Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 30 januari 2013

Fredde och hans särintresses-demoner

Den moderata politiker som skriver på Newsmill har absolut rätt. "Landsfadern" har gjort en anmärkningsvärd tankevurpa som dömer ut hela Sveriges försvar som ett "särintresse" som inte har med det allmänna goda att göra. 

Jag och bloggens läsare förstår förstås hur Tok-Fredde tänker. Det är hans separatistiska Jungfruascendent som får honom att försöka klyva och maska av precis allt som konfronterar och misshagar honom. 

Mars är dubbelt hårklyvande i Jungfrun och när Ful-Fredde föddes steg det tveeggade svärdet Mars i öster som en dubbelt ond faktor - enligt indisk lära om planetens verksamma natur. Den här mannen ser fiender i precis alla - arbetslösa, sjuka - alla som upphäver sin röst med en annan åsikt än Knapptryckarkompaniets diktator anser vara den rätta vägen.

Bloggens astrologiska analyser av Reinfeldt var troligen det som kostade den en svartlistning från DN (fastän parerad genom en s.k. omdirigering). DN som dessutom nästan helt slutat länka till bloggosfären eftersom det bara är klartänkta "vänsterbloggar" som bryr sig om det som händer med landet. 

Men för varje månad eller kvartal som fortskrider blir det allt tydligare hur korrekt den astrologiska analysen av Reinfeldt är. Och det är inte ens svårt att se hur "Landsfaderns" symboler är rätt snäva och inskränkta. Mars i öster, Jungfru i öster, storkors i Mörkrets kvalitet och till råga på allt "överhettning" i de båda ekonomiska husen (2a och 11e). Nog är det siffertricksaren och räknenissen man ser, allt!

Det märkliga är att Reinfeldt så ofta använder ordet "särintresse". För hela nerven i hans eget horoskop är ju Solen i Kräftan, en partisan och ett särintresse. Och dessutom ligger Kräftan upphöjd som 11e husideal när ett annat av de särintresserade tecknen, Jungfrun, stiger! 

Jag tror faktiskt Reinfeldt anfäktas av sina egna demoner, men han tycker sig se att alla andra är drabbade. Själv går Landsfadern den breda vägen, tror han. Möjligen den breda väg som leder mot undergången.

4 kommentarer:

Carina Agrell sa...

Sanningen är alltför smärtsam för de flesta - den som vågar se, den ser. Jag har aldrig stött på någon med dina insikter och fullträffar - astrologi eller inte. Personligen begriper jag inte mycket ur ett astrologiskt perspektiv även om andras tolkningar alltid visat sig stämma, men intuitivt har jag fått till mig desto mer!Ditt språk är dessutom helt oslagbart!:-)

Seaward sa...

Jag tackar för berömmet och att du har överseende med små stavfel som slinker med när inläggen skyfflas ut på minsta möjliga tid. (Nu såg jag direkt tre stavfel på en kort text.)

Ja att förvärva transparens t.o.m. i förhållande till jaget är inte lätt, och för Landsfadern är troligen problemet oerhört eftersom ett födelseomen med det utåtriktade svärdets Mars i öster visar att introspektionen inte faller sig lätt.

Det är därför dubbelt intressant att politikern i någon intervju yppat (kalkylerat och i avsikt att "skadebegränsa" eller ej) ett intresse för ämnet psykologi!

Unknown sa...

Att klanka på formen är väl den enfaldiges försvar när hen inte begriper sig på innehållet? Det är en gåta att inte en kritisk massa ännu lyckats se det uppenbara genom jobblinjepiskans retoriska förtryck! Jaså, minsann - ett intresse för psykologi hos Landsfadern? Är det månne hans omedvetna brist på psykologisk insikt som driver honom? Vad är din tolkning?

Seaward sa...

Djuup-psykologiskt ropar en individs odödliga själ alltid efter den förlorade kontakten med sitt tillfälliga redskap--från egots sida uttrycker sig samma vakuum som ångest, arbetsnarkomani, materialism etc.

Alla människor är psykologiskt intresserade, och även den som bara av kuriositet inventerar psykologiska skolor eller läroriktningar går så att säga som katten kring den heta gröten.

Var Reinfeldt befinner sig på den antika skalan mellan själslig död och illumination, vet väl bara han. Omgivningen får döma utifrån de ord, mått och åtgärder han implementerar som politiker.

Den här bloggen uttrycker sig mer vasst om individer där födelseklockslag är kända och med detta en möjlighet att avgöra om livsödet har en destruktiv eller konstruktiv grundton. Reinfeldt ser tyvärr ut som en splittrare och förstörare. Att inte detta uppdagas beror på att Sveriges befolkning självt befinner sig på ett tidigt stadium av individuering (individblivande). Brist på tydlig karaktär i kombination med ett samhälle som basunerar ut konsumtionsreligionen dygnet runt befrämjar inte en klok eller ens intressant folksjäl.