Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 januari 2013

Grovt fall av "sociala utstötningsmekanismen"

Deltagare i white trash-smörjan Farmen i tv menar att en deltagare hotat dem och han har nu uteslutits från serien (Expr). Horoskopet för den avpolletterade busen har ett t.o.m. starkare hatsymbolik på sin himmel än Osama bin Ladin. Det säger en del.

Visserligen har bloggen redan hur många exempel som helst på den här problematiska kombinationen av asocial Skorpion (i normala fall bara en rätt lågmäld doldistendens och den gruppsociala Vattumannen. Det är fallet är dock exemplariskt i sin tydlighet.

Det är när de två tecknen aktiveras samtidigt på en himmel något tycks hända! Se bara Fredrik Reinfeldts Saturnus i hemmaläge i Vattumannen och hur planetens angrepp på hans skorpioniska tredje mentalitetshus gör honom minst sagt klumpig med orden (nu senaste försvaret som ett "särintresse") - om det inte rent av är så här galen han är i sitt inre... 

Reinfeldt tillhör gruppen mobbare (mobbare av arbetslösa och sjuka genom sin enfaldiga fixering vid "lönsamma människor"), liksom tydligen den avhysta dokusåpamedlemmen. Men det tål att upprepas att det "sociala utstötningssyndromet" också kan leda till att man själv utsätts för mobbning eller stöts ut ur en gemenskap. Ibland är det just den upplevelsen som får en inneboende röta att bryta fram så att man själv blir en rättshaverist.


Varför horoskopet är ett skolexempel beror på att motivet med social (Vattumannen) utstötning (Skorpionen) bildas av den extremt kraftfulla aspekt mellan två planeter som kallas ömsesidig reception. Här besöker Vattumannens herre Saturnus Skorpionen medan det senare tecknets härskare Mars har placerat sig i Vattumannen. Luft och Vatten, tankar och attityder i en kaotisk röra.

När också det direkta och impulsiva sinnelaget, Månen i Väduren, har samma problematik som sitt underliggande fundament - Mars disponerar över sinnets Måne - då börjar utstötningstendensen bli alarmerande!

Lägg till detta också Satans vrånga huvud i Oxens tredje grad och hur den onda stjärnan ingår i en opposition som helt enkelt ser fruktansvärt problematisk ut. Den stora illgöraren Saturnus har förenad sig med de onda demonerna Drakhuvudet och Draksvansen.

Det giriga drakhuvudet förstärker demonin från Algol medan Saturnus och den halshuggna Draksvansen verkar beskriva både ett hat mot auktoriteter och auktoriteten som slutligen "kapar" huvudet på individen själv. Som "formens" planet tecknet Saturnus i sådana här svåra horoskop mer än "typ" än en verklig människa. Och det är ju också kufar programidéer som Farmen vill ha. Underhållning för den absoluta underklassen.

Men det går att nyktra till, till och med med ett så här extremt omen om en "psykisk förgiftning" (Skorpionen = förgiftningstillstånd). Minns bara det tidiga inlägget om barnprogramledaren Jonas Leksell som "kom ut" och erkände att han före sin "rehabilitering" varit ett ondskefullt mobbande barn i tio år! I hans problembild ingick också rattfylla, och alkohol som "gift" sorterar förstås också under Skorpionen. 

Spontant ser dock Leksells födelsehimmel ut som rena semestern jämfört med kartan här ovan.

Inga kommentarer: