Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 januari 2013

Johnny Depp kanske är Djävulen...

[Ett inlägg vari bloggaren trasslar in sig i den astrologiska tolkningens svåra avvägningar.]

"Lyxvillan som ska snärja Amber"


I december 2011 ställde jag frågan, Äger Djävulen Johnny Depp? Men att döma av Expressen är det värre än så. Depp använder nämligen exakt samma metod som Djävulen själv för att locka till sig kvinnor. Han kanske t.o.m. ÄR Djävulen förkroppsligad i en människa! (Djävulen kan som bekant befinna sig i hur många villiga människor som helst, samtidigt.)

I en tid dominerad av materialistiska värderingar är det inte konstigt att äldre tiders ikonografi gömts och glömts, som t.ex. den klassiska illustrationen av Gustaf Doré där "denna världens herre" frestar Jesus eller människans själ med jordens rika och gnistrande städer.




Återkommande läsare känner väl till hur zodiaken bäddat in en serie insikter om det mänskliga villkoret. Att propsa på ägodelar sorterar under en jämförelsevis primitiv utvecklingsnivå, faktiskt dyker äganderättsinstinkten upp redan som steg 2, Oxen, i ansluten till upptäckten av att vara en distinkt person (Väduren) här i världen. 

Oxen som modersmjölken är väl den första "resurs" det nyfödda barnet identifierar sig med, så man kanske kan säga att alla de livsöden som havererar redan i första steget aldrig blev korrekt avvanda modersbröstet.

Frågan är om Johnny Depp någonsin gjort annat än lockat kvinnor genom sin egen feminina utstrålning. Kräftan i öster och Solen i äganderättsbehovets Oxe i 11e huset för förmögenhet via karriär (samt ideal). 

Ur det ekonomiska perspektivet ser Depp bara ut som en rätt hungrig typ och det kan förklara varför han samarbetar nära med cyniske mainstream-producenten Jerry Bruckheimer. Det är länge sedan Depp var en ung skådis som gjorde "alternativ film"...

Sedan Depps karta senast granskades har kungastjärnan Regulus inkluderats som en passande motvikt till Algol eller Satans huvud. Men se nu vad som händer i fallet Depp:




Första gången jag pekade på en eventuellt ohälsosam fixering vid pengar när både det andra huset för privatekonomi och det elfte huset för förmögenhetsbyggande var aktivt, var, tror jag, i samband med Fredrik Reinfeldts horoskop.

Privategoisten Reinfeldt är en mild västanfläkt jämfört med det budskap som fyller Depps födelsehimmel på samma två punkter.

Att Algol eller Satans huvud totalt riktar in sig på Oxens härskare, pengaplaneten Venus och därmed Depps solära vägval som karriärmänniskan är bara alltför uppenbart. Den detaljen har jag redan pekat ut. Men om vi nu introducerar den välvilliga "kungamakaren" Regulus i Lejonets sjätte grad, visar sig den också koppla ett grepp om Depps himmel eller "själ i världen". 

Och den gör så i Oxens andra hus för egen ekonomi. Det är bara det att kontaktytan är den omoraliska och lustfyllda Mars, som är synnerligen stark i Lejonets tecken eftersom en Eldplanet i ett Eldtecken gör planeten extra effektiv. Att vilja vara lejonkung över ett så patetiskt område som det egna innehavets andra sektor, kan tyckas som ett slöseri av Regulus, stjärnan som hade det i sig att skapa verkliga Konungar (och Drottningar)!

Vad värre är att det är Mars som är mottagare till välsignelsen (stjärnorna strålar över både de värdiga och de ovärdiga). I det här horoskopet äger Mars tillfälligtvis det tionde prestigehuset så att "snuskig rikedom" och en vulgär önskan att showa med den inför folket perfekt illustrerar Expressens artikel. 

Mars äger också det femte, lekfulla kreativitetshuset, vilket också visar att Depp har näsa för sådana sorters skapande verksamhet som gynnar hans egen plånbok. Hur snabbt rasade han inte utför i sin artistiska trovärdighet och började välja roller som gav stora pengar!

Men den som kan de spelregler från den indiska astrologin bloggen valt att följa bör invända sig i detta nu. Kräftan i öster placerar ju martiala Skorpionen i det femte dharma- eller plikthuset, ett gott hus. Och en naturlig illgörare som Mars förvandlas när den ockuperar ett externt effektivt hörnhus som t.ex. det tionde. Eftersom Mars här äger både ett triangulärt dharmahus och ett angulärt "världsligt hus", anses Mars göra gott i det här horoskopet och är som "yoga karaka" en av de allra viktigaste planeterna - den sammanbinder den andliga plikten med världsliga möjligheter.

Så kungavärdighetens Regulus har i själva verket hittat en god Mars? Depp som totalt förtjänt av sin megaframgång? Ja, tekniskt sett. Den här själen kom till världen bara för att fylla sin plånbok och han har fått klartecken och t.o.m. Regulus välsignelse att göra det. Detta är vad som kallas "gott karma", Depp måste ha villigt genomlidit armod i tidigare liv och belönas nu för sin tidigare försakelse.

Frågan är bara om han spolierar allt genom att falla in i inskränkt egoism i detta liv och därför bryter förtrollningen.

Samtidigt går det inte att förneka att Solen i Oxen baserad på en verksamt OND Venus som dessutom är extremt "algoliserad" eller anfrätt av nihilismens Satan, sätter ifråga all den "välförtjänta" rikedom horoskopet också talar om. Skulle jag tvingas välja, är det trots allt Depps själ som står på spel här, hans Sol som hålls fånge av en genomkorrumperad Venus-Algol.

Solen som den levande varelsens FAKTISKA GÖRANDE uttrycker således exakt samma sak som den klassiske bilden av Doré. Även händernas planet Merkurius är kanaler för Ondskan, och fast ingen tänkte på det vid den tiden, slog Depp faktiskt igenom med buller och bång som Edward Scissorhands, den unge mannen som saknade kontroll över sina skadliga händer! Notera hur också Merkurius är direkt korrumperad av Satan, som bara vill kaos och förstörelse. Det är faktiskt inte alls konstigt att Depp är en religionshånande ateist med ett horoskop som detta. Hans 11e husideal är alltigenom frånvarande, han är den värsta sortens materialist. 

Så Ödet ger honom klartecken och till och med ser det som hans själs heliga plikt att lyckas ekonomiskt så att han går under i den andliga världen? Ja. Det är tydligen mycket vi inte kan se eller förstå från vår begränsade mänskliga horisont. De judiska Dödahavsrullarna är entydiga om att vissa är förutbestämda till fördömelse. Det stora spelet är redan realiserat i "himmelen", föreligger som färdigskrivet manus. Det enda vi ser just nu är hur den Största Berättelsen rullas ut i tiden.

"Ty Gud valde dem inte."


Att kalla Depp en av de fördömda är vågat, för påståendet bygger på en analys av hans horoskop som kräver att analysen är korrekt. Och även om Månen pekar bakåt och Solen på den väg vi är stadda, finns ändå ett litet naggande tvivel: kanske människan har det i sig att kunna vakna upp och genomskåda hela denna illusoriska väv som hon trodde var hennes enda liv?

*****

Mitt försök till inbördes rangordning av Depps tre viktigaste planeter faller direkt eftersom så många planeter är så viktiga! Det här är det närmast jag kan komma och då har fem av de sju klassiska nämnts!

1. Saturnus, materialismens princip
2. Jupiter / Solen
3. Venus/Merkurius-konjunktionen (+ Algol)

Saturnus nämndes inte ens, men det är faktiskt den enda hörnplacerade planeten. Den är dessutom hemma i härskarläge och står i sin världsligt absolut starkaste position. Den är essentiellt en livsfientlig planet (som "själens form" beskriver den något annat).

Att Saturnus faktiskt styr Depp inser man lätt när man noterar hur han bara ägnar sig åt karikatyrer. Inte ens enda trovärdig psykologisk filmroll, bara underligheter. Saturnus sysslar inte med trovärdighet utan med illusionens bakomliggande form eller struktur. 

När vi applåderar en isdansares perfekta åkning är det egentligen den köttsliga människans konformism med den perfekta men döda Saturnus vi applåderar. Inte konstigt att Saturnus har rollen som Döden i astrologin. Döden representeras i sin tur som ett benrangel och skelettet kan liknas vid den osynliga form som håller det oformliga köttet på plats.

Att Saturnus är verksamt neutral för Kräftan stigande gör nu inte planeten till någon varm eller hjärtego' influens! En tendens att springa efter "formellt perfekta" partners är typisk för Saturnus i äktenskapshuset. Depp började med att välja Frankrikes mest åtråvärda unga popsnärta, och byter nu ut hustrun som om hon vore ett objektivt föremål. 

Saturnus bestrålar samtidigt Depps ascendenttecken och som den kylanläggning den är, konserveras hans ungdomliga utseende. Han blir en kall realpolitiker, givet Stenbockens vilja till position och makt. Saturnus i solnedgången tyder på att hans makt tilltar mot livets slutskede.

Men Jupiter som uppfyller själens form (Saturnus) kommer som god två eftersom den både ockuperar sitt eget negativa tecken. Jupiter som lyckobringare tycks kunna avvärja Fiskarnas normala association till materiella förluster och befinner sig Jupiter i horoskopets bästa hus, det främsta av de två dharmahusen fem och nio. (Därför måste Jupiter rankas högre än den "verksamma välgöraren" Mars.)

Genom Jupiter i det närmast obegränsade "universella" nionde huset, sprids välsignelser till de övriga Vattentecknen.

All denna godhet bryts på ett svårlösligt sätt mot Solen som jag menar är lika viktig eftersom den tecknar inte bara Jupiters "uppfyllelse" av själens form utan fastmer den levande andesjälen som är fri varelse att svara på livets tilltal. Solen är den som, möjligen, skulle kunna avstå från att ta ett aktivt steg som leder käpprätt åt helvete, även om Jupiter och Saturnus i sig tecknar en uppfyllelse av en negativ själslig form!

Men här är alltså problemet att Solens verksamt neutrala natur är det enda eller kanske ens viktigaste budet. Det elfte idealhuset är viktigt, men dess ägare Venus är förstörd av Algol, och korruptionen sträcker sig ända till Merkurius intellektuella verksamhet. 

Depp är verkligen bara en materialistisk räknenisse och har han någon godhet i sig, tycks det vara via Jupiter-Fiskarnas empati med fattiga människor utomlands (Fiskarna i 9e utlandshuset). Men jag är inte alls säker på att han är samma "samvete för världens alla barn" som t.ex. Brad Pitt och Angelina Jolie. Något säger mig att det som sker i Oxen är en rejält korrumperad tendens och att hjärtat främst klappar för den egna plånboken och förmögenheten. 

Det är, hur jag än vrider och vänder på horoskopet, en själ som fallit pladask för Djävulens falska löften om all världens rikedomar. Så snopen Depp blir när allt tas ifrån honom i dödsögonblicket och överflödet nu kommer att spegelvändas som ett akut undertryck på "andra sidan".

*****

Efterspel

Senare samma dag berättar Aftonbladet att Depps materialistiska invit tycks ha fallerat. Kvinnan fick kalla fötter och drog. Tydligen äger han också en grobians humör - ett återkommande problem när Algol påverkar emotionella planeter som Venus eller Mars.

Inga kommentarer: