Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 januari 2013

Kan en total sverigedemokrat ens väckas ur sin mardröm?

Det kan inte längre råda någon tvekan om saken. Främlingsfientlighet bottnar i det mest ointelligenta astrologiska elementet JORD. För den som ser genom JORDENS perspektiv verkar allt vara solida kroppar att bedöma och kritisera som rena föremål: "Mörkhyad är inte ljushyad - det går bort.".

Svensk främlingsfientlighet befinner sig på en lägre intelligensnivå än den gamla grottmänniskan, och Jordelementet envisas med att dyka upp var och varannan gång jag inspektera någon skämmig sverigedemokrat. 

Nu senast någon Thoralf Alfsson vars existens jag inte var medveten om förrän jag läste en krönika i Aftonbladet.



Här är den simplistiska mentaliteten extremt tydlig eftersom ingenting i de positivt polariserade elementen Eld och Luft finns att tillgå. De senare kan naturligtvis också förfalla till partiskhet och antipatier mot ditt eller datt, men då är det i allmänhet till följd av en intellektuell fanatism. De här lortiga grisarna i brunskjortans kulör är bara ytliga imbeciller - de tittar på ytan och vet inte ett dugg om människan som psykologisk, spännande och mångbottnad varelse.

Rättelse: de bryr sig inte om den inre människan, de når inte så djupt i sin världsbetraktelse. Därför är de inte ens intresserade av att upptäcka människor med annan bakgrund, andra intressen, andra infallsvinklar. Jordmänniskan, tagen till ett extremläge, är som de där oformliga monstren som frammanas ur jorden i Sagan om ringen-trilogin.

Det paradoxala och inte så lite obehagliga är att astrologin använder samma språk. På samma sätt som köttklumparna på banala grunder förkastar främlingar, på samma sätt stod det redan i antiken klart att Jordelementet förstör människan och Alfssons horoskop beskriver således en i närmast nazistisk mening "underlägsen" människa. Troligen vet de här enbart köttsliga varelserna att det är något som saknas dem, och det är därför de gaddar ihop sig och vänder sitt självhat mot alla avvikande.

Nu behöver inte den som föddes helt under den negativa polariteten (Jord och Vatten) deppa ihop. Det finns vägar även ur detta dilemma. Tydligast är om ascendenten bryter temat och är av Eld- eller Lufttyp. Särskilt Luft ger åtminstone ett intellektuellt "gränssnitt" mellan individ och värld och möjligheten att tänka sig in i en större världsbild än hatets urgröpta tillvaro.

Visserligen kommer Luftascendentens härskare att befinna sig i Jord eller Vatten, men zodiaktecknen har en kraft i sig. Skulle även ascendenttecknet vara Jord eller Vatten återstår alltjämt en möjlighet: att planeten som härskar över ascendenttecknet gör bra ifrån sig i horoskopet, och att inte övriga planeter gaddat hop sig i alltför mycket djävulskap. 

Tveklöst kommer dock sådana här människor att vara märkta av en andlig apati och en förkärlek för att prata om enskilda fall (med mindre Stenbocken dominerar) eller konkreta ting som slöjor i skolan. Intelligens som femåringar.

Jordelementet är som sagt en villoväg som får själen att slösa bort ett helt liv i manuellt arbete istället för att odla sitt intellekt och därmed sin själ. Det gamla talesättet som lyder, "inget kan komma ur inget", tycks dock inte ge mycket hopp för dem som helt och hållet sjunkit ner i leran (Eld och Vatten). 

Det finns inte ens en potential till uppvaknande. Dessa själar är helt determinerade detta jordeliv, friheten är inte deras att vare sig söka eller finna. 

Men vad själen i nästföljande liv väljer att framträda i för "färgad skrud", vet ingen. Det är inte alls omöjligt att själen då återvänder under extrem Eld eller Luft för att arbeta genom de elementen och inhämta sådana upplevelser. En gissning är att dagens svenska undermänniskor, sverigedemokraterna kollektivt i nästa liv TVINGAS in i ett färgat folkslags kroppar och detta i en kultur där de lever som en utsatt minoritet. 

Bara så kan en idiot bringas att fatta vad hon höll på med! (Underförstått är dagens utsatta minoriteter i Sverige gårdagens syndare. Men det ursäktar inte det pursvenska packet deras infama dumhet.)

Det är högst intressant att jämföra Thoralf Alfssons rätt extrema horoskop i den diskriminerande typens tecken, Jungfrun, och horoskopet just för en invandrare som gör sitt yttersta för att framstå som en utslätad sekulär svensk: ex-kurden Dilsa Demirbag Sten

Eftersom hon är en invandrad minoritetsperson kan hennes inbyggda vilja att diskriminera och utesluta inte kanaliseras mot utlänningar. Hon väljer istället religionen som sitt "onda". Men det är precis samma metod av "urskilj och kritisera" som tillhör det här zodiaktecknets själva essens. Bäst för Jungfrurna är om de skaffar sig ett jobb som har med Materia och inte Människor att göra. Då kan Jungfruns symbol faktiskt vara till stor nytta!


Bonusspaning

Andra födda då Saturnus i Skorpionen markerar en så extrem själviskhet att hela själen står på tur att stöpas om, det egna sinnet (Månen) drabbas av denna extrema reservation mot allt och alla, samt Solen driver på i den diskriminerande Jungfrun. Sex fall av drygt 7.300 hittar jag:

  • Rudolf Otto;25.9.1869 - teolog, gav världen en definition av begreppet "Det Numinösa" hur mycket det nu var värt...
  • Thomas Luckmann;14.10.1927 - sociolog - Jungfruns definitionshysteri syns här också: formulerade något han kallade "socialkonstruktivism"
  • Roger Moore;14.10.1927 - karaktärslös skådespelare, gjorde några James Bond i makligt tempo, tror jag
  • Linda Hamilton;26.9.1956 - desto mer intensiv aktris, men rätt obehagliga vibbar (mitt subjektiva utlåtande) - "överlevnadsmamman" i Terminator-filmerna
  • Karen Elaine Morton;3.10.1958 - utvikningsbrud i Playboy (jul 1978)
  • Ashlee Simpson;3.10.1985 - banal-celebritet
Orden om att "själen står på tur att stöpas om" fick genast en oväntad pregnans när jag tog paus i skrivande och sökte datasamlingen. För vad är temat i Terminator-filmerna som för Linda Hamilton blev hennes "livs roll"? Jo, mänsklighetens totala undergång och behov av omstöpning/nystart! 

Med lite god vilja kan man se denna tanke på total annihilation även hos tysken Rudolf Otto som just tryckte  på den fasaväckande aspekten av det gudomliga. Det Numinösa fullständigt tillintetgör världen som vi trodde vi kände den. Det är förstås den "sataniska axeln" - den prosaiska ätande och pruttande köttmänniskan (Oxe/Skorpion) - som måste utplånas om individen ska kunna gå till nästa nivå i livets spel. Men sverigedemokrater tycks ha alltför klen intelligens för att klara det här spelet på den sociala nivån. De bryter ihop och blir dysfunktionella och hatiska rättshaverister. De vill inte, kan inte, växa mentalt. 

Är det inte orättvist att en del inte får någon positivitet med sig alls i livet? Jag tror man ska vara glad för att det finns en svart skiljevägg mellan individen i detta liv och vad själen kan ha sysslat med i ett föregående... Den berättelsen syns som nämnt inte i horoskopet (annat än möjligen som ytterst skissartade och enbart principiella antydningar), och hårddrar man den astrologiska läran är tidigare liv-minnen inte ens tillgängliga för dem som totalt rasat ner i Jord och Vatten. De är bara "denna kropp" i sina liv, kontakten med det högre själsliga intellektet (där de tidigare liven lagras) är avskuren. De är här på jorden enbart för att i känsla och rent fysiskt erfara vissa saker de meriterat sig för.

Inga kommentarer: