Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 december 2012

USA:s horoskop & senaste mordet på ungdom

USA:s långa och blodiga historia, att sända ut unga män till slakt i imperialistiska krig över hela världen, tycks nu ha börjat vändas mot dem själva med de senaste årens massmord riktade mot egen skolungdom. När en tjugoåring ger sig på småskolebarn måste väl ändå klockan vara slagen? Mayakalendern tar slut om 7 dagar - det här kanske var vändpunkten - slutet på gamla Amerika och början på ett nytt?

En dubbelexponering av mordhoroskopet ovanpå (utanpå) USA:s nationalhoroskop ger några uppslag. Eller egentligen inte, för astrologins symboler återberättar bara samma sak som verkliga livet, fast på ett ekonomiskt och komprimerat vis...




Som kuriosa kan noteras att Satan ligger och slickar AMERIKAS västra horisont (dödens horisont) på precis samma sätt som när norska polisen fick larmet om att högergalningen Anders Breivik massmördade unga socialdemokrater för att de var "landsförrädare". Horoskopet för den 22 juli 2011 visar att de problematiska månnoderna nyligen hade påbörjat 1½ års (baklänges) vandring genom den sataniska axeln, och massmordet i den amerikanska grundskolan äger rum just som noderna når den sista graden för den här mörka sektorn.

Å andra sidan har Bob Dylan en horribel västra horisont dominerad av den onda stjärnan Algol, och hans sarkastiska kritik av det militanta USA i sina sånger ("With God On Our Side") är inte nådig. 

Vem som blir Satans språkrör och vem som tar upp striden mot mörkret är således inte helt lätt att avgöra från ett horoskop. Men man kan med säkerhet säga att horoskopet har att göra med Mörkrets eget hjärta. Den Intighet (ateism) som t.ex. dagens sekulära Humanister predikar och som uppenbarligen låter grymhet och perversion växa under en polerad yta.

I dubbelkartan här ovan är "event" en eländig formulering för massmordet, men ordet "händelsen" fick inte plats. Med det exakta klockslaget för när dörrarna till skolan gick i lås bakom mördaren är det naturligtvis fascinerande hur den saturniska Stenbocksascendenten (Saturnus = domare och verkställande makt) så exakt riktar in sig mot Merkurius mittemot i USA:s horoskop. Merkurius representerar just elementär skolgång (och 5-14-åringar enligt det indiska intervallet för Merkurius).

Enligt "The Sibly Chart" som accepteras av de flesta ligger Merkurius i 3°29' Kräftan, dvs i dess fjärde grad med den antika talbasen 1. (Nollan var ännu inte introducerad.) Händelsen eller ascendentgraden har således en grad kvar till Amerikas skolungdom (från vars fattiga del militären rekryterar folk till sina krig i "frihetens" sak, dvs. de inhemska affärsintressenas sak). 

Brittiske astrologen Charles Carter påpekade att en grad är ett "triggeravstånd" men jag vet inte om han återgav antik tradition eller själv hade gjort den upptäckten.

Det som gör "The Sibly Chart" osäker är förstås NÄR under dagen unionens fäder skriv under frihetsdeklarationen. Men är den (uppenbart) rekonstruerade tiden 16.52 korrekt har vi en transiterande Jupiter som just nu stryker förbi sitt oppositionsläge till den amerikanska, dödsfixerade Skorpionascendenten. Och hur dåligt denna Jupiter f.n. mår antyddes av förra inlägget om skolmassakern.

Notabelt är att transithoroskopet placerar USA:s "medfödda" kombination av demonisk hunger och barnplaneten Merkurius i landets egna första hus! Det är denna förflyttning av symboliken från USA:s utlandshus (sektor 9) som får mig att säga att stormakten nu får smaka på vad de utsatt omvärlden för i sin närighet (Kräftans tecken i nionde = att vilja roffa åt sig hela världen som ett gigantiskt råvaru- eller matförråd enbart till nytta för dem själva.)

Det är möjligt att någon annan ser andra viktiga indikationer om en tid för "nation i kris", men de här är de mest uppenbara transiterna. USA lyckades nyligen avstyra den mest uppenbara astrologiska krisen, då skattesmitaren och klasshataren Mitt Romney (kapitalismens egen affischpojke) gjorde ett försök att ta makten över vad som redan var världens mest problematiska dyngspridare, men misslyckades grovt. Men skolmassakern förutsåg ingen.

Inga kommentarer: