Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 december 2012

Vad gör Svenskt Näringsliv i politiken?


Räknenissar från den dunkla organisationen Svenskt Näringsliv


Så långt har Sveriges degeneration gått att ingen ens frågar sig varför ARBETSGIVAREN tränger sig in i politiken och låtsas värna om landets bästa. 

I Dagens Nyheter skriver Anders Morin (t.v.) och Stefan Fölster (t.h.), båda räknenissar från Svenskt Näringsliv om Arbetsgivarens våta dröm: att låsa upp en befolkning i arbete tills de stupar på mållinjen. "Arbete är bra för hälsan", börjar artikeln och utelämnar sedan allt annat som också är bra för hälsan och som människan kanske skulle vilja ägna sig åt efter 65!

Vi har alltså att göra med en förrädisk argumentation för att fördjupa det slaveri regeringen Reinfeldt påbörjat. Landet leds av en räknenisse och med en finansminister vars misslyckade högskolestudier minsann inte är något problem för den fortsatta karriären om man befinner sig i ett land dominerat av egoistiska och pengakåta människor utan sensibilitet för livets högre värden. 

Fattigsvensken har vuxit till sig och det är inte trevligt, det som nu kan beskådas i öppen dager. Och det är inte bara högern, i AB konstaterar Daniel Swedin att socialdemokratins nya räknenissa Magdalena Andersson låter i princip likadant som den moderata riksdagsledamoten Magdalena Andersson.

Men nu gällde det de bedrägliga Morin och Fölster. Den sistnämndes horoskop har jag redan haft tillfälle att kommentera i "Falska profeter i näringslivet", uppenbarligen ett omdöme som lika gärna kunde ha satts på den falska verklighetsbeskrivningen i DN. "Vill du arbeta efter 65, eller vill du arbeta?" frågar Den Onde själv! 

Se horoskopet för Svenskt Näringsliv och notera hur viktig Satans huvud - stjärnan Algol - är i det horoskopet, alliansen mellan denna stjärna och solsystemets "Stora Illgärningsman" Saturnus, den skoningslösa slavdrivaren, bör inte underskattas. Den här organisationen har det i sig att bli precis lika ond som rättrådiga politiker tillåter den genom att slumra på sin post. 

Tro det eller inte, men Svenskt Näringsliv ägnar sig åt en statskupp i slowmotion - så att vi inget ska märka. Och viktiga element inom socialdemokraterna som också vill slippa jobba efter 65 är med på grejen. Vilka svikare! Adolf Hitler gjorde åtminstone sin statskupp snabbt, men vi svenskar är ju så sävliga och trögfattade! (Nationalhoroskopets sinne i kvicka Väduren men disponenten Mars i tröga Oxen.)

Med Fölsters "djävulskt perverterade hopp" redan avhandlat (ännu ett tyskt namn för övrigt), kan vi därför ägna oss helt åt folkpartisten Anders Morin, ett nytt namn på bloggen.


I ett halvhjärtat försök att leka tidningarnas "anonymiseringslek" lade jag ett sudd-filter ovanpå de båda räknenissarna. Då hände något märkligt. Pixlarna i bilden av den redan från början grymt stirrande Morin förgrymmade honom ännu mer. Ett omen om vad som skulle följa?

För det här är ju Fredrik Reinfeldts horoskop fast ett knappt årtionde äldre. Ännu en gång har vi "landsfaderns" och Anders Borgs stora kors i Mörkrets kvalitet (Tamas guna), enligt indisk astrologi den grövsta och minst förfinade psykiska kvaliteten i vårt universum (ja, universum består av "mind stuff" - det är bra de grövsta människorna som tror det består av materia.) 

Precis som civilekonomen Reinfeldt har civilekonomen Morin Jungfrun i öster, fast som sinnelagets ascendent snarare än som fysisk ascendent. Detta är tecknet bloggen upptäckt att det är mer dömt för brottslighet än andra sinnen (förutom, förstås, det sinne som tecknas av den fallna Månen i Skorpionen). 

"Förklaringen" torde vara att Jungfruns härskare Merkurius i negativa horoskop är känd som den falska handelsmannen, en som manipulerar vågskålarna för att förbättra vinsten. Att skriva 100 gram på påsen men bara hälla 90 gram i den är väl mänsklighetens äldsta uttryck räknenissens uppvaknande inom oss. Merkurius är därför i sina lägsta manifestationer känd som Tjuven.


Utfransning.

Som Bob Dylans mest kända låt skulle "All Along The Watchtower" säkert samla röster. I texten anas Dylans arbete med pregnanta arkeypter. Från Tarot-kortet för den galna Månen har vakttornet hämtats och Dylan har nödtorftigt maskerat den ylande vargen som en morrande vildkatt! Dessutom den arketypiska Tjuven och Gycklaren. Många analytiker har försökt knäcka Dylans hemliga budskap här! (Vem Gycklaren är, kanske en blick på Dylans eget horoskop kan avslöja.)


"There must be some way out of here" said the Joker to the Thief
"There's too much confusion", I can't get no relief
Businessmen, they drink my wine, plowmen dig my earth
None of them along the line know what any of it is worth.

"No reason to get excited", the Thief he kindly spoke
"There are many here among us who feel that life is but a joke
But you and I, we've been through that, and this is not our fate
So let us not talk falsely now, the hour is getting late".

All along the watchtower, princes kept the view

While all the women came and went, barefoot servants, too.

Outside in the distance a wildcat did growl

Two riders were approaching, the wind began to howl.

Eftersom räknenissen Morin föddes under en nymåne i Jungfrun kan vi kalla honom en intensifierad version av Reinfeldt - den senares Sol i Kräftan är vek som ledargestalt. Med nymånen i Jungfrun får vi en verbalt mer exakt typ och vad bloggen kallat tokindividualism. (Dilsa Demirbag-Stens enfaldiga fixering vid Jungfruns privatistiska och sekulära tendens var emellertid något i hästväg.)

Den indiska metoden att finstämma planeternas läsart (deras "verksamma natur") ger inte ett helt lyckligt resultat för dem med sinnelaget i profitmentalitetens tecken. Jungfrun beräknar allt! Deras intellekt är så pragmatiska och nyttoinriktade att de verkar leva i en värld för sig, ständigt tappar de bort visionerna eftersom kvartalskapitalismen enbart bearbetar sin åker med nästa rika skörd för ögonen. 

Det här är ett alltför snävt sätt att använda sitt sinnes möjligheter. T.ex. "faller" Venus i Jungfrun och det finns en uppenbar risk att den bara tänker erotik som någon slags gymnastikövning istället för att älska. Fallen kärlek ser på akten som x antal armhävningar eller x antal steg i joggingspåret eller som Venus som något man kan prostituera för att håva in pengar. Det är typiskt nog också det tecken som bara har ett enda svar på alla frågor: arbete. För Jungfrun är slavens tecken. 

Man vad annat återstår sedan skapande, generositet och sann kärlek redan fallit under föregående tecken Lejonet? Jungfrun är som de förkolnade resterna som återstår efter att Solen brunnit. Smulorna från den rike mannens bord. Därför är Jungfrun så intresserad av dessa brödsmulor. Därför är det helt logiskt att den onde Reinfeldt tar ifrån sjuka och fattiga brödsmulor. Därför försöker Morin få oss att tro att arbete för brödsmulorna är det enda livet efter 65 handlar om.

Morins horoskop har förvisso en kärlek till majestätiskt stora pengar - Venus i Lejonet står på rak linje med den persiska kungastjärnan Regulus. Vilka enorma rikedomar den här kombinationen kan skänka visar J.K. Rowlings horoskop - men Venus som pengar kommer via författarskapets Merkurius i detta enormt lyckosamma horoskop. 


Missa dock inte att Rowling föddes bara några dagar före Fredrik Reinfeldt och delar hans storkors i mörkret. (Och Mörkret har en viktig roll i Harry Potter!) Men det är författarinnans ascendent, vars Venus kopplar samman med det kungliga intellektet som förklarar skillnaden mellan de två. Reinfeldts Jungfru i öster är fortfarande inne på den privategoistiska linjen medan Rowling övervunnit denna hämning, och direkt flödar den supralunära sfärens välsignelser via Eld och Luft.

Räknenissen Morins Venus (pengar) välsignas av kungliga Regulus, det är kanske därför han (i likhet med Reinfeldt) blev ekonom. Motivationen kan vara "kungligt med pengar" men själva kalkylnissen ligger förstås med den beräknande Jungfrun. Morin har däremot problem med sin Venus eftersom den står under attack från illgärningsmannen Mars vilket ger förhöjd libido, vilken inte nödvändigtvis blir en sexgalen horbock. Det kan lika gärna bli en som rövslickar sin herre och konung eftersom det finns rikedomar (Venus) att hämta den vägen. 

Den här nymånen i slavens tecken Jungfrun, med slavens ovärdiga intresse för att göra sig vinster för egen del, bildar en trist "negativ synergi" av alla inblandade motiv - med ondska som följd. Man kan sätta sin räkneförmåga i det värdigas tjänst men den är ekonomen valde att betjäna Djävulen själv.

Men Djävulen (Algol) är listigt dold på den här himmelen, till synes halshuggen genom kopplingen till södra månnoden (draksvansen som halshuggits och åtminstone tillfälligt tappat huvudet och förmågan girigt ränna efter sina begär. Men i södra månnodens strypning av Djävulens direkta inverkan kan vi också läsa en slug taktik: Nymånen i Jungfrun presenterar det ändlösa slaveriet - långt efter 65 - som ett sätt att behålla lyckan (lycka för den som verkligen bara är en Slav i själ och sinne), men avsändaren till detta falska budskap har mörklagts av den halshuggna månnoden. 

Vi ser således inte direkt den verkliga avsändaren i debattartikeln i DN. Men det är ju Satan själv som använder sig av den kluvna tungan. Det är Rovkapitalisten som vill åt svenssons hela liv. Medelsvensson hotas med sänkt standard om han inte jobbar tills han stupar. Men Rovkapitalisten tjänar enormt på att hålla slavarna i rörelse flera år ytterligare. Artikelns falskhet när den låtsas måna om människors välbefinnande är direkt osmaklig.

Jag stärks i min uppfattning att södra månnoden inte alls symboliserar någon andlig människa - hur skulle ett enda astrologiskt omen kunna göra det? Den som inte kan väga samman samtliga omen eller "känna" vartåt det lutar, löper risken att överbetona någon ynklig positiv detalj - allt för att rädda självkänslan eller ge horoskopkunden valuta för pengarna. Astrologin i väst har blivit ett vämjeligt fjäskande för egot.

Hos Morin har vi ännu ett exempel (bloggen har haft tidigare exempel) på hur Draksvansen snarast verkar fungera som Drakhuvudets motpol. Där huvudet är hungrigt och äregirigt och därmed ger effekter som är lätta att se (t.ex. i karriäristers och strebrars liv), där döljer och mörkar istället Draksvansen det som kommer under dess inflytande. Morins Djävul är därför synnerligen aktiv i arbetet med att dölja sig - det är detta kopplingen till den negativa Draksvansen indikerar. 

Att södra noden också betecknar "utdelade straff" är en annan aspekt av samma symbol. Uppenbarligen kommer Morins person och görning att utlösa "bestraffningar" mot den bakomliggande bristen på sanna, goda värderingar. Satan är ju helt tom på positiva kvaliteter, Ondskan är som ett svart hål, ett negativt sår som söker suga i sig allt. Djävulen representerar Rovkapitalistens fundamentala brist på god vilja (se Mitt Romneys horoskop). 

Det är denna kapitala Ondska som sekulära individer och högerns anhängare tjänar, men är alltför intellektuellt otränade att förstå varför de tänker och handlar som de gör. De har blivit pengakramare för att de torskat på en ond civilisations materialistiska grundmodell, en modell som inte ens figurerar i flertalets föreställningsvärld. 

Vi måste höra upp med materialismen som yttersta förklaringsgrund innan mänskligheten kan börja röra sig framåt igen. Svenskt Näringsliv är Djävulens röst i vårt hörn av världen, den ultimata Negationen som motsätter sig mänsklighetens inbyggda strävan att nå högre och förstå mer. Därför säger Svenskt Näringsliv att högskolefilosofi inte är "lönsamt". De vill äga dig till långt efter 65, du grundlurade träl.



PS. Knäckte du Bob Dylans kod? Gycklaren är förstås Djävulen själv, och det är Djävulen som säger, "affärsmän dricker mitt vin och åkerbrukarna plöjer min jord, och inte en enda med det här tänkesättet förstår meningen med vad de gör". Som bloggen ofta påpekat, är detta exakt den judiske läraren Jesus åsikt om materialismen, hans "denna världens herre" är ingen annan än Djävulen själv. Affärsmännen har reducerat sig själva till nyttiga idioter eller verktyg för Något vars slut aldrig är lyckligt.

Den som är miljövän utan att förstå planeten Jordens syfte ur den andliga världens perspektiv är alltså själv en Djävulens tjänare. Det har jag en längre tid misstänkt för åtminstone Stockholms miljöpartister. De är samma privategoister som moderaterna fast med en liten chic twist: de föredrar att handla miljömärkt! Satan, vilken självlögn!

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

"Varför välja tvång när morot fungerar bättre?"

Räknenissarna avslöjas av att de alltid använder detta bedrägliga uttryck. Att åsnan aldrig kommer att nå fram till moroten är förstås med i beräkningen.

Seaward sa...

Just så! (Tack för kommentar, den fick mig att upptäcka att 3e stycket var helt oläsligt. Flera tankar som löpte för fort genom hjärnan och händerna hann inte med...)