Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 13 januari 2013

Den svenska fähunden och Palmemordet

I en smart recension av Leif GW Perssons dramatiserade Palmehistoria, fäster Ann-Charlott Altstadt uppmärksamheten på slöddret Christer Petterssons funktion i den monumentala mörkläggningen av detta högerns beställningsmord på den socialdemokratiske ledaren.
"I Sverige har journalister liksom familjen Palme låst sig vid Pettersson. Det är svårförklarligt och jag kan endast förstå det intuitivt som en ryggmärgsreflex hos en konsensuskultur där alla springer i tät flock av rädsla för att avvika."

Orden får mig att pröva en dubbelexponering av landet Sveriges och Christer Petterssons ödesgivna "fingeravtryck" och, sannerligen, det blir tydliga effekter.

I Pettersson hittade svenskheten sin perfekta syndabock, ett drägg på folkets egen nivå, en filur gemene man utan problem kunde betrakta som en mördartyp - ovårdad och med vildsint blick! 

Så väljer ju svenskarna sina politiker, på grundval av en Reinfeldts snälla hundögon, utan en tanke på att titta lite djupare på vad individerna egentligen står för och vilka konsekvenser för ett land sjuka värderingar som Reinfeldts och Lööfs självupptagna egoism får.Tidpunkten för det svenska nationalhoroskopet kan diskuteras. Politisk astrologi är ett ormbo! F.d. astrologen Stefan Stenudd rekonstruerade förtjänstfullt "klubbslaget" i riksdagen till sen eftermiddag den 27 februari 1974 och vanligen brukar en mer exakt tid ges företräde. 

Men jag valde för den här bloggen datumet för den officiella dokumentationen, den 28 februari, och då gäller midnattstid. Detta ger den för svenskarna så välbekanta jämlikhetssymbolen Vågen som ascendent - enligt siderisk zodiak förstås. Jag menar att Vågen (och dess härskare Venus i det privata hemmets 4e sektor) perfekt beskriver den estetiska och introverta svenska profilen.

Lyckligtvis är inte frågan om Sveriges rollspel ut mot världen det viktiga utan det faktum att Christer Petterssons kända födelsetid EXAKT kopplar samman honom med landets ödesplanet Saturnus.

Pettersson föds när 5e graden av Skytten stiger i öster och såldes positionerar Sveriges dödsplanet Saturnus i 5e graden Tvillingarna i hans sjunde hus, solnedgång och död. I förhållande till Sveriges nationalhoroskop - men inte nödvändigtvis i verkligheten - blir Pettersson den perfekta mördaren!

Att det är falskhetens och demoniseringens Djävul som driver sitt spel här bekräftas av nästa svarta pil i diagrammet. Den svenska folksjälen är själv förstår av själviskhet och materialism och Petterssons karta illustrerar väl bättre än något annat en svensk ur folkdjupets smutsigaste botten. Tack vare den exakta födelsetiden visar sig syndabocken Pettersson ha sinnelagets Måne i Oxens tredje grad - på exakt rät linje med Satans huvud, den onda stjärnan Algol.

Eftersom nationalhoroskopet har sitt kollektiva sinnelags disponent Mars i faggorna är det inte svårt att se hur Pettersson faller in i ett diffust mönster, som dessutom inte är intellektuellt redbart eftersom åttonde döds- och korruptionshuset drar en slöja av rigida attityder över allt fritt tänkande. Det är detta Altstadt pekar på i sin recension, "låsningen" i den fixerade och inflexibla Oxen i det fixerade och inflexibla skorpioniska dödshuset. 

Pettersson är förkroppsligandet av det kodummaste i den svenska folkmentaliteten: vår materialistiska korttänkthet och vilja till enkla svar. Finns det något land i Västeuropa med så mycket politiker utan mer än grundskola och några komvuxkurser? Något i-land med en finansminister som bara pladdrar och en statsminister som gång på gång kan beläggas med siffertricksande lögner? Högerintressen och svensk obildning mördade Palme, så enkelt är det ju. 

Skulle man sedan lägga Svenska Arbetsgivarföreningens numera Svenskt Näringslivs horoskop ovanpå ovanstående kompositbild, ja då hettar dramat till än mer. Follow the money.

*****

I en av mitt livs märkligaste drömmar, några veckor efter Palmemordet, mötte jag mordoffrets ande i en skogsglänta. Jag råkade slumpa mig på Palme just som han var på väg att materialiseras till en fysisk kropp. Eftersom han uppenbarligen inte hade så mycket energi att ödsla på den verklighetsnivå där jag i sömn befann mig, var han fåordig och han besvarade min nyfikna fråga med maximal ekonomi. 

"Palme, folk pratar så mycket om vem som mördade dig", halvt frågade jag. Han skakade på sina axlar med betydelsen, "vad spelar det för roll nu". Lägligt nog flyger i samma ögonblick svenska militärplan förbi, högt över skogsgläntan. I vad som verkade vara en ledtråd i drömmen pekade Palme upp mot dem. 

Sedan blir drömmen mer svårtydd eftersom han kommenterar, "de ska bomba [Stockholmsförorten] Tensta". Detta tolkade jag i drömmen - grundlöst känner jag nu - som att Palme var självkritisk till socialdemokratins miljonprogram. 

"Such stuff as dreams are made on", skrev Shakespeare. Nästan alltid är människan handikappad av sin brist på kunskap och tankarna slirar runt i de fattiga kategorier man nu lyckats tillägna sig från vakenlivet. I nattens dröm mötes fattigdom och oändlig rikedom med ibland oväntade resultat.

Inför Palme försvarar jag nu miljonprogrammet med hänvisning till själarna och karma-lagen som placerar var man på rätt plats i enlighet med de förtjänster själen arbetar upp från liv till liv.

Och nu, som drömmar brukar vara, flyttar fokus. Palme blir intresserad av en aspekt han aldrig ens funderat över i sitt politiska liv och ber mig (som i verkliga livet fortfarande saknar körkort) bli hans privatchaufför! 

Han vill se Stockholm en sista gång innan han dematerialiseras eller löser banden från denna värld för gott. Drömmens återstod, där jag kör och konverserar med Palme har jag helt glömt - det dramatiska ögonblicket var när några svenska militärplan passerar i formation och Palme mer eller mindre tecknar med en handrörelse att det är svensk militär - eller militärintressen - som ligger bakom beställningsmordet.

*****


Anmärkning. Jag har tidigare påpekat det gåtfulla i att hellenistisk astrologi - och indisk - båda anser att Månen är "upphöjd" i Oxens tredje grad. Många inlägg har ägnats åt den märkliga oklarhet som uppstår i denna region. Som ung och naiv västastrolog trodde jag för tjugo år sedan att det var bra med Månen i dess upphöjda tillstånd i Oxen, att sinnet var lugnt och jordnära.

Men Algol i tredje graden tyder på att antikens tänkare ville något annat med den här upphöjelsen. Troligen att själen genom Guds inhyrda hejduk Satan ska väckas upp från Oxens liknöjda och banala materialism. Bara genom materiella motgångar börjar själen ställa sig frågor, om hon t.ex. bara är ett apdjur med mindre behåring och ett skrivspråk.

Den fascinerande astrologiska indikatorn Algol är långt ifrån helt utredd än, men att den tycks vara en verksam astrologisk faktor - på ett eller annat sätt - har åtminstone jag slutat betvivla. Notera bara hur perfekt "synkroniciteten" med föregående inlägg är, där it-hackaren och självspillaren Aaron Swartz visar sig ha it-planeten Merkurius i exakt opposition till Satans stjärna. Direkt efter att ha skrivit det inlägget hittade jag Altstadts recension och leddes "av makterna" tillbaka till Algol för ett nytt gradexakt exempel.


6 kommentarer:

 1. http://www.expressen.se/nyheter/gw-dna-traff-pa-misstankt-palmevapen/

  "Och den 22 december i fjol kunde Expressen avslöja att Leif GW Persson lyckats etablera en kontakt med tipsaren - och fått det aktuella vapnet. Allt skedde under största hemlighetsmakeri i Göteborgsområdet före jul."

  14-22 dec 2015 befann sig Saturnus på samma grad i Skorpionen som vid mordet 1986, vilket ju är två grader från Palmes natala Saturnus.

  Relaterat: När Christer Pettersson dog den 29 sep 2004 befann sig också den transiterande Liemannen i samma tecken som vid Petterssons födelse, d v s Kräftan. Vid tillfället kastade både transiterande Mars och Saturnus sina långa aspekter mot Petterssons natala Sol, vilken var i gradexakt konjunktion med transiterande Rahu. Kuriöst nog befann sig Rahu vid tidpunkten för mordet på Palme graden intill denna position.

  Det var dagen efter fullmåne i Fiskarna, så på Petterssons dödsdag transiterade Månen bl a hans natala Mars i Fiskarna, vilken från det dolda fjärde huset disponerar såväl hans Sol som hans horoskophärskare.

  Kan den spaningstekniska härdsmälta som utgör mordutredningen härledas till dissociationen i mordkartans totala dominans av Luft och Vatten? "En ensam galning".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad ska man tro om detta då?

   http://www.expressen.se/nyheter/har-erkande-han-mordet-pa-olof-palme/

   http://www.expressen.se/nyheter/pettersson-ville-erkanna-for-marten/

   Å andra sidan hade CP aldrig använt sig av skjutvapen under sin tidigare brottskarriär och i alla ljud- och bildupptagningar som finns där CP förhörs (ex. TV3) förnekar han bestämt att han skulle vara inblandad (utom den gången han sa att han skulle ha kunnat agerat "somnambult"). Å tredje sidan, varför skulle ett proffs missa Lisbet Palme och sedan lomma iväg? Å fjärde sidan, hur skulle en stupfull CP sent en fredagskväll kunna träffa en kroppspulsåder med ett enda skott, etc i all oändlighet. Ska bli intressant att se om den här senaste historien med kulan kan ge något.

   - - -

   Långsökt, men kul:

   http://www.palmemordet.se/images/christer-pettersson-vittneskonfrontation.jpg

   https://cdn2.cdnme.se/4435958/8-3/konfrontation_1986_54bb8bbc9606ee3bfe9d25d6.jpg

   https://i.ytimg.com/vi/muWXiGUwrYI/hqdefault.jpg

   Tre vittneskonfrontationer. CP står som nummer 3, 7 och 8.

   8 = Saturnus
   3 = Binah = Saturnus
   7 = lördag (urspr. sjunde dagen) = Saturnus

   :-)

   Radera
  2. Högintressanta positioner men kanske mer en bekräftelse på det (ännu) färska inlägget om David Bowies dödstransiter än något klargörande om Pettersson som ev. gärningsman.

   Att vissa positioner dyker upp även i mordnattshoroskopet är ju förväntat då Pettersson länge var den bekväma lösningen av fallet.

   Jag är inte tillräckligt bra astrolog för att kunna säga om skuldfrågan skulle kunna bedömas astrologiskt, men betvivlar det. T.o.m. remarkabla sammanträffanden mellan olika kartor går att finna, utan att mönstret ligger någon annanstans än i betraktarens huvud...

   Alla dessa siffror/lösa data måste enligt min mening utmynna i en berättelse som känns riktig och jag saknar i allmänhet slutsatser i ditt numerolgiserande. Jfr Bowies "hemfärd" under nymånen i himmelsresenären Skytten. (Framgår kanske lite tydligare i den något utvidgade engelska versionen:

   http://thezodiacrules.blogspot.se/2016/01/david-bowie-starman-and-astrology-on.html

   Ursäkta att jag kritiserar en smula, jag var lektör för många år sedan och hade uppgiften att läsa lusen av usel new age-litteratur i jakt på en publicerbar bok som åtminstone inte bara var "pseudoprecision" eller ren mytomani utan berättade något, gav en ny Form, ett nytt perspektiv eller liknande.

   :-)

   Radera
  3. Jag tänkte också på Bowie, då det var det senaste inlägg jag läst (född samma år som CP och med Saturnus i Kräftan). Blackstar-omslaget med vinylskivan i stjärnform påminner lite om en kula i loppet på ett vapen. Jag såg tidigare att Saturnus i december skulle fullgöra ett varv sedan Palmemordet, så jag jag har gått och väntat på att något skulle komma fram utredningsmässigt vid denna tidpunkt.

   Jag tror inte heller på CP som gärningsman. Som du säger är det naturligt att det finns astrologiska samband då CP är den som dömdes för mordet.

   Ytterligare en koppling mellan Palme och Pettersson är att Palmes natala Måne är i gradexakt konjunktion med Petterssons AC. Tacksamt att båda kartorna har klockslag!

   - - -

   PS. Tipsar om EUs "dolde grundare" som eventuellt går att använda i samband med inlägg om EU eller att lägga till samlingen kartor med Solen opp. Algol:

   Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi, 1894-11-16

   http://www.europeanguardian.com/78-uncategorised/europe/581-the-coudenhove-kalergi-plan-the-genocide-of-the-peoples-of-europe

   http://www.nyatider.nu/forintelsen-av-europa-om-greve-kalergis-paneuropeiska-vision/

   Radera
  4. Alltså: en karta som drömmer om en upplösning av raser och gränser, och vi finner inte en planet i Oxen, Kräftan eller Jungfrun! :-)

   Radera
  5. Så passande med ett japanskt-europeiskt barn att sakna Jord-kontakt och ha Solen 180 Algol! Jag flyttade otaliga gånger under uppväxten och har heller aldrig kunnat odla någon större tilltro till ett enda lokalt bundet perspektiv - ser dessutom att jag delar grevens Måne (barndom) i Tvillingarna. Att kontrastera denna figur du rotat fram med t.ex. Jimmie Åkesson är illustrativt av Solens två förhållningssätt till Algol.

   Oppositionen mellan planet och stjärna är min uppfinning, i antiken beaktade man ju bara konjunktionen. Men jag tycker att oppositionerna är lika tydliga och frågan blir då om denna Sol ser på Oxen/Algol som "ett skämt", inget att ta på blodigt allvar (Algol i Bob Dylans horoskop visar sig i hans låt "Jokerman" där han sade vad han tyckte om kristendomen efter att ha vaknat upp ur sin förvirring under de "frälsta åren". Ja, han har häcklat det mesta utan att man riktigt vet vad som är hans verkliga fiender. Dylan vill tydligen inte att hans fans ska veta att han älskar att spela golf - inte tillräckligt 60-talsrevolutionärt...).

   Lyssnade just på David Byrnes självbetitlade album från 1994, har jag för mig. Hans Sol/Algol i tionde löper amok där och han driver gäck med människor som sitter fast inne i lådan, i konventionell självpresentation (10e officiella bilden). "Nu tittar jag ut ur lådan! Nu är jag tillbaka i lådan!" och jag inser att Algol som Gycklaren tenderat att falla ur siktet på bloggen.
   Påminner man sig detta kan Svenskt Näringslivs horoskop ge bilden av den totalt oseriösa Häcklaren, en alltigenom falsk diskurs arbetsgivarna rent slentrianmässigt bedriver... Fast ändå inte, de två onda, Saturnus och Mars, skapar något monstruöst över lobbyorganisationen och det här helt klart ett horoskop som söker befästa en maktordning som gynnar vissa men inte andra.
   Ur mängder av inlägg har som sagt framtonat en bild som du beskriver väldigt tydligt med några av de, ska man säga "lokalt intresserade" zodiaktecknen! I efterhand skrev jag ett tillägg till

   http://sidereal.hall-of-man.com/2016/01/vad-da-jag-dyster-konspirationsalskarna.html

   och kvantifierade en sådan här känsla man kan få när man plöjer många kartor och låter någon liten räknenisse i bakhuvudet memorera ungefär vad man varit med om.

   Frågan är om den övervikt på "lokalsensitiva" kombinationer "hårda siffrorna" där bekräftar tyder på en exceptionell lyhördhet hos bloggaren inför t.o.m. små övervikter

   (Ptolemaois i Tetrabiblos: "astrologiska effekter är små, men finns där")

   ...eller om fyndet är signifikant och tvärtom väldigt tydligt. Min okunskap i statistisk metod står i vägen...

   Radera