Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 december 2012

Slavboskap serverar moderata borgare kossor i McDonalds burgare

Vilken olustig men ändå förutsägbar historia McDonaldsskandalen ser ut att bli. 

Här är företaget som f.d. familjen Reinfeldt är upp över öronen insyltad i och i vars lokaler moderaterna till och med försökt hålla lokala val i för några år sedan.

Sänkt matmoms, med vilken högerregeringen Reinfeldt sökt muta svenskarna, hänger tematiskt ihop med att McDonalds bedriver slavhandel. Pakestanier får betala för att få stanna i Sverige och slavarbeta på McDonalds. Lyssna i sammanhanget också på moderata Tobias Billströms döda stämma: hans krav på att invandrare ska "göra rätt för sig" före att deras anhöriga ska vara välkomna.

Så här lågt har landet sjunkit på bara sex år med arbetsgivarna (Svenskt Näringsliv) som den hemliga regissören av landets arbetsmarknadspolitik. Moderaterna är bara köpta hejdukar. När arbetsgivarna vill ha mer i lönekuvertet, då beställer de bara av en högerregering att den ska krossa facket genom chockhöjda avgifter. 

Jag känner bara förakt för de människor som ännu försvarar högerpolitiken. De måste vara Sveriges mest ointelligenta människor. För att bli mellanchef i det här landet, behöver man verkligen inte kunna just mer än knyta sina skosnören.

Och det värsta är: vem tror längre att socialdemokraterna, detta högerinfiltrerade parti, ska kunna reda ut soppan? "Går inte att gå tillbaka". "Vi kan inte återförstatliga." 

När jag lade om kursen i hemkvarteren och provade närmaste COOP-butik (efter att ha handlat i ICA under många år) blev jag förskräckt över att se hur högern korrumperat den gamla KoOperativa föreningen. På matkassarna står det numera, "JAG ÄGER" snarare än det gamla idealet, "vi äger det här gemensamt". Det är genom att lura medborgaren att fokusera sitt ego som högern härskar genom att söndra!

Det är sorgligt att se COOP-kunderna står och fumla med sina medlemskort och smårabatter utan att se eller förstå hur duperade de är i sina liv. De kommer aldrig att bli stora feta egon - som moderater - hur mycket de än försöker. De rika kvarteren har fullständigt blåst de fattigare kvarteren i den kungliga huvudstaden. 

Jag börjar se fram mot gatukravaller när den felfördelade förorten tar till maktspråk som sista alternativ. Den skyldiga medelklassen kommer aldrig att röra ett finger för att skapa en bättre värld. De vill åka billig charter till Thailand minst en gång om året för att inte deras äktenskap ska rasa sönder på grund av inre röta och själsdöd. Den ljumma medelklassen gnyr på sin höjd över att det blivit svårare att hitta "sitt märke" i de nya privatiserade apoteken. 

Men den stora planen för ett gott samhälle, det klarar de inte av att överblicka. För de kan ju inget förutom att lösa quizz i SvD. "Känner du igen företagslogotyperna?"

*****

Som jag påpekade igår verkar Dagens Nyheter (borgerlig) vara på väg att isolera bloggosfären från sina läsare (precis som Expressen gjort). Men även till 90% högerdominerade Aftonbladet (med sina allt fler länkar till Svenska Dagbladets - borgerlig -  ekonomisidor uppvisar ett intressant beteendemönster. 

I samband med nyheter av viss typ, försvinner möjligheten att blogga om artikeln. Varför är det munkavle på bloggosfären i samband med McDonalds-avslöjandena?  Det är så ologiskt. Om McDonalds står på tidningsägaren Schibsteds sida - giriga kapitalister - men AB gör ett gott grävarbete och avslöjar en för näringslivet typisk skandal, varför denna monopolisering av ordet? Nätdemokratin är inte säker ens med denna tidning.

Jag förvånas över hur SvD - tydligt borgerlig - är den enda tidning i Stockholm som genom länkar till bloggosfären antyder att de anat hur framtiden kommer att se ut. De andra beter sig som de döende diktatorer de är. Och då är det ändå SvD som lider av den värsta ekonomiska krisen, om jag fattat rätt. 

Min enda förklaring är att SvD är ett eko av "gammelmoderater" dvs, det lövtunna skikt av Sveriges befolkning för vilken bildning någonsin haft någon som helst innebörd. Med bildning avhåller man sig från sådan smörja som AB:s chefredaktör anser nödvändig för att behaga ägaren och dennes krav på lönsamhet.


AB: Härvan växer
AB: Det är en slavrelation

Inga kommentarer: