel. Dvs. detta är det perfekta tecknet för sådan verksamhet som sätter den egna vinsten före andra hänsyn. Det är tur att ett horoskop innehåller så många pusselbitar! Vissa tecken är helt enkelt inte lika charmiga som andra, när man börjar komma åt deras centrala funktion. 

Margot Wallströms nymåne i Jungfrun blir därför ändå något kritisk, trots all social kompetens i granntecknet Vågen. Hon gjorde egentligen precis som Cederschiöld: snappade på Jungfruns vakna sätt en chans att tjäna betydligt mer i en underordnad position och säkrade sig en fantastisk pension genom några år nere i Europa. Men se även inlägget om Vänsterpartiets styrelse och hur en bra Sol kan leda en Måne i Jungfrun eftersom arbetaren faktiskt är värd sin lön!

Med en maktorienterad Måne som förstahus hamnar Cederschiölds informatör Merkurius i onda åttonde huset, men med den välvilliga Jupiter i dominerande Lejonet. Nu kan man tänka sig att detta är en äkta och generös härskarnatur som lagts på komposthögen för att tyna bort, alltmedan själen i detta liv mer hårtfört går rakt på stålarna. Mänsklig välvilja, va? Cut to the chase - i slutändan är det bara resurser som är det intressanta för mig. Jupiter blir en korrupt vilja till lätta pengar och egen komfort, och anpassliga Merkurius formulerar orden på ett illvilligt sätt för själv framstå i så bra dager som möjligt.

Eftersom Stenbocken i första huset gör Jupiter till en verksam illgärningsman och åttonde är ett ont hus och självtjänande Sol-Jungfrun också har den både naturliga och verksamt onda Mars i det nionde huset för "högsta plikt", känner sig alltså denna själ kallad att gå precis dit hon själv kan tjäna så mycket som möjligt på det.

Allt detta är alltså ur månascendentens perspektiv: detta är hur hennes känslor och aptiter ser ut. Om hon lägger band på dem eller söker realisera sin materialistiska böjelse kan inte ett månhoroskop säga, men vissa detaljer ur moderatens verkliga liv tyder på att hennes Måne faktiskt inverkar på hur hon utformar sitt liv.

Inga kommentarer: